Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Trialerror
 | Dołączył: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Skąd: Reykjavik 111 |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 11:22 Temat postu: DopĹata |
|
|
karuta napisał: | najwyrazniej utvarpsgjald nie pobrali(oplata za is tv) i chyba wysla nam giro 3 razy tak?Pani Minister Edukacji zamartwiala sie ze za alo dostaniemy zwrotu i rozbila to na 3 raty...czy ktos juz dostal rachunek bo u mnie nie ma w einkabanka...W sumie bez sensu bo lepiej by bylo odrazu pobrac a nie w 3 ratach.a tak teraz daja a za miesiac trzeba oddac . | Ja dostaĹem w 3 ratach po 1800 koron do zapĹaty na bank domowy i zadnej poczty ( listu ) to i tak mniej niz widniaĹo w momencie rozliczenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 14:26 Temat postu: |
|
|
ja np. mam do zapĹaty 27.XXX podatku ...wczoraj dostaĹem list z rachunkiem do zapĹacenia 15.XXX i napisane jest gjalddagi 1/3....coĹ nierĂłwno te raty rozĹoĹźyli  _________________ --- nie sztukÄ
jest zdjÄ
Ä majtki,sztukÄ
jest mieÄ co pokazaÄ --- |
|
Powrót do góry |
|
 |
| forlorn
| Dołączył: 24 Sie 2007 | Posty: 135 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 14:51 Temat postu: Re: :) |
|
|
Trialerror napisał: | Nie z kosmosu tylko mozliwe ze za maĹo tego podatku byĹo odprowadzanego przez ten ubiegĹy rok i dlatego teraz rĂłwnaja to ,miaĹem znajomego co tez zarabiaĹ maĹo i podobnie dostaĹ do zapĹaty kwotÄ jaka napisaĹes i tez nie miaĹ zadnego Netu czy auta itd.bo to raczej nie ma zadnego wpĹywu na ten temat. |
jest jakiĹ sposĂłb zeby to sprawdzic?? bo ja jestem pewien ze to pieniadze z kosmosu nigdy nie milismy ani nadplaty ani zwrotu zawsze bilans byĹ na zero. Czy pĂłjĹcie do szefa z tym problemem cos da?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 22:36 Temat postu: |
|
|
najprosciej to pojsc do urzedu i tam sie dowiedziec. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pietrucha OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 08 Lip 2009 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 23:05 Temat postu: |
|
|
Witam!
WÄ
tpie Ĺźeby ktoĹ z Was coĹ wskuraĹ. Nie czytaĹem pokolei wszystkich postĂłw, ale z tego co widze to niektĂłrzy majÄ
dziwnie maĹo do zapĹaty.
Raty Ĺźadko sÄ
rĂłwne z pierwszÄ
, reszta jest sporo niĹźsza i juĹź rĂłwna.
Kwoty ktĂłre sÄ
wliczone Ăłw "podatek" to:
-17.000 abonament radio.-tv (od tego roku), naliczany dla kaĹźdej osoby po 16 roku Ĺźycia
-9.XXX podatek dla miasta(nie pamiÄtam dokĹadnie ile i jak siÄ to dokĹadnie nazywa)
-wyrĂłwnanie podatku dochodowego.
Wrazie pytaĹ proszÄ pisaÄ na priv. W miarÄ moĹźliwoĹci postaram siÄ odpowiedzieÄ na pytania. Pozdrawiam Wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pietrucha OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 08 Lip 2009 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 23:14 Temat postu: |
|
|
forlorn napisał: | mam taki problem...moja dziewczyna pĹaciĹa regularnie podatek wszytko byĹo ok pracujemy w tej samej firmie zarabia sporo mniej ode mnie ma mniejsze wydatki nie ma na siebie zadnych rzeczy typu net, auto itd i dostaĹÄ
dopĹÄ
te 72.000 a ja choc wiecej zarabiam mam na siebie caĹkiem sporo rzeczy tylko 24.000 ktos mi powie co z tym robiÄ?? bo oni jej ten podatek z kosmosu naliczyli...
