Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 30 Lis 2007, 16:22 Temat postu: Jaki jest idealny polski pracownik? |
|
|
Słyszałem ostatnio taką opinię, że najlepszy polski pracownik to taki co:
- mówi słabo po angielsku (bo się nie dogada w Związkach albo sobie innej, lepszej pracy nie znajdzie),
- ma "parę" w łapach (przecież pójdzie do najgorszej roboty od razu),
- jest maks. po zawodówce lub nie przyznaje się do wykształcenia (w końcu może się okazać, że jest po średniej szkole lub studiach a islandzki pracodawca na sławnej "zawodówce" edukację skończył).
- nie grzeszy inteligencją (w przeciwnym przypadku zaraz będzie sie rozpytywał "co? gdzie? a czemu?").
Ile jest w tym prawdy?
Myślę, ż taka wypracowanie modelu idealnego pracownika z Pollandii byłoby wyjatkowo użyteczne dla coraz bardziej napływającej "nowej fali" emigrantów...
Coś jak taki quiz "Sprawdz czy jesteś idealnym pracownikiem..."  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 30 Lis 2007, 16:31 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| danielo
| Dołączył: 11 Lis 2007 | Posty: 47 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 30 Lis 2007, 17:56 Temat postu: |
|
|
Dobry pracownik wsłuchuje się w potrzeby i oczekiwania swojego pracodawcy! W końcu to jest BOSS! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Lis 2007, 23:37 Temat postu: |
|
|
danielo napisał: | Dobry pracownik wsłuchuje się w potrzeby i oczekiwania swojego pracodawcy! W końcu to jest BOSS! |
Jak dobrze pamiętam, BOSS to linia perfum dla mężczyzn...
Co do reszty twojej opinii to się nie wypowiadam, bo z niewolnikami nie rozmawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 1 Gru 2007, 17:36 Temat postu: |
|
|
Mr TIG napisał: |
Co do reszty twojej opinii to się nie wypowiadam, bo z niewolnikami nie rozmawiam  |
hehehehe  _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| danielo
| Dołączył: 11 Lis 2007 | Posty: 47 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 2 Gru 2007, 22:10 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Co do reszty twojej opinii to się nie wypowiadam, bo z niewolnikami nie rozmawiam  |
Przykro mi, że mnie nazywasz niewolnikiem.
A ja tak bardzo chciałem być swawolnikiem! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| iceburninggirl
| Dołączył: 28 Wrz 2007 | Posty: 56 | |
|
Wysłany: 5 Gru 2007, 16:31 Temat postu: |
|
|
i jeszcze taki co to sie boi (po fakcie wykiwania przez pracodawce) zwrocic sie o pieniadze i wszelkie nalezne mu swiadczenia
bo w sumie szef byl fajny i klepal po plecach i mowil ze bedzie
'okej'
taki ktory nie uznaje przerw i taki ktory sie 'dogaduje' z szefem ze w sumie pensji to on nie chce bo szef mu da ' w lape' |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Gru 2007, 21:16 Temat postu: |
|
|
ale tak jest we wszystkich krajach, w ktorych pracuja polacy - nie tylko na is. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 5 Gru 2007, 21:45 Temat postu: |
|
|
mariusx napisał: | ale tak jest we wszystkich krajach, w ktorych pracuja polacy - nie tylko na is. |
Czyli przede wszystkim w Polsce _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ansswis
| Dołączył: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
Wysłany: 5 Gru 2007, 22:35 Temat postu: |
|
|
ja bym az tak nie generalizowal.
Z jednej strony macie racje ale mysle ze to mozna odniesc do wszystkich narodowosci pracujacych gdzies na emigracji, zwlaszcza z bloku wschodniego i niestety mozna tu dodac na rowni Afryke, Azje.
Niestety nie ma sie czemu dziwic przez 45 lat zylismy za zelazna kurtyna, gdzie panowaly inne zasady. Jakis czas temu bylem na spotkaniu w eflingu, bardzo duza grupa rodakow sie zjawila.
