Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| atina00
| Do潮czy: 28 Lip 2009 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 13:57 Temat postu: leczenie p臋puszka mlekim |
|
|
pisze w sprawie leczenia pepuszka mlekim Lampeczko napisalas ze tobie poradzila to polozna tu na islandii prosze napisz mi jak miala na imie gdyz opowadalam o tym mojej sasiadce ona jest polozna w reykju i mowi ze pierwszy raz o czyms takim slyszy i ze takie cos musi zglosic przelozonym gdyz tak nie mozna absolutnie robic gdyz pepek to swieza rana a jak wlejesz tam mleko to ono kwasnieje i tworza sei zarazki i niemowle moze dostac zakazenia krwi no i ta moja sasiadka mowila ze slyszala tylko o tym ze leczy sie moczem plesniawki ale robia to tylko polki i ze wkraplanie mleka a tym bardziej moczu w kanaliki lzowe moze dobrowadzic do uszkodzenia oka dziecka wiec naprawde zastanow sie co ty robisz swojemu malenstwu |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 14:39 Temat postu: |
|
|
ja m贸wie o twoim mleku z piersi a nie innym.nie o jaki艣 nan1 czy sma.i ja rodzilam w keflaviku a nie rejkjaviku.twoje mleko z piersi zawiera antybiotyk i jest najlepsze na wszystko.moja ma艂a ma ponad 3 miesiace i zagoilo sie momentalnie na pocz膮tku u偶ywa艂am fioletu ale polozna mi odradzila i powiedzala o mleku z piersi. mojej siostry corka ma 5 lat a siostra ma 3 dzieci i z kazdym tak robila.i pepuszek w ciagu 4dni odpadal i sie zasuszal.i gdyby to nie byla prawda to bym nie pisala tego.nie wiem sk膮d ty pochodzisz i te twoje s膮siadki ale moja trzecia siostra robi艂a to samo a ma synka dwa tygodnie starszego od mojej ma艂ej i tam po艂o偶na w Polsce w szpitalu jej powiedziala.
a tak apropo to ty sie te偶 zastan贸w co robisz swojemu male艅stwu jak u偶ywasz r贸偶nych rzeczy z apteki.ludzie pij膮 sw贸j mocz czasami ca艂e 偶ycie i lecz膮 si臋 z r贸偶nych chor贸b, a oko czy ple艣niawki jak najbardziej mo偶na przemywa膰.nikt tu nie m贸wi o robieniu tego ca艂y czas.pomog艂o i si臋 ko艅czy stosowanie.po antybiotyku do oka ma艂a dosta艂a wysypki i nic nie pomog艂o.nie tylko na to ale i na przemywanie ran jest dobry.
wiec jezeli jest inny naturalny spos贸b na takie dolegliwo艣ci ni偶 kupienie czego艣 w aptece co nie zawsze pomaga a po czym boli dziecko brzuch to ja spr贸buje a ty wcale nie musisz robi膰 tak jak ja tu pisze.to jest twoja decyzja.[/u] |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pyza27
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 14:45 Temat postu: :) |
|
|
witam
tydzien temu do艂膮czy艂am do grona MAM mam 艣liczn膮 c贸reczke por贸d przebieg szybko i malo bolesnie wszystko trwalo 6 godz
a co do p臋puszka uwa偶am niech ka偶dy ocenia sam co robi i jak ze swoim dzidziusiem a nie leci i skarzy
ja osobiscie p臋pek przemywa艂am wacikiem do uszu i woda tak mi poradzi艂a pani w szpitalu a potem po艂o偶na w domu odpad艂o w tydzie艅 czasu i wszystko jest ok
kazdy ma swoje metody z domu czy pods艂uchane od kogo艣
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 14:47 Temat postu: |
|
|
i tu jest mowa o jednej dw贸ch kropelkach a nie ca艂ej szklance wpuszczanej do p臋pka czy oczka.kilka dni po porodzie ma艂ej napuch艂o prawe oczko i jak przysz艂a po艂o偶na powiedziala 偶e to normalne i 偶e mog臋 tam wcisn膮膰 kropelk臋 mleka z piersi.i przesz艂o.zapytaj o to swoj膮 mam臋 albo babcie, nie wiem jak u ciebie ale moja tak robi艂a.nic mi i moim 3 siostrom nie dolega.jeste艣my zdrowe. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 14:49 Temat postu: witam |
|
|
a ja osobi艣cie my艣le 偶e ka偶dy ma swoje metody i po to jest te forum 偶eby radzi膰 kobietom i podpowiada膰 a nie ocenia膰 innych i tak zrobimy jak chcemy a czasmi takie podpowiedzi s膮 bardzo pomocne my艣le 偶e /lampeczka wie co m贸wi/ jednym pomagaj膮 takie metody drugim inne  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 14:53 Temat postu: |
|
|
pyza27
gratulacje;)))
mi o tym waciku i wodzie m贸wi艂a po艂o偶na co prowadzi艂a ci膮偶e ale ja nie chcia艂am tego tak robi膰 bo wiadomo 偶e woda nie odkazi wi臋c kupi艂am fiolet,dopiero ta po艂o偶na co po porodzie przysz艂膮 mi tak doradzi艂a z tym mlekiem a wcze艣niej starsza siostra.
