reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
beciaisl

Do潮czy: 29 Cze 2008
PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

livlilo napisa:
Gratuluj臋 Wszystkim nowonarodzonym Dzieciaczkom i ich Mamusiom.
Mnie za klika tyg. czeka cesarka, mo偶e kt贸ra艣 z was podzieli sie "wra偶eniami" z tego zabiegu. Pozdrawiam Very Happy

cesarka hmmm dostajesz znieczulenie od pasa w dol czujesz ze cos ci robia ale bolu nie czujesz lekarze sa bardzo mili i sympatyczni potem jak pomalu bedzie ci schodzic znieczulenie to bedzie dostawala zastrzyk przeciwbolowy:) i tak czekasz na wypis pozdrawia i zycze powodzenia
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
beciaisl

PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 14:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazyna napisa:
Ja dosta艂am wszystkie niezb臋dne dokumenty od razu w szpitalu, czyli numer kenitala, i dwa akty urodzenia w j臋zyku islandzkim i angieskim. Kobiety w szpitalu by艂y zdziwione, 偶e wybiera艂am si臋 do Rejkiaviku po takie rzeczy , jak akty po angielsku.

w jakim ty szpitalu rodzilas ze dostalas ja musze sama wszystko wyrobic nic mi nie dali w szpitalu?? dziwne ze ci dali a mi nie a kiedy rodzilas??
Powr髏 do g髍y
yasminum
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 11 Pa 2006
PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 16:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko zalezy jak dlugo po porodzie zostajesz w szpitalu i czy masz juz wybrane imie dla dziecka.

Grazyna rodzila w Akranes.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Magda77

Do潮czy: 10 Lip 2008
PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 16:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Becia- ja by艂am w szpitalu w czwartek i tego samego dnia urodzi艂am. Te偶 nie dosta艂am 偶adnych dokument贸w, w sumie zupe艂nie o tym zapomnieli艣my lol
Napisz, jak Twoje Male艅stwo i jak po powrocie ze szpitala Smile

A jak sobie wog贸le radzicie po powrocie ze szpitala?? Ja nie mog臋 si臋 jako艣 odnale藕膰, mia艂am za ma艂o pokarmu wi臋c zacz臋艂am pi膰 mleko i herbatk臋 HIPPa na pobudzenie laktacji ale ma艂y mia艂 kolk臋 wi臋c odstawi艂am- no i zn贸w zaczyna mi brakowa膰 Sad Mo偶e macie jaki艣 spos贸b albo diet臋, poratujcie prosz臋
Powr髏 do g髍y
ASIA81
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 30 Pa 2007
Sk眃: GRENSASVEGUR
PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 16:55    Temat postu: trudna decyzja:( Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie szcz臋艣liwe mamusie Very Happy

wczoraj dowiedzia艂am si臋, 偶e jetem w ci膮偶y...przyznam , 偶e jest to dla mnie bardzo nietypowy czas, poniewa偶 w艂a艣nie wr贸ci艂am z urlopu w Polsce i od pi膮tku zacz臋艂am now膮 prac臋. nie wiem co mam zrobic ze, star膮 firm膮 jeszcze nie rozwi膮za艂am umowy, a z now膮 jeszcze jej nie podpisa艂am. jest mi bardzo g艂upio, poniewa偶 nie chc臋 ukrywac ci膮zy, ale nie ukrywam, 偶e wazna jest dla mnie ci膮g艂o艣 pracy. w starej firmie przepracowa艂am 10 miesi臋cy. zupe艂nie nie wiem co powinnam zrobic. mam nadziej臋, 偶e choc troch臋 zrozumiale opisa艂am moj膮 sytuacj臋 Rolling Eyes
P.s czy kt贸rej艣 z was uda艂o si臋, zaj艣c w ci膮偶e w noc po艣lubn膮, bo mi si臋 uda艂o.... wychodzi na to, 偶e w ci膮zy jestem od 3 tygodni...偶ycie ci膮gle zaskakuje Shocked
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 17:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Magda77 ja te偶 na pocz膮tku mia艂am czasami malo pokarmu. Polo偶na mi kaza艂a cz臋sto przystawia膰 ma艂膮 do piersi i podczas karmienia popija膰 sobie wod臋. Og贸lnie pije du偶o wody i jak narazie (2 miesi膮ce) nie mam z pokarmem 偶ednych problem贸w. Jedz cz臋sto, pij wod臋 i cz臋sto karm bobo Very Happy
Powr髏 do g髍y
yasminum
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 11 Pa 2006
PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Magda77, ja tez na poczatku mialam za malo pokarmu, a ze Kubus byl w szpitalu podawalismy mu mleczko SMA, ale w tym samym czasie ja uzywalam laktatora - nie wazne ze prawie nic nie lecialo, chodzilo o stymulacje piersi - po kilku dniach pokarm sie pojawil. A teraz (choc od czasow szpitala nie uzywam laktatora) mam go az w nadmiarze.
Powr髏 do g髍y
beciaisl

PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 21:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Magda77"] Madzia w jakies sali lezalas moze sie widzielismy heheh chodzi ci o czwartek 25.09 tak?? a po powrocie do domu szybko sie odnalazlaqm Smile a malec moj tylko spi i je a co do pokarmu to tez mialam malo i sie nie najadal ale teraz jest za duzo heheh i on je prawie co poltora godziny heheh:) pozdrawiam a mj synus mial 50cm i waqzyl 3,235:D jest sliczny heheh
Powr髏 do g髍y
kathyn

Do潮czy: 06 Mar 2006
Sk眃: Mosfellsbaer
PostWys砤ny: 28 Wrz 2008, 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

beciaisl napisa:
Madzia w jakies sali lezalas moze sie widzielismy heheh chodzi ci o czwartek 25.09 tak?? a po powrocie do domu szybko sie odnalazlaqm Smile a malec moj tylko spi i je a co do pokarmu to tez mialam malo i sie nie najadal ale teraz jest za duzo heheh i on je prawie co poltora godziny heheh:) pozdrawiam a mj synus mial 50cm i waqzyl 3,235:D jest sliczny heheh

Ja rodzi艂am 24.09. m贸j anio艂ek mia艂 51 cm i wazyla 3.470 Smile
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 10:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny jak to jest z lataniem samolotem w ci膮zy?? Chodzi mi do kt贸rego tygodnia wpuszczaj膮 na pok艂ad i czy trzeba mie膰 jakie艣 za艣wiadczenie czy pozwolenie od lekarza?? A wasze pociechy ile mia艂y tygodni kiedy pierwszy raz lecia艂y samolotem??
Powr髏 do g髍y
beciaisl

PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 11:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kathyn napisa:
beciaisl napisa:
Madzia w jakies sali lezalas moze sie widzielismy heheh chodzi ci o czwartek 25.09 tak?? a po powrocie do domu szybko sie odnalazlaqm Smile a malec moj tylko spi i je a co do pokarmu to tez mialam malo i sie nie najadal ale teraz jest za duzo heheh i on je prawie co poltora godziny heheh:) pozdrawiam a mj synus mial 50cm i waqzyl 3,235:D jest sliczny heheh

ja tez urodzilam 24.09 o 10:26 heheh moze sie widzielismy:D heheh a mialas wywolywana ciaze??
Powr髏 do g髍y
beciaisl

PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666 napisa:
Dziewczyny jak to jest z lataniem samolotem w ci膮zy?? Chodzi mi do kt贸rego tygodnia wpuszczaj膮 na pok艂ad i czy trzeba mie膰 jakie艣 za艣wiadczenie czy pozwolenie od lekarza?? A wasze pociechy ile mia艂y tygodni kiedy pierwszy raz lecia艂y samolotem??

do 7 miesiaca ponoc mozna latac samlotem zalezy jaki masz brzuch jeszce i zandych dokumentow nie trzeba miec przynajemiej ja nie mialam nic i bylam w 6 miesiacu jak lecialam do polski a prawie w 7 jak wraca艂am wiec bylo okia maluchy chyba od 2 albo 3 miesiecy moga latac ale niejestem pewna
Powr髏 do g髍y
Magda77

Do潮czy: 10 Lip 2008
PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋ki Wam dziewczyny za info, przystawiam ma艂ego cz臋艣ciej i w sunie si臋 najada, wi臋c mo偶e tylko mi si臋 wydaje, 偶e mam za ma艂o pokarmu.

