Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 18 Lip 2004, 16:06 Temat postu: |
|
|
Daleko ten Wrocław ale czego się nie robi dla.. Poza tym zoo wrocławskie muszę zwiedzić, byłam tylko w chorzowskim...te miisssiiee
Ja mimo to jednak dalej oponuję za zimą.. nie cierpię lata i w lecie jestem nie do życia.
Ps. Dziś jest niestety jeden z najcieplejszych dni...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
 | Dołączył: 31 Sty 2004 | Posty: 1000 | |
|
Wysłany: 18 Lip 2004, 21:53 Temat postu: |
|
|
Qortes napisał: |
Ja, jesli mozna, jeszcze w sierpniu postaram sie na chilke wpasc do Was!
|
O jej, nawet nie pytaj, tylko przyjezdzaj!!!
W ogole wszystkich serdecznie zapraszam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Nul
| Dołączył: 02 Gru 2004 | Posty: 329 | Skąd: Kraków |
|
Wysłany: 17 Gru 2004, 16:32 Temat postu: |
|
|
Czy dobrze rozumiem, że w nadchodzącym roku kwiecień 21-go to będzie? Akurat 20-go wracam z Wyspy, będę na śweżo i w temacie... I może te specjały oryginalne by tak ewentualnie... _________________ A-Nul |
|
Powrót do góry |
|
 |
| johanna
 | Dołączył: 08 Lut 2004 | Posty: 515 | Skąd: Kielce |
|
Wysłany: 17 Gru 2004, 16:38 Temat postu: |
|
|
To gdzie będzie spotkanie w kwietniu?
u mnie?  _________________ Now follow me always
Into the sky
Where we reach the stars |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Nul
|
Wysłany: 17 Gru 2004, 16:43 Temat postu: |
|
|
Aaa... a dlaczego by nie?  _________________ A-Nul |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
|
Wysłany: 17 Gru 2004, 19:13 Temat postu: |
|
|
Chwila, chwila..
Ktoś zaproponował, żeby ustalić jakieś fajne terminy spotkań. Zaproponowałam konkretne daty, związane z islandzkimi świętami ale w sumie noe doszliśmy do żadnych konkretów, czy one zostają czy nie. Do kwietnia jeszcze daleko, mamy więc czas ustalić wszystko porządnie. Z racji tego, że już 2 zloty były we Wrocławiu z chęcią przystanę na propozycję jego organizacji gdzie indziej. Oczywiście będziemy współpracować wspólnie nad imprezą, ale i tak duże obowiązki spoczną na zamieszkałym w danym mieście Islandofilu - Zlotowiczu, więc trzeba się zastanowić i przemyśleć, czy będzie się w stanie wziąć to na swoje barki. Jeśli johanna chciałaby nie ma problemu. Dasz radę johanna? Najważniejszą rzeczą jest wynajem sali (byłoby super gdyby udało się za darmo oczywiście; my u nas wynajmujemy za ryzę papieru:)). Przyda się też ekran. My możemy przywieźć ze sobą rzutnik i komputer, chyba że będą na wyposażeniu sali. Kulinarnymi sprawami pokierujemy już z "dyżurki" redakcyjnej, a więc podczas zgłoszeń będziemy indywidualnie z każdym uzgadniać co ma przywieźć ze sobą. Ważne tylko by na miejscu były przygotowane naczynia, talerze, sztućce, szklanki, czajnik, itp.
No to mniej więcej opowiedziałam jak wyglądają przygotowania do zlotu. Kto się więc podejmuje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
 | Dołączył: 15 Wrz 2004 | Posty: 184 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 17 Gru 2004, 19:46 Temat postu: |
|
|
Dużo osóbek włącznie ze mną jest ze stolicy,więc może wspólnymi siłami można by było zorganizować zlot właśnie w Warszawie?? _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I Wschód, i Zachód-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
| Dołączył: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysłany: 17 Gru 2004, 23:25 Temat postu: |
|
|
Ale chodzą słuchy, że ilość Islandofili z iceland.pl zamieszkalych w Warszawie już niedługo się zmniejszy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Nul
|
Wysłany: 18 Gru 2004, 11:05 Temat postu: |
|
|
No i już tu gdzieś na forum ustalaliśmy, że nie liczy się ilość, ale jakość...
