Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| asia19829
| Dołączył: 16 Maj 2009 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 12 Sty 2010, 9:21 Temat postu: ISLANDZKI PASZPORT DLA POLAKA |
|
|
WITAM INTERESUJE MNIE KWESTIA PASZPORTU ISLANDZKIEGO DLA POLAKA JESTEM TU JUZ 7 LAT I CHCIALBYM UZYSKAC INFORMACJI GDZIIE I JAKIE PAPIERY TRZEBA ZLOZYC ABY UZYSKAC PASZPORT I OCZYWISCIE JAKIE WARUNKI TRZEBA SKLADAC |
|
Powrót do góry |
|
|
| DarkAngelKate
| Dołączył: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 15 Sty 2010, 21:40 Temat postu: Re: ISLANDZKI PASZPORT DLA POLAKA |
|
|
asia19829 napisał: | WITAM INTERESUJE MNIE KWESTIA PASZPORTU ISLANDZKIEGO DLA POLAKA JESTEM TU JUZ 7 LAT I CHCIALBYM UZYSKAC INFORMACJI GDZIIE I JAKIE PAPIERY TRZEBA ZLOZYC ABY UZYSKAC PASZPORT I OCZYWISCIE JAKIE WARUNKI TRZEBA SKLADAC |
informacje te otrzymasz u Syslumadurinn. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powrót do góry |
|
|
| DarkAngelKate
| Dołączył: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 15 Sty 2010, 21:42 Temat postu: Re: ISLANDZKI PASZPORT DLA POLAKA |
|
|
DarkAngelKate napisał: | asia19829 napisał: | WITAM INTERESUJE MNIE KWESTIA PASZPORTU ISLANDZKIEGO DLA POLAKA JESTEM TU JUZ 7 LAT I CHCIALBYM UZYSKAC INFORMACJI GDZIIE I JAKIE PAPIERY TRZEBA ZLOZYC ABY UZYSKAC PASZPORT I OCZYWISCIE JAKIE WARUNKI TRZEBA SKLADAC |
informacje te otrzymasz u Syslumadurinn. |
w kop np tam gdzie sie syslumadurinn znajduje, sklada sie w biurze papiery. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powrót do góry |
|
|
| dasha
| Dołączył: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 16 Sty 2010, 13:49 Temat postu: dziecko |
|
|
a ja mam pytanko dotyczace dziecka, ktore urodzilo sie na islandii...
wlasciwie to zastanawiam sie czy istnieje mozliwosc aby dziecko otrzymalo paszport islandzki, ile musi tu mieszkac jesli rodzice nie maja pochodzenia... jak to wyglada w rzeczywistosci... |
|
Powrót do góry |
|
|
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 16 Sty 2010, 14:20 Temat postu: |
|
|
paszport islandzki dla dziecka dostaje sie w sytuacji gdy ktores z rodzicow posiada obywatelstwo islandzkie. za samo siedzenie na terytorium danego kraju sie paszportu nie dostanie. dziwne myslenie ludzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 16 Sty 2010, 14:21 Temat postu: |
|
|
Cytat: | WITAM INTERESUJE MNIE KWESTIA PASZPORTU ISLANDZKIEGO DLA POLAKA JESTEM TU JUZ 7 LAT I CHCIALBYM UZYSKAC INFORMACJI GDZIIE I JAKIE PAPIERY TRZEBA ZLOZYC ABY UZYSKAC PASZPORT I OCZYWISCIE JAKIE WARUNKI TRZEBA SKLADAC |
Jestes 7 lat a czy masz paszport islandzki??
