reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Przedszkole
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
edzia
Gość
PostWysłany: 23 Paź 2009, 22:31    Temat postu: ZAPIS Odpowiedz z cytatem

MAM PYTANIE CHCIALABYM ZAPISAC SWOJA CÓRKE DO PRZECZKOLA ALE NIEWIEM GDZIE SIE NAJPIERW UDAC ,,, MIESZKAM NA 109 REYKJAVIK
Powrót do góry
stalin
Gość
PostWysłany: 23 Paź 2009, 23:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepiej do najblizszego przedszkola Smile
Powrót do góry
luiza

PostWysłany: 24 Paź 2009, 13:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.rvk.is/desktopdefault.aspx/tabid-1080/4402_view-1770/ tu jest troszke informacji na temat przedszkoli.mozna tez zapisac dziecko przez internet ale najpierw trzeba sie zalogowac
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
edzia
Gość
PostWysłany: 6 Lis 2009, 0:21    Temat postu: WNIOSEK Odpowiedz z cytatem

CZY KTOS WIE JAK WYGLADA WNIOSEK DO ZAPISANIA DZIECKA DO PRZECZKOLA ZALOGOWALAM SIE I CO DALEJ............ TYLE TEGO TU JEST ,,, BRAK ZNAJOMOSCI JEZYKA ISLANDZKIEGO...
Powrót do góry
AcidBurn

PostWysłany: 6 Lis 2009, 1:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

edziu.. wyłącz caps lock lub nie pisz wielkimi literami, bo to niegrzeczne: oznacza, że krzyczysz.... Smile małe literki też widać język
Jacek108

PostWysłany: 6 Lis 2009, 6:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uzyj tłumacza online, nie dużo ale zawsze pomaga http://translate.google.pl/#
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mikolaj

PostWysłany: 6 Lis 2009, 9:16    Temat postu: Re: WNIOSEK Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
CZY KTOS WIE JAK WYGLADA WNIOSEK DO ZAPISANIA DZIECKA DO PRZECZKOLA ZALOGOWALAM SIE I CO DALEJ............ TYLE TEGO TU JEST ,,, BRAK ZNAJOMOSCI JEZYKA ISLANDZKIEGO...

Jak sie zalogowalas to znjadz opcje umsokn leikskoli wejdz tam i wypelnij formularz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
luiza

PostWysłany: 6 Lis 2009, 23:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.rvk.is/Portaldata/1/Resources/skjol/svid/menntasvid/pdf_skjol/nyirislendingar/upplysingarfyrirforeldra/Baklingur_f.erlenda_foreldra_aeu1_p_lska.pdf
tu sa informacje o przedszkolach po polsku moze komus sie przyda Smile
Powrót do góry
betty1974

PostWysłany: 13 Lis 2009, 0:22    Temat postu: Przedszkole Odpowiedz z cytatem

Najlepiej zapisać dziecko przez internet,prosze jednak pamiętać o tym,że każdemu dziecku do 2 roku życia przysługuje dofinansowanie,w momencie kiedy dziecko rozpoczyna zajęcia ,zasiłek przepada.
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 13 Lis 2009, 14:20    Temat postu: Re: Przedszkole Odpowiedz z cytatem

betty1974 napisał:
Najlepiej zapisać dziecko przez internet,prosze jednak pamiętać o tym,że każdemu dziecku do 2 roku życia przysługuje dofinansowanie,w momencie kiedy dziecko rozpoczyna zajęcia ,zasiłek przepada.

nie tylko przedszkole oddanie dziecka do dagmamy tez przepada tzn. nie przepada przechdza one na osobe ktora opiekuje sie dzieckiem (legalnie w sensie masz z ta osoba podpisana umowe)
Powrót do góry
Mika26

PostWysłany: 13 Lis 2009, 16:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ile teraz kosztuje dagmama? Gdzie można się udać aby "ją mieć"? i jak długo się czeka na miejsce dla dziecka u niej?
Powrót do góry
betty1974

PostWysłany: 13 Lis 2009, 16:23    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Dagmamma to koszt około 75 tys koron, z czego okolo 40 tys dostaje sie z urzedu.
Powrót do góry
lilja