Żartowałam, nie mam nic przeciwko zlotowi w Wwie. W każdym razie ja się nie podejmę przygotowań w Krakowie, bo po prostu mnie wcześniej nie będzie. Wiec którymś następnym razem.
No i niestety nie będę jeszcze miała foto z wyjazdu. No chyba że jednak cyfrowe. _________________ A-Nul |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
|
Wysłany: 18 Gru 2004, 12:41 Temat postu: |
|
|
einar napisał: | Ale chodzą słuchy, że ilość Islandofili z iceland.pl zamieszkalych w Warszawie już niedługo się zmniejszy... |
To nie takie proste, najpierw trzeba uzyskać zgodę szefostwa iceland.pl na przeprowadzkę, bo stężenie Islandofili w poszczególnych miastach nie może zbyt wiele odbiec od normy Tak, że wydajemy zgodę na takie ruchy migracyjne tylko w wyjątkowych przypadkach..
Ale rzeczywiście wpłynęło już do redakcji jedno podanie w tej sprawie. Z tego co mówisz, widzę, że są jakieś przecieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
|
Wysłany: 18 Gru 2004, 13:45 Temat postu: |
|
|
Do: Redaktor Naczelna iceland.pl
Warszawa, 18.XII.2004
PODANIE
Zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie mi zgody na opuszczenie grona warszawskich forumowiczów i przeniesienie w inny region Polski. Prosbę moją motywuję względami osobistymi. Zdaję sobie sprawę, że wyjazd mój może negatywnie wpłynąć na rozwój społeczności warszawskich forumowiczów. Wiem, że spowodowanie przeze mnie deficytu osobowego w znacznym procencie, jest sytuacją dwuznaczną moralnie. Proszę jednak o pozytywne ustosunkowanie się do mojej prośby.
Z wyrazami szacunku
Współadmin |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
|
Wysłany: 18 Gru 2004, 14:33 Temat postu: |
|
|
Do: Współadmin
Wrocław, 18.XII.2004
Dotyczy: PODANIA z dn. 18.XII.2004/www.forum.iceland.pl/różne
Szanowny Współadminie
Zgodę na Pana migrację mogę wyrazić tylko pod warunkiem, że nie będzie się ona wiązała z rezygnacją z pełnionej przez Pana funkcji na Forum. Ponadto rozumiem, że przeprowadzka wiąże się z uregulowaniem spraw dla Pana ważnych, pozbyciem się kłopotów i zmartwień. Jeśli więc to umożliwi większe oddanie się sprawom portalowym, to jestem skłonna przychylić się do Pana wniosku.
Jeżeli warunek jest jasny i zgadza się Pan na jego przyjęcie, niezwłocznie podpiszę odpowiednie dokumenty pozwalające Panu kontynuować sprawy formalne związane z opuszczeniem stolicy. Jako, że jest Pan już naszym wielomiesięcznym działaczem, służę wszelaką pomocą w rozwiązaniu Pańskich problemów (czyt. jeśli będzie trzeba uruchomię wszelkie znajomości, by wszystko przebiegło sprawnie i szybko, a "plecy" mam, więc spokojna głowa! Jeden telefon i helikopter ląduje pod Twoim blokiem, a tragarze przeniosą rzeczy i jeszcze Ci za to dopłacą. Czego się nie robi dla icelandu! Siema!).
Proszę o szybką odpowiedź co Pan postanawia, bo jak wiem, sprawa jest nie cierpiąca zwłoki.
Z poważaniem
Red. Nacz. i Współadm. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
|
Wysłany: 19 Gru 2004, 20:32 Temat postu: |
|
|
Do: Redaktor Naczelna i Współadmin iceland.pl
(jeszcze)Warszawa, 19. XII. 2004
W nawiązaniu do odpowiedzi na moje podanie z dnia 18. XII. 2004 przesłanej na forum do publicznej wiadomości przez Współadmina pragnę ustosunkować się. Migracja moja nie wpłynie negatywnie na moją działalność na rzecz redakcji iceland.pl. Być może z początku kwestie związane z aklimatyzją z nowymi warunkami sprawią, że na jakiś czas będę zmuszony ograniczyć ilość wkładanej pracy w rozwój iceland.pl
Nie oznacza to jednak zapomnienia na ten czas o zespole redakcyjnym. Istnieje jednak niemalże 100% prawdopobieństwo, że nacisk na moją głowę szczególnie dwóch ud.anych przedsięwzięć doprowadzi do mojego tymczasowego utracenia języka w przysłowiowej gębie.
