Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 15 Paź 2006, 19:36 Temat postu: Sport - gdzie uprawiaÄ i z kim? |
|
|
witam. temat chyba w odpowiednim dziale - pobyt staly itd....
mam 2 pytania
1: wiem ze jest liga pilkarska na wyspie - czy ktos sie blizej orientuje o mozliwosc podjecia treningow, pory w jakich sa i czy pilkarze pracuja czy utrzymuja sie z pilki ( bo pewnie bardziej amatorkso tam sie gra i nie ma duzych pieniedzy - chyba ze sie myle)
2: czy sa jakies cluby fitness, silownia (dla dziewczyn) w jakich porach czynne i jakie ceny
jesli ktos moze odpowiedziec bede bardzo wdzieczny
chodzi ogolnie jak to wyglada na islandii - docelowo mam byc w borgarness ale chcialem sie ogolnie dowiedziec gdziekolwiek jak to wyglada
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
| yasminum OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 11 Paź 2006 | Posty: 322 | |
|
Wysłany: 15 Paź 2006, 20:32 Temat postu: |
|
|
Z tego co mi wiadomo liga pilkarska jest tylko amatorska, te osoby ktore graja maja normalnei prace, i graja, ze tak sie wyraze bo lubia. Zas jelsi chodzi o ceny za silownie sa bardzo zroznicowane i zalezy to od miejsca w ktorym jestes. Im mniejsza miejscowosc tym taniej. Dla porowniania w Rejkiaviku 15000 karnet na miesiac, natomiast w malych masteczkach moze byc to nawet 6000 za miesiac. Rozrzut jest duzy. Zalezy to tez od tego czy kupujesz karte w ktorej licza sie wejscia jednorazowe (np 10)czy na okreslony czasu - przykladowo miesiac (to drugie oczywiscie relatywnie tansze). W przypadku karnetow w ktorych odliczaja ci liczbe wejsc kompletnie nei znam sie na cenach bo poprostu z tego wariantu nie korzystam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 15 Paź 2006, 22:09 Temat postu: |
|
|
ok dzieki - to juz jakie - takie rozeznanie mam
co do pilki wiem bo w LM zespol z Islandii gral w eliminacjach z Legia Warszawa wiec jakas liga pewnie funkcjonuje a z LM sa pieniadze. mi tez chodziloby o takie "dla zdrowia" granie i dlatego pytam, zebym wiedzial czy pracujac bede mial szanse sie gdzies zalapac - ale skoro inni tez pracuja wiec pewnie treningi w jakies dogodne pory sa ustalane.
poki co wielkie dzieki i jesli ktos sie moze pochwalic jeszcze wiadomosciami to bede wdzieczny |
|
Powrót do góry |
|
|
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 16 Paź 2006, 10:03 Temat postu: |
|
|
DmX81 napisał: | czy pracujac bede mial szanse sie gdzies zalapac - ale skoro inni tez pracuja wiec pewnie treningi w jakies dogodne pory sa ustalane.
poki co wielkie dzieki i jesli ktos sie moze pochwalic jeszcze wiadomosciami to bede wdzieczny |
Hejka ja pracowaĹem z Serbami i BoĹniakami grajÄ
cymi z 2 lidze islandzkiej w zespole ze Ĺrodka tabeli - Vikingur Olafsvik. Jako Ĺźe nasz zakĹad pracy byĹ jednym ze sponsorĂłw klubu, zawodnicy tam grajÄ
cy pracowali przez 6h dziennie (ale i t ak zawsze liczyĹo im sie peĹne 8h), nie pytaĹem siÄ ich czy klub pĹaci im jakÄ
Ĺ pensjÄ, ale mĂłwili mi Ĺźe sponsoruje im wyjazdy do domu po zakoĹczeniu sezonu oraz bilety powrotne na przyszĹy sezon. Poza tym obiady w hotelu oraz zakwaterowanie rĂłwniez opĹacone przez klub, a takĹźe bony na zakupy do bonusa. Ale Ĺźeby graÄ nawet w takim 2 ligowym klubie trzeba reprezentowaÄ doĹÄ wysoki poziom umiejÄtnoĹci, nie wezmÄ
tam kaĹźdego z ulicy ktĂłry umie kopaÄ piĹkÄ jeden z moich kolegĂłw graĹ w pierwszoligowej Serbskiej druzynie, co prawda wiÄkszoĹÄ czasu grzaĹ tam ĹawÄ i w koĹcu trafiĹ do Islandii. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 16 Paź 2006, 15:31 Temat postu: |
|
|
dzieki:) oczywiscie ze trzeba sie wykazac:) to juz oceni trener hehe chcialem tylko sie rozeznac czy jest jakakolwiek mozliwosc trenowania i pracowania:)
ps - chyba ktos mi zmienil tytul tematu |
|
Powrót do góry |
|
|
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 16 Paź 2006, 16:44 Temat postu: |
|
|
jesli chodzi o fitness cluby to wiem ze jest jeden w okolicach Faxafen kolo bonusa na pierwszym pietrze budynku.Jest tam rowniez i silownia.Ogolnie oferuja szeroki zakres uslug i mysle ze kazdy powinien znalezc cos dla siebie:)Koszt tej przyjemnosci wynosi okolo 8000K ale mozna chodzic ile sie chce.Jesli jednak planujesz wykupic karnet na np 3mies to jest taniej .Ogolnie na im dluzszy okres kupujesz karnet tym wieksza znizke dostajesz.
jest jeszcze jeden fitness club wiem ze nazywa sie World Class ale nie wiem dokladnie gdzie sie miesci i nie bylam tam.Ale zawsze mozna odwiedzic stronke internetowa www.worldclass.is tam jest wiecej informacji.
pozdrawiam i zycze milego aktywnego wypoczynku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 16 Paź 2006, 19:07 Temat postu: |
|
|
dzieki za namiary:) fitness glownie dla dziewczyny mnie interesuje :)ciekawe czy wielu polakow korzysta i czy jest jakas szansa dostac prace np jako instruktorka czy cos podobnego |
|
Powrót do góry |
|
|
| soley
| Dołączył: 16 Kwi 2005 | Posty: 226 | Skąd: HFJ |
|
Wysłany: 16 Paź 2006, 21:55 Temat postu: |
|
|
Duzo zakladow pracy ma znizki dla swoich pracownikow. Jezeli ta dziewczyna pracuje to niech sie dowie u swojego pracodawcy .
Znizki sa nawet do 50% . wyglada to tak ze idziesz kupujesz karnet na silownie a potem do ksiegowej i ona zwraca ci tyle ile zaklad pracy zoobowiazal sie pokryc z kwoty jaka zaplaciles lub od razu dostaniesz swistek ze pracujesz tu i tu i za masz tyle i tyle znizki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 17 Paź 2006, 17:24 Temat postu: |
|
|
prace to mamy zamiar dopiero zaczac (plan na listopad) - czy wiele zakladow pracy oferuje takie atrakcje dla pracownikow ? |
|
Powrót do góry |
|
|
| soley
|
Wysłany: 18 Paź 2006, 0:07 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy wszystkie zaklady ale wiem ze spora czesc tak. |
|
Powrót do góry |
|
|
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 18 Paź 2006, 0:16 Temat postu: |
|
|
soley napisał: | Nie wiem czy wszystkie zaklady ale wiem ze spora czesc tak. |
Witam soley,
Ja kupujÄ karnety na basen i oczka wodne w Akranes (siĹowniÄ to mam w pracy, dodatkowo pĹatna mi nie potrzebna, hehe) - zwracajÄ
mi zwiÄ
zki zawodowe 50%....
To tylko lokalna uprzejmoĹÄ czy normalny zwyczaj?
