reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

SZUKAM PRACY - OGŁOSZENIA I PYTANIA FORUMOWICZÓW
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 61, 62, 63  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Any

PostWysłany: 10 Cze 2007, 16:26    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Witam
Znajoma szuka pracy przy koniach, lub opieka nad starszymi ludzmi... jezeli cos wiecie prosze o telef jej nr 8436838 Jola
Pozdr Ann
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Brand

PostWysłany: 12 Cze 2007, 12:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Wszystkim. MĂłj pierwszy post.

Sprawa ma się tak: Jestem studentem, szukam pracy na Islandii.
Czy jest sens jechać tam w ciemno Question Przeczytałem trochę tego tematu i widzę, że jeszcze może się udać znaleźć pracę, ale niestety nie znam islandzkiego wcale (w przeciwieństwie do angielskiego, który znam bardzo dobrze).

Inna sprawa, że rzeczywiście chciałbym poznać ten kraj (niestety, na wyjazd turystyczny średnio mnie stać).
Powrót do góry
Brand

PostWysłany: 12 Cze 2007, 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szkoda, że nie można edytować swoich postów, przepraszam z góry za 2 posty pod rząd.

Od razu się ogłoszę:
- w tamtym roku pracowałem jako 'mechanik' w Walon-Toyota w Protbury (UK)
- mam prawo jazdy kat. B
- Kurs Barmana - Kelenera
- chęć, zapał do pracy język
- dobrą kondycję fizyczną
- studiuję Automatykę i Robotykę, co za tym idzie m.in zaawansowana obsługa komputera
- szybko się uczę.

Mogę wysłać CV.
piotrek.olech{małpeczka}gmail.com
Powrót do góry
sylwunia

PostWysłany: 13 Cze 2007, 2:19    Temat postu: szukam pracy Odpowiedz z cytatem

Siemka wszystkim mam na imie Sylwia lat 20! pewnie nie ma tutaj szans aby znalesc prace bo widze ze wielu chetnych... ale ja cos sie znajdzie dla mnie to prosze o kontakt na emaila sylwia.kicia1@wp.pl dodam jeszcze ze podejme sie kazdej pracy (oczywiscie oprocz tanczenia na rurce itp:P ) od zaraz, mieszkam w Keflaviku
Powrót do góry
BOĹťENA/MAGDALENA

PostWysłany: 13 Cze 2007, 11:37    Temat postu: szukam pracy Odpowiedz z cytatem

witam szukam pracy Neutral Neutral
moze ktoś z hafnarfjordour wie o jakies pracy może sprzatanie,pilnowanie dziecka lub gdzies w firmie na tasmie/pakowanie/
lub inne proste prace /nie znam biegle angielskiego/ za pomoc napewno się zrewanżuję.
serdecznie pozdrawiam
Kod:
Powrót do góry
Tomek_krk

PostWysłany: 13 Cze 2007, 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sylwunia ja ze znajomymi przyjechalem tutaj w ciemno, w ciagu 2 dni znalezlismy 3 prace (a roznieslismy nie wiecej niz 10 cv).
jesli znasz angielski nie obawiaj sie, pracy tutaj jest mnostwo (szukalismy tylko w gastronomii).

Nie obawiajcie sie jechac w ciemno na Islandie, jesli znacie angielski i macie jako takie doswiadczenie praca czeka na was !!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Brand

PostWysłany: 14 Cze 2007, 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BOĹťENA/MAGDALENA napisał:
witam szukam pracy Neutral Neutral
moze ktoś z hafnarfjordour wie o jakies pracy może sprzatanie,pilnowanie dziecka lub gdzies w firmie na tasmie/pakowanie/
lub inne proste prace /nie znam biegle angielskiego/ za pomoc napewno się zrewanżuję.
serdecznie pozdrawiam

Skoro jesteś na miejscu, to czemu nie popytasz się ? Dziwne to mi się wydaje w świetle tego, co mówi Tomek_krk

Tomek_krk napisał:
Sylwunia ja ze znajomymi przyjechalem tutaj w ciemno, w ciagu 2 dni znalezlismy 3 prace (a roznieslismy nie wiecej niz 10 cv).
jesli znasz angielski nie obawiaj sie, pracy tutaj jest mnostwo (szukalismy tylko w gastronomii).

