Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
|
Wysany: 5 Cze 2009, 20:02 Temat postu: |
|
|
co racja, to racja  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 5 Cze 2009, 20:15 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisa: | po pierwsze zacytuje klasyka polskiego kina - " czep sie swojej baby " Julius a nie Mazur , ja tez w " Prusiech " rodzony , po drugie : sliprok spod jakiego kamienia wypelzles i zabierasz glos tam gdzie nie masz nic madrego do powiedzenia. |
nic madrego to i TY tutaj nie piszesz CZLOWIEKU.... lubisz tylko cukrowac kazdej kobiecie postujacej ,a tak naprawde to sam nie wiesz o co w tym wszystkim chodzi...a podobno w Prusiech rodzony? nie widzielismy Ciebie tam.... |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 5 Cze 2009, 20:18 Temat postu: |
|
|
bo najpierw trzeba tam byc , ja Ciebie tez lubie  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Dulla Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
| Doczy: 27 Gru 2008 | Posty: 10 | |
|
Wysany: 7 Cze 2009, 13:49 Temat postu: HAHA |
|
|
Haha ale sie nasmialam czytajac te posty Ktos Ci jakis glupot naopowiadal ze deportuja za przyjmowanie zasilku i prace na czarno...jedyne co moga zrobic to odebrac zasilek i ewentualnie wystawic jakas kare pieniezna ale nie deportacja....Z tego co wiem teraz szukaja ludzi ktorzy sa poszukiwani lub maja jakies wyroki w polsce i ich deportuja najpierw sprawdzaja oczywiscie tych ktorzy sa zarejestrowani na bezrobotnym bo chca sie teraz nas pozbyc jak najwiecej zeby nie placic polakom ktorzy siedza w domu...i nic nie robia.Smiac mi sie chce jak niektorzy roznosza wlasnie tego typu plotki...wogule polacy na islandii sa udani  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| stan
 | Doczy: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysany: 7 Cze 2009, 14:04 Temat postu: |
|
|
no dopoki nie weszli do unii to moga nas deportowac pod byle powodem (jak np norweskich motocyklistow) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
 | Doczy: 14 Cze 2009 | Posty: 41 | Skd: Stąd! Fra Pollandi |
|
Wysany: 14 Cze 2009, 23:39 Temat postu: Re: hej |
|
|
monikadob napisa: | Ciekawi mnie jedna rzecz czy ty turboneta jesteś naprawdę taka uczciwa i wszyscy z twojej rodziny?A może poprostu zazdrość przez ciebie przemawia że inni mogą sobie dorobić a ty nie?Normalnie szok Polak Polakowi wróg.Co cię obchodzi co robią inni?Zajmij się sobą. |
Kolejny przykład forumowiczki z zabójczym intelektem?  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 14 Cze 2009, 23:42 Temat postu: Re: oszusci |
|
|
wronski napisa: | jeszcze jedno a co z islandczykami ktorzy zatrudniaja polakow i nie placa za nich podadkow i skladek zalegaja z wyplatami a czesto i gesto zwalniaja ludzi po dwoch trzech miesiacach bez mrugniecia okiem i bez pieniedzy i smieja sie nam w twarz nikt tu nie mial takiego przypadku |
Człowieku w myśl Twojej filozofii jeden przekręt można uzasadniać drugim. Zastanów się że głęboko, czy na każdą niesprawiedliwość powinno się reagować inna niesprawiedliwością? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 14 Cze 2009, 23:47 Temat postu: Re: da sie zyc |
|
|
wronski napisa: | ok to po co tu przyjezdzac zeby tylko przezyc nie kupisz auta bo cie nie stac nie kupisz mieszkania tym bardziej i co siedziec i czekac spoko tylko co dalej co jak zakonczy sie zasilek a pracy na bialo nie bedzie a mozna bedzie zarobic na czarno i co nie bo to oszustwo a co jesc jak zyc |
Kto Cię tu trzyma człowieku? Straciłeś prace? To jak Ci mało z zasiłku to stąd wyjedź i szukaj pracy gdzie indziej. Mam wrażenie, że 50 lat komuny w Polsce wyhodowało nam całe zastępy ludzi, którym się wydaje, że im się coś należy tylko dlatego, że są.
