reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 22 Paź 2009, 14:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pitu,pitu...czas pokaĹźe Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
dariuszr

PostWysłany: 22 Paź 2009, 14:46    Temat postu: Re: ... Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
AleĹź ja nie strasze Wink ja to wiem.

zobaczyłeś to w kryształowej kuli jak wróżka Very Happy
dariuszr

PostWysłany: 22 Paź 2009, 14:58    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

3KO27 napisał:
...słszałem,ze podczas co miesięcznego logowania sie an stronie trzeba wpisywac,ze aktywnie szuka sie pracy i trzeba wpisywac gdzie sie było..czy to prawda czy ktos piep*zy farmazony??? Rolling Eyes
rok temu chodziłem po zakładach żeby ktoś podpisał a z końcem roku już to zawiesili i nie trzeba było zdobywać co najmniej trzech podpisów....
seljahverfi
PostWysłany: 22 Paź 2009, 16:04    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

Tak,w krysztsałowej kuli ale kula należała do pracowników urzedu,wiec jak zadzwonia do ciebie to pochwal sie Very Happy
3KO27
PostWysłany: 22 Paź 2009, 17:09    Temat postu: Re: ... Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
To moze tak z innej beczki.Od nowego roku skończy sie siedzenie w domu na zasiłku dla tych osób które są juz na nim rok czasu.Bedą oni wzywani przez urząd do róznych prac (przy zieleni i takie tam...)

....no beda wzywani szególnie ci,którzy sie nudzą i na forum sieją panike oraz wypisuja rożne ploty mruga
Powrót do góry
seljahverfi
PostWysłany: 22 Paź 2009, 17:22    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

To nie plota kolego,ale pyt.typu ze zasiłek jest rok czasu czy inne to dopiero bzdura bo nie pojdzie jeden z drugim zeby sie zapytac w urzedzie tylko na forum pytacie to taki wlasnie jest zajety jak cholera,pozyjemy zobaczymy.
3KO27
PostWysłany: 22 Paź 2009, 17:45    Temat postu: Re: .. Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
To nie plota kolego,ale pyt.typu ze zasiłek jest rok czasu czy inne to dopiero bzdura bo nie pojdzie jeden z drugim zeby sie zapytac w urzedzie tylko na forum pytacie to taki wlasnie jest zajety jak cholera,pozyjemy zobaczymy.

...niechce być złośliwy,ale z tego co wiem to ani ty moim ani ja twoim kolegą nie jestem,nawet sie nie znamy Rolling Eyes .....specjalnie do urzedu nie bede leciał i sie wypytywał czy planuja jakies roboty społeczne dla bezrobotnych (zresztą byłem 1,5tyg.temu i żaden pracownik nic takiego nie mówił). Jak juz to czemu tylko dla tych,którzy są rok lub 1<.. na zasiłku Question może masz takie info czemu akurat oni zastanawia się Question ..i mam nadzieje,że maja od wuja pracy dla ok.15tysiecy ludu...z czego napewno wieksza częśc jest lub do końca 2009r. bedzie przeszło lub rok na zasiłku Neutral ...ale jak napisałem wczesniej Arrow czas pokaże ysz ostatnia moja wypowiedź w w/w temacie nie powiem pozdro 4 all piwo
Powrót do góry
mjkl
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 22 Paź 2009, 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli urzad pracy zmusi nygusow do kopania grządek to beda strajki + plonace samochody - sezonowe roboty publiczne to fucha szkolnej mlodziezy & tak latwo tych latwych pieniedzy to oni nie oddadza ;]
stan

PostWysłany: 22 Paź 2009, 21:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NSK
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bednarczyk

PostWysłany: 23 Paź 2009, 17:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i jak moze byc nie platna czlowieku?? jak pracujesz to ci placa, zasilek placa za szukanie pracy, a jak ci znajda obojetnie jaka to ci wstrzymuja zasilek lub placa procentowo jezeli nie masz pelnego etatu. kolezki firma byla na skraju bankructwa i dogadali sie z zatrudniakiem ze od pon do srody pracuja i placi pracodawca, a czwartek i piatek placą zasiłki. a takie ''newsy'' to chyba z filipinki. takie ploty i rozpisywanie ich na forach dziala na mnie jak sledzik na nk, ''ja juz nie mam sledzika! wlej to wiadomosc a i ty nie bedziesz mial!!'' zenada!!!
Powrót do góry
stan

