Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 0:52 Temat postu: |
|
|
a z odzyskaniem pieniazko...chyba ciezko.chociaz jakies 2 miesiace temu kolezanka miala miec wizyte u ginekologa i koszt takiej wizyty mial byc ok 20tys kr ,zrezygnowala.porozmawialam z nasza szefowa i na wlasnie wyjasnila dlaczego tak a nie inaczej.po nastu dniach wlasnie jej minelo te 6 miesiecy od uzyskania pozwolenia i moze teraz chodzic na normalnych warunkach do lekazy...ozywiscie specjalistyczne wizyty kosztuja napewno wiecej.i pare dni temu szefowa sie pytala ile ona wtedy zaplacila bo...........i sie nie dwoeiedzialam bo......bo ja odrazu odpowiedzialam ze ona wcale nie skorzystala z tej wizyty,wiec wnioskuje ze moze...........ale nie mam pojecia.a co do kosztu wizyty u lekarza pierwszego kontaktu-rodzinnego-dorosli placa ok 1000kr a dzieci do lat chyba?16 nic.to jeszcze raz zycze zdrowka  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 0:54 Temat postu: |
|
|
sorki za pozjadane literki  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| afganskibicz ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 01 Gru 2008 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 11:01 Temat postu: |
|
|
koszt wizyty u lekarza pierwszeg kntaktu to bylo duzo wiecej niz 1000 isk |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 11:03 Temat postu: |
|
|
[quote="afganskibicz"]koszt wizyty u lekarza pierwszeg kntaktu to bylo duzo wiecej niz 1000 isk[/quot]
do tego kazde badanie to koszt i to nie maĹy,Kolega miaĹ przypadek i wyladawal w szpitalu a ze nie byl tam ubezpieczony to mu policzyli za wszystk 300.000 i teraz on nie moze wrocic na is,bo placic nie ma zamiaru, zreszta nie ma po co wracac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jacek68
| Dołączył: 25 Gru 2008 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 22:24 Temat postu: |
|
|
tak czytam te posty odnosnie wizyt u lekarzy i zwiazane z tym koszty leczenia Ludzie dlaczego nie pojdziecie do Przychodni Opieki Zdrowotnej na Holtasmara 1 . Tam zaplacicie dla nieubezpieczonych 3.500 kr. zamiast 30.000 Jezeli nie jestescie pewni do jakiego lekarza pojsc to mozecie tam zadzwonic i spytac sie czy mozna przyjsc bezposrednio do Przychodni czy tez udac sie gdzie inndziej. Dla ubezpieczonych ceny sa podobne jak w przychodniach. Teraz na laeknavakt wizyta wynosi 2.600 kr a tam w przychodni 2.200 kr. Ja tylko ostrzegam przed takimi wizytami w szpitalu tam mozna zostawic fortune i nie zawsze pomoga bo i tak trzeba pozniej radzic sobe samemu albo wyslaja do innego lekarza. Dostalem numer telefonu gdzie mozna zadzwonic bezposrednio do gabinetu gdzie mozna pytac sie po polsku 510-6530 tylko ostrzegam ze czasami jest trudno sie dodzwonic ale jak sie uda to czasami jest od razu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 22:50 Temat postu: |
|
|
Radze wczesniej dowiedziec sie o cene, ja juz zaplacilem za swoj blad. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 23:21 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Radze wczesniej dowiedziec sie o cene, ja juz zaplacilem za swoj blad. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| jacek68
|
Wysłany: 14 Sty 2009, 19:02 Temat postu: |
|
|
najlepiej bedzie jak pan sam tam zadzwoni i poprawi swoj blad nie wprowadzajac innych w blad nie wiem jak to z panem bylo ale Przychodnia zmienila swoje ceny do takich jakie sa we wszystkich innych przychodniach uslugi kosztuja tak samo nawet dla nieubezpieczonych wizyta wynosi mniej jak w pozostalych heilslugaeslu Tam pan placi 3.500 dla nieubezpieczonych a gdzie inndziej 4.100 moze pan w najblizszej przychodni to tez sprawdzic . Tam przychodza tez islandczycy nie sadze aby chcieli przychodzic tam jak bylo by tak drogo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Sty 2009, 21:09 Temat postu: |
|
|
Cytat: | najlepiej bedzie jak pan sam tam zadzwoni i poprawi swoj blad nie wprowadzajac innych w blad Evil or Very Mad nie wiem jak to z panem bylo ale Przychodnia zmienila swoje ceny do takich jakie sa we wszystkich innych przychodniach uslugi kosztuja tak samo nawet dla nieubezpieczonych wizyta wynosi mniej jak w pozostalych heilslugaeslu Exclamation Tam pan placi 3.500 dla nieubezpieczonych a gdzie inndziej 4.100 moze pan w najblizszej przychodni to tez sprawdzic . Tam przychodza tez islandczycy nie sadze aby chcieli przychodzic tam jak bylo by tak drogo Exclamation |
