Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 28 Sty 2006, 15:13 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 1 Lut 2006, 22:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 28 Sty 2006, 15:25 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Lepiej dać przez te 20 lat zarobić Islandczykom wynajmującym mi mieszkanie niż bankowi chyba tak powinien zrobić patriota kochający Islandie i chcący ja wspierać
|
Ty chyba nie wiesz co oznacza słowo patriota.
Jaki z ciebi "Islandzki Patriota". Czy ty wogóle wiesz co piszesz, czy piszesz tylko tak żeby pisać. Człowieku nie znasz jakie sa realia życia na Islandii. O tym kraju nie masz zielonego pojęcia. To że dużo czytasz o Islandii to nie znaczy że ją znasz. Ja też przeczytałem jak przetrwać na Syberii przy mrozie -50 stopni C i nawet obejrzałem o tym program, ale po trzech godzinach bym zamarzł. Ty chyba naprawde nie znasz życia! _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem.
Ostatnio zmieniony przez viking dnia 28 Sty 2006, 17:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Sty 2006, 15:39 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 1 Lut 2006, 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Sty 2006, 15:49 Temat postu: |
|
|
Szkoda pisać.
Ja o zupie ty o xxxx... _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mr Pink Eyes ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Dołączył: 16 Gru 2005 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 28 Sty 2006, 17:00 Temat postu: |
|
|
viking zdadzam sie z twoja opinia szkoda pisac |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lenny
| Dołączył: 15 Mar 2005 | Posty: 216 | Skąd: Keflavik/Reykjavik |
|
Wysłany: 28 Sty 2006, 18:13 Temat postu: |
|
|
[quote="music80s"] viking napisał: | Cytat: | Mieszkanie tej wielkosci będzie ci ciężko znalezć. Koszt takiego mieszkania jest w granicach 10-14 mln. Zależy od stanu mieszkania, położenia etc etc. |
Chyba dostane palputacji , mieszkanie 10 000 000 do 14 000 000??? nawet jeśli koron to i tak to będzie 500 000 zł!!! do 700 000zł!!! za mieszkanie 40m2!!!!
To jakieś ceny z kosmosu!!!
Metr mieszkania ponad 12 000 zł!!!! to w Nowym Jorku są po tyle!
Coś bujasz Viking , w cene 200 000 - 300 000 za 40m2 uwierze ale nie 700 000.
Pozdro  |
music80s...ochłoń czlowieku troche
ceny mieszkan są bardzo wysokie, buduje mieszkania i domy w Islandii i uwierz mi 10mln za mieszkanie to naprawde bardzo mało. W nowym budownictwie, np. Kopavogur 15mln za mieszkanie to standard, a podejrzewam ze w Reykiaviku i blizej centrum cena idzie znacząco w gore...
aktualnie pracuje nad tym, rzuc okiem na link i ceny, dodam ze te mieszkania to zaden luksus:
http://www.iav.is/Desktopdefault.aspx/tabid-45/pnr-201/
jak uzbierasz juz te kilka mln to daj znac, moze cos Ci zalatwie taniej
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Sty 2006, 19:16 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 1 Lut 2006, 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| leszek16064 Ogłoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 19 Lis 2005 | Posty: 224 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 29 Sty 2006, 22:23 Temat postu: |
|
|
Witam.
Viking czy mógłbyś napisać coś więcej na temat odpisu od podatku??
W grudniu z żoną kupiliśmy mieszkanie w Akranes i właśnie słyszeliśmy że można coś odliczyć ale dokładnie nie wiemy co i jak, byłbym wdzięczny gdybyś napisał nam jak to wygląda i ile jest zwrotu, mieszkanie kosztowało 10.000.000 kron kredytu wzieliśmy 8.600.000 kron na 25 lat.
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam wszystkich na forum.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Sty 2006, 0:06 Temat postu: |
|
|
Dokladnie tak jak pisze karuta. Wszystko zależy od waszych zarobków, ceny mieszkania i wysokości kredytu. Mnie to wszystko oblicza księgowy. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Patrycja
| Dołączył: 21 Kwi 2004 | Posty: 77 | Skąd: Islandia-Akranes |
|
Wysłany: 31 Sty 2006, 20:05 Temat postu: hmmmm |
|
|
...tak i czytam i czytam.......