Niektorzy siedza tu po 15 lat i nie maja. |
|
Powrót do góry |
|
|
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 16 Sty 2010, 17:07 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | paszport islandzki dla dziecka dostaje sie w sytuacji gdy ktores z rodzicow posiada obywatelstwo islandzkie. za samo siedzenie na terytorium danego kraju sie paszportu nie dostanie. dziwne myslenie ludzi. |
masz racje co do zasad otrzymania paszportu, ale tlumaczenie troszke nie na miejscu, czyli druga czesc wypowiedzi - nikt nie chce dostac obywatelstwa dla siebie za "siedzenie", ktos tylko sie zapytal, czy dziecko rodzac sie w danym kraju, otrzyma obywatelstwo tego kraju, w ktorym przyszlo na swiat - wiec myslenie nie jest dziwne, za to odpowiedz nieco uszczypliwa, a wystarczyla tylko pierwsza czesc odp |
|
Powrót do góry |
|
|
| Mariusz_Pabianice
| Dołączył: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 17 Sty 2010, 3:19 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | za samo siedzenie na terytorium danego kraju sie paszportu nie dostanie. dziwne myslenie ludzi. |
SiÄ dostanie zaraz po urodzeniu w niektĂłrych krajach Prawo ziemi |
|
Powrót do góry |
|
|
| julka
| Dołączył: 12 Wrz 2009 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 17 Sty 2010, 13:28 Temat postu: |
|
|
zeby dostac paszport islandzki najpier trzeba miec obywatelstwo islandzkie,skladasz szystkie papiery Domasalarunetyi i czekasz min rok tedy jak dostaniesz obyatelstwo to mozesz starac sie o paszport,pozdraiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 17 Sty 2010, 19:13 Temat postu: |
|
|
julka napisał: | zeby dostac paszport islandzki najpier trzeba miec obywatelstwo islandzkie,skladasz szystkie papiery Domasalarunetyi i czekasz min rok tedy jak dostaniesz obyatelstwo to mozesz starac sie o paszport,pozdraiam | cos sie komus chyba pomylilo , po pierwsze urzad nazywa sie Doms-og Kirkjumalaraduneytid, po drugie otrzymanie obywatelstwav wiaze sie jednoczesnie z otrzymaniem paszportu |
|
Powrót do góry |
|
|
| saevar UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 15 Sty 2010 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 18 Sty 2010, 1:50 Temat postu: ISLANDZKI PASZPORT DLA POLAKA |
|
|
paszport mozna wyroic nastepnego dnia po otrzymaniu obywatelstwa ale teraz troche sie pozmienialo i niejest tak latwo dostac obywatelstwo podstawa jest znajomosc jezyka w mowie i pisowni i dotego teraz bardziej sprawdzaja czy nie bralo sie pomocy finansowej tak jak kuroniowke czy w pomocy spolecznej ale wiem ze nie kazdego sprawdzaja tak dokladnie jest to wyrywkowo stosowane |
|
Powrót do góry |
|
|
| julka
| Dołączył: 12 Wrz 2009 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 19 Sty 2010, 12:25 Temat postu: |
|
|
przepraszam za niepoprawne napisanie urzedu ale widze ze tutaj to do kazdego przyczepia sie nawet za zle napisane slowo,a co do paszportu to niekoniecznie po otrzymaniu obywatelstwa dostajesz paszport,niektorzy nie korzystaja z takiej opcji wystarczy dla nich same obywatelsto,wiec lepiej jechac do urzedu i sprawdzic ja 3 lata temu nie mialam prolemu z otrzymaniem obywatelstwa podobnoz teraz jest inaczej,sprawdzaja dokladnie wszystkich i dlatego trzeba czekac min,rok |
|
Powrót do góry |
|
|
| ICE
| Dołączył: 15 Sie 2009 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 20:40 Temat postu: |
|
|
A po co komu to zakichane obywatelstwo? Poczuc sie "lepszym"??? _________________ ZIMA '02 |
|
Powrót do góry |
|
|
| Creator
| Dołączył: 20 Paź 2009 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 21:25 Temat postu: |
|
|
ICE napisał: | A po co komu to zakichane obywatelstwo? Poczuc sie "lepszym"??? |
Bardziej bezpiecznym , a raczej zabezpieczonym ,jak ma sie tutaj rodzine i chce sie tutaj zyc
Ale Tobie ,z tego co piszesz ,to obywatelstwo chyba nie grozi _________________ Elektro i Mechanika - Rzetelne podejscie to podstawa |
|
Powrót do góry |
|
|
| ICE
|
Wysłany: 28 Sty 2010, 7:48 Temat postu: |
|
|
A od czego niby sie tak zabezpieczysz??? Jestes polakiem i zostaniesz nim do smierci czy tego chcesz czy nie.Ale nie ma to jak wrocic do kraju i powiedziec zobaczcie mam Islandzki paszport-glupota!!!! _________________ ZIMA '02 |
|
Powrót do góry |
|
|
| foo
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 28 Sty 2010, 10:07 Temat postu: |
|
|
ICE napisał: | A po co komu to zakichane obywatelstwo? |
Np. Ĺźeby nie potrzebowaÄ wizy przy wjeĹşdzie do kilku krajĂłw do ktĂłrych na polskim paszporcie wiza jest potrzebna.
