Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 20:37 Temat postu: |
|
|
w najwiekszym skrocie, ilosc wlaman spadla po aresztowaniu polskiego gangu, szajki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ja08
| Dołączył: 21 Sie 2009 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 20:47 Temat postu: |
|
|
A moĹźna by szczegĂłĹowiej?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 21:00 Temat postu: |
|
|
nawet mi sie nie chce  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 21:03 Temat postu: |
|
|
nie wystarczy Ci ze te bydlaki sa naszymi rodakami? niestety. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ja08
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 21:51 Temat postu: |
|
|
a jednak bym prosiĹa o przetĹumaczenie jakieĹ ĹťYCZLIWE osoby |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 21:58 Temat postu: |
|
|
Cytat: | nie wystarczy Ci ze te bydlaki sa naszymi rodakami? niestety |
W takie teksty nie mozna wierzyc.
Islandczycy wsadzaja wszystkich obcokrajowcow do jednego wora.
Nie wazne czy Litwin, Lotysz czy Polak. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bednarczyk
| Dołączył: 17 Sie 2009 | Posty: 52 | |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 22:04 Temat postu: |
|
|
jednakze jezeli sa winni to powinni odpokutowac, nie po to sie pracje cale zycie aby ktos w 5 min mĂłgĹ to sobie przygarnac albo sprzedac za grosze, czyz nie tak??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bednarczyk
| Dołączył: 17 Sie 2009 | Posty: 52 | |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 22:04 Temat postu: |
|
|
ale nadal nie wiem o co chodzi w w tym tekscie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 22:15 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Cytat: | nie wystarczy Ci ze te bydlaki sa naszymi rodakami? niestety |
W takie teksty nie mozna wierzyc.
Islandczycy wsadzaja wszystkich obcokrajowcow do jednego wora.
Nie wazne czy Litwin, Lotysz czy Polak. | i tu sie mylisz, bardzo dobrze odrozniaja te nacje, a zeby zle napisac o Polakach to juz musza miec na prawde powod. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 23:33 Temat postu: |
|
|
Niech choÄby ich zdjÄcia opublikowali. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek108
 | Dołączył: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Skąd: ĹomĹźa / Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 0:37 Temat postu: |
|
|
taaaak! ich zdjÄcia!! i zdjecia ich rodzin!! i szkóŠjakie konczyli!! niech narĂłd wie z kim nie przestawac i gdzie nie przebywac!! hehe o sprawie sĹychac w co piatej gazecie na is raz w tyg, czyli nikt nie dostanie za niÄ
raczej pulicera i kaĹźdy dziennikarz to wie, wiÄc po co miaĹ by siÄ wysilaÄ i traciÄ czas na ich Ĺźyciorysy, a tym bardziej zdjecia..?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 16:06 Temat postu: |
|
|
PowtĂłrzÄ siÄ, bo juĹź wczeĹniej gdzieĹ to pisaĹam.
PamiÄtam jak kilka lat temu przyjechaĹ nasz konsul z Norwegii Ĺźeby nadzorowaÄ pracÄ komisji wyborczej podczas wyborĂłw do parlamentu. PowiedziaĹ wtedy, Ĺźe Islandia jest ewenementem, bo to prawdopodobnie ostatni kraj na Ĺwiecie w ktĂłrym rodowici mieszkaĹcy tak bardzo szanujÄ
PolakĂłw.
Przykro mi sĹyszeÄ jak teraz z dnia na dzieĹ spada zaufanie i szacunek do nas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 16:51 Temat postu: |
|
|
Jacek108 napisał: | taaaak! ich zdjÄcia!! i zdjecia ich rodzin!! i szkóŠjakie konczyli!! niech narĂłd wie z kim nie przestawac i gdzie nie przebywac!! hehe o sprawie sĹychac w co piatej gazecie na is raz w tyg, czyli nikt nie dostanie za niÄ
raczej pulicera i kaĹźdy dziennikarz to wie, wiÄc po co miaĹ by siÄ wysilaÄ i traciÄ czas na ich Ĺźyciorysy, a tym bardziej zdjecia..?? |
PrzekonaĹeĹ mnie, zmieniĹem zdanie po co siÄ wysilaÄ na ich zdjÄcia.
ProponujÄ by ktoĹ z nimi porozmawiaĹ, myĹlÄ Ĺźe po rozmowie wychowczej zaprzestanÄ
tego co robiÄ
, a moĹźe sobie nie zdajÄ
sprawy z tego Ĺźe robiÄ
Ĺşle? _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek108
 | Dołączył: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Skąd: ĹomĹźa / Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 17:02 Temat postu: |
|
|
To jest rĂłwnia pochyĹa od czasu kiedy Polska weszĹa do Unii i Islandia zostaĹa niemal zalana przez naszych rodakĂłw wĹrĂłd ktĂłrych jest niestety wielu takich za ktĂłrych jest nam tylko wstyd.
Prawo na Islandii jest stanowczo zbyt Ĺagodne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ja08
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 17:49 Temat postu: |
|
|
Ja08 napisał: | http://www.visir.is/article/200935926833 mĂłgĹby ktoĹ to przetĹumaczyc?? |
ponawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 18:21 Temat postu: |
|
|
turboneta napisał: | PamiÄtam jak kilka lat temu przyjechaĹ nasz konsul z Norwegii Ĺźeby nadzorowaÄ pracÄ komisji wyborczej podczas wyborĂłw do parlamentu. PowiedziaĹ wtedy, Ĺźe Islandia jest ewenementem, bo to prawdopodobnie ostatni kraj na Ĺwiecie w ktĂłrym rodowici mieszkaĹcy tak bardzo szanujÄ
PolakĂłw.
Przykro mi sĹyszeÄ jak teraz z dnia na dzieĹ spada zaufanie i szacunek do nas. |
konsul sikorski? znawca islandii/jej historii/kultury/jezyka. rowniez jezyka angielskiego. osoba uczciwa i zaslugujaca na powszechny szacunek za niebywale osiagniecia dla polonii islandzkiej, i nie tylko... osoba, ktora gdyby nie znajomosc kolesi z ekipy maĹka krzaklewskiego i pralata z 3miasta, bylaby maszynopisarzem i chlopcem na posylki nie w waszyngtonie a w jakims urzedzie powiatowym w jankach czy pcimiu? ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 18:38 Temat postu: |
|
|
mjkl napisał: | turboneta napisał: | PamiÄtam jak kilka lat temu przyjechaĹ nasz konsul z Norwegii Ĺźeby nadzorowaÄ pracÄ komisji wyborczej podczas wyborĂłw do parlamentu. PowiedziaĹ wtedy, Ĺźe Islandia jest ewenementem, bo to prawdopodobnie ostatni kraj na Ĺwiecie w ktĂłrym rodowici mieszkaĹcy tak bardzo szanujÄ
PolakĂłw.
konsul sikorski? |
Nie.
MichaĹ Sikorski to nie jedyna osoba pracujÄ
ca w naszej placĂłwce dyplomatycznej w Norwegii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 18:56 Temat postu: |
|
|
turboneta napisał: | mjkl napisał: | turboneta napisał: | PamiÄtam jak kilka lat temu przyjechaĹ nasz konsul z Norwegii Ĺźeby nadzorowaÄ pracÄ komisji wyborczej podczas wyborĂłw do parlamentu. PowiedziaĹ wtedy, Ĺźe Islandia jest ewenementem, bo to prawdopodobnie ostatni kraj na Ĺwiecie w ktĂłrym rodowici mieszkaĹcy tak bardzo szanujÄ
PolakĂłw.
konsul sikorski? |
Nie.
ale te kilka lat temu konsulem przybywajacym z norwegii & nadzorujacym prace komisji wyborczej byl chyba panicz sikorski? _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 19:53 Temat postu: |
|
|
mjkl napisał: | turboneta napisał: | mjkl napisał: | turboneta napisał: | PamiÄtam jak kilka lat temu przyjechaĹ nasz konsul z Norwegii Ĺźeby nadzorowaÄ pracÄ komisji wyborczej podczas wyborĂłw do parlamentu. PowiedziaĹ wtedy, Ĺźe Islandia jest ewenementem, bo to prawdopodobnie ostatni kraj na Ĺwiecie w ktĂłrym rodowici mieszkaĹcy tak bardzo szanujÄ
PolakĂłw.
konsul sikorski? |
Nie.
ale te kilka lat temu konsulem przybywajacym z norwegii & nadzorujacym prace komisji wyborczej byl chyba panicz sikorski? |
Te kilka lat temu osobÄ
nadzorujÄ
cÄ
pracÄ komisji wyborczej byĹ MichaĹ Sikorski ale w czasie wyborĂłw prezydenckich, a ja pisaĹam o wyborach do parlamentu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|