Music....ja wlasnie,tzn w maju kupilam mieszkanie za 8,5 mln w Akranes.Juz dwa miesiace pozniej mieszkanie wyceniono na 15 mln.Przez 3 lata wynajmowalam mieszkanie i jak placilam 60 tys to wydawalo mi sie ,ze to jest duzo.Teraz za 2 lub 3 pokojowe mieszkanie placisz <w Akranes!!!!>od 70 do 100tys koron.I troche realiow....jak pojdziesz pracowac do fabryki ryb czy do suszarni to Twoja wyplata po odjeciu podatku bedzie wygladala nastepujaco 100 tys.Jezeli uda Ci sie zalapac do jakies firmy budowlanej,badz majacej cos wspolnego z budownictwem, to tez nie zarobisz za wiele,a zyc jakos trzeba.
I ja tylko przytaczam to co sie dzieje i jak jest w Akranes,a gdzie tu mowa o Reykjaviku?W stolicy razy dwa.
Oczywiscie jezeli jestes singlem to dostaniesz od panstwa dodatek,uzalezniony rzecz jasna od Twoich zarobkow,niemniej jednak nie mieszkasz u siebie.A w zwiazku z tym,ze cemy tak dramatycznie poszly w gore,wszyscy a przynajmniej wiekszosc wynajmujacych sprzedaje mieszkania.Nie zdazysz sie zaprzyjaznic ,bo juz bedziesz musial sie wyprowadzic.Wiem to z autopsji,powaznie.
Zreszta,przyjazn ma chyba niewiele wspolnego z biznesem w tym akurat pojeciu.
Kv
Patrycja _________________ gatta |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 31 Sty 2006, 20:41 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 1 Lut 2006, 21:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lut 2006, 2:55 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Czyli czeka mnie kredyt jeśłi w ciągu roku od otrzymania 1 pracy nie znajde nic dobrego |
To nie takie proste. Zeby dostać kredyt na mieszkanie to trzeba dobrze zarabiać i mieć przynajmniej 10% wartości mieszkania. To tak w zarysie. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lut 2006, 9:22 Temat postu: Mieszkania na Islandii |
|
|
Dla chcacych poogladac sobie mieszkania i ceny propunuje link.
www.mbl.is
Po wejsciu zerknijcie na gorny pasek i wejdzcie w fasteignir
Tam juz mozna ''brykac'' do woli po calym kraju zaznaczajac interesujace Was opcje
Pozdrawiam (ciocie Patrycje w szczegolnosci) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Patrycja
| Dołączył: 21 Kwi 2004 | Posty: 77 | Skąd: Islandia-Akranes |
|
Wysłany: 1 Lut 2006, 10:47 Temat postu: hehehehe |
|
|
Dzieki Bartus za pozdrowka,chcialam niedawno zrobic Wam nieoczekiwany nalot ale sie nie udalo.Jak mi sie trochu w szkole przewali bede dzwonic.Na razie nie mam czasu,zeby sie wyspac.....
Patrycja _________________ gatta |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ansswis
| Dołączył: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2008, 23:02 Temat postu: |
|
|
troche z innej beczki, do osob ktore mieszkanie wlasne juz kupily.
Mozecie mi podac jakie sa w sumie oplaty miesieczne (czynsz, prad, woda, i cala ta reszta) tak orientacyjnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 31 Sty 2008, 1:12 Temat postu: |
|
|
Jako takiego czynszu nie ma.
Jest opłata za "klatkę" w której jest woda, ogrzewanie i śmieci.
Wysokość tego jest różna a i opłata nie jest regułą. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 31 Sty 2008, 10:17 Temat postu: |
|
|
U mnie oplata za smieci, wode, ogrzewanie, sprzatanie budynku wynosi 12 tys miesiecznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lupus1978
| Dołączył: 01 Mar 2009 | Posty: 1 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 1 Mar 2009, 13:29 Temat postu: Pytanie o zakup ziemi. |
|
|
Witam,
A czy ktoś może mi powiedzieć (tak ogólnie) jak przedstawia się zakup ziemi pod dom zdala od dużego miasta. Dla przykładu w okoicach Vik lub na zupełnym pustkowiu.
Coś w rodzaju pustelni - przyjazd raz w roku na 2-3 miesiące.
Czy jest to jakoś szczególnie obwarowane przepisami jak u nas w Polsce.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ignacy_2012
| Dołączył: 03 Sty 2015 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 3 Sty 2015, 14:51 Temat postu: |
|
|
witam, podepnę się z zapytaniem, ile kosztują domki, dla spokojnej starości ? |