Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 31 Maj 2008, 22:50 Temat postu: |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1267952,1759925,,,polska_-_islandia_zwyciestwo_w_meczu_o_zycie__igrzyska_o_krok,wiadomosc.html
Polscy piłkarze ręczni uczynili duży krok w kierunku pierwszego od 28 lat awansu do turnieju olimpijskiego. W swoim drugim meczu podczas odbywających się we Wrocławiu kwalifikacji "Biało-czerwoni" pokonali Islandię 34:28 (15:12). W niedzielę wicemistrzowie świata zagrają z najsłabszym zespołem turnieju, Argentyną
wiecej w linku powyzej,ja kibicowalem obu druzynom ,cieszylbym sie z wygranej jednej badz drugiej druzyny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Cze 2008, 21:54 Temat postu: |
|
|
W ostatnim meczu rozegranego we Wrocławiu turnieju kwalifikacyjnego do IO w Pekinie, polscy piłkarze ręczni pokonali Argentynę 28:26 (13:11) i po 28 latach przerwy zagrają w najważniejszej imprezie czterolecia! Obok naszych zawodników przepustkę do stolicy Chin wywalczyli w stolicy Dolnego Śląska Islandczycy.
W pierwszym niedzielnym meczu Islandia wygrała ze Szwecją 29:25 i zapewniła sobie olimpijski awans.
No i super,gratulacje dla Islandczykow bowiem Szwedzi maja bardzo silna,druzyne ,ktorej notowania staly zdecydowanie wyzej przed tym meczem:D |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
 | Dołączył: 15 Wrz 2004 | Posty: 184 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 2 Cze 2008, 18:50 Temat postu: |
|
|
Tak sądziłem, islandzka ekipa piłkarzy ręcznych to od lat solidna ekipa, porodzili sobie ze Szwedami, którzy są bardzo mocną drużyną, bądź co bądź piłka ręczna to na obecną chwilę najlepszy sport na Islandii, w którym odnoszą jakiekolwiek sukcesy, gratulacje za awans do igrzysk  _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I Wschód, i Zachód-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| forlorn
| Dołączył: 24 Sie 2007 | Posty: 135 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 8 Cze 2008, 16:34 Temat postu: |
|
|
czy ktoś wie może coś o łucznictwie na islandii?? bardzo chcę sie cos o tym dowiedziec choc łuk zostawiłem w Pl to nadal mam ochote postrzelać |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Sie 2008, 18:46 Temat postu: |
|
|
Dzisaj odbylo sie losowanie pucharu uefa,a ze Isl. zespol przeszedl runde kwalifikacyjna ,to mial i wykorzystal okazje trafic na dobry europejski zespol. Aston Villa Birmingham (Anglia) - FH Hafnarfjardar (Islandia) Losowanie chcialo,ze wylosowali angielski zespol.Ja na pewno pojde obejrzec mecz.Jak sie dowiem w jakim terminie i gdzie to poinformuje:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 1 Sie 2008, 19:59 Temat postu: |
|
|
14.08 Laugardalsvöllur
http://fotbolti.net/fullStory.php?action=viewStory&id=64895
wydaje sie ze FH nie ma szans ale skoro masz zamiar sie wybrac to zycze pozytywnych wrazen. _________________ prawie regulamin forum
1. Forum nie powstało z myślą o miłośnikach pracy na Islandii.
Powstało z myślą o miłośnikach Islandii, skupionych wokół ICELAND.PL |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Sie 2008, 22:25 Temat postu: |
|
|
To jest ten stadion w centrum,kolo World class? Podejrzewam,ze w Hafnafjordur nie ma stadionu spelniajacego uefowskie wymogi.Islandzki zespol nie ma nawet 1% szans.Ale ja pojde na mecz ze wzgledu na Angielski zespol gdzie graja tacy zawodnicy jak Carson,Friedel,Petrow,Davies,Reo-Coker czy Carew:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 1 Sie 2008, 22:29 Temat postu: |
|
|
W tamtym roku grali u siebie to chyba spelnial normy Uefa. Nie wiem jak teraz. Tez mam zamiar wybrac sie na ten meczyk. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 8:36 Temat postu: |
|
|
FH Hafnarfjardar jak nazwa wskazuje to chyba zespol w Hafanafjordur,mi chodizlo o to,ze oni mecze w europejskich pucharach musza grac w Rvk ,nie u "siebie" Mozna sie Patryk zgadac i razem podjechac na ten meczyk,co Ty na to? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 16:17 Temat postu: |
|
|
Zobaczymy, najpierw bilety trzeba zalatwic. Moj szef jest prezesem klubu i juz napomnialem mu ze chce obejrzec ten meczyk. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi38
| Dołączył: 11 Lut 2008 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2008, 14:38 Temat postu: |
|
|