Proszę o pisemne uregulowanie spraw związanych z moją migracją.
Współadmin napisał: | Proszę o szybką odpowiedź co Pan postanawia, bo jak wiem, sprawa jest nie cierpiąca zwłoki. |
Zdecydowanie... żadnej zwłoki... :wink: |
|
Powrót do góry |
|
 |
| johanna
 | Dołączył: 08 Lut 2004 | Posty: 515 | Skąd: Kielce |
|
Wysłany: 19 Sty 2005, 15:34 Temat postu: |
|
|
Jola napisał: | Z racji tego, że już 2 zloty były we Wrocławiu z chęcią przystanę na propozycję jego organizacji gdzie indziej. Oczywiście będziemy współpracować wspólnie nad imprezą, ale i tak duże obowiązki spoczną na zamieszkałym w danym mieście Islandofilu - Zlotowiczu, więc trzeba się zastanowić i przemyśleć, czy będzie się w stanie wziąć to na swoje barki. Jeśli johanna chciałaby nie ma problemu. Dasz radę johanna? Najważniejszą rzeczą jest wynajem sali (byłoby super gdyby udało się za darmo oczywiście; my u nas wynajmujemy za ryzę papieru:)). Przyda się też ekran. My możemy przywieźć ze sobą rzutnik i komputer, chyba że będą na wyposażeniu sali. Kulinarnymi sprawami pokierujemy już z "dyżurki" redakcyjnej, a więc podczas zgłoszeń będziemy indywidualnie z każdym uzgadniać co ma przywieźć ze sobą. Ważne tylko by na miejscu były przygotowane naczynia, talerze, sztućce, szklanki, czajnik, itp.
No to mniej więcej opowiedziałam jak wyglądają przygotowania do zlotu. Kto się więc podejmuje? |
Kiedyś próbowałam uzgodnić szczegóły przez gg, ale nie wyszło, pewnie przez zawodność tego programu
Chciałabym zorganizować zlot w moim mieście. Czy potrzebna jest duża przestrzeń? Mój dom wystarczy? :wink: Myślę, że nie będzie potrzeby wynajmowania sali. Reszte trzeba omówić chyba przez priv, mail albo msn (byle nie to okropne gg), liczę na jakieś wskazówki, niestety nie byłam na dotychczasowych zlotach Jaki dokładnie termin, atrakcje itp.? Czekam  _________________ Now follow me always
Into the sky
Where we reach the stars |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ramzes
| Dołączył: 09 Kwi 2006 | Posty: 30 | Skąd: Poznań/Glasgow |
|
Wysłany: 7 Maj 2006, 20:25 Temat postu: |
|
|
czy planowany jest jakis zlot w najblizszym czasie ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Maj 2006, 1:26 Temat postu: |
|
|
Cytat: | czy planowany jest jakis zlot w najblizszym czasie ? |
Jestem za a nawet przeciw...
Może jakiś zlocik na Islandii? _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Alutka
| Dołączył: 17 Wrz 2004 | Posty: 70 | Skąd: 104 Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Maj 2006, 2:30 Temat postu: |
|
|
A Ty Viking moze bedziesz glownodowodzacy tego spotkania
jestem za a nawet przeciw  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
 | Dołączył: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skąd: Poznań |
|
Wysłany: 10 Maj 2006, 10:52 Temat postu: |
|
|
ramzes napisał: | czy planowany jest jakis zlot w najblizszym czasie ? |
Wlasnie:) _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mori
 | Dołączył: 04 Gru 2004 | Posty: 84 | |
|
Wysłany: 24 Maj 2006, 11:21 Temat postu: |
|
|
najlepiej w Warszawie :-) sal ci u nas dostatek... znajomości jakieś też są, więc raczej za darmo by to było... właściwie Was nie znam osobiście, ale można byłoby to nadrobić ;-) tylko kiedy w końcu? :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
 | Dołączył: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skąd: Poznań |
|
Wysłany: 24 Maj 2006, 11:43 Temat postu: |
|
|
mori napisał: | najlepiej w Warszawie :-) sal ci u nas dostatek... znajomości jakieś też są, więc raczej za darmo by to było... właściwie Was nie znam osobiście, ale można byłoby to nadrobić ;-) tylko kiedy w końcu? :-) |
To moze jak juz sie wakacje zaczna, lipiec moze? _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|