reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

Uwaga dla wynajmujÄ…cych pokoje!
Id¼ do strony 1, 2  Nastêpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> PozostaÅ‚e tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
kpkacha

Do³±czy³: 10 Kwi 2011
Sk±d: Hafnarfjordur
PostWys³any: 18 Mar 2012, 22:42    Temat postu: Uwaga dla wynajmujÄ…cych pokoje! Odpowiedz z cytatem

Witam.
ChcÄ™ ostrzec wszystkich wynajmujÄ…cych pokoje przed panem Kazimierzem Janem KuberkÄ….
Wyżej wymieniony pan nie płaci czynszu!
Zasłaniając się brakiem pieniędzy z powodu likwidacji firmy hydraulicznej w której pracuje obiecuje oddać pieniądze za zaległy czynsz jak tylko likwidator wypłaci mu wynagrodzenie po czym znika (bo inaczej tego nazwać nie można) nawet po sobie nie posprzątawszy pokoju.
Pan ten jest mi dłużny za wynajem pokoju za miesiąc luty.
Obiecywał oddać pieniądze do 15-tego marca, jest 18-ty a ja pieniążków dalej nie widzę i pewnie nie zobaczę.
Pan ten został dziś przeze mnie uprzedzony sms-em o stosownym do sytuacji wpisie na tym forum na co jedyną odpowiedzią z jego strony była wiadomość: "No to pogadamy inaczej".
Na prawdziwość opisanej sytuacji posiadam świadków i dowody.
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
turboneta

Do³±czy³: 15 Lip 2008
Sk±d: GdaÅ„sk
PostWys³any: 19 Mar 2012, 17:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oby pan nikogo więcej nie oszukał.
Musisz jednak wiedzieć, że pan ma podstawy do oskarżenia Ciebie o jego zniesławienie.
Powrót do góry
zeberka10
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY
Do³±czy³: 30 Gru 2010
PostWys³any: 19 Mar 2012, 19:05    Temat postu: turborakieta i wielkibiaÅ‚ykrólik Odpowiedz z cytatem

[quote="turboneta"]Oby pan nikogo więcej nie oszukał.
Musisz jednak wiedzieć, że pan ma podstawy do oskarżenia Ciebie o jego zniesławienie.[/quote TA Turborakieta i ten wielkibiałykrólik to jedna i ta sama osoba bo jest najmądrzejsza na tym forum i pierwasza do każdej dyskusji o każdej porze dnia czy nocy
Powrót do góry
bruno27

Do³±czy³: 20 Lut 2012
Sk±d: Reykjavik polska
PostWys³any: 19 Mar 2012, 19:18    Temat postu: malo racionalne Odpowiedz z cytatem

rowniez uwazam ze ten Pan ma wszelkie prawa zeby Ta Pania osadzidz za znieslawienie . Takie tematy uwzazam ze sie zalatwia miedzy soba pozatym sa po to umowy wynajmu i zawsze mozna w inny sposob naleznosc od danej osoby odzyskac wraz z naleznymi odsetkami karnymi .
Powrót do góry
antenka
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY
Do³±czy³: 28 Sie 2011
PostWys³any: 19 Mar 2012, 19:27    Temat postu: Re: Uwaga dla wynajmujÄ…cych pokoje! Odpowiedz z cytatem

zastnow sie zamin cos napiszesz za takiego smsa nik ci nic nie zrobi ale za odplatne wynajmiowanie pokoju czy mieszkania to juz mozna miec problemy tak jak to bylo z fryzjerami i mechanikami
Powrót do góry
kpkacha

Do³±czy³: 10 Kwi 2011
Sk±d: Hafnarfjordur
PostWys³any: 19 Mar 2012, 20:14    Temat postu: Uwaga dla wynajmujÄ…cych pokoje! Odpowiedz z cytatem

"Nie ma przestępstwa, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy (art. 213. § 1. k.k.) oraz nie popełnia przestępstwa zniesławienia ten, którego zarzut służy obronie społecznie uzasadnionego interesu, ale i ten, którego zarzut dotyczy postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną."

Nie ma żadnych podstaw do posądzenia mnie o zniesławienie.
Opisana przeze mnie sytuacja jest prawdziwa i służy ostrzeżeniu innych właścicieli mieszkań przed nieuczciwością najemców.
antenka
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWys³any: 19 Mar 2012, 20:18    Temat postu: Re: Uwaga dla wynajmujÄ…cych pokoje! Odpowiedz z cytatem

kpkacha napisa³:
"Nie ma przestępstwa, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy (art. 213. § 1. k.k.) oraz nie popełnia przestępstwa zniesławienia ten, którego zarzut służy obronie społecznie uzasadnionego interesu, ale i ten, którego zarzut dotyczy postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną."