bardzo proszÄ o pomoc! |
WeĹź papier z wypĹaty z grudnia 2008, sprawdz ile zarobila brutto przez caĹy rok, odejmij od tego skĹadki emerytalne, oblicz podatek, od tego odejmij ulgÄ podatkowÄ
za wszystkie przepracowane miesiÄ
ce i sprawdz czy ta kwota zgadza sie z kwota odprowadzonego podatku na grudniowej wypĹacie.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 10:45 Temat postu: Abonament |
|
|
Z tym abonamentem radiotelewizyjnym i opĹatami dla miasta + chyba jakies pieniadze dla domu starcĂłw to jest raczej nieprecyzyjnie ustalone bo: przy rozliczaniu bylo wiadomo z gory i le kto zaplaci i komu i mam te papiery wydrukowane ile powinienem zapĹacic i wyszĹo faktycznie jakies 21 tys.do zapĹaty ale kilka dni temu jak rozliczenia przyszĹy listownie i weszĹy na bank domowy to okazaĹo sie inaczej oczywiscie na moja korzyĹÄ bo mam zaplacic nie 21 tys.tylko 6 tys.wiec gdzie te radia i telewizje i domy starcĂłw? mysle ze cos z ta ustawa byĹo nie tak lub na wariackich papierach i tak jak wspominaĹem piszac komus wyzej bo mial duzÄ
doplate ze koles tez kiedys miaĹ spora dopĹate i nic na siebie nie miaĹ ,zarabiaĹ naprawde maĹo wiec mozliwe ze firma odprowadzala mniej podatku i dlatego ma niedopĹate i prosze nie mowic ze co roku ktos mial zawsze na "0" i sie tego trzyma teoretycznie i jest pewien ze zawsze tak powinno byc.Szef w pracy nic nie poradzi pytajac go dlaczego ma ktos dopĹate to juz tylko urzad skarbowy moze wyjasnic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 11:29 Temat postu: |
|
|
oplata za radio i tv bedzie ci potracona przez 3 kolejne miesiace przez pracodawce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 11:44 Temat postu: :) |
|
|
Chyba ze przez urzÄ
d pracy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MISIACZEK
 | Dołączył: 17 Maj 2008 | Posty: 52 | Skąd: Hafnarfiordur 220 |
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 12:18 Temat postu: : |
|
|
dokĹadnie o sierpnia do grudnia bedÄ
ĹciÄ
gane pieniaĹźki .I nie ma bata za radio i telewizjÄ trzeba zapĹaciÄ.
ByĹam w syslumadurinn i dowiedziaĹam siÄ Ĺźe gdy jesteĹ na macierzyĹskim to podatku za ciebie nie pĹacÄ
i stÄ
d ta kwota np u mnie 15 xxx za podatek dochodowy od sierpnia do grudnia,za radio i tv prawie 6xxx od sierpnia do paĹşdziernika i dla paĹstwa 75xx tylko w sierpniu
i w sumie prawie stĂłwka nieĹşle a na rozliczeniu wyszĹo tylko 18xxx .
Co zrobiÄ pĹaciÄ trzeba bo odsetki kolosalne.
MoĹźna rozbiÄ na raty. Mi to byĹo na rÄkÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MISIACZEK
 | Dołączył: 17 Maj 2008 | Posty: 52 | Skąd: Hafnarfiordur 220 |
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 12:19 Temat postu: Re: : |
|
|
[quote="MISIACZEK"]dokĹadnie od sierpnia do grudnia bedÄ
ĹciÄ
gane pieniaĹźki .I nie ma bata za radio i telewizjÄ trzeba zapĹaciÄ.
