Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| jaro12369
| Do潮czy: 29 Sie 2007 | Posty: 106 | Sk眃: 艂贸dz/Reykjav铆k |
|
Wys砤ny: 23 Sty 2008, 19:50 Temat postu: |
|
|
czy ktos moze ma numer lub adres firmy ktora zajmuje si臋 kwarantann膮 dzwoni艂em wczoraj do ministerstwa weterynari i oni nie wiedz膮 co to s膮 za firmy tylko powiedzieli ze jedna jest prywatna a druga nie i od ca艂a informacja |
|
Powr髏 do g髍y |
|
|
| livlilo
| Do潮czy: 03 Wrz 2007 | Posty: 14 | |
|
Wys砤ny: 23 Sty 2008, 22:36 Temat postu: |
|
|
jaro12369 napisa: | czy ktos moze ma numer lub adres firmy ktora zajmuje si臋 kwarantann膮 dzwoni艂em wczoraj do ministerstwa weterynari i oni nie wiedz膮 co to s膮 za firmy tylko powiedzieli ze jedna jest prywatna a druga nie i od ca艂a informacja |
Wiem o dw贸ch osrodkach kwarantanny zwierz膮t. Pierwszy znajduje si臋 w Hafnirze a drugi na p贸艂nocy wyspy w Hrisey.
R贸zn膮 si臋 cen膮, kwarantanna kota w Hrisey kosztuje 125000 kr a w Hafnirze 165000 / kwarantanna ps贸w do 10kg Hirsey 160000 Hafnir 200000.
Hrisey http://www.hvatastadir.is/
Hafnir http://www.einangrun.is/
dodatkowe informacje dla zainteresowanych sprowadzeniem do Islandii swojego pupila http://www.lbs.is/leidbeiningar/innflutningur
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
|
| jaro12369
| Do潮czy: 29 Sie 2007 | Posty: 106 | Sk眃: 艂贸dz/Reykjav铆k |
|
Wys砤ny: 24 Sty 2008, 14:50 Temat postu: |
|
|
dzieki za informacje |
|
Powr髏 do g髍y |
|
|
| rafal26
| Do潮czy: 29 Pa 2008 | Posty: 156 | Sk眃: Hafnarfj枚rður |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 12:55 Temat postu: zwierzeta |
|
|
prosze o jakies informacje na temat przywozu na Islandie pieska-sciagam rodzine a mamy Yorka w Polsce.Moze ktos wie jakie sa procedury i koszta z tym zwiazane |
|
Powr髏 do g髍y |
|
|
| dariuszr
| Do潮czy: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wys砤ny: 2 Lis 2008, 1:32 Temat postu: Re: |
|
|
S艂ysza艂em od go艣cia kt贸ry 艣ci膮ga艂 pieska na Islandie i twierdzil 偶e jest ful zalatwiania :
-badania psa w Polsce
-klatka musi by膰 odpowiedniej wielko艣ci ,偶eby pies m贸g艂 swobodnie si臋 porusza膰
-pies przechodzi jeszcze raz badania na Islandi
-calkowity koszt 艣ci膮gni臋cia psa na wysp臋 to okolo 300 ty艣. isk
-itp _________________ Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
|
| iakampa8
| Do潮czy: 14 Wrz 2009 | Posty: 11 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 14 Wrz 2009, 20:02 Temat postu: :) |
|
|
wiecie co .... jezeli ktos naprawde kocha swojego pupilka i chce go wziac ze saba na te wysepke to naprawde jego prywatna sprawa, jego pieniazki i jego zwierzatko... czy by to byl szczur czy kon i jesli ktos decyduje sie zabrac ze soba juz stworka ze soba to napewno nie chce jego krzywdy, gdyby chcial skrzywdzic te istotke to by zostawil ja w byle schronisku, uspil, porzucil itp. Wiec skoro decyduje juz sie na taki krok wiec naprawde musi zalezec mu na zwierzaczku. i przestancie zloscic sie na siebie i wzajemnie krytykowac owszem... ta kwarantanna troszke mnie przeraza ale mysle ze wytrzymalabym z moim zwierzaczkiem taka nieprzyjemna rozlake ... (wczesniej bym wparowala do tych bandytow od kwarantanny i uprzedzila, ze jesli mojemu Lobuzowi klaczek z lebka spadnie to bedzie oznaczalo wojne.) kurcze nie odradzajcie tym "napalencom" pakowac sie w te wydatki i zamieszania. CALY CZAS MAM W GLOWIE TO CO POWIEDZIAL MOJ KOLEGA!!! ( (poznany juz tu w Islandii. Uspil psa przed przylotem tu bo nie chcial go nikt przygarnac ( i boje sie ze jak tak odradzacie to naprawde zniechecacie ludzi do brania ze saba tu na wyspe psiaczkow kotkow itp. i te zwierzaczki spotka taki los jaki spotkal psinke mojego brutalnego kolegi (( |
|
Powr髏 do g髍y |
|
|
|
|
Nie mo縠sz pisa nowych temat體 Nie mo縠sz odpowiada w tematach Nie mo縠sz zmienia swoich post體 Nie mo縠sz usuwa swoich post體 Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach
|
|