Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| monisiaHI
| Dołączył: 01 Wrz 2008 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 0:03 Temat postu: |
|
|
a w jakim banku? ja dzis wyslalam z laudsbankingu i nie dostalam nic na temat przewalutowania..a koles powiedzial ze naliczaja z dnia pobrania kasy a nie z dzisiaj... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mili83
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 41 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 0:34 Temat postu: |
|
|
no wlasnie jak widzicie nie dajcie sie zrobic w bambuko gdyz jesli nie dostaniecie potwierdzenia na pismie o kwocie ktora przelewacie i przeliczniku po ktorym jest liczone euro, bank zrobi tak ze policzy sobie w dniu w ktorym wysle kase, a jak widac moim zdaniem w najblizszych dniach euro nie bedzie tansze. Pozdrawiam _________________ Ten, kto boi siÄ byÄ pokonany, moĹźe z gĂłry byÄ pewien przegranej! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mili83
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 41 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 0:37 Temat postu: |
|
|
pozatym wszystkim dzis bylem w kauphing zalatwic pewna sprawe i spytalem jak tam sprawy z wysylaniem pieniedzy agentka powiedziala mi ze wszystko wyglada teraz dosc normalnie nie ma jakis limitow chyba ze mowimy o milionach koron heh, pozatym mowila ze kasa idzie 4-6 dni ... Teraz kazdy bank ma ostry zamÄt wiÄc wszystko zmienic sie moze z min na min tak to jest chyba w momencie nacjonalizacji bankow, rzad steruje sobie wszystkim jak im sie usmiecha ( KOMUNA? ) _________________ Ten, kto boi siÄ byÄ pokonany, moĹźe z gĂłry byÄ pewien przegranej! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 5:27 Temat postu: |
|
|
 _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| brunobronobruno
| Dołączył: 17 Paź 2008 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 10:33 Temat postu: |
|
|
wiec tak juĹź teraz dla ĹwiÄtego spokoju,pieniÄ
dze ĹciÄ
gnÄli mi po 2 dniach wedĹug kursu jaki mam na papierze! wiec ogĂłlnie wszystko jest w normie!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| monisiaHI
| Dołączył: 01 Wrz 2008 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 11:13 Temat postu: |
|
|
ale w jakim banku?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 11:46 Temat postu: ts |
|
|
Najlepiej jest w getinbanku. Wszystkim sie opĹaca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 11:56 Temat postu: |
|
|
no wlasnie, wyglada na tto ze oni w bankach sami niewiedza, mowia co chca klientom...w kg w kringlanie pani powiedziala mi ze pieniedzy jednorazowo mozna wyslac do miljona, ale od piatku zmienily sie zasady i zeby wyslac trzeba miec potwierdzenie na co wysylamy kase dawniej bylo wak ze pisalo sie na wniosku powod , dzis w kg trzeba miec udokumentowane to wszystk.co do landsbanku to w kazdej placowce mozna uslyszec co innego  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zatroskany ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Paź 2008 | Posty: 1220 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 12:55 Temat postu: |
|
|
mkwr45 napisał: | no wlasnie, wyglada na tto ze oni w bankach sami niewiedza, mowia co chca klientom...w kg w kringlanie pani powiedziala mi ze pieniedzy jednorazowo mozna wyslac do miljona, ale od piatku zmienily sie zasady i zeby wyslac trzeba miec potwierdzenie na co wysylamy kase dawniej bylo wak ze pisalo sie na wniosku powod , dzis w kg trzeba miec udokumentowane to wszystk.co do landsbanku to w kazdej placowce mozna uslyszec co innego  |
Fajnie sie czyta takie kawalki, wypisz wymaluj jak bajania starzykow jak to bylo w krainie nadwislanskiej dawnymi czasy. Moze podsunac islandorom zeby ustalili klarowna procedure: petent powinien postarac sie o zezwolenie dewizowe na wlasciwym druku wraz z zalacznikami i pieczatkami? . No i wykopac gdzies z archiwalnych serverow wzor takiego druku bo zajmie im duzo czasu zanim sami wymysla . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 13:20 Temat postu: wlasciwie |
|
|
dobrze by bylo, zeby jasno postawili sprawe i glosili ja na kazdej placowce.zamiast tego mozna uslyszec wszedzie co innego  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
| Dołączył: 22 Lis 2006 | Posty: 129 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 17:33 Temat postu: |
|
|
Ja dzis wysylalem w Glitnirze i bez problemow zadnych. Kase mi pobrali odrazu, czekalem moze z 5 minut na potwierdzenie i nic poza tym, nie wiem skad wytakie problemy macie. Zmienicie bank najlepiej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| puchatek007
| Dołączył: 11 Gru 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 18:59 Temat postu: |
|
|
Jaki jest koszt przelewu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 19:22 Temat postu: |
|
|
w landsie o ile wiem 800isk _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 19:26 Temat postu: |
|
|
bylem w landsbanki we wtorek,wyslalem pieniadze i zabrali mi z kata dopiero dzisiaj ale z kursem z wtorku.wiec kurs biara z dnia w ktorym zlecasz transakcje, co ciekawe to juz potwierdzen nie daja na pismie tylko mailem wysylaja...pozdrawiam rodakow  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzia
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 19:42 Temat postu: |
|
|
mkwr45 napisał: | w landsie o ile wiem 800isk |
To jest tylko polwowa sumy,w tym przypadku odbiorca placi rowniez za pobranie pieniedzy; mozna zaznaczyc przy przelewie ze chce sie placic calosc ,ok 2000 kr ( 1800,1700 nie wiem dokladnie) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
| Dołączył: 22 Lis 2006 | Posty: 129 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 20:00 Temat postu: |
|
|
z tymi oplatami to wlasnie troche dziwnie jest... dawniej daaawniej, kiedy wysylalem kase przez internet badz w banku za przelew pobieralo mi 500 isk i tyle. teraz pobiera tu i tu oplate. No coz, kryzys mamy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| brunobronobruno
| Dołączył: 17 Paź 2008 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 22:50 Temat postu: |
|
|
OD KIEDY ODBIORCA PĹACI ZA TRANSAKCJE! ,ZAWSZE PĹACIĹEM 800ISK I NIGDY ODBIORCA NIE PĹACIĹ ZA....NO WĹAĹNIE ZA CO MIAĹBY PĹACIÄ!
CO DO POTWIERDZENIA PRZELEWU ZAWSZE JEST NA TO PAPIER JAK SIE IDZIE DO BANKU  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 23:19 Temat postu: |
|
|
Cytat: | OD KIEDY ODBIORCA PĹACI ZA TRANSAKCJE! ,ZAWSZE PĹACIĹEM 800ISK I NIGDY ODBIORCA NIE PĹACIĹ ZA....NO WĹAĹNIE ZA CO MIAĹBY PĹACIÄ! |
Nie chce cie obrazac ale zastanow sie co piszesz lub poczytaj prawo bankowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 23:32 Temat postu: |
|
|
madzia napisał: | mkwr45 napisał: | w landsie o ile wiem 800isk |
To jest tylko polwowa sumy,w tym przypadku odbiorca placi rowniez za pobranie pieniedzy; mozna zaznaczyc przy przelewie ze chce sie placic calosc ,ok 2000 kr ( 1800,1700 nie wiem dokladnie) |
Nie wiem jak w Landzbanki ale w Giltnir jest to opcja szybkiego przelewu, za 2 tys pieniadze byĹu w Polsce zazwyczaj po 24 godzinach na koncie, polski bank zawsze pobiera za operacje finasowe, nic za darmo tak byĹo i jest, zaleĹźnie od banku rĂłzniĹa siÄ tylko kwota. MogÄ potwierdziÄ Ĺźe w Giltnir robia przelewy od rÄki, potwierdzenie wysyĹajÄ
pocztÄ
, byc moĹźe Ĺźe juz teraz daja na miejscu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 11 Gru 2008, 23:33 Temat postu: |
|
|
nigdy nie zaplacilem wiecej niz 800isk a odbierajac na polskim kacie nie mialem zadnej oplaty  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|