Nie obawiajcie sie jechac w ciemno na Islandie, jesli znacie angielski i macie jako takie doswiadczenie praca czeka na was !!

A jak wygląda sprawa formalności dla studenta? tzn żeby znaleźć początkowe zakwaterowanie, jakieś konto w banku, nr telefonu, ile to kosztuje?
Powrót do góry
BOĹťENA/MAGDALENA

PostWysłany: 14 Cze 2007, 17:42    Temat postu: szukanie pracy Odpowiedz z cytatem

witam
pytam o pracę ale nie jest to proste bo nieznam biegle angielskiego tak jak być możeTomek. a z kim nie rozmawiam to słyszę że a to kolega lub kolezanka mi zalatwiła pracę.jedna osoba wciąga drugą. no bo niby moja znajoma zna po angielski jes ok. i pracuje ,, też sobie sama załatwiła,,
pozdrawiam i pytam dalej może coś znajdę.
Powrót do góry
siewa26
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 14 Cze 2007, 19:18    Temat postu: Re: szukanie pracy Odpowiedz z cytatem

BOĹťENA/MAGDALENA napisał:
witam
pytam o pracę ale nie jest to proste bo nieznam biegle angielskiego tak jak być możeTomek. a z kim nie rozmawiam to słyszę że a to kolega lub kolezanka mi zalatwiła pracę.jedna osoba wciąga drugą. no bo niby moja znajoma zna po angielski jes ok. i pracuje ,, też sobie sama załatwiła,,
pozdrawiam i pytam dalej może coś znajdę.

Idz z kolezanką (pomoze tobie tłumaczyć) do byle jakiego hotelu i bedziesz miała pracę od zaraz np. tu:

http://en.icehotels.is/IcelandairHotels/Hotels/HotelLoftleidir/

na tej stronie masz teĹź adresy innych hoteli.

Nie licz na wysoka pensję jakieś 120.000 ISK to max.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
Eliszeba

PostWysłany: 14 Cze 2007, 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siewa26...to ciekawe co piszesz. Znajoma Polka, z którą mieszkam złożyła aplikacje do kilku hoteli w Reykjaviku już w połowie maja...do dziś z żadnego do niej nie oddzwonili...Smile Ja też jadąc tutaj miałam mieć załatwioną pracę od ręki...po tygodniu już pracowałam...ale zupełnie gdzie indziej. Dodam, że nie mieszkam w Reykjaviku i wcale nie jest tak różowo...szczególnie dla kobiety. Czasem trzeba czasu...i trochę szczęścia.
Powrót do góry
wredna_mimi

PostWysłany: 14 Cze 2007, 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja rowniez probowalam w hotelach w rejkiaviku i niestety nic, zero odezwu.Mowienie komus ze idziesz do pierwszego lepszego hotelu i ze tam czeka praca to jakas pomylka, chyba ze wiesz ze tam potrzebuja w tym hotelu.

Ogolnie sezon w hotelach trwa i stanowiska sa poobsadzane, czasem pojawi sei ogloszenie ze kogos potrzebuja ale to chyab spowodowane jest tym ze ktos poprostu znalazl lepsza prace albo cos w podobie.

Lepiej lazic gdzie sie da ,ale wogle po co lazic jak mozna przez neta poszukac

powodzenia
Tomek_krk

PostWysłany: 14 Cze 2007, 23:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A jak wygląda sprawa formalności dla studenta? tzn żeby znaleźć początkowe zakwaterowanie, jakieś konto w banku, nr telefonu, ile to kosztuje?

zakwaterowanie: www.mbl.is, www.visir.is - strony podal mi Islandczyk, nasze mieszkanie zalatwili wczesniej znajomi.
Konto w banku mozna wyrobic z tego co wiem gdy ma sie Kenitale.
Starter do Siminna kosztuje 2 tys ISK, przy czym ta kwota jest do wykorzystania na rozmowy, sms.

