Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| beciaisl
| Do潮czy: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 14:54 Temat postu: |
|
|
livlilo napisa: | Gratuluj臋 Wszystkim nowonarodzonym Dzieciaczkom i ich Mamusiom.
Mnie za klika tyg. czeka cesarka, mo偶e kt贸ra艣 z was podzieli sie "wra偶eniami" z tego zabiegu. Pozdrawiam  |
cesarka hmmm dostajesz znieczulenie od pasa w dol czujesz ze cos ci robia ale bolu nie czujesz lekarze sa bardzo mili i sympatyczni potem jak pomalu bedzie ci schodzic znieczulenie to bedzie dostawala zastrzyk przeciwbolowy:) i tak czekasz na wypis pozdrawia i zycze powodzenia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 14:55 Temat postu: |
|
|
Grazyna napisa: | Ja dosta艂am wszystkie niezb臋dne dokumenty od razu w szpitalu, czyli numer kenitala, i dwa akty urodzenia w j臋zyku islandzkim i angieskim. Kobiety w szpitalu by艂y zdziwione, 偶e wybiera艂am si臋 do Rejkiaviku po takie rzeczy , jak akty po angielsku. |
w jakim ty szpitalu rodzilas ze dostalas ja musze sama wszystko wyrobic nic mi nie dali w szpitalu?? dziwne ze ci dali a mi nie a kiedy rodzilas?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| yasminum Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 11 Pa 2006 | Posty: 322 | |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 16:12 Temat postu: |
|
|
Wszystko zalezy jak dlugo po porodzie zostajesz w szpitalu i czy masz juz wybrane imie dla dziecka.
Grazyna rodzila w Akranes. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 16:18 Temat postu: |
|
|
Becia- ja by艂am w szpitalu w czwartek i tego samego dnia urodzi艂am. Te偶 nie dosta艂am 偶adnych dokument贸w, w sumie zupe艂nie o tym zapomnieli艣my
Napisz, jak Twoje Male艅stwo i jak po powrocie ze szpitala
A jak sobie wog贸le radzicie po powrocie ze szpitala?? Ja nie mog臋 si臋 jako艣 odnale藕膰, mia艂am za ma艂o pokarmu wi臋c zacz臋艂am pi膰 mleko i herbatk臋 HIPPa na pobudzenie laktacji ale ma艂y mia艂 kolk臋 wi臋c odstawi艂am- no i zn贸w zaczyna mi brakowa膰 Mo偶e macie jaki艣 spos贸b albo diet臋, poratujcie prosz臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 16:55 Temat postu: trudna decyzja:( |
|
|
witam wszystkie szcz臋艣liwe mamusie
wczoraj dowiedzia艂am si臋, 偶e jetem w ci膮偶y...przyznam , 偶e jest to dla mnie bardzo nietypowy czas, poniewa偶 w艂a艣nie wr贸ci艂am z urlopu w Polsce i od pi膮tku zacz臋艂am now膮 prac臋. nie wiem co mam zrobic ze, star膮 firm膮 jeszcze nie rozwi膮za艂am umowy, a z now膮 jeszcze jej nie podpisa艂am. jest mi bardzo g艂upio, poniewa偶 nie chc臋 ukrywac ci膮zy, ale nie ukrywam, 偶e wazna jest dla mnie ci膮g艂o艣 pracy. w starej firmie przepracowa艂am 10 miesi臋cy. zupe艂nie nie wiem co powinnam zrobic. mam nadziej臋, 偶e choc troch臋 zrozumiale opisa艂am moj膮 sytuacj臋
P.s czy kt贸rej艣 z was uda艂o si臋, zaj艣c w ci膮偶e w noc po艣lubn膮, bo mi si臋 uda艂o.... wychodzi na to, 偶e w ci膮zy jestem od 3 tygodni...偶ycie ci膮gle zaskakuje  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 17:56 Temat postu: |
|
|
Magda77 ja te偶 na pocz膮tku mia艂am czasami malo pokarmu. Polo偶na mi kaza艂a cz臋sto przystawia膰 ma艂膮 do piersi i podczas karmienia popija膰 sobie wod臋. Og贸lnie pije du偶o wody i jak narazie (2 miesi膮ce) nie mam z pokarmem 偶ednych problem贸w. Jedz cz臋sto, pij wod臋 i cz臋sto karm bobo  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| yasminum Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 11 Pa 2006 | Posty: 322 | |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 19:56 Temat postu: |
