Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Anioł Stróż
| Dołączył: 21 Sty 2011 | Posty: 28 | |
|
Wysłany: 22 Lip 2015, 1:51 Temat postu: |
|
|
martakaa napisał: | Chyba nikt nie odwiedza tego tematu  |
A powiedz mi, jaki sens jest go odwiedzać ?
W tej chwili szanse na godne zarobki mają ludzie z doświadczeniem (ale nie takim z DHL z Wielkiej Brytanii czy jakąś agencją pracy z Holandii), tylko takim na Islandii, zrobionymi uprawnieniami, językiem islandzkim, bo przecież angielskim to chyba oczywiste.
Dziwię się naprawdę, że są jeszcze odważni którzy przyjeżdżają i szukają, bo nawet na budowie wiele się nie zarobi, zwłaszcza że pogoda nie sprzyja. A bilet nie tani.
Mając w/w papiery coś tam jeszcze idzie na Islandii zarobić, chyba że lubisz pracować za miskę ryżu i oglądać ładne widoki o czym większość nie ma zielonego pojęcia bo zimy tu nie spędziła, a jak spędziła to nie pracując = siedząc w domu.
A jeśli robić byle co i zarobić na nic, to jest cała Europa do lepszych zarobków. Więc skąd to zdziwienie ?
Przepraszam, jeśli prawdę brutalną napisałem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: Przemyśl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 29 Lip 2015, 12:00 Temat postu: |
|
|
Amen.! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jarek88
| Dołączył: 10 Kwi 2015 | Posty: 34 | |
|
Wysłany: 29 Lip 2015, 21:13 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem mozna tu zarobic tyle zeby naprawde zyc na dobrym poziomie i nie ma co słuchac pesymistów, jak ktos chce to prace znajdzie i bedzie mu dobrze |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
|
Wysłany: 30 Lip 2015, 11:32 Temat postu: |
|
|
dokladnie, jednego zadowoli 200tys a drugi bedzie mowil ze 500tys to malo, kwestia co czlowiek oczekuje i jak postrzega wynagordzenie za swoja prace. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Anioł Stróż
| Dołączył: 21 Sty 2011 | Posty: 28 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2015, 0:02 Temat postu: |
|
|
Jarek88 napisał: | Moim zdaniem mozna tu zarobic tyle zeby naprawde zyc na dobrym poziomie i nie ma co słuchac pesymistów, jak ktos chce to prace znajdzie i bedzie mu dobrze |
Jarek88 napisał: | Moim zdaniem mozna tu zarobic tyle zeby naprawde zyc na dobrym poziomie i nie ma co słuchac pesymistów, jak ktos chce to prace znajdzie i bedzie mu dobrze |
Czyżby w temacie pesymistów to coś do mnie ?
Ja byłbym wdzięczny, żebyś może rozwinął wątek "jak ktoś chce to prace znajdzie" (bo czy będzie mu dobrze, to chyba ocenia już wyłącznie zainteresowany), bo pytała osoba z Polski.
Więc jak ma znaleźć pracę ? Nikogo nie znając i nie znając tutejszych realiów ? Przylecieć, jak niegdyś całe stado w 2007 roku po pewnym bzdurnym programie w TVN ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
|
Wysłany: 7 Sie 2015, 23:33 Temat postu: |
|
|
latwo nie bedzie, musisz miec zapas pieniedzy zeby przetrwac i znac przynajmniej jezyk angielski i jak to wszedzie poza granicami, drukowac CV i chodzic tam gdzie sie tylko da, bo ja inaczej nie widze znalezienia pracy, sam tak robilem tylko mialem przewage znajomosci jezyka(przyjechalem na gotowe ale pozniej zmieniajac prace badz bedac na bezrobociu musialem jakos sobie jakos radzic juz sam). |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|