Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
W jakie dni tygodnia, według ciebie, powinien odbywać się kurs prawa jazdy kat. B w j. polskim? |
W dni robocze |
|
18% |
[ 36 ] |
W weekendy |
|
81% |
[ 154 ] |
|
Wszystkich Głosów : 190 |
|
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 23 Lis 2008, 1:14 Temat postu: |
|
|
a ja mogę odstąpic zestaw odpowiedzi na pisemnym ,pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ja_to_ja
| Dołączył: 01 Sty 2008 | Posty: 18 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Lis 2008, 13:56 Temat postu: |
|
|
[/quote]
przygotowanie do teorii, wyklady, tu nic takiego nie ma, tylko zapisujesz sie, uczysz we wlasnym zakresie i zdajesz [/quote]
teorię trzeba mieć zaliczoną i potwierdzoną w książeczce, która jest "dzienniczkiem" postępów z całości kursu (potrzebnej do egzaminu) i MUSI być podstemplowana przez odpowiedni ośrodek szkoleniowy prowadzący kursy teoretyczne.
samemu to se można w nosie dłubać co najwyżej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| GoBo ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Dołączył: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skąd: KEFLAVIK |
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 16:08 Temat postu: |
|
|
Teraz nie mogę otworzyć strony z tym kursem ale poprzednio było coś napisane że ośrodek nie załatwia żadnych egzaminów ani pomocy naukowych i że to należy do kursantów- to prawda? Ktoś się orientuje jaka jest cena takiego kursu - "C" i "C+E". Proszę o konkretne odpowiedzi. POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ferag
| Dołączył: 18 Lip 2008 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 0:01 Temat postu: |
|
|
Ja sie pytalem o kategorie D to mi powiedzialy te panie ze musze znac islandzi wtedy moge zdawac.
Przeciez to dyskryminacja! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sebastian
 | Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 51 | Skąd: 20OS034 |
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 0:19 Temat postu: |
|
|
Ferag napisał: | Ja sie pytalem o kategorie D to mi powiedzialy te panie ze musze znac islandzi wtedy moge zdawac.
Przeciez to dyskryminacja! |
Bardzo przepraszam a w jakim kraju się znajdujemy? Dyskryminacją nazywasz fakt, że egzaminatorzy życzą sobie aby, jeśli ktoś zamierza pracować w Islandii jako kierowca autobusu i wozić ludzi, znał islandzki? No przepraszam. A w Polsce to może dają ludziom zdawać w innym, niż polski, języku? Najlepiej, żeby dali jeszcze odpowiedzi, żeby można było się wykuć i pójść "przygotowanym" na egzamin a potem nie mieć pojęcia o tym co się robi na drodze, bo zamiast myślenia ktoś kuł co zaznaczyć w jakim pytaniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sebastian
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 0:29 Temat postu: |
|
|
GoBo napisał: | Teraz nie mogę otworzyć strony z tym kursem ale poprzednio było coś napisane że ośrodek nie załatwia żadnych egzaminów ani pomocy naukowych i że to należy do kursantów- to prawda? Ktoś się orientuje jaka jest cena takiego kursu - "C" i "C+E". Proszę o konkretne odpowiedzi. POZDRAWIAM |
Napisane jest iż w przypadku prawa jazdy kategorii B ośrodek zapewnia tylko przygotowanie teoretyczne. Przygotowanie praktyczne (czyli znalezienie sobie instruktora jazdy) oraz ustalanie terminów poszczególnych egzaminów oraz ich opłaty kursanci mają załatwić we własnym zakresie. Tak tu już jest i nic tego nie zmieni. Dla niektórych to może zbyt trudne, a inni jeszcze mają wymagania żeby instruktor mówił po polsku... o zgrozo. A materiał pomocniczy jest rozdawany na pierwszym wykładzie.
Przepraszam, że piszę jeden post pod drugim. Proszę adminów o ewentualne połączenie tego z poprzednim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| SWÓJ
| Dołączył: 10 Maj 2008 | Posty: 37 | Skąd: Wieliczka/Bergen |
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 10:00 Temat postu: |
|
|
Czy robił ktos z szanownych forumowiczow kategorie "A" na Islandii? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| EndriuIS
| Dołączył: 24 Mar 2008 | Posty: 31 | Skąd: Keflavikur |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 18:42 Temat postu: |
|
|
Mam takie pytanie: czy po egzaminie zabieraja książke tą z godzinami i pieczatkami ze jest zdany egzamin? Bo jest mi potrzebna i nie wiem czy zgubiłem czy oddałem jak odbierałem prawko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aniapl Ogłoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Skąd: był Reykjavik - teraz Polska |
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 1:16 Temat postu: |
|
|
Ja swojej nie oddawałam, dziecię mi w domu porwało ale to już po zdaniu egzaminów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marczelitto85
| Dołączył: 16 Wrz 2008 | Posty: 23 | |
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 22:53 Temat postu: |
|
|
EndriuIS ja dwa tygodnie temu zdawałam w Keflaviku egzamin praktyczny i mi zabrał instruktor ta książeczkę. Także być może Ci też.Skontaktuj się z instruktorem:))pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| EndriuIS
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 23:01 Temat postu: |
|
|
Jednak mi nie potrzebna już! A czy wiecie o zwrotach koron za wyrobienie prawka, bo nie chce mi sie szukac  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 23:39 Temat postu: |
|
|
EndriuIS napisał: | A czy wiecie o zwrotach koron za wyrobienie prawka, bo nie chce mi sie szukac  |
moze ktoś ma odwalić brudno robote za ciebie kto szuka ten znajdzie  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| EndriuIS
|
Wysłany: 17 Gru 2008, 8:22 Temat postu: |
|
|
Szukać czyli przewalać temat 8 stron czy było o tym  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 18 Gru 2008, 12:03 Temat postu: |
|
|
SWÓJ napisał: | Czy robił ktos z szanownych forumowiczow kategorie "A" na Islandii? |
podbijam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Fernandos
 | Dołączył: 09 Gru 2007 | Posty: 49 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 30 Gru 2008, 2:45 Temat postu: |
|
|
Jeżeli chodzi o kategorię C+E to łączny koszt kursu wynosi 280 000 w tym jest zawarta cena tłumacza na zajęciach, wszystkie potrzebne materiały, 12 godzin jazdy ciężarowym samochodem i bodajże 7 z przyczepą (to jest wystarczająca ilość aby podejść do egzaminu).Koszty oddzielne to tłumacz na egzaminach tj, teoretyczny, ustny i praktyczny. Wszystko zależy od tego jak się ugadacie...
Co do kat. D, jak zostało wcześniej wspomniane trzeba znać język islandzki na egzaminie ustnym (jest to tłumaczone tym, że musimy umieć porozumieć się z pasażerami), na teoretycznym może być tłumacz. Koszt kursu na "D" mieści się w granicach 100 000 isk.  _________________ Kto nie wierzy ten nie wygrywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sebastian
|
Wysłany: 30 Gru 2008, 9:51 Temat postu: |
|
|
Fernandos napisał: | Jeżeli chodzi o kategorię C+E to łączny koszt kursu wynosi 280 000 w tym jest zawarta cena tłumacza na zajęciach, wszystkie potrzebne materiały, 12 godzin jazdy ciężarowym samochodem i bodajże 7 z przyczepą (to jest wystarczająca ilość aby podejść do egzaminu).Koszty oddzielne to tłumacz na egzaminach tj, teoretyczny, ustny i praktyczny. Wszystko zależy od tego jak się ugadacie...
Co do kat. D, jak zostało wcześniej wspomniane trzeba znać język islandzki na egzaminie ustnym (jest to tłumaczone tym, że musimy umieć porozumieć się z pasażerami), na teoretycznym może być tłumacz. Koszt kursu na "D" mieści się w granicach 100 000 isk.  |
Dzięki za info. Mam nadzieję, że egzaminy nie były problemem. Pozdrawiam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Fernandos
 | Dołączył: 09 Gru 2007 | Posty: 49 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 31 Gru 2008, 3:50 Temat postu: |
|
|
Dzięki za info. Mam nadzieję, że egzaminy nie były problemem. Pozdrawiam. [/quote]
Jak narazie jestem dopiero po teoretycznym, ale żadnych większych problemów nie dało się zauważyć i mam nadzieję, że nie będzie:) _________________ Kto nie wierzy ten nie wygrywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 13:10 Temat postu: Prawo jazdy w Akranes |
|
|
Wie ktoś może jak wygląda kwestia prawa jazdy w Akranes. Gdzie się trzeba zapisać, ile kosztuje itp? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 18:36 Temat postu: |
|
|
ja ksiazeczke mam nadal....do zwrotu za prawko potrzebne byly tylko kwitki za odbyty kurs teoretyczny i praktyczny i odebrane prawo jazdy.pozdrawiam  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| noneedtofight
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 18 | Skąd: 105 |
|
Wysłany: 6 Sty 2009, 0:50 Temat postu: |
|
|
Potwierdzam Kasia.
Do odbioru zwrotu za kursy (teoretyczny + praktyczny) potrzebne sa kwitki i prawo jazdy.
Do tego trzeba nalezec do zwiazku zawodowego minimum 6 miesiecy.
Zwracaja 75%, nie wiecej niz 100 000.
Nie zwracaja za egzaminy.
W moim przypadku to jest 75% ze 120 000 (30 000 za teoretyczny i ok. 90 000 za jazdy) czyli powinni oddac 90 000. Powinni, bo dzisiaj zalatwialem. Maniurka z Eflingu powiedziala, ze przelewu moge sie spodziewac za miesiac.
Moze za wczesnie zeby sie cieszyc, ale prawko dostalem za 40 000, czyli duzo taniej niz w PL... _________________ później to uzupełnię |
|
Powrót do góry |
|
 |
|