reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

deportacja
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 15, 16, 17  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Newsy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
turboneta

Doczy: 15 Lip 2008
Skd: Gdańsk
PostWysany: 3 Cze 2009, 10:39    Temat postu: Re: oszustwo Odpowiedz z cytatem

wronski napisa:
ludzie o czym wy tu mowicie co z wami praca na czarno i zasilek to oszustwo kradziez od kiedy wy tacy prawi a jak mozna zyc normalnie za 130 tys koron a ilu islandczykow smieje sie i zaciera rece i pracuje na czarno a ilu urzednikow panstwowych dorabia na czarno a ilu z was gdyby dostalo oferte pracy na czarno za 1500 koron i dwa trzy dni w tygodniu by do niej nie poszlo mysle ze wszyscy by poszli kogo udajecie na tym forum mowicie o oszustach i zlodziejach bo pracuja na czarno to waszym zdaniem lepiej jest krasc albo wylodzac i najdziwniejsze to ze chyba juz tu jestescie jakis czas reali zycia nie znacie pozdrawiam wszystkich prawobojnych obywateli

Odpowiedź jest bardzo prosta;

Każdy mierzy swoją miarą i bądź tak miły szanując zdanie i podejście innych.

Nie każdy wyobraź sobie ma we krwi oszustwo i nie każdy musi do życia podchodzić tak jak Ty. Skoro Ty byś oszukał to oszukuj, bo nie zamierzam Ci tego zabraniać ale nie próbuj innym wmawiać, ze również będą oszukiwać.

Co do tego czy praca na czarno z równoczesnym podejmowaniem świadczeń z urzędu pracy jest oszustwem to uważam, że jest to właśnie oszustwo, bo te pieniądze Ci się nie należą a do tego nie płacisz podatku pracując na czarno co również jest nieuczciwe.

Zazwyczaj też jest tak, że ten który popełnia przestępstwo wcale nie uważa, że je popełnia. I tak np. gwałciciel nie uważa, że zgwałcił, złodziej, że ukradł a pedofil, że zrobił coś złego...
Swoją drogą to jestem ciekawa jak będą się czuli Ci wszyscy którzy oszukują teraz i biorą to co im się nie należy jak kiedyś jakiś zboczeniac zgwałci im dziecko...będzie się wtedy tłumaczył dokładnie tak jak oni teraz...ja nie zrobiłem nic złego...

Pozdrawiam Smile
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
wronski

Doczy: 12 Pa 2008
PostWysany: 3 Cze 2009, 10:43    Temat postu: uuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz z cytatem

cos chyba z toba nie tak porownojesz zlodzieji pedofili i gwalcicieli do ludzi pracujacych na czarno opanuj sie
Powrt do gry
titta
Go
PostWysany: 3 Cze 2009, 10:44    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

Panie Wronski tak się składa że da się żyć za 130 tyś jeżeli nie nabrało się kredytów ,wiem to z własnego doświadczenia i nie uważam żebym przymierała głodem.A co do nieuczciwości to szczerze mówiąc uważam że tym co kombinują i mam tu na myśli i Polaków i Islandczyków powinni wypieprzyć z Urzędu pracy na zbity pysk.Przepraszam za wyrażenia ale cholera jasna mnie bierze jak widzę takie kombinacje typu praca na czarno czy pobyt w Polsce bez zgłaszania tego w UP i pobieranie zasiłku a tu na miejscu ktoś się za taką osobę odchacza przez kompa.Uważam że takim oszustom powinno się bezpowrotnie zabrać zasiłek.A teraz mogą na mnie zacząć najeżdżać ci którzy mają coś takiego na sumieniu ,bo nikt kto nie oszukuje tego nie zrobił.Pozdrawiam
Powrt do gry
wronski

PostWysany: 3 Cze 2009, 10:50    Temat postu: da sie zyc Odpowiedz z cytatem

ok to po co tu przyjezdzac zeby tylko przezyc nie kupisz auta bo cie nie stac nie kupisz mieszkania tym bardziej i co siedziec i czekac spoko tylko co dalej co jak zakonczy sie zasilek a pracy na bialo nie bedzie a mozna bedzie zarobic na czarno i co nie bo to oszustwo a co jesc jak zyc
Powrt do gry
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 10:50    Temat postu: Re: uuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz z cytatem

wronski napisa:
cos chyba z toba nie tak porownojesz zlodzieji pedofili i gwalcicieli do ludzi pracujacych na czarno opanuj sie

Nie interesuje mnie Twoje zdanie czy jest ze mną cos nie tak. Zapewne tak samo jak i Ciebie nie interesuje moje zdanie o Tobie Smile

Myśl sobie co chcesz i pozwól, ze ja będę myślała to co chcę.

Jest dokładnie tak jak napisałam. Każda forma nieuczciwości i łamania prawa jest dla mnie tym samym i dlatego wszystkich oszustów, złodziei i innych wrzucam do jednego worka.
I zapewniam Cię, że portret psychologiczny tych wszystkich nie różni się znacząco od siebie...każdy z nich łamie prawo w innej dziedzinie. Oburzanie się nic tu nie da, bo takie są fakty Smile

Pozdrawiam Smile
Powrt do gry
titta
Go
PostWysany: 3 Cze 2009, 10:54    Temat postu: Re: uuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz z cytatem

wronski napisa:
co do pedofili i gwałcicieli to może to troszkę za mocno powiedziane ale do złodzieji jak najbardziej można przyrównać osoby pracujące na czarno gdyż jakby nie patrzeć okradają one państwo nie płacąc podatków a także tych którzy uczciwie te podatki odprowadzają ale tu już Panie Wroński musiałbyś się zagłebić w lekturę jak funkcjonuje to wszystko w Państwie.
Powrt do gry
titta
Go
PostWysany: 3 Cze 2009, 11:02    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Jasne najlepiej kupić wypas furę albo i dwie do tego mieszkanie i sprzęt do niego.Większość osób przyleciała tu goła i wesoła z Polski i wcale nie mam tu na myśli młodzieży tu nagle mając troszkę pieniędzy zaczęła kupować na raty co tylko można i teraz kiedy jest kryzys nagle szok co dalej?Skąd wziąć pieniądze na raty?Mam tu wielu znajomych,część znam z Polski i widzę co jest grane ,więc teraz można mieć żal tylko do siebie,należało to przewidzieć wcześniej nie było to trudne.Ten kto myślał rozsądnie kupując dom czy auto na kredyt radzi sobie bez problemu ze spłatą.A te osoby ,które chciały się nachapać w krótkim czasie biorąc na kredyt co się da mają teraz poważny problem.Cóż takie jest życie.
Powrt do gry
wronski

PostWysany: 3 Cze 2009, 11:02    Temat postu: ah Odpowiedz z cytatem

ok zaczynam to wszystko rozumiec dzieki waszym wyczerpujacym wypowiedziom nie wiem tylko po co tu przyjechaliscie bo do tej pory myslalem ze kazdy z nas przyjechal tu zeby zylo sie lepiej niz w naszym rodzinnym kraju i tak znam mase ludzi ktozy dzieki swojej jak to mowicie zlodziejczej pracy naprawde dobrze sobie zyja a jezeli komus pasuje 130 tys koron na miesiac klitka w piwnicy chinskie zupki z bonusa i jazda miejskim autobusem to ok ja nie mam nic przeciw tylko po co tu siedziec a jezeli chcecie byc tacy prawi to zawsze polowe z zarobionycz na czarno pieniedzy mozecie przeznaczyc na czerwony krzyz i mysle ze bedzie z tego wiecej pozytku niz z beznadziejnej dyskusji pozdrawiam wszystkich i przepraszam jesli kogos urazilem lub cos gorszego musze opuscic forum bo nie moge sie denerwowac do widzenia
Powrt do gry
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 11:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żeby oddać to co się zarobiło na czarno najpierw trzeba na czarno pracować a tak się złożyło, że nie miałam takiej chęci, bo wole uczciwie zarabiać na życie.

Złodziej który włamuje się do mieszkań i okrada je lub który wyciąga Ci portfel z kieszeni też robi to po to aby podnieść standard swojego życia.
Powrt do gry
halle berry

Doczy: 25 Maj 2009
PostWysany: 3 Cze 2009, 11:09    Temat postu: Re: witam Odpowiedz z cytatem

A co do nieuczciwości to szczerze mówiąc uważam że tym co kombinują i mam tu na myśli i Polaków i Islandczyków powinni wypieprzyć z Urzędu pracy na zbity pysk.Przepraszam za wyrażenia ale cholera jasna mnie bierze jak widzę takie kombinacje typu praca na czarno czy pobyt w Polsce bez zgłaszania tego w UP i pobieranie zasiłku a tu na miejscu ktoś się za taką osobę odchacza przez kompa.Uważam że takim oszustom powinno się bezpowrotnie zabrać zasiłek.

Zgadzam sie z tym-powinni nie tylko zabierac zasilek ale i deportowac odrazu takich ludzi-bez prawa powrotu
Powrt do gry
sliprok
Go
PostWysany: 3 Cze 2009, 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jaki z tego wniosek? lap fuszke jaka sie da? czy zyj za 130 tys? a moze precz z ortografia?
na marginesie pozdrawiam wszystkich FUCHOWICZOW....
Powrt do gry
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Doczy: 21 Lis 2008
Skd: z tamtąd
PostWysany: 3 Cze 2009, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heh nie ma to jak dyskusje na forum...kto ma racje a kto nie ma Rolling Eyes ...poprostu każdy orze jak może ściana
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mi ani trochę nie chodzi o to czy w/g kogoś mam rację czy tez jej nie mam.
Zabawne dlaczego komukolwiek wydaje się, że zależy mi na tym aby kogoś przekonać do tego czy coś jest uczciwe a coś nie.
Forum jest po to aby każdy kto ma na to ochotę przedstawił swoją opinię na jakiś temat lub podzielił się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami. Tak się złożyło, że miałam ochotę w tym akurat temacie napisać co myślę o złodziejach więc napisałam. Wszystkie osoby które na mnie "naskakują" bawią mnie niesłychanie Smile

Uderz w stół a nożyce się odezwą...

Pozdrawiam Smile
Powrt do gry
3KO27
PostWysany: 3 Cze 2009, 13:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patryk23l napisa:
Cytat:
Nie wiem czy uwierzysz ale kiedyś tak nie było. Nie twierdzę że nie zdarzali się nie uczciwi, ale nie było to tak popularne jak teraz. Narażę się wielu ale to my Polacy, Ukraińcy, Rosjanie i inne narodowości nauczyliśmy i daliśmy im przyzwolenie na to. Po wstąpieniu Polski do Unii przyjeżdżali masowo nasi rodacy i sami proponowali że będą robić za połowę stawki albo na czarno.

Oni nigdy nie kradli, oni sobie poprostu brali to co nie ich.
Teraz to dopiero wychodzi, panstwo bezprawa i zlodziejstwa.
Islandczyk moze za inteligentny nie jest ale odnosnie kasy to potrafi kombinowac.
Po co ta dyskusja, kazdy robi co chce jesli panstwo na to pozwala, tyle w temacie.

...no właśnie a co najśmieśniesze jeśli chodzi o IS to przecież jedna klika,jeden klan(klon Very Happy ),jedna rodzina,która zrobiła swoich w kokosa Wink ale zresztą przecież kogo najłatwiej w ch Shocked ja zrobić ja nie własna rodzine lub przyjaciół czy znajomych Neutral ....
viking
User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
Doczy: 22 Sie 2005
Skd: Reykjavik
PostWysany: 3 Cze 2009, 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

I na tym powinniśmy zakończyć jakże owocną dyskusje.
3KO27
PostWysany: 3 Cze 2009, 13:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:
A mi ani trochę nie chodzi o to czy w/g kogoś mam rację czy tez jej nie mam.
Zabawne dlaczego komukolwiek wydaje się, że zależy mi na tym aby kogoś przekonać do tego czy coś jest uczciwe a coś nie.
Forum jest po to aby każdy kto ma na to ochotę przedstawił swoją opinię na jakiś temat lub podzielił się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami. Tak się złożyło, że miałam ochotę w tym akurat temacie napisać co myślę o złodziejach więc napisałam. Wszystkie osoby które na mnie "naskakują" bawią mnie niesłychanie Smile

Pozdrawiam Smile

....i brawo Ci za to,że wyrażasz swoje zdanie itd. brawa nie to,żebym bronił złodzieii lub podobnych do nich (polityków,banki,państwo etc.) Wink ale jak to sie mówi: gra sie tak jak przeciwnik pozwala ...i napewno nikt z forumowiczów nie jest "św." i każdy ma coś na koncie....ale przecież ta nauka (kombinatorstwo i lewizna) jest wywieziona z naszej PL,więc nie zmienisz tego choćbyś chciała...ważne,żebyś żyła według swoich norm,zasad,doswiadczeń i tego czego uczyli cię rodzice lub opiekunowie pozdrawiam spoko
Froskur

Doczy: 10 Lut 2007
Skd: Reykjavik
PostWysany: 3 Cze 2009, 13:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ile jest usprawiedliwien na zlodziejstwo i kretactwo??
nieskonczenie wiele:
-zasilek jest za niski
-kazdy orze jak moze
-inni tez tak robia
-Islandczycy tez tak robia
-sasiad tak robi
-nie twoj interes
-zajmij sie soba
-gra sie tak jak przeciwnik pozwala
-...

niech jeszcze ktos napisze, ze nie mial innego wyjscia ... Rolling Eyes
mkwr45

Doczy: 10 Gru 2008
Skd: RKV
PostWysany: 3 Cze 2009, 15:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hola, hola dziewczyny, wezcie sie opanujcie Shocked mam dziewczyne, która sobie pracuje normalnie(legalnie), mimo to raz na 2 tygodnie chodzi sobie do znajomego islandczyka na sprzatanie domu bo gość sam nie wyrabia, faktycznie na "lewo" ma jakieś 8tys co dwa tygodnie i co powinienem zwracac sie do dziewczyny per "złodziejko" Question turboneta wrzucasz wszystkich do jednego worka, może sie okazać, że jedna jedyna nieskazitelnie szlachetna zostaniesz już na islandii i masz pewność, że pójdziesz wtedy do nieba Wink pozdrawiam
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 15:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisa:
hola, hola dziewczyny, wezcie sie opanujcie Shocked mam dziewczyne, która sobie pracuje normalnie(legalnie), mimo to raz na 2 tygodnie chodzi sobie do znajomego islandczyka na sprzatanie domu bo gość sam nie wyrabia, faktycznie na "lewo" ma jakieś 8tys co dwa tygodnie i co powinienem zwracac sie do dziewczyny per "złodziejko" Question turboneta wrzucasz wszystkich do jednego worka, może sie okazać, że jedna jedyna nieskazitelnie szlachetna zostaniesz już na islandii i masz pewność, że pójdziesz wtedy do nieba Wink pozdrawiam

A dlaczego uważasz, ze mam ochotę iść do nieba?

Poza tym mówimy tu przede wszystkim o cwaniakach którzy pobierają zasiłek dla bezrobotnych i jednocześnie pracują na czarno.
Czy byłbyś taki zadowolony gdyby spotkała Cię sytuacja w której pracodawca zwolniłby Ciebie, bo przyszedłby do pracy na Twoje miejsce człowiek który zostałby tam zatrudniony na czarno a do tego wiedziałbyś, że pobiera zasiłek dla bezrobotnych?
Powrt do gry
mkwr45

Doczy: 10 Gru 2008
Skd: RKV
PostWysany: 3 Cze 2009, 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:
mkwr45 napisa:

A dlaczego uważasz, ze mam ochotę iść do nieba?

Poza tym mówimy tu przede wszystkim o cwaniakach którzy pobierają zasiłek dla bezrobotnych i jednocześnie pracują na czarno.
Czy byłbyś taki zadowolony gdyby spotkała Cię sytuacja w której pracodawca zwolniłby Ciebie, bo przyszedłby do pracy na Twoje miejsce człowiek który zostałby tam zatrudniony na czarno a do tego wiedziałbyś, że pobiera zasiłek dla bezrobotnych?
przedewszystkim jesli nazwałbym kogoś złodziejem to pracodawce w opisanym przez Ciebie przykładzie, a zadowolony bym nie był rzecz jasna Wink sama napisałaś, że każdy kto oszukuje tj świadomie unika zapłacenia podatku jest złodziejem, a każdy złodziej w jednym worku z pedofilem, gwałcicielem, zabójcą itd siedzi Shocked ok jeśli tak uważasz, ale nie sądze aby było to racjonalne myślenie Rolling Eyes
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Newsy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 15, 16, 17  Nastpny
Strona 3 z 17

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.