jeszcze raz gratulacje i du偶o cierpliwo艣ci:))bo to teraz b臋dzie Ci ssrki Wam potrzebne:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 14:57 Temat postu: |
|
|
no dziewczyny 偶ebym sama nie robi艂a tego i 偶eby mi nie poradzi艂y osoby kt贸rym ufam(rodzina)to bym sama nie stosowa艂a i tu nie pisa艂a o tym bo to chodzi o nasze dzieci.d艂ugo wyczekiwane.a ka偶dy niech u偶ywa tego co chce.
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 15:00 Temat postu: witam |
|
|
mnie osobi艣cie zaciekawi艂 ten spos贸b i my艣le 偶e go wypr贸buje . teraz oczekuje na drugie dzieci膮tko pierwsze urodzi艂am w polsce i nie by艂o mowy przynajmniej u mojej lekarz o przemywaniu niczym innym jak spirytusem 70% . /a je艣li chodzi o mocz odbiegne troche od tematu gdy by艂am nad morzem pare lat temu strasznie bola艂o mnie gard艂o jad艂am tabletki kt贸re mi wcale nie pomaga艂y piel臋gniarka poradzi艂a mi p艂ukanie moczem gard艂a / nie zrobi艂am tego wyda艂o mi si臋 to obrzudliwe ale kobieta m贸wi艂a 偶e od lat to robi i wszystkim radzi/ i jedzenie lod贸w to akurat wypr贸bowa艂am i pomog艂o / |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 15:14 Temat postu: |
|
|
mo偶e ta dziewczyna zle zrozumia艂a i my艣la艂a o mleku modyfikowanym nie wiem moja c贸rcia chowa sie dobrze, p臋puszek schowany w koperte czeka na rozpocz臋cie pierwszego dnia w szkole:))
s膮 r贸偶ne sposoby,jedni m贸wi膮 nie moczy膰 p臋pka drudzy 偶e nic sie nie stanie.
z kolei moja mama m贸wi膮 nie zamocz uszu przy k膮pieli a tu po艂o偶na ju偶 przy pierwszej k膮pieli nala艂a wody do uszu i m贸wi przecie偶 to naturalne 9 miesi臋cy mia艂a je w wodzie:)))
a ja se my艣l臋 no tak ale bez przeci膮g贸w )i wszystko jej dobrze jak dot膮d i mam nadzieje 偶e tak b臋dzie.
a oczko mi艂a tak zaropia艂e 偶e bym by艂a g艂upia 偶eby po antybiotyku kt贸ry nie pom贸g艂 i jeszcze dosta艂a wysypki(potwierdzi艂 to lekarz)nie spr贸bowa膰 przed 2-3 dni przemywa膰 moczem.
oko jest jak nowe:))ma艂a ju偶 widzi przez czyste oczko i ja jestem zadowolona i ona.
a z tym mlekiem w p臋pku to nawet w internecie znalaz艂am wzmiank臋 o tym tak偶e ja se sama tego nie wymy艣li艂am |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 15:44 Temat postu: |
|
|
i jeszcze tylko napisze 偶e tutaj kazdy m贸wi co innego,jak zapyta艂am lekarza czy moge kupi膰 wapno dla ma艂ej w aptece to powiedzia艂 偶e tak jest dla takich ma艂ych(islandczyk), bo w polsce to wiadomo 偶e jest smakowe dla niemowl膮t, a w aptece wywali艂y na mnie oczy i powiedzia艂y 偶e nie ma tutaj takiego czego艣.
wi臋c jeden wie o tym a drugi o innym.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| atina00
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 20:27 Temat postu: pepuszek |
|
|
Lampeczko szczerze mowiac to twoje dziecko i mozesz mu robic co chcesz tak sie sklada ze dokladnie przeczytalam co napisalas i zrozumialam ze chodzi o mleko matki wiesz mysle ze ta polozna moja sasiadka tez wie co mowi gdyz pracuje ok 40 lat w tym zawodzie i pielegnowala tysiace dzieci ja tylko potepilam zachowanie poloznej gdyz z tego co mi wiadomo nie tego sie uczyly a sprawdzic o kogo chodzi to tez nie problem piszesz wczesniej ze rodzilas pod koniec kwietnia i coreczke wiec latwo to sprawdzic ktora z pan w keflaviku byla twoja polozna bo pewnie nie zawiele polek rodzilo w tym czasie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 20:55 Temat postu: |
|
|
ale co ty chcesz udowodni膰 i komu??nie chcesz nie r贸b tak mo偶e Ci jeszcze poda膰 dane po艂o偶nych w Niemczech co by艂y u mojej siostry i w Polsce???chcesz??to i na nich niech doniesie ta Twoja po艂o偶na.a sprawdza膰 sobie mo偶ecie gdzie chcesz.mi akurat to rybka.i nie wiem kogo ty straszysz?mnie czy po艂o偶n膮 bo nie wiem czy mam j膮 ostrzec 偶eby ucieka艂a z kraju przez t膮 rad臋 z mlekiem z piersi. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 21:40 Temat postu: |
|
|
dziewczyny zapytajcie o to swoje po艂o偶ne i napiszcie co wam powiedzia艂y na ten temat---- o oczka i o p臋puszek.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pyza27
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 28 Lip 2009, 23:54 Temat postu: Re: pepuszek |
|
|
atina00 napisa: | Lampeczko szczerze mowiac to twoje dziecko i mozesz mu robic co chcesz tak sie sklada ze dokladnie przeczytalam co napisalas i zrozumialam ze chodzi o mleko matki wiesz mysle ze ta polozna moja sasiadka tez wie co mowi gdyz pracuje ok 40 lat w tym zawodzie i pielegnowala tysiace dzieci ja tylko potepilam zachowanie poloznej gdyz z tego co mi wiadomo nie tego sie uczyly a sprawdzic o kogo chodzi to tez nie problem piszesz wczesniej ze rodzilas pod koniec kwietnia i coreczke wiec latwo to sprawdzic ktora z pan w keflaviku byla twoja polozna bo pewnie nie zawiele polek rodzilo w tym czasie |
a ty musisz tak w to wnikac nie masz innych spraw
juz nie wnikaj kazdy robic to co robi
sluchaj a co do lekarzy i poloznych w tym kraju mozna polemizowac jesli mojej kolezanki dziecko ma biegunke goraczke prawie 39 stopni i do tego wymioty a jej polozna ktora przychodzila do dziecka bo akurat w tym czasie urodzila drugie kaze podac dziecku 2--letniemu napic sie coca-coli ze to pomoze na zoladek i tylko to nic wiecej
z tym idz i to zglos ze jak oni tu lecza
jak taka dobra jestes |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| atina00
|
Wys砤ny: 29 Lip 2009, 9:27 Temat postu: pepuszek |
|
|
Pyzo wlasnie ze bede wnikala w cos takiego bo skoro raz mowi sie ze to polozna powiedziala a za chwile ze mama i siostry i polozna w niemczech to cos tu nie gra prawda?jezeli daje sie komus rady to pisze sie ze ja je daje i powiedziala mi o tym np mama czy sasiadka ja tez moge cos poradzic i powiedziec ze powiedzial mi o tym np lekarz chociaz tak nie bylo a tak wogole to wlasnie dlatego w to wniknelam razem z moja sasiadka bo tak sie sklada ze dosc czesto przychodza mamusie ze swoimi pociechami do lekarza po zastosowaniu jakis dobrych rad czy to z forum czy uslysznych od sasiadki i okazuje sie ze ta dobra rada wcale nie byla dobra no ale skad ty to mozesz wiedziec prawda |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 29 Lip 2009, 9:37 Temat postu: |
|
|
ja nie chce cie obrazac ale mi sie wydaje ze jestes uposledzona, ja napisalam ze poradzila i to tu polozna tutaj a siostrze jej polozna w niemczech a oprocz tego mama i Ta wlasnie siostra bo kazdy pyta sie jeszcze rodziny czy tak mozna zrobic.a jak nie umiesz czytac to radze ci wrocic do szkoly i nie rob tu ze mnie idiotki bo wlasnie z siebie zrobilas.ja wiem co pisze.