ByĹam w syslumadurinn i dowiedziaĹam siÄ Ĺźe gdy jesteĹ na macierzyĹskim to podatku za ciebie nie pĹacÄ
i stÄ
d ta kwota np u mnie 15 xxx za podatek dochodowy od sierpnia do grudnia,za radio i tv prawie 6xxx od sierpnia do paĹşdziernika i dla paĹstwa 75xx tylko w sierpniu
i w sumie prawie stĂłwka nieĹşle a na rozliczeniu wyszĹo tylko 18xxx .
Co zrobiÄ pĹaciÄ trzeba bo odsetki kolosalne.
MoĹźna rozbiÄ na raty. Mi to byĹo na rÄkÄ.[/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Motylek
 | Dołączył: 04 Lip 2009 | Posty: 49 | Skąd: Tu i tam :) |
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 13:53 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisał: | Motylek, najpierw jedz tam i dowiedz sie czy dostaniesz, a pozniej pomyslimy o terminie wyplaty  |
Sxxxxn spokojna Twoja rozczochrana Zwrot bedzie!    _________________ Somewhere, over the rainbow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 18:16 Temat postu: |
|
|
zycze jak najwiekszego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkkmiec
 | Dołączył: 30 Lis 2007 | Posty: 86 | Skąd: polska - wĹocĹawek |
|
Wysłany: 7 Sie 2009, 13:27 Temat postu: |
|
|
3KO27 napisał: | ja np. mam do zapĹaty 27.XXX podatku ...wczoraj dostaĹem list z rachunkiem do zapĹacenia 15.XXX i napisane jest gjalddagi 1/3....coĹ nierĂłwno te raty rozĹoĹźyli  |
masz tak jak ja wszystko jest dobrze za tv juz w tym miesiacu ci odtracili i za dom satrcow wyrownaia....... a w nastepnych dwoch miesiacach okolo 5.xxx _________________ Gabriel GarcĂa MĂĄrquez
Nigdy nie przestawaj siÄ uĹmiechaÄ, nawet jeĹli jesteĹ smutny, poniewaĹź nigdy nie wiesz, kto moĹźe siÄ zakochaÄ w twoim uĹmiechu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 9 Sie 2009, 12:53 Temat postu: |
|
|
..aha dobrze wiedzieÄ  _________________ --- nie sztukÄ
jest zdjÄ
Ä majtki,sztukÄ
jest mieÄ co pokazaÄ --- |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Karin.
 | Dołączył: 25 Wrz 2008 | Posty: 227 | Skąd: WrocĹaw || Reykjavik |
|
Wysłany: 9 Sie 2009, 13:16 Temat postu: |
|
|
a ja mialam do zwrotu ok 30tys, rozliczal mnie i cala rodzine adwokat,po czym sie okazalo,dostalam 4tys i powiedzieli,ze to nie zawsze jest tak,ze jest dobrze rozliczone. Oni pozniej rozliczyli mnie sami jeszcze raz i wyszlo 4tys do zwrotu,a nie 30 - mistrzostwo swiata.-,- _________________ :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 9 Sie 2009, 13:25 Temat postu: |
|
|
Moze ktos jest na tyle poinformowany zeby napisac jak rozliczane jest barnabaetur.....jak matematycznie wychodzi stosunek dochodow do wysokosci zasilku bb na podstawie aktualnego rozliczenia ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| roger9300 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wysłany: 9 Sie 2009, 17:48 Temat postu: |
|
|
dla dociekliwych na 4 pietrze w urzedzie skarbowym jest prwanik ( za darmo), ktory tlumaczy rozliczenia, pomaga rozbijac na raty (jeseli ktos ma wieksza sume) _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 9 Sie 2009, 19:39 Temat postu: |
|
|
skozystaĹam z tego linku ale nie bardzo rozumiem mam te wszystkie sumy dodac do siebie i wyjdzie mi wtedy caĹoroczny zasiĹek rodzinny czy ktĂłra to kwota jest?? I czy moge zobaczyc ile powinnam brac kwartalnie?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|