reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 143, 144, 145 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
mucha
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 27 Kwi 2009
PostWys砤ny: 16 Sie 2009, 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

C贸rka 艣pi s艂odko w dzie艅 a w nocy nie my艣li nawet o spaniu mo偶e kto艣 mia艂 z tym do czynienia u swojej pociechy i potrafi mi pom贸c?
ps.
kupi臋 hu艣tawk臋 dla niemowlaka mo偶e kto艣 ma do odsprzedania?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 16 Sie 2009, 13:29    Temat postu: ?? Odpowiedz z cytatem

Siema!
Mam pytanko. Czy kt贸ra艣 z was szczepi艂a tutaj dziecko przeciw pneumokokom??Ja chcia艂abym to zrobi膰.Jezeli macie jakie艣 info na ten team to prosz臋 o odpowiedz.Ile to moze tu kosztowa膰??
Powr髏 do g髍y
mgj

Do潮czy: 25 Wrz 2007
Sk眃: Kopavogur
PostWys砤ny: 17 Sie 2009, 0:22    Temat postu: do Odpowiedz z cytatem

mucha
jedyna mozliwosc to przetrzymac malutka w dzien, zabawiac ja, zeby nie spala, jak juz pada ze zmeczenia, dac jej tylko chwile pospac i obudzic. Wystarcza jakies 3 dni i malutka powinna sie przestawic Very Happy
Powr髏 do g髍y
Buszmenka

Do潮czy: 26 Wrz 2008
PostWys砤ny: 17 Sie 2009, 8:52    Temat postu: Porod na islandii Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich,kochani mam pytanie czy w islandii jest w sklepach mleko Nan??Jestem teraz w polsce i moja coreczka zaczela potrzebowac wiecej mleka,wiec zaczelam ja dokarmiac Nan ale obawiam sie czy jest to mleko w Islandii,moze mi ktos napisac bo ja niezwrocilam uwagi.jakie mleko jest najleprze dla dziecka,dodam ze to mleko odrazu polubila i nie mam problemu a dokarmiam ja juz tydzien.Pozdrawiamy wszystkich z upalnej Polski Very Happy
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 17 Sie 2009, 9:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jest mleko nan 1 i nan 2Smile))ale pono膰 r贸偶ni si臋 sk艂adem bo produkuj膮 je w innych miejscach, tak偶e si臋 nie martw o to mleczko jest.nan1 kosztuje prawie 1400kr.za 1kg:)) mi艂ego pobytu
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 17 Sie 2009, 11:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siema!
czeka艂am na maila od konsultanta do spraw pediatrii na temat tego p臋pka.trwa艂o to 2tygodnie ale mam odpowiedz.Pisa艂am ze umieszcz臋 nawet taka odpowiedz.
-----To nie jest prawd膮.
Pozdrawiam.
Prof. Anna Dobrza艅ska
Konsultant Krajowy w dziedzinie pediatrii.

Wi臋c nie czaje o co tu chodzi.Mojej ma艂ej nic nie jest i dzieciom siostry tez nie!dzi臋ki Bogu!
pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Anna2

Do潮czy: 13 Lut 2009
PostWys砤ny: 17 Sie 2009, 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ponawiam pytanie kiedy skalda sie papiery na tacierzynski? dzieki za odp
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 WP Kontakt
lampeczka

PostWys砤ny: 17 Sie 2009, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to zale偶y kiedy tw贸j m膮偶 chce je wzi膮膰.nale偶y je z艂o偶y膰 8-6 tygodni przed.na przyk艂ad je偶eli chce na pa藕dziernik to ju偶 nale偶y z艂o偶y膰.chocia偶 m贸j m膮偶 wzi膮艂 na stycze艅 ale ju偶 te偶 z艂o偶y艂 tyle 偶e jeszcze maj膮 czas je rozpatrze膰(jak dzwoni艂am i pyta艂am tak powiedzieli)znaczy pozalicza膰 mu wszystko.jak moje 9m si臋 ko艅czy to on bierze potem sw贸j urlopik.pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 17 Sie 2009, 21:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
siema!
czeka艂am na maila od konsultanta do spraw pediatrii na temat tego p臋pka.trwa艂o to 2tygodnie ale mam odpowiedz.Pisa艂am ze umieszcz臋 nawet taka odpowiedz.
-----To nie jest prawd膮.
Pozdrawiam.
Prof. Anna Dobrza艅ska
Konsultant Krajowy w dziedzinie pediatrii.

Wi臋c nie czaje o co tu chodzi.Mojej ma艂ej nic nie jest i dzieciom siostry tez nie!dzi臋ki Bogu!
pozdrawiam

teraz to ja nie czaje co nie jest prawda to ze szkodzi czy to ze nie szkodzi, wyjasnij bo nie chce mi sie szukac, a chcialabym wiedziec.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
lampeczka

PostWys砤ny: 17 Sie 2009, 21:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zaszkodzi!nie robi膰!
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 11:37    Temat postu: MACIERZYNSKI Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny to jak to jest wkoncu z tym macierzynskim?Ile przysluguje mamie a ile tacie?Lampeczka pisze,ze ma 9 mcy?Ja zawsze myslalam,ze 6 i 3 miesiace a razem9.Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 11:46    Temat postu: Re: MACIERZYNSKI Odpowiedz z cytatem

jenny83 napisa:
Dziewczyny to jak to jest wkoncu z tym macierzynskim?Ile przysluguje mamie a ile tacie?Lampeczka pisze,ze ma 9 mcy?Ja zawsze myslalam,ze 6 i 3 miesiace a razem9.Pozdrawiam

Mo偶na wzi膮膰 6 miesi臋cy lub roz艂o偶y膰 kwot臋 kt贸r膮 otrzymywa艂aby艣 przez te 6 miesi臋cy na 9 miesi臋cy. Jest to wolne kt贸re Ci przys艂uguje je偶eli wyrazisz takie 偶yczenie natomiast d艂u偶szy okres nie 艂膮czy si臋 z otrzymaniem wi臋kszej kwoty macierzy艅skiego. Niekt贸re osoby to w艂a艣nie myl膮.
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 12:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mo偶na te偶 wzi膮膰 na 12 miesi臋cy macierzy艅ski ale t膮 kwot臋 jak膮 Ci przyznaj膮 roz艂o偶膮 miesi臋cznie na mniejsze pieni膮dze.ja najpierw mia艂am na 6m.i dostawa艂am miesi臋cznie ok.170ty艣. (mia艂am tak 2 miesi膮ce)po tych 2 m zmieni艂am na 9 i dostaje ju偶 ok.100ty艣.tylko jak po tych 6m jak tak we藕miesz a potem b臋dziesz chcia艂a jeszcze go przed艂u偶y膰 to nie mo偶esz bo pule jaka ci przys艂ugiwa艂a ju偶 wykorzysta艂a艣 w przeci膮gu tych 6m.najlepiej je偶eli mo偶na, pracodawca si臋 zgadza to bra膰 na d艂u偶ej ni偶 6m.i z dzieckiem w domku te偶 fajnie posiedzie膰.a do pracy jeszcze si臋 zdarzy wr贸ci膰:)pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
monikadob

Do潮czy: 19 Lut 2009
PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 12:29    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

To musia艂a艣 mie膰 du偶e zarobki 偶e tak du偶o ci p艂acili.Bo ja np.by艂am przez 6 miesi臋cy na macierzy艅skim i dostawa艂am tylko po 125ty艣 miesi臋cznie.Ps mo偶e wiecie kto ma odsprzeda膰 w贸zek spacer贸wk臋 ale rozk艂adan膮 do pozycji le偶膮cej.Pozrawiam.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 WP Kontakt
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka popieram! Nie ma nic cenniejszego jak zajmowanie si臋 dzieckiem jak najd艂u偶ej wi臋c ka偶da kobieta powinna bra膰 najd艂u偶sz膮 opcj臋 urlopu macierzy艅skiego.
Szkoda tylko, 偶e nie zawsze sytuacja finansowa na to pozwala.
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiem ja se nie wyobra偶am nawet jak ma艂a sko艅czy 9m.a mi macierzy艅ski da膰 j膮 pod opiek臋 niani.chyba jak ju偶 b臋dzie to musia艂o nast膮pi膰 to ze dwa miesi膮ce wcze艣niej zrobi臋 kasting:)))albo po prostu zwerbuje tu mam臋 albo ju偶 niech b臋dzie te艣ciow膮 hahahha.nie wiem nie chce my艣le膰 o tym teraz.jeszcze dodam 偶e jak si臋 bierze macierzy艅ski na 12m. to potem tatusiowy nie przys艂uguje.mo偶na wzi膮膰 9m.+3m.m臋偶u艣.
ja chodzi艂am chyba z 10razy do urz臋du, zdzwoni艂am do tych z macierzy艅skiego i mi wsz臋dzie m贸wili 偶e mo偶na tylko na 6!kole偶anka wzi臋艂a na 9m.+3m m膮偶 wi臋c ja po zastanowieniu te偶 tak zrobi艂am.nie wiem co tylko im zale偶y powiedzie膰 prawd臋.od razu bym wzi臋艂a na 9m.a potem m膮偶 ma jeszcze czas do uko艅czenia 18m dziecka aby wykorzysta膰 sw贸j macierzy艅ski.
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki dziewczyny,wkoncu wiem o co w tym wszystkim chodzi!
Powr髏 do g髍y
titta
Go舵
PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 16:56    Temat postu: macierzy艅ski i tacierzy艅ski Odpowiedz z cytatem

witam co do urlopu macierzy艅skiego to ja mam go na 12 miesi臋cy a m贸j m膮偶 na 3 i w艂a艣nie razem siedzimy z naszym brzd膮cem je偶eli kto艣 ma jeszcze jakie艣 pytania prosz臋 na priv w miar臋 mo偶liwo艣ci postaram si臋 odpowiedzie膰 pozdrawiam wszystkich rodzic贸w
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

titta

Shocked to i tak mo偶na??Ty na 12 a m膮偶 jeszcze na 3???wiecie co ale te sorry za wyra偶enie 艂ajzy co siedz膮 w tych urz臋dach mnie dra偶ni膮!co im zale偶y powiedzie膰 偶e to mo偶liwe!dzwonisz chodzisz sie pytasz a tu nic.jednej powiedz膮 a drugiej nie!pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 18 Sie 2009, 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ponawiam pytanie na temat pneumokok贸w.czy kto艣 tutaj szczepi艂 na to swoje dziecko??i ile to mo偶e kosztowa膰???pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 143, 144, 145 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 144 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.