O.S. |
|
Powrót do góry |
|
|
| soley
|
Wysłany: 18 Paź 2006, 9:17 Temat postu: |
|
|
Raczej normalny zwyczaj.Ale nie wiem czy tylko te lepsze zaklady pracy maja ten zwyczaj czy to poprostu zalezy od pracodawcy. |
|
Powrót do góry |
|
|
| huilisti
| Dołączył: 28 Gru 2008 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 19 Sty 2009, 23:44 Temat postu: |
|
|
a sluchajcie, cos blisko tej glownej ulicy (nazwa zaczyna sie na "L", ten deptak...)jest? bo nie wiem, czy chce wydawac dodatkowo kase na sieciowke... fitness club albo basen? prosze o pomoc... |
|
Powrót do góry |
|
|
| rapid
| Dołączył: 21 Cze 2010 | Posty: 1 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 21 Cze 2010, 11:45 Temat postu: |
|
|
a moĹźe biega ktoĹ? |
|
Powrót do góry |
|
|
| Fernandos
| Dołączył: 09 Gru 2007 | Posty: 49 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 21 Cze 2010, 12:13 Temat postu: |
|
|
huilisti napisał: | a sluchajcie, cos blisko tej glownej ulicy (nazwa zaczyna sie na "L", ten deptak...)jest? bo nie wiem, czy chce wydawac dodatkowo kase na sieciowke... fitness club albo basen? prosze o pomoc... |
Niedaleko Hlemmura jest siĹownia "Jakabol" (wĹaĹcicielem jest Magnus Ver Magnusson, czterokrotny mistrz Ĺwiata strong man), trenujÄ
tam takĹźe muai thai i pole fitnes (taniec na rurze).
NastÄpna siĹownia to chyba World Class Laugar, najlepiej wyposaĹźona na Islandii, Sundlaugarvegi 30a. _________________ Kto nie wierzy ten nie wygrywa. |
|
Powrót do góry |
|
|
| chavez666
| Dołączył: 03 Lip 2010 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 16 Lip 2010, 20:15 Temat postu: tani sklep z trampkami/obuwiem sportowym |
|
|
witam, mĂłgĹby mi ktoĹ poleciÄ tani sklep z obuwiem, szukam czegokolwiek uniwersalnego do gry w piĹkÄ noĹźnÄ
, ale bez przesady - nie chcÄ od razu rzucaÄ siÄ na korki....
...najlepiej w okolicy Reykjavik'u |
|
Powrót do góry |
|
|
| JPMorgan UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 26 Gru 2009 | Posty: 215 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 31 Lip 2010, 19:13 Temat postu: |
|
|
A grywa ktos w szachy ? W realu albo na Kurnik.pl ? |
|
Powrót do góry |
|
|
| RealDeal
| Dołączył: 21 Cze 2010 | Posty: 107 | Skąd: RVK |
|
Wysłany: 31 Lip 2010, 19:24 Temat postu: Re: tani sklep z trampkami/obuwiem sportowym |
|
|
chavez666 napisał: | witam, mĂłgĹby mi ktoĹ poleciÄ tani sklep z obuwiem, szukam czegokolwiek uniwersalnego do gry w piĹkÄ noĹźnÄ
, ale bez przesady - nie chcÄ od razu rzucaÄ siÄ na korki....
...najlepiej w okolicy Reykjavik'u |
...niedawno zaczÄĹy siÄ utsala...szukaj w intersporcie i utilifie tam cos mozesz trafiÄ |
|
Powrót do góry |
|
|
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 18 Sie 2010, 22:38 Temat postu: stepper |
|
|
Witam, a ja mam takie pytanie: moze ktos zna jakis sklep z drobnym sprzetem sportowym (pomijajac forum)? Chodzi mi konkretnie o stepper. Za ewentualne odpowiedzi bardzo dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 20 Sie 2010, 15:01 Temat postu: ... |
|
|
Stepper kupisz np. w Utilif przy Holtagarðar |
|