Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 23 Paź 2009, 22:31 Temat postu: ZAPIS |
|
|
MAM PYTANIE CHCIALABYM ZAPISAC SWOJA CĂRKE DO PRZECZKOLA ALE NIEWIEM GDZIE SIE NAJPIERW UDAC ,,, MIESZKAM NA 109 REYKJAVIK |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2009, 23:49 Temat postu: |
|
|
najlepiej do najblizszego przedszkola  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 0:21 Temat postu: WNIOSEK |
|
|
CZY KTOS WIE JAK WYGLADA WNIOSEK DO ZAPISANIA DZIECKA DO PRZECZKOLA ZALOGOWALAM SIE I CO DALEJ............ TYLE TEGO TU JEST ,,, BRAK ZNAJOMOSCI JEZYKA ISLANDZKIEGO... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
 | Dołączył: 09 Paź 2009 | Posty: 426 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 1:23 Temat postu: |
|
|
edziu.. wyĹÄ
cz caps lock lub nie pisz wielkimi literami, bo to niegrzeczne: oznacza, Ĺźe krzyczysz.... maĹe literki teĹź widaÄ  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek108
 | Dołączył: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Skąd: ĹomĹźa / Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 9:16 Temat postu: Re: WNIOSEK |
|
|
edzia napisał: | CZY KTOS WIE JAK WYGLADA WNIOSEK DO ZAPISANIA DZIECKA DO PRZECZKOLA ZALOGOWALAM SIE I CO DALEJ............ TYLE TEGO TU JEST ,,, BRAK ZNAJOMOSCI JEZYKA ISLANDZKIEGO... |
Jak sie zalogowalas to znjadz opcje umsokn leikskoli wejdz tam i wypelnij formularz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
| Dołączył: 29 Wrz 2008 | Posty: 63 | |
|
Wysłany: 13 Lis 2009, 0:22 Temat postu: Przedszkole |
|
|
Najlepiej zapisaÄ dziecko przez internet,prosze jednak pamiÄtaÄ o tym,Ĺźe kaĹźdemu dziecku do 2 roku Ĺźycia przysĹuguje dofinansowanie,w momencie kiedy dziecko rozpoczyna zajÄcia ,zasiĹek przepada. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 13 Lis 2009, 14:20 Temat postu: Re: Przedszkole |
|
|
betty1974 napisał: | Najlepiej zapisaÄ dziecko przez internet,prosze jednak pamiÄtaÄ o tym,Ĺźe kaĹźdemu dziecku do 2 roku Ĺźycia przysĹuguje dofinansowanie,w momencie kiedy dziecko rozpoczyna zajÄcia ,zasiĹek przepada. |
nie tylko przedszkole oddanie dziecka do dagmamy tez przepada tzn. nie przepada przechdza one na osobe ktora opiekuje sie dzieckiem (legalnie w sensie masz z ta osoba podpisana umowe) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mika26
| Dołączył: 14 Paź 2009 | Posty: 30 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Lis 2009, 16:08 Temat postu: |
|
|
A ile teraz kosztuje dagmama? Gdzie moĹźna siÄ udaÄ aby "jÄ
mieÄ"? i jak dĹugo siÄ czeka na miejsce dla dziecka u niej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
| Dołączył: 29 Wrz 2008 | Posty: 63 | |
|
Wysłany: 13 Lis 2009, 16:23 Temat postu: ... |
|
|
Dagmamma to koszt okoĹo 75 tys koron, z czego okolo 40 tys dostaje sie z urzedu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lilja
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 43 | |
|
Wysłany: 15 Lis 2009, 10:36 Temat postu: hejka |
|
|
Dagmama to okolo 75-80 tys. dofinansowanie na 109 reykjavik to chyba dokladnie 35 tys. nie ma juz zadnych kolejek, miejsc jest pelno. Jesli potrzebujesz opiekunki od 7.30 do 16. lub 16.30 to radze korzystac z legalnej niani. W cenie jest wszyskto lacznie z pieluchami itp. zaprowadzasz jedynie dziecko. Jesli potrzebujesz niani dluzej to tu jest problem wiec korzystaj lepiej z nielegalnych bo zadna gadmama nie zostanie dluzej bo nie placa jej za to.
znajdziesz legalne nianie na
http://barnaland.is/daycare/
slupek po prawej stronie. wszelkie ogloszenia nianiek oraz mlodych uczennic,. ktore zajmuja sie dziecmi np. gdy rodzice pragna wyjsc do kina i nazywaja sie barnapie.