|
|
Magda77, ja tez na poczatku mialam za malo pokarmu, a ze Kubus byl w szpitalu podawalismy mu mleczko SMA, ale w tym samym czasie ja uzywalam laktatora - nie wazne ze prawie nic nie lecialo, chodzilo o stymulacje piersi - po kilku dniach pokarm sie pojawil. A teraz (choc od czasow szpitala nie uzywam laktatora) mam go az w nadmiarze. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 21:00 Temat postu: |
|
|
[quote="Magda77"] Madzia w jakies sali lezalas moze sie widzielismy heheh chodzi ci o czwartek 25.09 tak?? a po powrocie do domu szybko sie odnalazlaqm a malec moj tylko spi i je a co do pokarmu to tez mialam malo i sie nie najadal ale teraz jest za duzo heheh i on je prawie co poltora godziny heheh:) pozdrawiam a mj synus mial 50cm i waqzyl 3,235:D jest sliczny heheh |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 21:12 Temat postu: |
|
|
beciaisl napisa: | Madzia w jakies sali lezalas moze sie widzielismy heheh chodzi ci o czwartek 25.09 tak?? a po powrocie do domu szybko sie odnalazlaqm a malec moj tylko spi i je a co do pokarmu to tez mialam malo i sie nie najadal ale teraz jest za duzo heheh i on je prawie co poltora godziny heheh:) pozdrawiam a mj synus mial 50cm i waqzyl 3,235:D jest sliczny heheh |
Ja rodzi艂am 24.09. m贸j anio艂ek mia艂 51 cm i wazyla 3.470  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 10:42 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny jak to jest z lataniem samolotem w ci膮zy?? Chodzi mi do kt贸rego tygodnia wpuszczaj膮 na pok艂ad i czy trzeba mie膰 jakie艣 za艣wiadczenie czy pozwolenie od lekarza?? A wasze pociechy ile mia艂y tygodni kiedy pierwszy raz lecia艂y samolotem?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 11:43 Temat postu: |
|
|
kathyn napisa: | beciaisl napisa: | Madzia w jakies sali lezalas moze sie widzielismy heheh chodzi ci o czwartek 25.09 tak?? a po powrocie do domu szybko sie odnalazlaqm a malec moj tylko spi i je a co do pokarmu to tez mialam malo i sie nie najadal ale teraz jest za duzo heheh i on je prawie co poltora godziny heheh:) pozdrawiam a mj synus mial 50cm i waqzyl 3,235:D jest sliczny heheh |
ja tez urodzilam 24.09 o 10:26 heheh moze sie widzielismy:D heheh a mialas wywolywana ciaze?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 11:45 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | Dziewczyny jak to jest z lataniem samolotem w ci膮zy?? Chodzi mi do kt贸rego tygodnia wpuszczaj膮 na pok艂ad i czy trzeba mie膰 jakie艣 za艣wiadczenie czy pozwolenie od lekarza?? A wasze pociechy ile mia艂y tygodni kiedy pierwszy raz lecia艂y samolotem?? |
do 7 miesiaca ponoc mozna latac samlotem zalezy jaki masz brzuch jeszce i zandych dokumentow nie trzeba miec przynajemiej ja nie mialam nic i bylam w 6 miesiacu jak lecialam do polski a prawie w 7 jak wraca艂am wiec bylo okia maluchy chyba od 2 albo 3 miesiecy moga latac ale niejestem pewna |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 11:56 Temat postu: |
|
|
Dzi臋ki Wam dziewczyny za info, przystawiam ma艂ego cz臋艣ciej i w sunie si臋 najada, wi臋c mo偶e tylko mi si臋 wydaje, 偶e mam za ma艂o pokarmu.