Ku mojemu zaskoczeniu wiekszosc z nich byla w wieku moich rodzicow (spodziewalem sie mlodszych osob), mozecie sie wysmiewac tak jak raz zrobil to mjkl pokazujac zdjecie z bonusa i pytyjac skad sa ci panowie. Ale ja jak na nich patrzylem zastanawialem sie jak to jest ze ludzie ktorzy w Polsce pracowali wieksza czesc zycia na stare lata musza sie tulac po swiecie zeby dzieci mialy na nauke, czy poprostu na zycie.
Nie znaja swoich praw, nie wiedza kogo zapytac, gdzie pojsc, nie znaja jezyka, rozmawialem z paroma osobami i wiem ze jest im ciezko ale co maja zrobic jak w polsce pracy w ich wieku znalezc godziwej nie mogli. ja mysle ze trzeba ich zrozumiec i pomoc w miare mozliwosci a nie szydzic.
ot takie moje prywatne zdanie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Gru 2007, 23:21 Temat postu: |
|
|
ansswis napisał: | ja bym az tak nie generalizował
Ale ja jak na nich patrzylem zastanawialem sie jak to jest ze ludzie ktorzy w Polsce pracowali wieksza czesc zycia na stare lata musza sie tulac po swiecie zeby dzieci mialy na nauke, czy poprostu na zycie.
Nie znaja swoich praw, nie wiedza kogo zapytac, gdzie pojsc, nie znaja jezyka, rozmawialem z paroma osobami i wiem ze jest im ciezko ale co maja zrobic jak w polsce pracy w ich wieku znalezc godziwej nie mogli. ja mysle ze trzeba ich zrozumiec i pomoc w miare mozliwosci a nie szydzic.
ot takie moje prywatne zdanie |
popieram |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Gru 2007, 23:54 Temat postu: |
|
|
tak gwoli scislosci - foto z bonusa nie bylo wstawione celem wysmiania ludzi na tym foto przedstawionych. w tamtym temacie byl pewien kontekst. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ansswis
| Dołączył: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
Wysłany: 6 Gru 2007, 1:39 Temat postu: |
|
|
znam kontekst, ale mimo wszystko skutek byl taki jak napisalem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Gru 2007, 10:09 Temat postu: |
|
|
ano tak... to ze skutek byl taki a nie inny to kwestia odbioru u odbiorcy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Gru 2007, 18:38 Temat postu: pracownik |
|
|
dobry pracownik to taki ktory codziennie jest na kacu
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 9 Gru 2007, 19:18 Temat postu: |
|
|
robimy 24 na dobe padamy na pysk ale i tak mamy lepiej niz w Polsce ... no ja mam szczescie ze robie, robilem po 8 - czasami hehe
ale nie narzekam, nikt mnie do niczego nie zmuszal _________________ dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Gru 2007, 22:45 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisał: | mariusx napisał: | ale tak jest we wszystkich krajach, w ktorych pracuja polacy - nie tylko na is. |
Czyli przede wszystkim w Polsce |
brawo, jeszcze raz brawo - coz za scisniety umysl i ograniczone horyzonty, szacun dla kolegi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 10 Gru 2007, 7:50 Temat postu: |
|
|
Jeśli czegoś do końca się nie wie lub nie rozumie - to nie krytykuje się innych. Wiele zakladów pracy wychodziło z założenia, że jeżeli ktos ma te szczęście u nich pracować, to po godzinach pracy za friko może posiedzieć w pracy w ramach podkreślenia swojej lojalności. TO JAK TO NAZWIESZ? _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Gru 2007, 10:29 Temat postu: |
|
|
milosc? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Alekss
| Dołączył: 30 Paź 2012 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 30 Paź 2012, 19:23 Temat postu: |
|
|
Mój kuzyn pracował kilka lat w Szwecji i mówił że tamtejsi pracodawcy mają taką samą wizję polskiego pracownika, jaką przedstawił mr TIG. Przykre.... ale prawdziwe  _________________ Życie jest jak poezja. /Paolo Coelho/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|