Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| greenair
 | Dołączył: 10 Lis 2006 | Posty: 19 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Lut 2007, 9:55 Temat postu: Książki..... |
|
|
Jestem zrozpaczony proszę pomóżcie.... bo za parę dni po prostu wyjdę z siebie i stanę obok lub pójdę gdzieś sobie.... Czy jest ktos kto pożyczyłby jakieś książki(niestety nie na wymianę bo osobiście żadnych jeszcze nie posiadam) to dla mnie bardzo ważne....Co tu sie rozpisywać... lubiący czytać zrozumieją...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fanka_franka
| Dołączył: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Skąd: Kópavogur |
|
Wysłany: 6 Lut 2007, 11:30 Temat postu: |
|
|
w jakim jezyku te ksiazki, po polsku to ja mam tu tylko Marqueza 'sto lat samotnosci' ale ksiazka moja ukochana, najwazniejsza w zyciu i nie wiem czy odwaze sie komus pozyczyc
mam za to dosc sporo po angielsku, islandzku, nawet norwesku
a w bibliotekach nic nie ma? wspominalam kiedys o polce na polskie ksiazki w bibliotece w Hafnarfjörður _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| greenair
|
Wysłany: 6 Lut 2007, 13:23 Temat postu: |
|
|
Jesli mozna wiedziec to gdzie znajduje sie owa biblioteka???  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 6 Lut 2007, 14:41 Temat postu: |
|
|
greenair napisał: | Jesli mozna wiedziec to gdzie znajduje sie owa biblioteka???  |
jedziesz np S1 z hlemmura na Fjordur, kiedy podjezdzasz do ostatniego ronda przez przystankiem Fjordur, szybko zwracasz wzrok w lewa strone, widzisz budnek z napisem Bokasafn, duzo ksiazek - to jest biblioteka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| greenair
|
Wysłany: 6 Lut 2007, 14:51 Temat postu: |
|
|
dziekuje uprzejmie za informacje... trzeba sie tam zapisywac, placic... czy cos?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
|
Wysłany: 6 Lut 2007, 15:35 Temat postu: |
|
|
nie wiem, jestem zapisany w bibliotece w Kopavogur. Tam jest oplata za wyrobienie karty - 1300ISK za caly rok. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| narsiltm
 | Dołączył: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skąd: Skądinąd. |
|
Wysłany: 6 Lut 2007, 16:14 Temat postu: |
|
|
Ja moge Ci pozyczyc "gre w klasy Julia Cortazara ale ze to moja ukochana ksiazka, pod grozba straty glowy lub meskosci. _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorów,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka Głębsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fanka_franka
| Dołączył: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Skąd: Kópavogur |
|
Wysłany: 7 Lut 2007, 17:10 Temat postu: |
|
|
narsiltm napisał: | Ja moge Ci pozyczyc "gre w klasy Julia Cortazara ale ze to moja ukochana ksiazka, pod grozba straty glowy lub meskosci. |
tez uwielbiam ta ksiazke, ale Marquez i tak lepszy  _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Zla_kobieta ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
 | Dołączył: 05 Cze 2007 | Posty: 96 | Skąd: Kaszëbë/Gdańsk/od 28.06.07 Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Cze 2007, 16:20 Temat postu: |
|
|
Vivat Marquez! Vivat Cortazar! Vivat wszystkim ceniącym dobrą książkę.
Zobaczymy jak ciężki będę mieć bagaż... postaram się wziąć trochę książek  _________________ Have you ever been mellow? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
|
Wysłany: 13 Cze 2007, 21:03 Temat postu: |
|
|
jeśli masz takiego gun'a jak na zdjęciu, jestem pierwszy w kolejce to pożyczenia...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Sie 2008, 11:53 Temat postu: |
|
|
Ooo troszkę stary wątek, ale mam nadzieję, że ludzie czytający książki nie pouciekali!! heheeh może ma ktoś jakieś fajne książki do poczytania?! Ale obiło się komuś o uszy, że w Keflaviku i okolicach jest jakaś biblioteka z polskimi książkami? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 15 Sie 2008, 13:06 Temat postu: biblioteka |
|
|
Tak w keflaviku jest biblioteka z polskimi ksiazkami a znajduje sie w tym samym budynku co landsbanki, z tylu na przeciw meblowego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Sie 2008, 13:29 Temat postu: |
|
|
Dzięki już wiem gdzie, a wiesz czy coś się płaci za zapisanie do takiej biblioteki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Zla_kobieta ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
 | Dołączył: 05 Cze 2007 | Posty: 96 | Skąd: Kaszëbë/Gdańsk/od 28.06.07 Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Sie 2008, 11:31 Temat postu: |
|
|
Oddam w dobre ręce - "Budować, mieszkać, myśleć" M. Heideggera _________________ Have you ever been mellow? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Sie 2008, 13:54 Temat postu: |
|
|
Ja się piszę. Mam zamiar iść zapisać się do biblioteki ale pracuje do wieczora więc nie wiem jak mam to zrobić. A gdzie mogłabym odebrać książeczkę? hiih ale dobrze bo nawet czytając posty na forum to nie to samo co dobra książka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Poleczka
| Dołączył: 05 Sie 2007 | Posty: 116 | Skąd: Islandia/wkrótce Polska |
|
Wysłany: 20 Sie 2008, 8:58 Temat postu: |
|
|
julci3k zapisując się do biblioteki płacisz 1200 koron. są tam nie tylko książki ale i gazety. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Sie 2008, 12:42 Temat postu: |
|
|
Poleczka dzięki za info. Jak się zapisze to dam znać co i jak jakby jeszcze ktoś tam chciał. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Sie 2008, 17:34 Temat postu: |
|
|
Heej. Byłam w bibliotece, zapisałam się i wypożyczyłam książeczki. Maksymalnie można wziąć 6 książek. Są polskie książki. Cały regał około stu książek. Każdej dziedziny: są szkolne, słowniki, psychologiczne, horrory, itp. Polecam każdemu. Dobra sprawa jak ktoś lubi czytać. Dostępne są też magazyny: dziewczyna, nesweek i jeszcze jedno ale nazwy nie pamiętam. To jest stronka biblioteki (jest napisana na karcie) www.gegnir.is Poza tym biblioteka ma w paru językach bogatą gamę książek, gazet i dostęp do internetu. A do końca wakacji trwa nawet jakiś konkurs (jest napisane po polsku przy ladzie) dla dzieci. Zapisując się trzeba mieć ze sobą paszport i nr kenitala.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Sie 2008, 18:11 Temat postu: |
|
|
ktos mi kiedys powiedzial, ze w polskim sklepie mozna kupic ksiazki, raz tam pojechalam, gdy ujrzalam nazwisko Steel zaraz wyszlam
ja tam wole kupowac, nie musze pamietac o jakis terminach itd. kiedys w Polsce korzystalam z biblioteki, ale potem porzucilam to. Ksiazka dobra rzecz, warto ja miec na wlasnosc. _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Dziadek ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| Dołączył: 09 Sie 2007 | Posty: 149 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 21 Sie 2008, 18:18 Temat postu: |
|
|
..a ja po przeczytaniu ksiażki dawałem ją znajomym.
Czy owa billioteka mieści się na KOPAVOGUR przy szkole muzycznej?
....................................................................................................
ALCHEMIK jest i polecam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|