reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

przelew

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> PozostaÅ‚e tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
humker

Do³±czy³: 11 Maj 2012
PostWys³any: 26 Sty 2013, 23:57    Temat postu: przelew Odpowiedz z cytatem

Czy jeżli przelew został zrobiony po godzinie 21 to czy pieniądzę mam na karcie i mogę normalnie z niej korzystać czy jak to jest ?Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
redd
Zablokowany z powodu dublowania ogłoszeń
Do³±czy³: 03 Lut 2012
PostWys³any: 27 Sty 2013, 0:26    Temat postu: Re: przelew Odpowiedz z cytatem

humker napisa³:
Czy jeżli przelew został zrobiony po godzinie 21 to czy pieniądzę mam na karcie i mogę normalnie z niej korzystać czy jak to jest ?Wink

tak mozna kzystac tylko moze byc tak ze nie beda jeszcze widoczne na koncie
Powrót do góry
tikitaki

Do³±czy³: 30 Sty 2013
PostWys³any: 30 Sty 2013, 13:50    Temat postu: Re: przelew Odpowiedz z cytatem

redd napisa³:
humker napisa³:

Chyba nie do końca. Zależy od konta jakie masz, czy ma ona możliwość debetu? jeśli tak to możesz jak nie to raczej nie.
Przelewy bankowe są księgowane zazwyczaj dwa razy dziennie, około godziny 11 i 17, więc przelew o 21 (jeśli nie do tego samego banku) będzie na koncie następnego dnia do +/-11 (zależne też od banku), a jeśli przelew w tym samym banku to powinno pójść od razu Wink
Powrót do góry
redd
Zablokowany z powodu dublowania ogłoszeń
Do³±czy³: 03 Lut 2012
PostWys³any: 30 Sty 2013, 20:44    Temat postu: Re: przelew Odpowiedz z cytatem

tikitaki napisa³:
redd napisa³:
humker napisa³:

Chyba nie do końca. Zależy od konta jakie masz, czy ma ona możliwość debetu? jeśli tak to możesz jak nie to raczej nie.
Przelewy bankowe są księgowane zazwyczaj dwa razy dziennie, około godziny 11 i 17, więc przelew o 21 (jeśli nie do tego samego banku) będzie na koncie następnego dnia do +/-11 (zależne też od banku), a jeśli przelew w tym samym banku to powinno pójść od razu Wink

i tu sie mylisz

przelw trwa zaledwie pare minut max inie wazne o ktorej poze przelejesz zawsze dojda i mozna je wykozystac
a i jak ma mozliwosc debetu to i takna to samo wychodzi pieniadze musza byc na koncie aby nimi operowac tylko aby je zobaczyc to trzeba poczekac
Powrót do góry
mariolaku12

Do³±czy³: 07 Lut 2013
PostWys³any: 7 Lut 2013, 14:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak przelew jest np z ipko do ipko to jest od razu. a jeżeli zleciles przelew np o 17 i na inne konto to bd dopiero nastepnego dnia. jezeli np z mbanku o 8 rano pieniadze poszly to powinny byc jeszcze tego samego dnia na ostatniej sesji w banku do ktorego przelew poszedl
Powrót do góry
Agga90hv

Do³±czy³: 08 Lis 2014
PostWys³any: 12 Lis 2014, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
przepraszam, że odświeżam, ale mam kilka pytań dotyczących przelewów i wierzę, że możecie mi pomóc Smile
Czy przelew z Arion Banki do polskiego PKO BP sprawia jakieś kłopoty, czy zwyczajnie mogę wpisać sobie kwotę przez obsługę internetową i wysłać? Jeśli tak to jak długo będą oczekiwać w Polsce na taki przelew? Czy istnieje jakaś prowizja lub inne cuda? Ach, czy istnieje też jakiś limit przelewu, oprócz tego 3mln rocznie?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Smile
Powrót do góry
Jon Snow

Do³±czy³: 27 Wrz 2014
PostWys³any: 13 Lis 2014, 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na Islandii jeśli chcesz zrobić przelew zagraniczny, tzn do Polski to musisz iść do oddziału, nie można samemu w internecie.
Nie wiem jak w Arion ale w islandsbanki przelewy są następnego dnia roboczego na koncie w Polsce, prowizja 1300 isk
Powrót do góry
Agga90hv

Do³±czy³: 08 Lis 2014
PostWys³any: 17 Lis 2014, 1:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, już odwiedziłam bank. Co prawda, nie ma prowizji, ale trzeba zabrać sobą numer IBAN (czyli numer kona z PL na początku) do tego kod SWIFT, adres banku oraz adres osoby, która odbierze profity Smile Może komuś przydadzą się te informacje Wink
Na szczęście można też zrobić przelew tego samego dnia, w którym zostało założone konto.
Trochę jest z tym zachodu, nie powiem, że nie Wink
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> PozostaÅ‚e tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.