Ktos tu chyba reklame sobie robi. Ja zaplacilem okolo 10 tys kr za wizyte czyli z tego wynika ze trzeba isc sie upomniec o swoje pieniadze moze jak to zwykle bywa z islandczykami, zwyczajnie ktos sie pomylil. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jacek68
|
Wysłany: 14 Sty 2009, 22:54 Temat postu: |
|
|
njlepiej jak pan to zrobi ja jestem za powaznym czlowiekiem zeby robic jakas reklame. Znalazlem sie w sytuacji gdzie kiedy bylem nieubezpieczony dostalem rachunek ze szpitala na 27.000 tys to byl dla mnie wtedy szok Dopiero pozniej dostalem informacje o tej przychodni. Gdybym wiedzial o tym wczesniej to zaoszczedzil bym na swoim leczeniu nie tylko pieniedzy ale i stresu. Jestem zyczliwym czlowiekiem i zycze innym tego samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 16 Sty 2009, 10:22 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak jest w innych zwiÄ
zkach zawodowych ale w VR moĹźna sie ubiegaÄ o zwroty za leczenie . OczywiĹcie nie zwrĂłcÄ
Ci wiÄcej jak masz na ich koncie ale zawsze to coĹ. Ja tak odzyskaĹam znacznÄ
czÄĹÄ pieniÄdzy za leczenie u stomatologa, warunek musisz mieÄ rachunek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marczelitto85
| Dołączył: 16 Wrz 2008 | Posty: 23 | |
|
Wysłany: 16 Sty 2009, 19:02 Temat postu: |
|
|
Witam! Czy ktoĹ wie gdzie mogÄ
mi zrobiÄ USG, choÄby prywatnie. MiaĹam juĹź robione prenatalne, i scan w 20 tygodniu a u mnie w szpitalu robiÄ
dopiero w 34tygodniu. Za dĹugo mi czekaÄ . Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ewka8380
| Dołączył: 17 Gru 2008 | Posty: 7 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 18 Sty 2009, 0:13 Temat postu: |
|
|
w sprawie usg najlepiej jak pojdziesz do Przychodni na Holtasmara1 tam otrzymasz pomoc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marczelitto85
| Dołączył: 16 Wrz 2008 | Posty: 23 | |
|
Wysłany: 18 Sty 2009, 11:37 Temat postu: |
|
|
DziÄkujÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ĺťancia
| Dołączył: 19 Sty 2009 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 19 Sty 2009, 12:19 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie,
Mieszkamy w ma granicy rejonu 101 i 107(Hringbraut) od ponad roku.Nasza cĂłreczka ma 2 latka,nigdy nie chorowaĹa wiÄc nie miaĹam potrzeby chodziÄ z niÄ
do lekarza.Dziecko od wczoraj zaczÄĹo gorÄ
czkowaÄ.Dzisiaj zaczeĹa kaszlec i smarkac.ChciaĹbym siÄ dowiedzieÄ gdzie najbliĹźej domu mogĹabym z niÄ
iĹÄ w przypadku gdyby do popoĹudnia jej nie przeszĹa gorÄ
czka.Przychodnia o ktĂłrej byĹa tutaj mowa odpada ze wzgledu na czas otwarcia.Bardzo dziÄkuje za wskazĂłwki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Sty 2009, 18:25 Temat postu: |
|
|
Cytat: | w sprawie usg najlepiej jak pojdziesz do Przychodni na Holtasmara1 tam otrzymasz pomoc Smile |
ewka ty chyba tam pracujesz i masz z tego kase co?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ewka8380
| Dołączył: 17 Gru 2008 | Posty: 7 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 19 Sty 2009, 21:43 Temat postu: |
|
|
mysle ze ty masz problem sam ze soba a zwalasz wszystko na przychodnie .Lepiej napisz o co ci dokladnie chodzi bo pomagac innym to ty nie potrafisz ja i tak wyjezdzam wiec mi to wszystko jedno co ty wypisujesz dobrze ze nie wszyscy sa tacy zlosliwi jak ty :!:Jednak zycze tobie wiecej pogody ducha bo to ci sie przyda zlosliwi i tak predzej czy pozniej przegrywaja a tak przy okazji to pracuje przy rybkach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dasha
| Dołączył: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 21 Sty 2009, 21:48 Temat postu: alergolog |
|
|
czesc:)
mam pytanko, orientuje sie moze ktos gdzie moge pojsc do alergologa na zrobienie testow uczuleniowych???bardzo mi zalezy na czasie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 22 Sty 2009, 11:27 Temat postu: europejska karta zdrowia |
|
|
Witam-orientuje sie moze ktos gdzie mozna wyrobic Europejska karte zdrowia(ubezpieczenia)wiem ze gdzies w HafnarfjĂśrdzie to biuro sie znajduje ale nie wiem dokladnie gdzie.Z gory dzieki za info.Ps.Piszcie na PW jesli mozna |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 22 Sty 2009, 14:21 Temat postu: |
|
|
klikasz na ten link
https://huld.tr.is/ehic/index.jsp