Cytat: | Poczuc sie "lepszym"??? |
Mam wraĹźenie, Ĺźe napisaĹeĹ to zdanie Ĺźeby poczuÄ siÄ lepszym.
Pozdro. |
|
Powrót do góry |
|
|
| ICE
|
Wysłany: 28 Sty 2010, 11:04 Temat postu: |
|
|
Moze nie lepszym,ale "Soba",siedziec tu 7 lat tylko po to by dostac islandzki paszport i zwiac np.do USA(gdzie tez miodu nie ma),jak dla mnie to porypana wizja i dlugo terminowa inwestycja,ale coz?Kiedys moj znajomy powiedzial ze on chce Islandzki paszport bo wtedy nie ma problemow z kredytami,wiec mu mowie-chlopie chcesz tu siedziec 7 lat tylko po to zeby potem pograzyc sie w kredytach,ale coz ile ludzi-tyle koncepcji.Pozdrawiam wszystkich przyszlych Islandorow. _________________ ZIMA '02 |
|
Powrót do góry |
|
|
| foo
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 28 Sty 2010, 11:26 Temat postu: |
|
|
Masz talent do dziwnych interpretacji.
Ja powiedziaĹem coĹ co miaĹo znaczyÄ:
"Skoro juĹź i tak tu siedzÄ 7 lat, to wezmÄ sobie paszport, moĹźe siÄ przyda jak mi siÄ pomyĹli pojechaÄ gdzieĹ gdzie trzeba mieÄ wizÄ."
Ty przeczytaĹeĹ:
"BÄdÄ tu siedziaĹ 7 lat, Ĺźeby dostaÄ paszport i zwiaÄ do US of A"
Ja mĂłwiÄ o ludziach ktĂłrzy tutaj mieszkajÄ
i ĹźyjÄ
, i po 7 latach mogÄ
dostaÄ obywatelstwo wiÄc go biorÄ
bo moĹźe siÄ do czegoĹ przydaÄ(i pewnie nie zaszkodzi). Ja nie widzÄ w tym nic dziwnego/zĹego, i Twoje pytanie Cytat: | A po co komu to zakichane obywatelstwo? Poczuc sie "lepszym"??? | wydaje mi siÄ dziwne.
Ty zdaje siÄ, mĂłwisz o ludziach ktĂłrzy siedzÄ
tu tylko po to Ĺźeby dostaÄ paszport. Tylko ja takich nigdy nie spotkaĹem i dlatego siÄ pewnie nie rozumiemy.
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
| ICE
|
Wysłany: 28 Sty 2010, 11:40 Temat postu: |
|
|
Pewnie sie nie zrozumiemy....... _________________ ZIMA '02 |
|
Powrót do góry |
|
|
| ICE
|
Wysłany: 28 Sty 2010, 11:45 Temat postu: |
|
|
Starac sie o obywatelstwo innego kraju tylko poto ze moze nie zaszkodzi???Chyba to jest dziwny sposob interpretacji. _________________ ZIMA '02 |
|
Powrót do góry |
|
|
|