Mam nadzieje, ze cos pomoglam.Jesli potrzeba wiecej info lub ewentualne przetlumaczenie ogloszenia to prosze pisac na priva.Chetnie pomoge |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 15 Lis 2009, 10:57 Temat postu: |
|
|
a czy takie dagmaminy traktujÄ
rĂłwno wszytskie dzieci???to te co majÄ
po kilka dzieciÄ
tek w domu???ja siÄ bojÄ Ĺźe jak dam maĹÄ
do to jÄ
bedzie traktowaÄ inaczej.np. jak zrobi kupÄ to po 2godzinach przebierze i odparzy jej pupe.bo to przecieĹź polskie dziecko.ja chyba muszÄ iĹÄ do jakiegoĹ specjalisty bo na myĹl Ĺźe bÄdÄ musiaĹa zostawiÄ dziecko z jakÄ
Ĺ osobÄ
to myĹlÄ o najgorszym  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mika26
| Dołączył: 14 Paź 2009 | Posty: 30 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Lis 2009, 14:23 Temat postu: |
|
|
Lilja dziÄkujÄ za odpowiedĹş :D |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 15 Lis 2009, 16:13 Temat postu: |
|
|
Mika26 napisał: | A ile teraz kosztuje dagmama? Gdzie moĹźna siÄ udaÄ aby "jÄ
mieÄ"? i jak dĹugo siÄ czeka na miejsce dla dziecka u niej? |
Ja na czysto place dagmamie 43tys. W tym wszystko wyzywienie pieluchy jedyne co to ubranie na zmiane na wszelki wypadek dalam swoje. Co do traktowania dzieci moja mieszka na 112 ma mojego synka i 1,5 rocznego chlopca ISLANDCZYKA ze tak powiem w moim jest zakochana. Nie wiem moze temu ze nie ma problemow z karmieniem przy zabawie z dziecmi tez jest zgodny i nie ma humorĂłw jak cos chce tzn. przeciwienstwo tego drugiego chlopca. Teraz wynajely z druga dagmama takie male letnie przedszkole i tam pilnuja dzieci razem maja piatke czyli 5 miejsc wolnych Z malym tez w domu nie mam problemow czego sie obawialam. Co do alergii pzrestrzega tego co jej mowilam na temat karmienia. Syn ma alerie na jaja i ostatnio mial biegunke nie wiedzialam od czego zapytalam co jadl, okazalo sie ze niania dala mu abmjol. A maly wczesniej wykazywal nietolerancje na te produkty. Rowniez powiedzialam ze mu nie dawala i nie daje. A dodatkowo ma wykupione ubezpieczenie w razie jakby co... A i jeszcze jak odbieram malego to zawsze ma zmieniona pieluche pupcia czysciutka i nakarmiony takze spokojnie moge pojechac do sklepu i zrobic zakupy do domu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maroko ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 09 Mar 2009 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 15 Lis 2009, 17:51 Temat postu: przedszkole |
|
|
Bez kennitala islandzkiego mozna zapomniec o miejscu w przedszkolu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| **M*J**
| Dołączył: 13 Sie 2009 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 14:22 Temat postu: Przedszkole Njardvik lub Keflavik. |
|
|
Witam !!! Mieszkam W Njardviku i chcÄ zapisaÄ dzieci do przedszkola ,moĹźe ktoĹ ma dziecko chodzÄ
ce tu do przedszkola i mĂłgĹ by mi coĹ doradziÄ?Kiedy sÄ
zapisy do przedszkoli ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bartekpawlik3 Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 10 Sie 2009 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 14:32 Temat postu: przedszkole |
|
|
czy ktos zna moze strone gdzie mozna zapisac dziecko do przedszkola w gardabaer a moze jest ktos kto dal dziecko do przedszkola w gardabaer i moze mi udzielic informacji jakie sa 6tam warunki i tak ogolnie czy dziecko jest zadowolone z opieki. Za wszystkie informacje bardzo dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 23:25 Temat postu: PRYWATNE |
|
|
CZY KTOS WIE GDZIE ZNAJDUJA SIE PRYWATNE PRZEDSZKOLA NA BREIDHOLT ,,, |
|
Powrót do góry |
|