Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Qortes
 | Dołączył: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skąd: Poznań |
|
Wysłany: 31 Mar 2004, 14:50 Temat postu: |
|
|
luzik ;-)
twarda okladka dziala na wyobraznie :D _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Gru 2004, 22:28 Temat postu: |
|
|
Dzień dory jestem nowym więc tak się wprowadzam do Iceland.pl ale widze że na temat języka dużo informacji.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Nul
| Dołączył: 02 Gru 2004 | Posty: 329 | Skąd: Kraków |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Gru 2004, 11:17 Temat postu: |
|
|
no to jestem rekordzistą
za te same rozmówki razem z wysyłką zapłaciłem 58,50 - heh jak człowiek niecierpliwy to głupi
cały czas są tam dostępne dwie wersje słownika polsko-islandzkiego ,ale cena podobnie jak rozmówek ...kosmiczna
dla zainteresowanych : www.ksiazkikmk.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
| Dołączył: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysłany: 10 Gru 2004, 12:11 Temat postu: |
|
|
ulver napisał: | cena podobnie jak rozmówek ...kosmiczna |
O matko - ceny faktycznie wzięte z księżyca!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Nul
| Dołączył: 02 Gru 2004 | Posty: 329 | Skąd: Kraków |
|
Wysłany: 10 Gru 2004, 12:36 Temat postu: |
|
|
bo krajobraz islandzki miejscami podobno taki... księżycowy... _________________ A-Nul |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
|
Wysłany: 10 Gru 2004, 16:59 Temat postu: |
|
|
No nawet kosmonauci trenowali na Islandii. Nie wiem tylko czy nie wyszły te treningi taniej, niż wynosiła cena za te rozmówki...
Prawie 60 złotych... No nadal jestem pod wrażeniem. Język islandzki jest w cenie najwidoczniej :wink: |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Gru 2004, 22:21 Temat postu: |
|
|
Ja mam rozmówki i są całkiem dobre ale kupiem nie w Empiku tylko w księgarni "Matras" więc jak ktoś ma bo to chyba ogólnopolskie księgarnie to zapraszam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
|
Wysłany: 10 Gru 2004, 23:12 Temat postu: |
|
|
Gdziekolwiek kupione to na pewno są te same rozmówki. Żadne inne nie wyszły w Polsce z tego co mi wiadomo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Gru 2004, 13:53 Temat postu: |
|
|
a ja i tak chyba bedę chciał zostac rekordzistą..... chyba ,że ktoś mi powie gdzie moge kupić słownik polsko-islandzki po ludzkiej cenie....
kosmiczne raczej mnie nie interesują...chociaż z braku laku podobno i kit dobry..........tak sobie nieco zaszalałem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Gru 2004, 15:29 Temat postu: |
|
|
A są jakieś słowniki? ja szukam też planu miasta Rejkiavik i nigdzie nie mogę znaleźć może mi podpowiecie czy mam szukać czy mam dać sobie spokuj.
Mam mapę Islandii tam jest mały plan Rejkiaviku ale mnie chodzi o cały Rejkaivik razem z miastami blisko polożonymi.
:wink: |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
 | Dołączył: 31 Sty 2004 | Posty: 1000 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2004, 17:34 Temat postu: |
|
|
Na temat słownika nie będę odpowiadać, bo temat ten przewijał się już w wielu wątkach, musisz poszukać.
Co do planu Reykjaviku.. Do internetowej wersji mapy, wraz z indeksem prowadzi link z naszej strony głównej. Jeśli chodzi o drukowaną to na pewno w Polsce nie dostaniesz. Tylko na Islandii. W informacjach turystycznych są bardzo dobre mapy stolicy, które można wzjąć sobie za darmo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
|
Wysłany: 12 Gru 2004, 7:52 Temat postu: |
|
|
Dzięki pewnemu dobremu adminowi tej strony mam nawet taki plan Reykjaviku :wink:
Zresztą nie tylko... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ewamare
| Dołączył: 12 Lis 2004 | Posty: 38 | Skąd: Gdańsk |
|
Wysłany: 20 Sty 2005, 20:17 Temat postu: |
|
|
dostałam dzisiaj w księgarni ostatni egzemplarz rozmówek Viktora Mandrika wyd. Wiedza Powszechna , hurtownia i księgarnia wysyłkowa : al. Prymasa Tysiąclecia 60/62 tel/fax 022-877 17 42, adres Księgarni internetowej www.wiedza.pl pozdrawiam )) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|