i we wczesniejszych postach nie pisalam o jakie mleko chodzi wiec ty pewnie taka inteligentna polecialas i zapytalas moze o te ze sklepu.doczytaj sobie.a teraz ci sie jest g艂upio przyznac.takze najpierw czytaj posty poprawnie a potem sie na nie wypowiadaj |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| atina00
|
Wys砤ny: 29 Lip 2009, 9:50 Temat postu: pepuszek |
|
|
wpuszczaj w p臋pek swoje mleko.migiem si臋 zagoi i odpadnie w oczka te偶 mo偶esz:)) to sa twoje slowa Lampeczko jak juz pisalam to umiem czytac ze zrozumieniem i wiesz co tak sie sklada ze ja cie nie wyzywam wiec nie bardzo rozumiem dlaczego ty mnie obrazasz a przynajmniej probujesz tym bardziej ze nie masz zielonego pojecia kim jestem i czy przypadkiem nie jestem starsza od ciebie.Co chcesz przez to wyzwanie mnie udowodnic sobie i innym?A ty Pyzo mozesz sobie sluchac rad innych i je stosowac twoj wybor.Wiesz ostatnio dosc glosno bylo w stplicy o panu naszym rodaku ktory przyszedl do dentysty i mial zgnita przepraszam za wyrazenie prawie polowe szczeki bo ktos zyczliwy mu poradzil ze na bolacy zab dobrze jest wsypac popiol z paierosa ponoc sprawdzony stary przepis a co do ciebie
Lampeczko mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe z tego ze forum to czyta wiele mlodych mam ktore nie maja za bardzo sie kogo poradzic i czytajac niektore porady moga wyrzadzic krzywde swoim pociecha |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| atina00
|
Wys砤ny: 29 Lip 2009, 9:54 Temat postu: pepuszek |
|
|
i mysle ze jestem bardziej inteligentna niz ci sie wydaje bo wlasnie sie dowiedzialam ktos ty i ktora z pan byla twoja polozna takze mysle ze to wszystko wyjasni sie w najblizszym czasie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 29 Lip 2009, 10:03 Temat postu: |
|
|
kochana ja dobrze wiem ze to forum nalezy do takich.i dlatego nie wiedzac co pisze bym o tym nie pisala.to nie chodzi o zwierzeta.tylko o dzieci.moja c贸rcia 偶yje mojej siostry dzieci tez(ma 3)z tym to trzecie urodzone tydzien temu:))i nic sie im nie stalo bo twoje mleko jest inne od tego modyfikowanego.na pewni nie tylko ja jedna sie spotkalam z tym ze sie je wpuszcza w oczka czy w pepuszek.
jest wiele takich przypadk贸w zgadzam sie ale dzieciom nic nie gni艂o.a gdyby by艂o cos takiego to innym bym tego nie poradzila.
wczesniej sie czepne艂a艣 tego 偶e napisa艂am ze mama, po艂o偶na siostra.wiec ci tylko odpowiadam jak to bylo.i przepraszam za ta uposledzona ale mnie ponios艂o.gdyby to nie byl spos贸b ktorego ja urzywalam osobiscie to bym nie pisala o nim.przeciez robiac to obserwowalam mala i wiem ze bylo oki.
a ty przeciez mozesz zapytac tez o to swoja mame moze wie cos na ten temat.
tu jak i wszedzie lekarze sa rozni.wiedza m贸wia co innego.dlatego oprocz tego trzeba sie wypytywac bliskich o takie rzeczy.bo ja sie przyznam szczerze gdyby powiedziala mi to sama polozna a rodzina nie potwierdzila tego(siostra wczesniej jak juz pisalam) to bym tego nie zrobila pomimo ze polozna byla w podesz艂ym wieku:)) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 29 Lip 2009, 10:04 Temat postu: |
|
|
to 艣wietnie to wiesz ze mam prze艣liczna c贸rcie detektywie monku:) |
|