PostWysłany: 23 Paź 2009, 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a o czyms takim slyszales?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Roboty_publiczne

NSK
Powrót do góry
barthezz_22
Gość
PostWysłany: 23 Paź 2009, 18:52    Temat postu: zasilek macierzynski Odpowiedz z cytatem

Jesli oczekujecie dziecka i zamierzacie starac sie o zasilek macierzynski, a w okresie poprzedzajacym przyjscie dziecka na swiat jestescie na zasilku dla bezrobotnych uwazajcie zeby nie przerwac ciaglosci gotowosci do podjecia pracy (co najmniej 6 miesiecy przed narodzinami). Chodzi mi glownie o to, zeby przypadkiem nie zawieszac zasilku z powodu wyjazdu do Polski, gdzyz skutkuje to odmowa przyznania pelnego swiadczenia.
Powrót do góry
seljahverfi
PostWysłany: 23 Paź 2009, 20:56    Temat postu: Do Bednarczyk Odpowiedz z cytatem

Słuchaj,nie zrozumiałes tematu ,nie chodzi o to ze urzad znajdzie ci prace i automatycznie jestes na etacie ,tylko ze w ramach bycia na zasiłku pracujesz bedac dalej na nim,wiec dostajesz tylko zasiłek a robota jaka ci dadzą musisz wykonac i nie bedzie to np.8 godz.pracy i 5 dni w tyg.tylko przykładowo 3 dni po 6 godz.w zaleznosci co bedzie do roboty.
barthezz_22
Gość
PostWysłany: 23 Paź 2009, 21:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sluchaj czlowieku, nie rozumiesz o co chodzi wiec po jaka cholere wtracasz swoje posty i mieszasz ludziom w glowach. czytaj tekst ze zrozumieniem a pozniej dodawaj post.
Powrót do góry
barthezz_22
Gość
PostWysłany: 23 Paź 2009, 21:55    Temat postu: do seljahverfi Odpowiedz z cytatem

sorki, pomylka Very Happy
Powrót do góry
mucha09

PostWysłany: 24 Paź 2009, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek,Michała i Marek ze Sarych Juch to moi kumple ,chcesz w dziup odczep się od nich Twisted Evil
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 4 Lis 2009, 17:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej hej heloł Very Happy
mam pytanko!
w grudniu pobieram ostatnie piniędzory za macierzyński.pragnę przejść od stycznia na zasiłek.czy wystarczy że pójde to vinnumaulastofnun i tam to zgłosze czy musze mieć jakieś dokumenty.jak to przejscia z macierzynskiego na zasilek ma wygladać(dodam iż przed macierzyńskim byłam na zasiłku jakiś czas).jeżeli ktoś wie i miał taką sytuejszyn to bardzo proszę o informejszyn.pozdrawiam
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 9 Lis 2009, 23:48    Temat postu: RRRRRRRRRRRRR Odpowiedz z cytatem

CZY KTOS Z WAS TEZ DOSTAŁ WEZWANIE DO URZEDU PRACY ......Z DATA I GODZINA .... ZEBY SIE WSTAWIC ....JESTEM JUZ ROK NA ZASIŁKU CIEKAWE CA CHCA......
Powrót do góry
svavec
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 10 Lis 2009, 0:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyrywkowo sprawdzaja ,czy czasami biorcy zasilku nie baluja za granica Wink

Musisz tam isc ,pokazac sie z ID i ladnie sie usmiechnac .

Po sprawie. lol

( lepiej byc bo wstrzymuja zasilek uznajac ,ze nie ma Cie na Islandii )
Powrót do góry
3KO27
PostWysłany: 10 Lis 2009, 2:16    Temat postu: Re: RRRRRRRRRRRRR Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
CZY KTOS Z WAS TEZ DOSTAŁ WEZWANIE DO URZEDU PRACY ......Z DATA I GODZINA .... ZEBY SIE WSTAWIC ....JESTEM JUZ ROK NA ZASIŁKU CIEKAWE CA CHCA......

...też bym chciał sie u nich wstawić piwo
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 46 z 95

Skocz do: