Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Any
| Dołączył: 24 Kwi 2007 | Posty: 5 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Cze 2007, 16:26 Temat postu: :) |
|
|
Witam
Znajoma szuka pracy przy koniach, lub opieka nad starszymi ludzmi... jezeli cos wiecie prosze o telef jej nr 8436838 Jola
Pozdr Ann |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Brand
| Dołączył: 10 Cze 2007 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 12 Cze 2007, 12:06 Temat postu: |
|
|
Hej Wszystkim. MĂłj pierwszy post.
Sprawa ma siÄ tak: Jestem studentem, szukam pracy na Islandii.
Czy jest sens jechaÄ tam w ciemno PrzeczytaĹem trochÄ tego tematu i widzÄ, Ĺźe jeszcze moĹźe siÄ udaÄ znaleĹşÄ pracÄ, ale niestety nie znam islandzkiego wcale (w przeciwieĹstwie do angielskiego, ktĂłry znam bardzo dobrze).
Inna sprawa, Ĺźe rzeczywiĹcie chciaĹbym poznaÄ ten kraj (niestety, na wyjazd turystyczny Ĺrednio mnie staÄ). |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Brand
|
Wysłany: 12 Cze 2007, 12:12 Temat postu: |
|
|
Szkoda, Ĺźe nie moĹźna edytowaÄ swoich postĂłw, przepraszam z gĂłry za 2 posty pod rzÄ
d.
Od razu siÄ ogĹoszÄ:
- w tamtym roku pracowaĹem jako 'mechanik' w Walon-Toyota w Protbury (UK)
- mam prawo jazdy kat. B
- Kurs Barmana - Kelenera
- chÄÄ, zapaĹ do pracy
- dobrÄ
kondycjÄ fizycznÄ
- studiujÄ AutomatykÄ i RobotykÄ, co za tym idzie m.in zaawansowana obsĹuga komputera
- szybko siÄ uczÄ.
MogÄ wysĹaÄ CV.
piotrek.olech{maĹpeczka}gmail.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sylwunia
| Dołączył: 11 Cze 2007 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 13 Cze 2007, 2:19 Temat postu: szukam pracy |
|
|
Siemka wszystkim mam na imie Sylwia lat 20! pewnie nie ma tutaj szans aby znalesc prace bo widze ze wielu chetnych... ale ja cos sie znajdzie dla mnie to prosze o kontakt na emaila sylwia.kicia1@wp.pl dodam jeszcze ze podejme sie kazdej pracy (oczywiscie oprocz tanczenia na rurce itp:P ) od zaraz, mieszkam w Keflaviku |
|
Powrót do góry |
|
 |
| BOĹťENA/MAGDALENA
| Dołączył: 07 Cze 2007 | Posty: 31 | Skąd: POLSKA/HAFNARFJORDOUR |
|
Wysłany: 13 Cze 2007, 11:37 Temat postu: szukam pracy |
|
|
witam szukam pracy
moze ktoĹ z hafnarfjordour wie o jakies pracy moĹźe sprzatanie,pilnowanie dziecka lub gdzies w firmie na tasmie/pakowanie/
lub inne proste prace /nie znam biegle angielskiego/ za pomoc napewno siÄ zrewanĹźujÄ.
serdecznie pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
| Dołączył: 02 Lis 2006 | Posty: 176 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 13 Cze 2007, 20:33 Temat postu: |
|
|
Sylwunia ja ze znajomymi przyjechalem tutaj w ciemno, w ciagu 2 dni znalezlismy 3 prace (a roznieslismy nie wiecej niz 10 cv).
jesli znasz angielski nie obawiaj sie, pracy tutaj jest mnostwo (szukalismy tylko w gastronomii).
Nie obawiajcie sie jechac w ciemno na Islandie, jesli znacie angielski i macie jako takie doswiadczenie praca czeka na was !! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Brand
|
Wysłany: 14 Cze 2007, 12:13 Temat postu: |
|
|
BOĹťENA/MAGDALENA napisał: | witam szukam pracy
moze ktoĹ z hafnarfjordour wie o jakies pracy moĹźe sprzatanie,pilnowanie dziecka lub gdzies w firmie na tasmie/pakowanie/
lub inne proste prace /nie znam biegle angielskiego/ za pomoc napewno siÄ zrewanĹźujÄ.
serdecznie pozdrawiam |
Skoro jesteĹ na miejscu, to czemu nie popytasz siÄ ? Dziwne to mi siÄ wydaje w Ĺwietle tego, co mĂłwi Tomek_krk
Tomek_krk napisał: | Sylwunia ja ze znajomymi przyjechalem tutaj w ciemno, w ciagu 2 dni znalezlismy 3 prace (a roznieslismy nie wiecej niz 10 cv).
jesli znasz angielski nie obawiaj sie, pracy tutaj jest mnostwo (szukalismy tylko w gastronomii).
Nie obawiajcie sie jechac w ciemno na Islandie, jesli znacie angielski i macie jako takie doswiadczenie praca czeka na was !! |
A jak wyglÄ
da sprawa formalnoĹci dla studenta? tzn Ĺźeby znaleĹşÄ poczÄ
tkowe zakwaterowanie, jakieĹ konto w banku, nr telefonu, ile to kosztuje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| BOĹťENA/MAGDALENA
| Dołączył: 07 Cze 2007 | Posty: 31 | Skąd: POLSKA/HAFNARFJORDOUR |
|
Wysłany: 14 Cze 2007, 17:42 Temat postu: szukanie pracy |
|
|
witam
pytam o pracÄ ale nie jest to proste bo nieznam biegle angielskiego tak jak byÄ moĹźeTomek. a z kim nie rozmawiam to sĹyszÄ Ĺźe a to kolega lub kolezanka mi zalatwiĹa pracÄ.jedna osoba wciÄ
ga drugÄ
. no bo niby moja znajoma zna po angielski jes ok. i pracuje ,, teĹź sobie sama zaĹatwiĹa,,
pozdrawiam i pytam dalej moĹźe coĹ znajdÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 14 Cze 2007, 19:18 Temat postu: Re: szukanie pracy |
|
|
BOĹťENA/MAGDALENA napisał: | witam
pytam o pracÄ ale nie jest to proste bo nieznam biegle angielskiego tak jak byÄ moĹźeTomek. a z kim nie rozmawiam to sĹyszÄ Ĺźe a to kolega lub kolezanka mi zalatwiĹa pracÄ.jedna osoba wciÄ
ga drugÄ
. no bo niby moja znajoma zna po angielski jes ok. i pracuje ,, teĹź sobie sama zaĹatwiĹa,,
pozdrawiam i pytam dalej moĹźe coĹ znajdÄ. |
Idz z kolezankÄ
(pomoze tobie tĹumaczyÄ) do byle jakiego hotelu i bedziesz miaĹa pracÄ od zaraz np. tu:
http://en.icehotels.is/IcelandairHotels/Hotels/HotelLoftleidir/
na tej stronie masz teĹź adresy innych hoteli.
Nie licz na wysoka pensjÄ jakieĹ 120.000 ISK to max. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Eliszeba
| Dołączył: 29 Mar 2005 | Posty: 128 | Skąd: BiaĹystok/Akranes |
|
Wysłany: 14 Cze 2007, 20:37 Temat postu: |
|
|
siewa26...to ciekawe co piszesz. Znajoma Polka, z ktĂłrÄ
mieszkam zĹoĹźyĹa aplikacje do kilku hoteli w Reykjaviku juĹź w poĹowie maja...do dziĹ z Ĺźadnego do niej nie oddzwonili... Ja teĹź jadÄ
c tutaj miaĹam mieÄ zaĹatwionÄ
pracÄ od rÄki...po tygodniu juĹź pracowaĹam...ale zupeĹnie gdzie indziej. Dodam, Ĺźe nie mieszkam w Reykjaviku i wcale nie jest tak róşowo...szczegĂłlnie dla kobiety. Czasem trzeba czasu...i trochÄ szczÄĹcia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 14 Cze 2007, 20:42 Temat postu: |
|
|
ja rowniez probowalam w hotelach w rejkiaviku i niestety nic, zero odezwu.Mowienie komus ze idziesz do pierwszego lepszego hotelu i ze tam czeka praca to jakas pomylka, chyba ze wiesz ze tam potrzebuja w tym hotelu.
Ogolnie sezon w hotelach trwa i stanowiska sa poobsadzane, czasem pojawi sei ogloszenie ze kogos potrzebuja ale to chyab spowodowane jest tym ze ktos poprostu znalazl lepsza prace albo cos w podobie.
Lepiej lazic gdzie sie da ,ale wogle po co lazic jak mozna przez neta poszukac
powodzenia _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
|
Wysłany: 14 Cze 2007, 23:28 Temat postu: |
|
|
Cytat: | A jak wyglÄ
da sprawa formalnoĹci dla studenta? tzn Ĺźeby znaleĹşÄ poczÄ
tkowe zakwaterowanie, jakieĹ konto w banku, nr telefonu, ile to kosztuje? |
zakwaterowanie: www.mbl.is, www.visir.is - strony podal mi Islandczyk, nasze mieszkanie zalatwili wczesniej znajomi.