Opisana przeze mnie sytuacja jest prawdziwa i służy ostrzeżeniu innych właścicieli mieszkań przed nieuczciwością najemców.

ja nic nie pisalem o znieslawieniu tylko o nielegalnym wynajmowaniu odplatnie pokoju
Powrót do góry
turboneta

PostWys³any: 19 Mar 2012, 21:15    Temat postu: Re: Uwaga dla wynajmujÄ…cych pokoje! Odpowiedz z cytatem

kpkacha napisa³:

Po pierwsze:
Nie bierzesz pod uwagę tego, że pan zawsze może tłumaczyć się tym, że pieniądze chciał oddać w późniejszym terminie.
Po drugie:
Czy masz spisaną jakąkolwiek umowę w której jak pisałaś wcześniej pan zobowiązał się do opłacenia pokoju we wskazanym przez Ciebie terminie?
Jeżeli nie to pan jednak ma podstawy aby oskarżyć Cię o zniesławienie. Musisz zdawać sobie sprawę z tego, że najpierw trzeba udowodnić winę aby zastosować cytowany przez Ciebie art. k.k.
Powrót do góry
turboneta

PostWys³any: 19 Mar 2012, 21:17    Temat postu: Re: turborakieta i wielkibiaÅ‚ykrólik Odpowiedz z cytatem

[quote="zeberka10"]
turboneta napisa³:
Musisz jednak wiedzieć, że pan ma podstawy do oskarżenia Ciebie o jego zniesławienie.[/quote TA Turborakieta i ten wielkibiałykrólik to jedna i ta sama osoba bo jest najmądrzejsza na tym forum i pierwasza do każdej dyskusji o każdej porze dnia czy nocy

Nie wnosisz nic do tematu więc oszczędź czas swój i innych.
Powrót do góry
bruno27

Do³±czy³: 20 Lut 2012
Sk±d: Reykjavik polska
PostWys³any: 19 Mar 2012, 21:31    Temat postu: Re: turborakieta i wielkibiaÅ‚ykrólik Odpowiedz z cytatem

[quote="turboneta"]
zeberka10 napisa³:
turboneta napisa³:

Nie wnosisz nic do tematu więc oszczędź czas swój i innych.

jupi
Powrót do góry
antenka
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWys³any: 19 Mar 2012, 22:36    Temat postu: Re: Uwaga dla wynajmujÄ…cych pokoje! Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa³:
kpkacha napisa³:

Po pierwsze:
Nie bierzesz pod uwagę tego, że pan zawsze może tłumaczyć się tym, że pieniądze chciał oddać w późniejszym terminie.
Po drugie:
Czy masz spisaną jakąkolwiek umowę w której jak pisałaś wcześniej pan zobowiązał się do opłacenia pokoju we wskazanym przez Ciebie terminie?
Jeżeli nie to pan jednak ma podstawy aby oskarżyć Cię o zniesławienie. Musisz zdawać sobie sprawę z tego, że najpierw trzeba udowodnić winę aby zastosować cytowany przez Ciebie art. k.k.

NIE K.K TYLKO K.P.K
Powrót do góry
mjkl
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
Do³±czy³: 26 Pa¼ 2006
PostWys³any: 19 Mar 2012, 23:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WielkiBialyKrolik

Do³±czy³: 08 Cze 2008
Sk±d: Reykjavik
PostWys³any: 20 Mar 2012, 3:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o kyrieelejson
turboneta

PostWys³any: 20 Mar 2012, 9:12    Temat postu: Re: Uwaga dla wynajmujÄ…cych pokoje! Odpowiedz z cytatem

antenka napisa³:
turboneta napisa³:
kpkacha napisa³:

Po pierwsze:
Po drugie:

NIE K.K TYLKO K.P.K

Kodeks Postępowania Karnego to coś zupełnie innego moja droga. W tym przypadku mowa jest o Kodeksie Karnym.
Proponuję też zapoznać się z art. 214 k.k.
Powrót do góry
svavec
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
Do³±czy³: 02 Lis 2008
Sk±d: Gdynia
PostWys³any: 20 Mar 2012, 13:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko powyzej oprocz pierwszego postu ,nie zmienia faktu ,ze lepiej brac kaucje za wynajmowany lokal przynajmniej za 1 mc.
Powrót do góry
gisli74

Do³±czy³: 08 Lip 2011
PostWys³any: 20 Mar 2012, 21:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I co ma polski kk czy kpk do Islandii?
Powrót do góry
edIT

Do³±czy³: 20 Pa¼ 2009
Sk±d: Islandia
PostWys³any: 20 Mar 2012, 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mogę sie mylić ale tutaj umowna słowna "tzw. na gebe" jest tak samo ważna jak papierkowa.
grunt żebyś miał/miała odcinek podpisany przez obie strony o wpłacie za miesiąc taki i taki...
ale mogę sie mylić... nie jestem do końca w temacie.
Czekam na lincz w razie pomyłki !
Powrót do góry
zigolo

Do³±czy³: 22 Lip 2011
PostWys³any: 20 Mar 2012, 21:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

edIT napisa³:
mogę sie mylić ale tutaj umowna słowna "tzw. na gebe" jest tak samo ważna jak papierkowa.
grunt żebyś miał/miała odcinek podpisany przez obie strony o wpłacie za miesiąc taki i taki...
ale mogę sie mylić... nie jestem do końca w temacie.
Czekam na lincz w razie pomyłki !
hah a kto placi podatek od najmu? smerfy? wszystko powinno byc zgloszone w odpowiednim urzedzie wraz z przedlozonymi umowami
Powrót do góry
WielkiBialyKrolik

Do³±czy³: 08 Cze 2008
Sk±d: Reykjavik
PostWys³any: 21 Mar 2012, 4:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tam tez pisze sie na lincz
edIT

Do³±czy³: 20 Pa¼ 2009
Sk±d: Islandia
PostWys³any: 21 Mar 2012, 8:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakieÅ› zboczenie ? Smile
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> PozostaÅ‚e tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony 1, 2  Nastêpny
Strona 1 z 2

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.