Becia, ja by艂am w szpitalu ale 18-go czyli tydzie艅 wcze艣niej ni偶 Ty ale najwa偶niejsze, 偶e obie jeste艣my ju偶 w domu.
A gdzie odbiera si臋 akt urodzenia dziecka?
Pozdrawiam Was i s艂oneczka 偶ycz臋 na dzi艣 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 12:43 Temat postu: |
|
|
Magda jesli mieszkasz w Reykjaviku akt urodzenia za艂atwia si臋 na Borgatuni 24 (tam gdzie kenitale) i musisz by膰 z m臋偶em.Wype艂nicie dokomenty i przesl膮 wam poczt膮 za kilka dni.
Mam pyatnie do mam kt贸re za艂atwaiaj膮 paszporty teraz. Czy w waszych miastach te偶 jest tak 偶e musicie czeka膰 na wyrobienie polskiego aktu oko艂o miesi膮ca?? Ja wyslalam te艣ciow膮 偶eby to za艂atwi艂a i w艂a艣nie tak mi powiedzia艂a, a jak u was by艂o?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 15:23 Temat postu: |
|
|
beciaisl napisa: | kathyn napisa: | beciaisl napisa: | Madzia w jakies sali lezalas moze sie widzielismy heheh chodzi ci o czwartek 25.09 tak?? a po powrocie do domu szybko sie odnalazlaqm a malec moj tylko spi i je a co do pokarmu to tez mialam malo i sie nie najadal ale teraz jest za duzo heheh i on je prawie co poltora godziny heheh:) pozdrawiam a mj synus mial 50cm i waqzyl 3,235:D jest sliczny heheh |
ja tez urodzilam 24.09 o 10:26 heheh moze sie widzielismy:D heheh a mialas wywolywana ciaze?? |
Raczej nie mog艂y艣my sie widzie膰 bo ja urodzi艂am o 6.20 rano a co do wywo艂ywania to tak mia艂am wywo艂ywana bo wody odesz艂y ale nie mia艂am skurczy.. chyba o 10.00 zawiezli nas do gniazdka  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
 | Do潮czy: 09 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 15:30 Temat postu: |
|
|
Cze艣膰 Mamusie! Mam takie pytanie; zanim Wam zacz膮艂 czop odchodzi膰 poczu艂y艣cie to jak on p臋ka艂 albo czy te偶 by艂 przy tym jaki艣 huk tam na dole w tych okolicach? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 15:55 Temat postu: |
|
|
Ja nic nie s艂ysza艂am, tylko poczu艂am mokro  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2008, 21:43 Temat postu: |
|
|
A mnie w艂a艣nie ko艂o po艂udnia co艣 tak tam strzeli艂o... by艂 taki huk jakby w艂a艣nie co艣 p臋k艂o... a偶 si臋 wystraszy艂am. I nied艂ugo p贸藕niej zacz膮艂 mi si臋 wydziela膰 艣luz taki prze藕roczysty i ciekn膮cy... teraz jest delikatnie r贸偶owawy. Ale jest go ma艂o. I to chyba czop... Ale nie czuj臋 nic, 偶adnych skurczy... nic... Czy on sobie w艂a艣nie tak odchodzi bez hmm... "偶adnego czucia jakiegokolwiek b贸lu, skurczy itp."? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 30 Wrz 2008, 9:59 Temat postu: |
|
|
W艂a艣nie tak sobie odchodzi Mi zacz膮艂 odchodzi膰 chyba na 5 lub 6 dni przed porodem. To jest znak 偶e twoje male艅stwo niebawem si臋 pojawi Trzymam kciuki  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
|
Wys砤ny: 30 Wrz 2008, 12:36 Temat postu: |
|
|
nice... wychodzi na to, 偶e niunia b臋dzie w terminie
dzi臋ki zuzula666 za odp |