Przyjeżdżając na Islandię poznałeś warunki życia i zasady pracy. Zostając tu zaakceptowałeś reguły gry, więc albo się ich trzymaj i graj najlepiej jak umiesz, albo porzuć grę i wyjedź pionkiem poza planszę np. do planszy o nazwie Polska. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 15 Cze 2009, 3:44 Temat postu: |
|
|
mkwr45 napisa: | wg mnie ZŁODZIEJ to ten co idzie i kradnie cudze mienie...kombinatorem albo cwaniakiem nazwałbym gościa co pracuje na czarno a zasiłek bierze |
Człowieku a jak myślisz, z czyich pieniędzy jest wypłacany zasiłek? Z publicznych. Wiesz co to znaczy publiczne? Wbrew temu co wielu mało rozgarniętych ludzi myśli publiczne nie znaczy ICH, tych na stołkach. Publiczne znaczy nasze, podatników. Przez to, że wielu za przeproszeniem głąbów nie zastanowi się nad tym faktem, ma w głębokim poważaniu często mienie publiczne. A jak to się objawia? M.in. wspomnianym już wyłudzaniem świadczeń, ale też np. demolką mienia publicznego wspomaganą niezłą fazą, czy różnego rodzaju krętactwem tych co pracują w instytucjach publicznych.
Wszystko to jednym słowem można nazwać: złodziejstwem, ograbianiem własnego społeczeństwa.
Długo możnaby o tym pisać, ale mam dobrą, banalną zarazem, radę dla tych, którzy chcą tu zostać. Zamiast wiecznego narzekania, uczcie się języka islandzkiego, a jak już się nauczycie to zacznijcie rozmawiać z ludźmi, Waszymi sąsiadami, Islandczykami. Może wtedy zobaczycie, jakie w tym kraju jest wysokie poszanowanie dobra publicznego i jak wiele jest tu oddolnych inicjatyw finansowanych z pieniędzy publicznych bądź składkowych.
W Polsce za to pełno jest zdemolowanych klatek schodowych i wieczne kłótnie, miast pożytku i życzyłbym sobie kiedyś więcej konstruktywnych działań społecznych zamiast wiecznego bicia piany i kruszenia kopii o nic.
Co do języka, zdajcie sobie sprawę z tego, że bez jego znajomości będziecie tylko motłochem do niewykwalifikowanych prac. A jak Was to oburza to pomyślcie jak traktowalibyście obcokrajowca dajmy na to z Bułgarii pracującego w Polsce, który mówiłby np. wyłącznie po angielsku lub rosyjsku. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Doczy: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 15 Cze 2009, 3:49 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Wszystko to jednym słowem można nazwać: złodziejstwem, ograbianiem własnego społeczeństwa.
Długo możnaby o tym pisać, ale mam dobrą, banalną zarazem, radę dla tych, którzy chcą tu zostać. Zamiast wiecznego narzekania, uczcie się języka islandzkiego, a jak już się nauczycie to zacznijcie rozmawiać z ludźmi, Waszymi sąsiadami, Islandczykami. Może wtedy zobaczycie, jakie w tym kraju jest wysokie poszanowanie dobra publicznego i jak wiele jest tu oddolnych inicjatyw finansowanych z pieniędzy publicznych bądź składkowych.
W Polsce za to pełno jest zdemolowanych klatek schodowych i wieczne kłótnie, miast pożytku i życzyłbym sobie kiedyś więcej konstruktywnych działań społecznych zamiast wiecznego bicia piany i kruszenia kopii o nic.
Co do języka, zdajcie sobie sprawę z tego, że bez jego znajomości będziecie tylko motłochem do niewykwalifikowanych prac. A jak Was to oburza to pomyślcie jak traktowalibyście obcokrajowca dajmy na to z Bułgarii pracującego w Polsce, który mówiłby np. wyłącznie po angielsku lub rosyjsku. |
Brawo!!! _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| wronski
 | Doczy: 12 Pa 2008 | Posty: 36 | |
|
Wysany: 15 Cze 2009, 8:28 Temat postu: re |
|
|
piekne wypowiedzi i wspaniale idealy ciekaw jestem tylko czy ludzie ktorzy tak pieknie pisza o uczciwosci naprawde w zyciu codziennym sa tacy uczciwi nie pojda do pracy na czarno tylko wola zmienic kraj na inny no fantastyczni ja poprostu zazdroszcze panstwu islandzkiemu takich obywateli i chociaz nigdy nikomu nic nie ukradlem to czuje sie zlodziejem i po 5 latach z rodzina w islandi bede musial zmienic kraj na inny bo powinienem tylko nazekac ze jest kryzys i wogole ciezko sie zyje i siedziec i czekac az bedzie zrobie tak napewno |
|
Powrt do gry |
|
 |
| patryk23l ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skd: Keflavik |
|
Wysany: 15 Cze 2009, 8:43 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Co do języka, zdajcie sobie sprawę z tego, że bez jego znajomości będziecie tylko motłochem do niewykwalifikowanych prac. |
Ladnie teraz pojechales, powiem ci ze i tak bedziesz motlochem nawet ze znajomoscia 5 jezykow w tym takze islandzkiego.
[/code] |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 15 Cze 2009, 14:05 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisa: |
Ladnie teraz pojechales, powiem ci ze i tak bedziesz motlochem nawet ze znajomoscia 5 jezykow w tym takze islandzkiego.
[/code] |
Wybacz, ale nie mogę nazwać elitą kogoś kto mieszka tu 5-10-15 lat i nie zdążył się nauczyć choćby podstaw islandzkiego. Mogę za to użyć synonimów: tłuszcza, pospólstwo... ale jak ktoś wyżej napisał - uderz w stół...
Chciałbym też zauważyć, że nie obrażam nikogo personalnie, mówie jak jest i jak inne nacje odbierają emigrantów, z którymi najlepszą drogą porozumiewania się jest język migowy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 15 Cze 2009, 14:10 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisa: | Ladnie teraz pojechales, powiem ci ze i tak bedziesz motlochem nawet ze znajomoscia 5 jezykow w tym takze islandzkiego.
[/code] |
...nie dopisałem wcześniej:
Za to ty patryk23l obrażasz mnie in persona i pytanie tylko, kto tu zachowuje się jak motłoch?[/u] |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 15 Cze 2009, 14:26 Temat postu: Re: re |
|
|
wronski napisa: | piekne wypowiedzi i wspaniale idealy ciekaw jestem tylko czy ludzie ktorzy tak pieknie pisza o uczciwosci naprawde w zyciu codziennym sa tacy uczciwi nie pojda do pracy na czarno tylko wola zmienic kraj na inny |
Ja jestem osobą, która mogłaby podjąć pracę na czarno, jednak w ogóle mi to przez myśli nie przechodzi, by pracować w ten sposób. Mógłbym też pracować legalnie w Islandii, lecz poza swoim zawodem - pracy jest w obecnym sezonie turystyczno-letnim bardzo dużo w całej Islandii (dla osób znających islandzki). Jednak wolę zmienić kraj na taki gdzie rynek pracy jest dużo większy i tam aktywnie poszukiwać pracy, zamiast siedzenia "na xxxx" w Islandii, pobierania zasiłku i płakania/marudzenia jak mi źle. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| mkwr45
 | Doczy: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skd: RKV |
|
Wysany: 15 Cze 2009, 14:51 Temat postu: |
|
|
dobrze, ze masz takową mozliwosc, za to niewiem czy mozesz sie uwazac za takiego cool ludzika tylko dlatego ze nie bierzesz zasilku niechcesz, niebierz, masz ochote jechac gdzie indziej??jedz...ale tylko dzieki temu taki cool, super fajny nie bedziesz a tak na marginesie to dzisiaj ja jestem sprite, a ty pragnienie no offence,pzdr _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 15 Cze 2009, 14:55 Temat postu: |
|
|
mkwr45 napisa: | dobrze, ze masz takową mozliwosc, za to niewiem czy mozesz sie uwazac za takiego cool ludzika tylko dlatego ze nie bierzesz zasilku niechcesz, niebierz, masz ochote jechac gdzie indziej??jedz...ale tylko dzieki temu taki cool, super fajny nie bedziesz a tak na marginesie to dzisiaj ja jestem sprite, a ty pragnienie no offence,pzdr |
Ja sie za żadnego cool ludzika nie uważam, po prostu staram się publicznie nie gderać i nie narzekać, tylko brać życie w swoje ręce. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| turboneta
 | Doczy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skd: Gdańsk |
|
Wysany: 15 Cze 2009, 15:45 Temat postu: |
|
|
Napisz człowieku coś o uczciwości a zaraz cała chmara rzuci się na ciebie w celu rozszarpania...
Nazwij złodziejstwo po imieniu a rzuci się dwa razy większa chmara i będzie cię rozszarpywać ze zdwojona siłą...
Nie bardzo jestem w stanie zrozumieć dlaczego ale w sumie nie muszę bo na szczęście nie muszę z tymi ludźmi obcować  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| 3KO27 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| Doczy: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skd: z tamtąd |
|
Wysany: 15 Cze 2009, 16:09 Temat postu: |
|
|
....wszędzie dobrze....gdzie nas nie ma  _________________ --- nie sztuką jest zdjąć majtki,sztuką jest mieć co pokazać --- |
|
Powrt do gry |
|
 |
| szczepan
| Doczy: 07 Sty 2009 | Posty: 134 | Skd: Keflavik |
|
Wysany: 15 Cze 2009, 16:16 Temat postu: p |
|
|
Pozrowienia dla wszystkich bezrobotnych, pracujacych, xxxx i innych. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|