Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 20 Cze 2009, 11:59 Temat postu: |
|
|
a tego w kr臋gos艂up nie dosta艂am bo je robi tylko lekarz kt贸rego nie by艂o bo powiedzieli 偶e w niedziele go nie ma |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 20 Cze 2009, 14:25 Temat postu: |
|
|
DarkAngelKate napisa: | lampeczka napisa: | rodzi艂am bez znieczulenia bo lekarza nie bylo ktory by mi m贸gl poda膰 je. |
dziwne jest to co piszesz, ja podczas calego porodu nie widzialam lekarza a mialam i znieczulenia i akupunkture... kazda pielegniarka potrafi zrobic zwykly zastrzyk. moze uznali ze jest ci niepotrzebny.. no nie wiem sama | wiesz co dobrze lampeczka pisz eja tez mialam to znieczulenie do kregoslupa i zadna pielegniarka nie moze zrobic tego tylko wolaja specialnie lekarza bo watpie zeby taki powazny zabieg w kregoslup zrobila normalna pielegniarka a jak kazdy pewnie wie ze jest to powazne!!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 20 Cze 2009, 14:44 Temat postu: |
|
|
zelda napisa: | DarkAngelKate napisa: | lampeczka napisa: | rodzi艂am bez znieczulenia bo lekarza nie bylo ktory by mi m贸gl poda膰 je. |
dziwne jest to co piszesz, ja podczas calego porodu nie widzialam lekarza a mialam i znieczulenia i akupunkture... kazda pielegniarka potrafi zrobic zwykly zastrzyk. moze uznali ze jest ci niepotrzebny.. no nie wiem sama | wiesz co dobrze lampeczka pisz eja tez mialam to znieczulenie do kregoslupa i zadna pielegniarka nie moze zrobic tego tylko wolaja specialnie lekarza bo watpie zeby taki powazny zabieg w kregoslup zrobila normalna pielegniarka a jak kazdy pewnie wie ze jest to powazne!!!! |
zgadzam si臋 z zupe艂no艣ci z wami dziewczyny!!!
Ja mia艂am to zniieczulenie w kr臋gos艂up i przesz艂o 3 godziny czeka艂am a偶 przyjdzie lekarz!!!偶adna piel臋gniarka nie mo偶e tego zrobi膰!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| evelin1984
| Do潮czy: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 20 Cze 2009, 15:07 Temat postu: |
|
|
Witam!
Jestem w 3 mies.ci膮偶y.Mam problem ze sk贸r膮 twarzy.tzn.mam jakie艣 okropne wykwity
Czy kt贸ra艣 z Was mo偶ne zna jak膮艣 dobra ma艣膰 na taki problem?Dodam,ze ma艣膰 cynkowa mi nie pomaga.
B臋d臋 bardzo wdzi臋czna za wszelkie porady.Dzi臋kuj臋 bardzo i pozdrawiam wszystkie mamusie i te oczekuj膮ce na swoje pociechy  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 20 Cze 2009, 15:16 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie do tych mam kt贸re lecia艂y ju偶 ze swymi maluchami samolotem.
Co mog臋 wzi膮膰 na pok艂ad dla dziecka?W czym mia艂y艣cie mleko?Wod臋 przegotowan膮?ja chce wzi膮膰 termos z wod膮 i w samolocie zala膰, ale nie wiem czy mi pozwol膮.jak to wygl膮da?dzi臋kuj臋 i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 20 Cze 2009, 16:50 Temat postu: |
|
|
Ja lecia艂am z moja c贸rci膮. Mia艂a wtedy p贸艂 roku. Karmi艂am jeszcze piersia wiec nie by艂o z mlekiem problemu, soczek mia艂a w butelce i mia艂am tez s艂oiczek gerbera. Nikt nic mi nie sprawdza艂 opr贸cz tego ze w pl musia艂am przy odprawie spr贸bowac soku bo by艂 nieotwarty jeszcze. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 21 Cze 2009, 0:52 Temat postu: |
|
|
evelin1984 napisa: | Witam!
Jestem w 3 mies.ci膮偶y.Mam problem ze sk贸r膮 twarzy.tzn.mam jakie艣 okropne wykwity
Czy kt贸ra艣 z Was mo偶ne zna jak膮艣 dobra ma艣膰 na taki problem?Dodam,ze ma艣膰 cynkowa mi nie pomaga.