Cytat:
Lepiej lazic gdzie sie da ,ale wogle po co lazic jak mozna przez neta poszukac

dokladnie lazic trzeba wszedzie. ja bylem moze w 3 holetach ( w tym w Radissonie w ktorym dostalem prace), reszte roznosilem po restauracjach, pubach.

jesli chodzi o strony internetowe, to jakie znacie? szukalem i szukalem w google i nic, zadnego porzadnego serwisu.

Odnosnie tej pracy ja tylko podalem moj przyklad i znajomego, a szukalismy tylko w gastronomii (kelner i pomoc kucharza). Prace (a dokladnie 3) znalezlismy na drugi dzien po przylocie roznoszac cv. zarobki w granicach 1200 ISK/h.
Powrót do góry
wredna_mimi

PostWysłany: 15 Cze 2007, 15:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gdzie tam te ogloszenie z zakwaterowaniem na visir.is ????
przydaloby sie info, bo nie wszyscy maja ochote uczyc sie iSlandzkiego
Tomek_krk

PostWysłany: 16 Cze 2007, 1:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w hotelu Radisson 1919 szukaja kitchen assitant. Hotel znajduje sie zaraz przy Caffe Paris i poczcie/ w rejonie knajpy Viking.
Powrót do góry
fanka_franka

PostWysłany: 16 Cze 2007, 18:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli moge cos doradzic dla osob szukajacych pracy i znajacych jezyk angielski: napiszcie CV i poroznoscie po wszystkich napotkanych w miescie fast foodach. Rotacja pracownikow w takich miejscach jest bardzo szybka. Czasem jest tak, ze maja nadwyzke osob, a na drugi tydzien zwalnia sie polowa. Miejsca typu Subway, McDonalds, Dominos, Pizza Hut itp itd. Jest ich tu multum!Widzialam jak to wyglada. W wiekszosci to nawet rekrutacji zadnej nie ma, tylko sie bierze pierwsze cv 'z kupki' i sie dzwoni, Jak nadal zainteresowany to ma prace Smile
To prawda co mowi Tomek, praca jest ale dla osob znajacych angielski i takich 'obrotnych', trzeba sie umiec sprzedac!
Froskur

PostWysłany: 17 Cze 2007, 16:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciagle sa jeszcze miejsca w hotelu do sprzatania full time w tygodniu,
oraz dyzury nocne pt-nd.

info na pw
Powrót do góry
DAREK12345
Gość
PostWysłany: 21 Cze 2007, 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Firma budowlana Klæðning ehf poszukuje operatora koparki - praca od zaraz!!!
-dobre warunki zatrudnienia,
-pelne dzienne wyzywienie,
-miejsce pracy Reykjavik, HafnarfjĂśrður i okolice,

Cv na adres: dariusz@klaedning.is
telefon 6647038

darek
Powrót do góry
Froskur

PostWysłany: 21 Cze 2007, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zostalo jeszcze 1 miejsce na sprzataniu 10-15 w dni powszednie w hotelu
Powrót do góry
wredna_mimi

PostWysłany: 23 Cze 2007, 23:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szukam pracy dla mężczyzny lat 24 , silny, bez nalogów, zdrowy jak rydz,
moĹźe w kaĹźdej chwili przyjechac na IS , preferowany arbait wraz z zakwaterowaniem (farma itp) ale niekoniecznie , cokolwiek,
zadnej pracy się nie boi Wink

jakby ktoś cos slyszal proszę dać mi info na priv.
pozdrawiammmm
owieczka.23

PostWysłany: 25 Cze 2007, 7:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć
Pozsiadam uprawnienia no operatora wózków widłowych, czy jest sens je tłumaczyć na język angielski jadąc do stolicy Islandii??? Czy w Reykjaviku można znaleźć prace z takimi papierami??? Jak sądzicie czy warto zabierać przetłumaczone zaświadczenie o niekaralności ??? Jeżeli tak to dlaczego ??? A jeżeli się go nie posiada to jakie mogą być tego konsekwencje????Popzdrawiam
P.S.

A jak tłumaczyć zaświadczenia o niekaralności i uprawnienia to tł. przysięgłe czy normalne pisemne????
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 61, 62, 63  Następny
Strona 15 z 63

Skocz do: