reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

perfidna kradzież!!!!!!!!!!!!
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 13, 14, 15  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Newsy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Doczy: 21 Lis 2008
Skd: z tamtąd
PostWysany: 21 Sie 2009, 15:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w sumie dobry pomysł z tym nowym działem...wszsycy którzy potrzebuja jakoś odreagować,wyrzyć sie lub poprostu każdy dzien bez kłótni i naubliżaniu komuś jest dniem straconym(a uwierzcie mi sa takie osoby) mogły by tam sie wykazać Rolling Eyes
Grazyna

Doczy: 06 Gru 2005
Skd: Islandia
PostWysany: 21 Sie 2009, 15:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Janik mówisz o paserstwie i to według prawa jest tak samo karalne jak kradzież. A ja uważam,że to jeszcze bardziej "brudne" zachowanie, bo fałszywe, obłudne i właśnie najbardziej dochodowe, a w razie czego "to nie ja". "bo ja tak tylko przy okazji .
A co do wątku nowego, to wymyślcie ludzie jakiś ciekawy tytuł!!
turboneta

Doczy: 15 Lip 2008
Skd: Gdańsk
PostWysany: 21 Sie 2009, 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

janik napisa:
Tak, wiesza się psy na złodziejach, ok słusznie, tylko zadajcie sobie pytanie, jeśli nikt nie kupi od niego tego co skradł, to czy złodziej daej będzie kradł.
Trzeba zadać sobie pytanie ile razy kupiliśmy podejrzanie tanie rzeczy, co do pochodzenia których były watpliwości. Wystarczy nie kupywać i po problemie, nie usprawiedliwiać siebie że inni to robią to czemu ja nie mogę. Przestańmy być wspólnikami tych co kradną.

Jest to paserstwo które również jest karane ale oczywistym jest, ze ciężkie do wykrycia.

Zdaje się svavec ( jeżeli przekręciłam nick to przepraszam) napisał wcześniej, że policja powinna poczytać czasem forum aby wyłapać podejrzane oferty i je sprawdzić.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
mkwr45

Doczy: 10 Gru 2008
Skd: RKV
PostWysany: 21 Sie 2009, 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najwięksi przestępcy raczej na forum się nie ogłaszają głupek
janik

Doczy: 16 Mar 2008
Skd: KOPAVOGUR
PostWysany: 21 Sie 2009, 17:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:
janik napisa:
Tak, wiesza się psy na złodziejach, ok słusznie, tylko zadajcie sobie pytanie, jeśli nikt nie kupi od niego tego co skradł, to czy złodziej daej będzie kradł.
Trzeba zadać sobie pytanie ile razy kupiliśmy podejrzanie tanie rzeczy, co do pochodzenia których były watpliwości. Wystarczy nie kupywać i po problemie, nie usprawiedliwiać siebie że inni to robią to czemu ja nie mogę. Przestańmy być wspólnikami tych co kradną.

Jest to paserstwo które również jest karane ale oczywistym jest, ze ciężkie do wykrycia.

Zdaje się svavec ( jeżeli przekręciłam nick to przepraszam) napisał wcześniej, że policja powinna poczytać czasem forum aby wyłapać podejrzane oferty i je sprawdzić.

Wiem co to jest paserstwo, dla niektórych to wręcz zawód, mi bardziej chodzi o końcowego odbiorcę który zdaje sobie z tego sprawę że towar jest kradziony ale mimo to kupi bo okazja.
Dam taki przykład, ostatnio zaproponowano mi kupno telewizora z kinem domowym wartego 400 tys za 100 tys, odmówiłem mówiąc wprost żenie bede nabijał złodziejowi kieszeni. Napewno ktos go kupił, ale żeby wszyscy tak powiedzieli co złodziej by z nim zrobił? To popyt na kradzione rzeczy napędza kradzieże
Powrt do gry
turboneta

PostWysany: 21 Sie 2009, 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szkoda, ze tak mało jest takich ludzi którzy potrafią odmówić kupna czegoś po bardzo okazyjnej cenie.
Gdyby nie było zapotrzebowania i odbiorcy danego towaru to złodziej nie miałby po co kraść, bo nikt by tego od niego nie kupił.
Powrt do gry
Jacek108

Doczy: 06 Wrz 2008
Skd: łomża / Reykjavik
PostWysany: 21 Sie 2009, 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i poprostu kradł by dla siebie, ale są też i tacy którzy podobno kradną z uzaleznienia, niepamietam jak nazywa sie ta choroba
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Numer GG
ansswis

Doczy: 11 Wrz 2007
PostWysany: 21 Sie 2009, 18:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek108 napisa:
i poprostu kradł by dla siebie, ale są też i tacy którzy podobno kradną z uzaleznienia, niepamietam jak nazywa sie ta choroba

kleptomania
Powrt do gry
svavec
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
Doczy: 02 Lis 2008
Skd: Gdynia
PostWysany: 21 Sie 2009, 20:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ansswis napisa:
Jacek108 napisa:

kleptomania

Nazwalbym to bardziej "uzaleznieniem do przywlaszczania sobie cudzych rzeczy" a nie choroba Smile
Powrt do gry
3KO27
PostWysany: 21 Sie 2009, 21:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

svavec napisa:
ansswis napisa:
Jacek108 napisa:

kleptomania

Nazwalbym to bardziej "uzaleznieniem do przywlaszczania sobie cudzych rzeczy" a nie choroba Smile

...taaa teraz to wszystko się okresla minem choroby: dysleksja,anoreksja kleptomania itp.ktoś ukradł lub zabił najlepiej powiedzieć,że ktoś jest chory
darek 13
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Doczy: 10 Kwi 2008
Skd: Z nie nacka
PostWysany: 21 Sie 2009, 21:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawiedliwość jest ślepa.
Spośród trzech przypadków ostrego naruszenia zasad pożycia społecznego na tej wyspie, tylko jeden dotyczył kradzieży.
Wszystkie trzy znane mi przypadki, a jeden z przed dwóch wiosen, nadal nie znalazły sprawiedliwościw moim rozumieniu tego zjawiska.
W moim odczuciu nadal sprawcy nie zostali ukarani i tu ciekawostka.
JEDEN ZE SPRAWCÓW TO TAK ZWANA STARA WIARA.
Czyli sprzed 1.o5.2006, jak tamta turbo i ten stefek..

a jeśli inny stary chce poklikać to zapraszam w szczególności piora tłumacza kłamczucha, iole sztabke złota, ela podstawowówke.... a moze ktoś jeszcze che się poklikać?
turboneta

PostWysany: 21 Sie 2009, 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anoreksja nie ma tu nic do rzeczy, bo tak naprawdę to osoby które dosięgła ta choroba krzywdę sprawiają same sobie. Natomiast tłumaczenia co do pozostałych wydają się często nadużywane.
Powrt do gry
Stefan Burczymucha

Doczy: 28 Lip 2009
PostWysany: 21 Sie 2009, 22:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazyna napisa:
W takim razie proponuję dodatkowo w ramach relaksu zajęcia z mniemanologii stosowanej z elementami myślenia przestrzennego połączonego z samouwielbieniem. Trochę pokory też by się przydało Wać Pannie nabyć nawet z przeceny.

skoro tak po staropolsku to i ja się dołączę. Do mickiewiczowskiej Grażyny Tobie droga daleka niczym polskiej A2 ze Strykowa do Warszawy. Błyśnij złociutka intelektem a nie konstruowaniem bezsensownych, pięciokrotnie złożonych zdań, których nie rozumiesz. Bo czym jest według Ciebie "mniemanologia stosowana" niźli tylko cytatem, że Stanisławskiego, którym chcesz błysnąć mądralo ????
Powrt do gry
police55
Go
PostWysany: 21 Sie 2009, 23:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stefan Burczymucha napisa:
police55 napisa:
Shadow napisa:
stara sie prześcignąć wszystkich w ilości pisanych postów, bez względy na to czy ma o czym pisać czy nie. Uwielbiają wzbudzać emocje i być obecnymi w każdym możliwym wątku.
Jakoś nie zauważyłem żeby T-neta pisała dgdzie popadnie. Raczej pisze tam gdzie ponadprzeciętną wychylaja się chamy i prostaki.

Nie wiem dlaczego, niektórzy pomyśleli, że piszę o konkretnej osobie? Na złodzieju czapka gore? Neutral
Powrt do gry
police55
Go
PostWysany: 21 Sie 2009, 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:

Gdyby nie było zapotrzebowania i odbiorcy danego towaru to złodziej nie miałby po co kraść, bo nikt by tego od niego nie kupił.

Słońce świeci w dzień, a w zimie jest zimno.
Powrt do gry
police55
Go
PostWysany: 21 Sie 2009, 23:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marika napisa:
Gaworzy bzdury i chce chyba w ten sposob się dowartosciowac marika
twój post jest właśnie doskonałym tego przykładem

skoro tak po staropolsku to i ja się dołączę. Do mickiewiczowskiej Grażyny Tobie droga daleka niczym polskiej A2 ze Strykowa do Warszawy. Błyśnij złociutka intelektem a nie konstruowaniem bezsensownych, pięciokrotnie złożonych zdań, których nie rozumiesz. Bo czym jest według Ciebie "mniemanologia stosowana" niźli tylko cytatem, że Stanisławskiego, którym chcesz błysnąć mądralo ????
Powrt do gry
Stefan Burczymucha

Doczy: 28 Lip 2009
PostWysany: 21 Sie 2009, 23:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

police55 napisa:

Słońce świeci w dzień,

a widzisz bystrzacho.... guzik prawda. Słońce świeci zawsze, nie tylko w dzień
police55 napisa:
a w zimie jest zimno.

tylko na półkuli północnej. Byłeś kiedyś w RPA albo Australii w styczniu???

wysil sie bardziej bo jak do tej pory to kompromitacja Smile
Powrt do gry
Grazyna

Doczy: 06 Gru 2005
Skd: Islandia
PostWysany: 22 Sie 2009, 2:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stefciu drogi mój , jakżeś mnie przejrzał szybko a dokładnie. Płonę ze wstydu rumieńcem. I powiedz mnie bieduli, jak ,że mam ułaskawić twe wyroki okrutne.Wstyd mi, wstyd mi.... tańczę .( Ktoś kiedyś na forum tu napisał adekwatną sentencję na temat niektórych ludzi, ale że mi ciebie szkoda,to se daruję). Wink
3KO27
PostWysany: 22 Sie 2009, 2:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:
Anoreksja nie ma tu nic do rzeczy

...chodziło mi tylko o podanie jako przykład,że jest to nazwane jako choroba Wink
3KO27
PostWysany: 22 Sie 2009, 2:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

police55 napisa:
turboneta napisa:

Słońce świeci w dzień, a w zimie jest zimno.

police55 napisa:

Słońce świeci w dzień,

a widzisz bystrzacho.... guzik prawda. Słońce świeci zawsze, nie tylko w dzień
police55 napisa:
a w zimie jest zimno.

tylko na półkuli północnej. Byłeś kiedyś w RPA albo Australii w styczniu???

wysil sie bardziej bo jak do tej pory to kompromitacja Smile

...nie chce tu stawać po czyjejś stronie,ale hehe właśnie police55 o to chodziło,żebyś tak myślał/a jak myślisz Rolling Eyes
*gdyby nie było zapotrzebowania na kradzione = gdyby słońce świeciło tylko w dzień =gdyby w zimie było zawsze zimno .... hmmm nawiasem mówiąc {tak jak zostało to pokazane w w/w przykładach} jedno wyklucza drugie... zawsze będzie zapotrzebowania na kradzione,które jest najtańsze na rynku Rolling Eyes
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Newsy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 13, 14, 15  Nastpny
Strona 7 z 15

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.