B臋d臋 bardzo wdzi臋czna za wszelkie porady.Dzi臋kuj臋 bardzo i pozdrawiam wszystkie mamusie i te oczekuj膮ce na swoje pociechy  | hej wiesz co ja tez tak mialam prze jakis miesiac i na szyji i lekarz mi powiedzila ze toak nie ktore kobiety maja bo to hormony ale mi przeszlo i nie ma na to zadnej masci |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 21 Cze 2009, 0:56 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisa: | Mam pytanie do tych mam kt贸re lecia艂y ju偶 ze swymi maluchami samolotem.
Co mog臋 wzi膮膰 na pok艂ad dla dziecka?W czym mia艂y艣cie mleko?Wod臋 przegotowan膮?ja chce wzi膮膰 termos z wod膮 i w samolocie zala膰, ale nie wiem czy mi pozwol膮.jak to wygl膮da?dzi臋kuj臋 i pozdrawiam | lampeczka wiesz co ja mialam normlanie tobe dla mojej malutkiej jak lecialm to ona wtedy miala 3 miesiace i tez sie balam ze mi mleko zabiora laboi cos ale ja mialam w butelce wsypane mleko 100ml proszku i jeszcze zapieczentowana puszke i nic nie powiedzieli na lotnisku w keflaviku a lecialam do berlina i tam tez nic nie powiedzieli ,a wode wzielam sobie juz po odprawi u gory w kafeteri wiesz gdzie napewno,a co do wody napokladzie to maja i mozesz odrazu poprosic jak usiadziesz nie ma problemu |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 21 Cze 2009, 1:20 Temat postu: |
|
|
ja tez nie mialam zadnych problemow w samolocie, soczki mialam chyba ze 2 i tak jak zelda zapieczetowana puszke mleka. na pokladzie samolotu dostalam wrzatek, ktorym zalalam mleko. raczej jesli chodzi o male dzieci to nie robia zadnych problemow. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 21 Cze 2009, 7:09 Temat postu: |
|
|
dzi臋kuj臋 za odpowiedz pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 23 Cze 2009, 14:43 Temat postu: Porod na Islandii |
|
|
Czesc Dziewczyny 19.06.2009 godz.12.20 tez dolaczylam do mam,urodzilam piekna zdrowa coreczke,Viktoria wazyla 3.5kg.i 51 cm.Musze sie pochwalic bo rodzilam tylko 4 godz.i bez zadnego znieczulenia,a tak na prawde to moze tylko te 2 godz.byly takie bardziej bolace,bole zlapaly mnie o 2 w nocy ale to takie jak przy okresie wiec trwalo to do 6 rano a tak od 6 to juz byly bardziej bolace i i coraz czestrze wiec ok.8 pojechalismy z mezem do szpitala zorjetowac sie co i jak bo termin mialam na 23,a tu prosze wszystko gotowe do porodu,o 11 przebila mi pecherz zeby wody odeszly i o 12.20 mialam juz swoja kruszynke na brzuszku,wiec dlugo sie niemeczylam i niebylo tak zle jak sie balam,jestem z siebie dumna ze rodzilam naturalnie a zastanawialam sie nad cesarka,a co jeszcze ciekawe mam zdjecia z calego porodu,moj maz jest jednak sprytny,bardzo mi pomogl podczas porodu.o kurcze rozpisalam sie za co przepraszam ale chcialam sie ze wszystkimi podzielic moim szczesciem,a dodam jeszcze ze swietnie sie czuje,nic mnie nieboli,nawet tuz po porodzie.Pozdrawiam wszystkie mamy i przyszle tez  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 23 Cze 2009, 15:13 Temat postu: |
|
|
Gratuluje i oby wiecej takich porodow i postow sie pojawialo zycze tego wszystkim mamom |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 23 Cze 2009, 22:20 Temat postu: |
|
|
Gratulacje Buszmenko dla Ciebie, m臋偶a i c贸reczki .