Becia, ja by艂am w szpitalu ale 18-go czyli tydzie艅 wcze艣niej ni偶 Ty Sad ale najwa偶niejsze, 偶e obie jeste艣my ju偶 w domu.
A gdzie odbiera si臋 akt urodzenia dziecka?

Pozdrawiam Was i s艂oneczka 偶ycz臋 na dzi艣
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 12:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Magda jesli mieszkasz w Reykjaviku akt urodzenia za艂atwia si臋 na Borgatuni 24 (tam gdzie kenitale) i musisz by膰 z m臋偶em.Wype艂nicie dokomenty i przesl膮 wam poczt膮 za kilka dni.

Mam pyatnie do mam kt贸re za艂atwaiaj膮 paszporty teraz. Czy w waszych miastach te偶 jest tak 偶e musicie czeka膰 na wyrobienie polskiego aktu oko艂o miesi膮ca?? Ja wyslalam te艣ciow膮 偶eby to za艂atwi艂a i w艂a艣nie tak mi powiedzia艂a, a jak u was by艂o??
Powr髏 do g髍y
kathyn

Do潮czy: 06 Mar 2006
Sk眃: Mosfellsbaer
PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

beciaisl napisa:
kathyn napisa:
beciaisl napisa:

ja tez urodzilam 24.09 o 10:26 heheh moze sie widzielismy:D heheh a mialas wywolywana ciaze??

Raczej nie mog艂y艣my sie widzie膰 bo ja urodzi艂am o 6.20 rano a co do wywo艂ywania to tak mia艂am wywo艂ywana bo wody odesz艂y ale nie mia艂am skurczy.. chyba o 10.00 zawiezli nas do gniazdka Smile
Powr髏 do g髍y
mrowka

Do潮czy: 09 Sie 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 Mamusie! Mam takie pytanie; zanim Wam zacz膮艂 czop odchodzi膰 poczu艂y艣cie to jak on p臋ka艂 albo czy te偶 by艂 przy tym jaki艣 huk tam na dole w tych okolicach?
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 15:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nic nie s艂ysza艂am, tylko poczu艂am mokro Wink
Powr髏 do g髍y
mrowka

PostWys砤ny: 29 Wrz 2008, 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mnie w艂a艣nie ko艂o po艂udnia co艣 tak tam strzeli艂o... by艂 taki huk jakby w艂a艣nie co艣 p臋k艂o... a偶 si臋 wystraszy艂am. I nied艂ugo p贸藕niej zacz膮艂 mi si臋 wydziela膰 艣luz taki prze藕roczysty i ciekn膮cy... teraz jest delikatnie r贸偶owawy. Ale jest go ma艂o. I to chyba czop... Rolling Eyes Ale nie czuj臋 nic, 偶adnych skurczy... nic... Czy on sobie w艂a艣nie tak odchodzi bez hmm... "偶adnego czucia jakiegokolwiek b贸lu, skurczy itp."?
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 30 Wrz 2008, 9:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W艂a艣nie tak sobie odchodzi Wink Mi zacz膮艂 odchodzi膰 chyba na 5 lub 6 dni przed porodem. To jest znak 偶e twoje male艅stwo niebawem si臋 pojawi Very Happy Trzymam kciuki Wink
Powr髏 do g髍y
mrowka

PostWys砤ny: 30 Wrz 2008, 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nice... Smile wychodzi na to, 偶e niunia b臋dzie w terminie Smile
dzi臋ki zuzula666 za odp
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 75 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.