oj w Hafnafjordur graja i ich stadion spelnia wymogi.....bylem tam jak moja Legiunia Warszawa ich rozklepala bez zadnego wysilku |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sie 2008, 7:40 Temat postu: |
|
|
Czy ktos wie gdzie kupie bilety,i dokladnie o ktorej jest jutro mecz? No i w koncu bedzie na tym duzym stadionie koo world class czy w Hafnafjorur? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sie 2008, 7:46 Temat postu: |
|
|
Miðasala á leik FH - Aston Villa sem fram fer á fimmtudag á Laugardalsvelli gengur ákaflega vel og nú þegar eru um 5000 miðar komnir í umferð. Við viljum hvetja fólk til að tryggja sér miða á www.midi.is í tíma. Þá verður FH búðin í Kaplakrika opin frá 18 - 20 öll kvöld fram að leikdegi. Þar geta stuðningsmenn keypt fána, stafi og lúðra. Einhverjir miðar verða til sölu í FH búðini en það er í afar takmörkuðu upplagi. Því minnum við fólk á www.midi.is og nú er að standa saman og styðja strákana til sigurs
czy ktos przetlumaczylby to powyzej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bodzio7
| Dołączył: 21 Sty 2008 | Posty: 85 | Skąd: Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| helguera
| Dołączył: 22 Gru 2005 | Posty: 133 | Skąd: Madrid |
|
Wysłany: 13 Sie 2008, 18:20 Temat postu: |
|
|
A tymczasem drużyna Islandii w piłce ręcznej idzie jak burza w Turnieju Olimpijskim. Pokonała już Rosję i wczoraj mistrzów świata Niemców!! I prowadzi w grupie oczywiście... Brawo!! _________________ !Los paises frios no son menos atractivos que los paises donde hace calor! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi38
| Dołączył: 11 Lut 2008 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 14 Sie 2008, 22:19 Temat postu: |
|
|
bardzo szybko ASTON VILLA pokazala leszczykom z Hafnafjordur gdzie jest ich miejsce w szeregu....oj bardzo szybko..........no ale coz....czasami to sie zdarza |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Sie 2008, 0:57 Temat postu: |
|
|
Ale to bylo jasne,ze tak bedzie,ludzie przyszli obejrzec ang. zespol w akcji.Ja po pierwszej powolowie na druga juz nie wrocilem.Mecz przypominal sparing,a mnie zdziwilo ilu ludziu oklaskiwalo Aston Ville  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bodzio7
| Dołączył: 21 Sty 2008 | Posty: 85 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Sie 2008, 1:05 Temat postu: |
|
|
Nie było tak źle, a brama Hafnafjordur naprawdę ładna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Sie 2008, 1:21 Temat postu: |
|
|
Rafal napisał: | Ale to bylo jasne,ze tak bedzie,ludzie przyszli obejrzec ang. zespol w akcji.Ja po pierwszej powolowie na druga juz nie wrocilem.Mecz przypominal sparing,a mnie zdziwilo ilu ludziu oklaskiwalo Aston Ville  |
Nie powinno Cię to dziwić.
Skalniaki (sorry, Islandczycy) utracili dobre kilka lat temu tzw. własny honor w sporcie. W każdym razie w piłce nożnej. Nie identyfikują się z własnymi drużynami. Hymn kraju też nie wiem czy jest im do czegokolwiek potrzebny. Jedyne czym się interesują to brandzl....niem się do swojego Gudjonsena, wiecznego rezerwowego w Barcelonie....
(Oh, a dziś Gudjonsen pierdnął jak się obudził, i wszystkie szmatławce wysepki o tym piszą na drugiej stronie)...
W pewnym mieście na skale, gdzie kiedyś mieszkałem, istniał "zawodowy" klub ligowy w piłeczkę. I choć nieźle sobie radził, tylko rzadko kiedy kibice byli na meczu. Powód? W te same dni grała liga angielska. Skalniaki wydzieliły 3 obozy - Arsenal, Manchester, Chelsea. I siedzieli po knajpach, żygając na siebie piwskiem i drąc mordy do telewizorów.
Na mecz głównie dzieciaki przychodziły - pewnie bilety za friko...
Czy to jest normalne?
Wczoraj na meczu Lecha Poznań z Zurichem było 16 tys. kibiców - z tego 10 tys. z Poznania, reszta z całej Polski. Bo to Polska grala w Pucharze UEFA....
A pozostałe kilka mln kibiców oglądało to przed telewizorami....
Może gdyby Lech gościł Hafnarfjordur i wsadził im z 15 do 0, no może jakies oburzenie by było A że to był ANGIELSKI klub? To rewelacja
Na szczęście Lech potrzebuje mocnych druzyn do grania a nie palantów do bicia.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| helguera
| Dołączył: 22 Gru 2005 | Posty: 133 | Skąd: Madrid |
|
Wysłany: 19 Sie 2008, 23:53 Temat postu: |
|
|
Heh, no jutro będzie się działo, a w zasadzie dzisiaj. Polska-Islandia nareszcie o wysoką stawkę! Chyba jednak Polacy są faworytami, ale... _________________ !Los paises frios no son menos atractivos que los paises donde hace calor! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|