Ciesz臋 si臋 bardzo, 偶e tak szybko urodzi艂a艣 i, 偶e dobrze si臋 czujesz. Teraz 偶ycz臋 du偶o wytrwa艂o艣ci, cierpliwo艣ci i oby malutka chowa艂a sie zdrowo:D pozdrawiam serdecznie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 23 Cze 2009, 22:35 Temat postu: æ |
|
|
Gratulacje dla buszmenki tez mam coreczke Viktorie tylko ma juz 7,5miesiaca:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 23 Cze 2009, 23:08 Temat postu: Re: Porod na Islandii |
|
|
Buszmenka napisa: | Czesc Dziewczyny 19.06.2009 godz.12.20 tez dolaczylam do mam,urodzilam piekna zdrowa coreczke,Viktoria wazyla 3.5kg.i 51 cm.Musze sie pochwalic bo rodzilam tylko 4 godz.i bez zadnego znieczulenia,a tak na prawde to moze tylko te 2 godz.byly takie bardziej bolace,bole zlapaly mnie o 2 w nocy ale to takie jak przy okresie wiec trwalo to do 6 rano a tak od 6 to juz byly bardziej bolace i i coraz czestrze wiec ok.8 pojechalismy z mezem do szpitala zorjetowac sie co i jak bo termin mialam na 23,a tu prosze wszystko gotowe do porodu,o 11 przebila mi pecherz zeby wody odeszly i o 12.20 mialam juz swoja kruszynke na brzuszku,wiec dlugo sie niemeczylam i niebylo tak zle jak sie balam,jestem z siebie dumna ze rodzilam naturalnie a zastanawialam sie nad cesarka,a co jeszcze ciekawe mam zdjecia z calego porodu,moj maz jest jednak sprytny,bardzo mi pomogl podczas porodu.o kurcze rozpisalam sie za co przepraszam ale chcialam sie ze wszystkimi podzielic moim szczesciem,a dodam jeszcze ze swietnie sie czuje,nic mnie nieboli,nawet tuz po porodzie.Pozdrawiam wszystkie mamy i przyszle tez  |
GRATULUJE SERDECZNIE:)
wi臋cej takich pord贸w-szybkich i bezbolesnych!!!
偶ycz臋 c贸rci du偶o zdr贸wka a rodzicom cierpliwo艣ci i wytrwa艂o艣ci!!!
pozdrawiam serdecznie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 27 Kwi 2009 | Posty: 73 | |
|
Wys砤ny: 24 Cze 2009, 13:32 Temat postu: |
|
|
gratulacje
ja jeszcze miesi膮c mam do porodu - pierwsze dziecko i jeszcze nie zacz臋艂am si臋 ba膰 ale to jeszcze przede mn膮  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 24 Cze 2009, 14:13 Temat postu: Porod na islandii |
|
|
Dziekujemy wszystkim za zyczenia,bylismy dzis u lekarza na badaniach jest wszystko ok,Viktoria jest spokojna a ja jestem szczesliwa mama.Pozdrawiam was kobietki Moze ktoras przyszla mama chciala by odkupic specjalna poduszke do karmienia niuni,kupilam ja w beybi sam i w sumie nie jest mi potrzebna,wiec moze komus potrzeba to z checia odsprzedam bo jej nie uzywam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 24 Cze 2009, 21:03 Temat postu: Badania w ci膮偶y |
|
|
Witam gor膮co.Mam pytanko do Was mamusie i przyszle mamusie.Chcia艂abym si臋 dowiedzie膰 jakie badania sa tu przeprowadzane po stwierdzeniu ci膮zy.Mam na mysli min.czy wykonywane s膮 tu badania na toksoplazmoz臋,wr itp.czyli typowe w Polsce.Jak jest tutaj.Prosz臋 o odpowiedz jest to dla mnie istotne.Dziekuje i Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MalgosiaK
| Do潮czy: 29 Wrz 2008 | Posty: 32 | |
|
Wys砤ny: 24 Cze 2009, 21:04 Temat postu: :) |
|
|
Buszmenka GRATULUJ臉 szybkiego porodu!!!- w ko艅cu mo偶esz tuli膰 swoj膮 c贸runi臋 w ramionach:)
Mam do Ciebie pytanko: co bra艂a艣 ze sob膮 do szpitala?
Wprawdzie ju偶 dziewczyny pisa艂y kiedy艣 co艣 na ten temat ale lepiej mie膰 naj艣wie偶sze informacje:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MalgosiaK
| Do潮czy: 29 Wrz 2008 | Posty: 32 | |
|
Wys砤ny: 24 Cze 2009, 21:08 Temat postu: |
|
|
jenny83 poczytaj sobie na ten temat na www.ljosmodir.is tam s膮 wiadomo艣ci w j臋zyku polskim na temat ci膮偶y, porodu itp:) Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|