Konto w banku mozna wyrobic z tego co wiem gdy ma sie Kenitale.
Starter do Siminna kosztuje 2 tys ISK, przy czym ta kwota jest do wykorzystania na rozmowy, sms.
Cytat: | Lepiej lazic gdzie sie da ,ale wogle po co lazic jak mozna przez neta poszukac |
dokladnie lazic trzeba wszedzie. ja bylem moze w 3 holetach ( w tym w Radissonie w ktorym dostalem prace), reszte roznosilem po restauracjach, pubach.
jesli chodzi o strony internetowe, to jakie znacie? szukalem i szukalem w google i nic, zadnego porzadnego serwisu.
Odnosnie tej pracy ja tylko podalem moj przyklad i znajomego, a szukalismy tylko w gastronomii (kelner i pomoc kucharza). Prace (a dokladnie 3) znalezlismy na drugi dzien po przylocie roznoszac cv. zarobki w granicach 1200 ISK/h. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
|
Wysłany: 15 Cze 2007, 15:35 Temat postu: |
|
|
gdzie tam te ogloszenie z zakwaterowaniem na visir.is ????
przydaloby sie info, bo nie wszyscy maja ochote uczyc sie iSlandzkiego _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
|
Wysłany: 16 Cze 2007, 1:07 Temat postu: |
|
|
w hotelu Radisson 1919 szukaja kitchen assitant. Hotel znajduje sie zaraz przy Caffe Paris i poczcie/ w rejonie knajpy Viking. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fanka_franka
| Dołączył: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 16 Cze 2007, 18:53 Temat postu: |
|
|
Jesli moge cos doradzic dla osob szukajacych pracy i znajacych jezyk angielski: napiszcie CV i poroznoscie po wszystkich napotkanych w miescie fast foodach. Rotacja pracownikow w takich miejscach jest bardzo szybka. Czasem jest tak, ze maja nadwyzke osob, a na drugi tydzien zwalnia sie polowa. Miejsca typu Subway, McDonalds, Dominos, Pizza Hut itp itd. Jest ich tu multum!Widzialam jak to wyglada. W wiekszosci to nawet rekrutacji zadnej nie ma, tylko sie bierze pierwsze cv 'z kupki' i sie dzwoni, Jak nadal zainteresowany to ma prace
To prawda co mowi Tomek, praca jest ale dla osob znajacych angielski i takich 'obrotnych', trzeba sie umiec sprzedac! _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 17 Cze 2007, 16:01 Temat postu: |
|
|
Ciagle sa jeszcze miejsca w hotelu do sprzatania full time w tygodniu,
oraz dyzury nocne pt-nd.
info na pw |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Cze 2007, 15:37 Temat postu: |
|
|
Firma budowlana Klæðning ehf poszukuje operatora koparki - praca od zaraz!!!
-dobre warunki zatrudnienia,
-pelne dzienne wyzywienie,
-miejsce pracy Reykjavik, HafnarfjĂśrður i okolice,
Cv na adres: dariusz@klaedning.is
telefon 6647038
darek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Cze 2007, 20:15 Temat postu: |
|
|
zostalo jeszcze 1 miejsce na sprzataniu 10-15 w dni powszednie w hotelu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
|
Wysłany: 23 Cze 2007, 23:14 Temat postu: |
|
|
Szukam pracy dla mÄĹźczyzny lat 24 , silny, bez nalogĂłw, zdrowy jak rydz,
moĹźe w kaĹźdej chwili przyjechac na IS , preferowany arbait wraz z zakwaterowaniem (farma itp) ale niekoniecznie , cokolwiek,
zadnej pracy siÄ nie boi
jakby ktoĹ cos slyszal proszÄ daÄ mi info na priv.
pozdrawiammmm _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczka.23
| Dołączył: 02 Cze 2007 | Posty: 94 | Skąd: KrakĂłw --> Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Cze 2007, 7:58 Temat postu: |
|
|
CzeĹÄ
Pozsiadam uprawnienia no operatora wĂłzkĂłw widĹowych, czy jest sens je tĹumaczyÄ na jÄzyk angielski jadÄ
c do stolicy Islandii??? Czy w Reykjaviku moĹźna znaleĹşÄ prace z takimi papierami??? Jak sÄ
dzicie czy warto zabieraÄ przetĹumaczone zaĹwiadczenie o niekaralnoĹci ??? JeĹźeli tak to dlaczego ??? A jeĹźeli siÄ go nie posiada to jakie mogÄ
byÄ tego konsekwencje????Popzdrawiam
P.S.
A jak tĹumaczyÄ zaĹwiadczenia o niekaralnoĹci i uprawnienia to tĹ. przysiÄgĹe czy normalne pisemne???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|