reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Podr贸偶 do Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez mo縧iwo禼i zmiany post體 lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> Turystyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
puchata

Do潮czy: 30 Pa 2008
PostWys砤ny: 18 Kwi 2009, 12:32    Temat postu: Re: Wyporzyczenie auta Odpowiedz z cytatem

[quote="DarkAngelKate"]
ciulabula napisa:
Witam ponownie. Mam pytanie do forumowiczow, czy ktos z Was zna i moze polecic firme wyporzyczajaca samochody w dobrej cenie? Znalazlem Avis.is , gdzie za Astre chca 444 EU za tydzien. Jestem ciekaw, czy mozliwe jest zapalcenie taniej za podobnej klasy auto. Bede wdzieczny za kazda odpowiedz. Pozdrawiam

Polecam: http://www.travelcarsiceland.com/ - tanio i dobrze:)
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
marcinL

Do潮czy: 11 Maj 2009
PostWys砤ny: 11 Maj 2009, 8:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich

Wybieramy si臋 do Islandii w lipcu na 3 tygodnie.
Plan - namioty i autostop.
Moje pytanie brzmi - mo偶e kto艣 jedzie w tym terminie i ma ochot臋 po艂膮czy膰 si艂y i na przyk艂ad wypo偶yczy膰 samoch贸d. Niekoniecznie m贸wi臋 o ca艂ych tych 3 tygodniach ale przynajmniej na jak膮艣 cz臋艣膰 wyjazdu.

Termin naszej podr贸偶y 10 - 31 lipiec.
Je偶eli kto艣 jest zainteresowany to prosz臋 o pisanie tutaj, lub na maila (marcin.ligocki@gmail.com) Pozdrawiam!!
Powr髏 do g髍y
April
=user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
Do潮czy: 19 Maj 2009
PostWys砤ny: 19 Maj 2009, 10:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiedzialam gdzie napisac posta, nie bedac moderatorem nie moge zaloezyc nowego tematu, ale mam pytanie do forumowiczow.

jade na workcamp 2tyg do Reykjaviku, generalnie do 16 bede musiala pracowac a potem mam czas wolny - pewnie w czasie tygodnia nie bedzie czasu aby zwiedzic cos wiecej oprocz Reykjaviku, ale mam 2 pelne wolne weekendy (od pt wieczorem do nd wieczorem), plus 1.5dnia (1/2 sob i nd)

czy moglibyscie mi polecic co moge zwiedziec w ciagu tych wolnych weekendow? czy lepiej wypozyczyc samochod na te dwa weekendy(o ile znajde kogos kto bedzie chcial jechac ze mna), czy skorzystac z jakis biut turystycznych w reykjaviku co oferuja jakies wycieczki?albo miejsca gdzie moge sie dostac autobusem np?

wiem ze nie jestem w stanie zobaczyc wiele, prosze o rady jak to rozpalnowac najlepiej i gdzie pojechac, przegladalam forum i pare miejsc widzialam ze polecacie, ale wszystko dotyczy wyjazdu samochodem i objazdu dookola islandii a ja czasu na objechanie dookola nie mam (musze byc w tym reykjaviku) a nie mam 100% pewnosci ze samochod bedzie

aha i co wart owziac na islandie? jestem zmarzulchem i dosc latwo lapie infekcje,wiec wolalabym sie ubezpieczyc jakos Wink

z gory dzieki za rady!!
Powr髏 do g髍y
April
PostWys砤ny: 19 Maj 2009, 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poszperalam jeszcze wiecej, i na mapce zlokalizowalam te obszary mniej wiecej i tak to co obok siebie ( i chcialabym zobaczyc) pogrupowalam.

1 Njardvik (obok Keflavik) most miedzykontynentalny
2 rezerwat Porsmork, wodospad Glymur, wulkan Hekla (najwyzszy na islandii)
3 Geysir (ZK), wodospad Gullfoss (ZK), Narodowy Park Pingvellir (Thingvellir) (ZK) krater Kerid,
4 Vik (obserwacja ptakow morskich na plazy Dyrholaey, wodospady Sejlalandsfoss i Skogafoss)
5 Park Narodowy Kaftafell, laguna Jokulsalron. Nocleg w okolicach Holf, lodowiec Vatnajokull(skuter)
6 Park Narodowy Jokulsarglufur (katarakta Dettifoss-wodospad), Husavik (nocleg), Namaskard (obszar geotermalny), jezioro Myvatn
7 Akureyki (miasto), wodospad Godafoss, fjord Skagaffjordur,
8 zachodni polwysep Snaefellsnes

troche tego za duzo, jak na 2 weekendy - co radzilibyscie odpuscic? i jesli cos niepoprawnie pogrupowalam to prosze o korekte. wyjazd za pare dni..
Powr髏 do g髍y
edwardo

Do潮czy: 24 Maj 2009
PostWys砤ny: 24 Maj 2009, 14:16    Temat postu: lot z rowerem w IE Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich,

wybieramy si臋 w lipcu na rowerowy chillout po Islandii... mam pytanko, czy kto艣 lecia艂 ju偶 liniami IE z rowerem i czy s膮 jakie艣 komplikacje przy odprawie, np. waga roweru czy spos贸b zapakowania itp. prosz臋 o sprawdzone informacje... lecimy z Berlina;
w regulaminie podaj膮 dopuszczaln膮 wag臋 12kg ale jak ma si臋 to w rzeczywisto艣ci ??

pozdrawiam

P.S. jakby kto艣 pyta艂... tak, jeste艣my szaleni Smile
Powr髏 do g髍y
ma艂a 12
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 08 Mar 2009
PostWys砤ny: 24 Maj 2009, 16:37    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

jak by co to dysponuj臋 autem terenowym na Islandii mog臋 pokaza膰 to i owo. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
mirusiek
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 24 Lip 2006
Sk眃: Gardur
PostWys砤ny: 24 Maj 2009, 17:42    Temat postu: Re: lot z rowerem w IE Odpowiedz z cytatem

edwardo napisa:
Witam wszystkich,

wybieramy si臋 w lipcu na rowerowy chillout po Islandii... mam pytanko, czy kto艣 lecia艂 ju偶 liniami IE z rowerem i czy s膮 jakie艣 komplikacje przy odprawie, np. waga roweru czy spos贸b zapakowania itp. prosz臋 o sprawdzone informacje... lecimy z Berlina;
w regulaminie podaj膮 dopuszczaln膮 wag臋 12kg ale jak ma si臋 to w rzeczywisto艣ci ??

Rower powinien mie膰 skr臋con膮 kierownic臋 , oraz wymontowane peda艂y, tak by by艂 poprostu p艂aski. Mo偶e by膰 ofoliowany foli膮 streatch, nawet to polecam, w luku jest poprostu wrzucany na walizki, wi臋c mo偶e si臋 obi膰. Wi臋cej obostrze艅 nie ma., o ile pami臋tam Rolling Eyes
Powr髏 do g髍y
m.....k.....

Do潮czy: 05 Lut 2009
PostWys砤ny: 24 Maj 2009, 23:47    Temat postu: zwiedzanie islandi Odpowiedz z cytatem

Witam interesuje mnie czy ktos posiada dane na jak膮s( firme lub Osobe )ktora moze zorganizowac 2-3 tygodniowy pobyt na islandi tzn hotele auto jep z przewodnikiem i ca艂膮 trase zwiedzania wyspy( oczywiscie plan zwiedzania juz mam) reszta to tylko dogadania ceny i konkret贸w. Przylot na islandie i powrot to juz w moim zakresie.Prosze o kontakt na priv
Powr髏 do g髍y
roger9300
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 07 Sty 2008
PostWys砤ny: 24 Maj 2009, 23:51    Temat postu: rower w ie Odpowiedz z cytatem

roweru nie waza, przy odbiorze biletu robilem doplate chyba 20 e, potem wychodzisz z tym rowerem i nadajesz go na innej bramce, na lotnisku ci wszystko wytlumacza,
Make nothing but memories.

http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
roger9300
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 07 Sty 2008
PostWys砤ny: 24 Maj 2009, 23:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

April napisa:
poszperalam jeszcze wiecej, i na mapce zlokalizowalam te obszary mniej wiecej i tak to co obok siebie ( i chcialabym zobaczyc) pogrupowalam.

1 Njardvik (obok Keflavik) most miedzykontynentalny
2 rezerwat Porsmork, wodospad Glymur, wulkan Hekla (najwyzszy na islandii)
3 Geysir (ZK), wodospad Gullfoss (ZK), Narodowy Park Pingvellir (Thingvellir) (ZK) krater Kerid,
4 Vik (obserwacja ptakow morskich na plazy Dyrholaey, wodospady Sejlalandsfoss i Skogafoss)
5 Park Narodowy Kaftafell, laguna Jokulsalron. Nocleg w okolicach Holf, lodowiec Vatnajokull(skuter)
6 Park Narodowy Jokulsarglufur (katarakta Dettifoss-wodospad), Husavik (nocleg), Namaskard (obszar geotermalny), jezioro Myvatn
7 Akureyki (miasto), wodospad Godafoss, fjord Skagaffjordur,
8 zachodni polwysep Snaefellsnes

troche tego za duzo, jak na 2 weekendy - co radzilibyscie odpuscic? i jesli cos niepoprawnie pogrupowalam to prosze o korekte. wyjazd za pare dni..

odpusc sobie 1, 7, 8 , do 2 dodaj landmannalaugar, a jak juz koniecznie do akureyri to przez kerlingafjolli hveravellir. pozdro
Make nothing but memories.

http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
April
PostWys砤ny: 25 Maj 2009, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki Wink
tak zrobie - a polecacie jakies biuro turystyczne tanie ktore organizuje wycieczki na weekend?;]

aha i czy w islandii sa wtyczki jak w Polsce? czy adapter potrzebny taki jak do Anglii np? czy moze jeszcze inny??
Powr髏 do g髍y
wielkopolanka

Do潮czy: 20 Mar 2008
PostWys砤ny: 25 Maj 2009, 19:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

April napisa:
dzieki Wink
tak zrobie - a polecacie jakies biuro turystyczne tanie ktore organizuje wycieczki na weekend?;]

aha i czy w islandii sa wtyczki jak w Polsce? czy adapter potrzebny taki jak do Anglii np? czy moze jeszcze inny??

wtyczki takie jak w Polsce Wink
Powr髏 do g髍y
police55
Go舵
PostWys砤ny: 25 Maj 2009, 20:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wielkopolanka napisa:

Nie wsz臋dzie. W starych domach s膮 inne. Styl du艅ski stary.
Powr髏 do g髍y
wielkopolanka

Do潮czy: 20 Mar 2008
PostWys砤ny: 25 Maj 2009, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

police55 napisa:
wielkopolanka napisa:

Nie wsz臋dzie. W starych domach s膮 inne. Styl du艅ski stary.

ooo! to nie wiedzialam! nigdy sie tu nie spotkalam z tym Wink
Powr髏 do g髍y
edwardo

Do潮czy: 24 Maj 2009
PostWys砤ny: 6 Lip 2009, 19:46    Temat postu: przechowalnia karton贸w rowerowych Odpowiedz z cytatem

wszystko dopi臋te prawie na ostatni guzik, za kilka dni wylot... Smile
szukam miejsca na pozostawienie na okres 16 dni karton贸w po rowerach, przegl膮daj膮c posty widz臋, 偶e cz臋艣膰 os贸b pomieszkuje na Islandii wi臋c mo偶e kto艣 b臋dzie ch臋tny i zaoferuje ch臋膰 przechowania

najlepiej okolice Keflaviku
termin 9/10.07 - 26.07
3szt, wielko艣膰 po z艂o偶eniu 1m x 1m x 40cm

prosz臋 o kontakt na priv
Powr髏 do g髍y
kamcik

Do潮czy: 10 Lip 2009
PostWys砤ny: 10 Lip 2009, 21:20    Temat postu: Poszukujemy ch臋tnych na Islandi臋!!!!! Odpowiedz z cytatem

Witam,
W po艂owie sierpnia 2009 (ewentualnie prze艂om sierpnia i wrze艣nia) wybieramy si臋 z ch艂opakiem na Islandi臋. Podr贸偶 samolotem z jedn膮 przesiadka (1500 z艂 w obie strony), wynaj臋cie samochodu 4x4 lub 2 samochod贸w (na 8 os贸b), w ci膮gu 10 dni mamy zamiar objecha膰 wysp臋 i zobaczy膰 pi臋kno tego kraju. Nocleg w namiotach na kempingach, czasem na dziko. Jedzenie – byle najtaniej, robione przez nas. Szacunkowy koszt ok 3 tysi膮ce z艂otych. Poszukujemy os贸b ciekawych 艣wiata, kt贸rym nie przeszkadzaj膮 niekomfortowe warunki, otwartych na takie podr贸偶e, najch臋tniej z okolic Krakowa (bo wtedy podr贸偶 razem).
Jeste艣my ju偶 prawie absolwentami UJ (jeszcze tylko obrona).Chcecie do艂膮czy膰 do wyprawy piszcie:)
alergia84@wp.pl
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email WP Kontakt
miecho

Do潮czy: 15 Lip 2009
PostWys砤ny: 15 Lip 2009, 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam, czy kto艣 mo偶e mi poleci膰 jak najta艅szy prom na Islandie? Tyle juz szukam, a ceny takie, ze po偶al sie Boze.
Powr髏 do g髍y
79 ehf

Do潮czy: 08 Maj 2009
PostWys砤ny: 15 Lip 2009, 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na 99% nic ta艅szego nie znajdziesz. Na pewno kursuje prom z Danii ( przez Wyspy Owcze )

Nie wiem czy czego艣 nie ma z Antwerpii . Mo偶na spr贸bowa膰 wykupi膰 miejsce na statku towarowym , ale nie jest 艂atwo.
Powr髏 do g髍y
miecho

Do潮czy: 15 Lip 2009
PostWys砤ny: 15 Lip 2009, 19:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taka oferta widnieje na smyrl line, ale niestety znalezc jej nie moge...
Powr髏 do g髍y
79 ehf

Do潮czy: 08 Maj 2009
PostWys砤ny: 15 Lip 2009, 19:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo taka jest cena za pakiet sam. i 2 osoby - dolicz do tego jeszcze op艂at臋 kabin臋 kt贸ra jest 2 razy taka Smile

Wyjdzie ci w sezonie jakie艣 600 EUR w jedn膮 stron臋 . Dolicz koszt dojazdu do Danii - a nie jest to port w Kopenhadze.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez mo縧iwo禼i zmiany post體 lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> Turystyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Nast阷ny
Strona 6 z 14

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.