PostWysłany: 15 Lis 2009, 10:36    Temat postu: hejka Odpowiedz z cytatem

Dagmama to okolo 75-80 tys. dofinansowanie na 109 reykjavik to chyba dokladnie 35 tys. nie ma juz zadnych kolejek, miejsc jest pelno. Jesli potrzebujesz opiekunki od 7.30 do 16. lub 16.30 to radze korzystac z legalnej niani. W cenie jest wszyskto lacznie z pieluchami itp. zaprowadzasz jedynie dziecko. Jesli potrzebujesz niani dluzej to tu jest problem wiec korzystaj lepiej z nielegalnych bo zadna gadmama nie zostanie dluzej bo nie placa jej za to.
znajdziesz legalne nianie na
http://barnaland.is/daycare/
slupek po prawej stronie. wszelkie ogloszenia nianiek oraz mlodych uczennic,. ktore zajmuja sie dziecmi np. gdy rodzice pragna wyjsc do kina i nazywaja sie barnapie.
Mam nadzieje, ze cos pomoglam.Jesli potrzeba wiecej info lub ewentualne przetlumaczenie ogloszenia to prosze pisac na priva.Chetnie pomoge
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 15 Lis 2009, 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy takie dagmaminy Very Happy traktują równo wszytskie dzieci???to te co mają po kilka dzieciątek w domu???ja się boję że jak dam małą do to ją bedzie traktować inaczej.np. jak zrobi kupę to po 2godzinach przebierze Embarassed i odparzy jej pupe.bo to przecież polskie dziecko.ja chyba muszę iść do jakiegoś specjalisty bo na myśl że będę musiała zostawić dziecko z jakąś osobą to myślę o najgorszym Embarassed
Powrót do góry
Mika26

PostWysłany: 15 Lis 2009, 14:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lilja dziękuję za odpowiedź :D
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 15 Lis 2009, 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mika26 napisał:
A ile teraz kosztuje dagmama? Gdzie można się udać aby "ją mieć"? i jak długo się czeka na miejsce dla dziecka u niej?

Ja na czysto place dagmamie 43tys. W tym wszystko wyzywienie pieluchy jedyne co to ubranie na zmiane na wszelki wypadek dalam swoje. Co do traktowania dzieci moja mieszka na 112 ma mojego synka i 1,5 rocznego chlopca ISLANDCZYKA ze tak powiem w moim jest zakochana. Nie wiem moze temu ze nie ma problemow z karmieniem przy zabawie z dziecmi tez jest zgodny i nie ma humorĂłw jak cos chce tzn. przeciwienstwo tego drugiego chlopca. Teraz wynajely z druga dagmama takie male letnie przedszkole i tam pilnuja dzieci razem maja piatke czyli 5 miejsc wolnych Very Happy Z malym tez w domu nie mam problemow czego sie obawialam. Co do alergii pzrestrzega tego co jej mowilam na temat karmienia. Syn ma alerie na jaja i ostatnio mial biegunke nie wiedzialam od czego zapytalam co jadl, okazalo sie ze niania dala mu abmjol. A maly wczesniej wykazywal nietolerancje na te produkty. Rowniez powiedzialam ze mu nie dawala i nie daje. A dodatkowo ma wykupione ubezpieczenie w razie jakby co... A i jeszcze jak odbieram malego to zawsze ma zmieniona pieluche pupcia czysciutka i nakarmiony takze spokojnie moge pojechac do sklepu i zrobic zakupy do domu.
Powrót do góry
maroko
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 15 Lis 2009, 17:51    Temat postu: przedszkole Odpowiedz z cytatem

Bez kennitala islandzkiego mozna zapomniec o miejscu w przedszkolu
Powrót do góry
**M*J**

PostWysłany: 19 Lis 2009, 14:22    Temat postu: Przedszkole Njardvik lub Keflavik. Odpowiedz z cytatem

Witam !!! Mieszkam W Njardviku i chcę zapisać dzieci do przedszkola ,może ktoś ma dziecko chodzące tu do przedszkola i mógł by mi coś doradzić?Kiedy są zapisy do przedszkoli ?
Powrót do góry
bartekpawlik3
Zablokowany z powodu dublowania ogłoszeń
PostWysłany: 19 Lis 2009, 14:32    Temat postu: przedszkole Odpowiedz z cytatem

czy ktos zna moze strone gdzie mozna zapisac dziecko do przedszkola w gardabaer a moze jest ktos kto dal dziecko do przedszkola w gardabaer i moze mi udzielic informacji jakie sa 6tam warunki i tak ogolnie czy dziecko jest zadowolone z opieki. Za wszystkie informacje bardzo dziekuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
edzia
Gość
PostWysłany: 19 Lis 2009, 23:25    Temat postu: PRYWATNE Odpowiedz z cytatem

CZY KTOS WIE GDZIE ZNAJDUJA SIE PRYWATNE PRZEDSZKOLA NA BREIDHOLT ,,,
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 5 z 15

Skocz do: