Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 20 Cze 2005, 15:02 Temat postu: Praca na morzu (rybołówstwo) - kutry, woda, ryby... |
|
|
jak to jest ?? słyszał ktoś ?? ja słyszałem ze 10 000 dolarów za kurs (1-3 tygodnie) + brak gwarancji na powrót... :-) (taki nie na miejscu ten usmieszek)
słyszał ktoś o takich "wyprawach" ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 20 Cze 2005, 15:43 Temat postu: |
|
|
strasznie "dokladna informacja " to co za tydzien czy 3 tyg?ludzie lubia tez opowiadac bajeczki -pamiataj o tym.Napewno na kutrze malym nie bedzie strasznych kokosow bo jego" praca" zalezy od pogody-to jest Atlantyk.Znajomy ma na reke w najlepszym razie okolo 2 tys euro na miesiac(plynie 10-12 razy) ,ale np na duzym statku maja juz okolo 3,5 tys lub wiecej-Na reke-nettoAle oni sa przez 6 dni w morzu i maja co drugi weekend wolny.Tz hlut-czyli to ile zarobisz zalezy od firmy ,ilosci pracownikow ,systemu polowow,twojej pozycji-czy jestes mechanik,kucharz czy bosman itd i CENY RYBY...ostatnio bardzo spadla... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mustang
 | Dołączył: 07 Paź 2008 | Posty: 36 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 22 Lip 2009, 18:06 Temat postu: |
|
|
Witam chciałbym odświeżyć trochę temat i z orientować się jak wygląda teraz praca na kutrach? Dostałem wiadomość od znajomego Islandczyka o pracy na kutrach lecz najpierw muszę zrobić jakieś badania (testy) a chciał bym się dowiedzieć na czym one mogą polegać :| Jeżeli wie ktoś również gdzie znajdują się jakieś biura które przeprowadzają tego typu testy prosił bym o linki lub kontakt na PW. _________________ Nikt za wszystkich i wszyscy za nikogo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotr10
| Dołączył: 13 Cze 2008 | Posty: 10 | Skąd: KEFLAVIK |
|
Wysłany: 27 Sie 2009, 15:04 Temat postu: |
|
|
witam. powiem jedno.wszędzie dobrze gdzie nas niema stare przysłowie i to jest cholerna prawda.na co do tematu: to taki dobry statek czyli dobre zarobki nie ogłaszają się nigdzie że potrzebują pracownika.to jest proste, a te które potrzebują pracownika i dobrze płacą to się rozczarujesz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kathy212
| Dołączył: 26 Paź 2008 | Posty: 33 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 0:01 Temat postu: praca na statku |
|
|
może ktoś jednak wie jak znaleźć prace na statku ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotr10
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 8:19 Temat postu: Re: Praca na morzu (rybołówstwo) - kutry, woda, ryby... |
|
|
Urodzony_13_w_piatek napisał: | jak to jest ?? słyszał ktoś ?? ja słyszałem ze 10 000 dolarów za kurs (1-3 tygodnie) + brak gwarancji na powrót... :-) (taki nie na miejscu ten usmieszek)
słyszał ktoś o takich "wyprawach" ?? |
to chyba masz na myśli połowy na krabach |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotr10
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 8:22 Temat postu: Re: praca na statku |
|
|
[quote="kathy212"]może ktoś jednak wie jak znaleźć prace na statku ?[/quotew
w tej chwili jak nie masz znajomego co cię wkręci to zapomnij że znajdziesz coś |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotr10
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 8:23 Temat postu: Re: praca na statku |
|
|
[quote="piotr10"] kathy212 napisał: | może ktoś jednak wie jak znaleźć prace na statku ?[/quote
w tej chwili jak nie masz znajomego co cię wkręci to zapomnij że znajdziesz coś |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| kathy212
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 12:34 Temat postu: cala prawda |
|
|
tak to prawda, jak nikt cie nie wcisnie to jest ciezko.Szukam stron z firmami,ktore tym sie zajmuja i wysylam aplikacje.Jesli ktos zna wiecej takich stron to mile widziane  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bednarczyk
| Dołączył: 17 Sie 2009 | Posty: 52 | |
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 17:50 Temat postu: |
|
|
trzeba zapewne nie tylko miec znajomosci ale tez i gotówkę, bo na statki jest bardzo wielu chetnych tubylcow z doswiadczeniem wiec po co mieli by brac jakiegos tam polaczka jak moga siostrzenca albo szwagra. w takiej sytuacji najlepsza bronia jest pieniadz, tylko trzeba wiedziec do ktorej kieszeni go włozyc............  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kathy212
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 18:54 Temat postu: statki |
|
|
doswiadczenie jest a placic za prace to chyba juz przesada |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek108
 | Dołączył: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Skąd: łomża / Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 20:20 Temat postu: |
|
|
szczerze mówiąc to zgadzam się z bednarczykiem, krótko- płacisz i masz a jak nie to radz se sam. DOBA KRYZYSU a niektórzy na niej zarabiają ;D |
|
Powrót do góry |
|
 |
| petite
| Dołączył: 08 Cze 2009 | Posty: 75 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 14:31 Temat postu: |
|
|
Wchodząc w ten wątek chciałam się czegoś konkretnego dowiedzieć (jakieś strony, telefony), niestety nic konkretnego nie przeczytałam. Po co takie wątki zakładacie??? _________________ Wiem, że nic nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 20:57 Temat postu: |
|
|
Gdzies czytalem reklame ze na stronie sjorinn.is jak sie zarejestrujesz to Ci pomoga, przegladalem ale nie wiem gdzie ta rejestracja, jest tez wersja angielska wiec rzuc okiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| petite
| Dołączył: 08 Cze 2009 | Posty: 75 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 23:10 Temat postu: |
|
|
Dzięki śliczne  _________________ Wiem, że nic nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| herde.pl
| Dołączył: 24 Gru 2009 | Posty: 26 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 26 Gru 2009, 5:18 Temat postu: |
|
|
i jak znalazł ktoś pracę na morzu?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek108
 | Dołączył: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Skąd: łomża / Reykjavik |
|
Wysłany: 27 Gru 2009, 5:46 Temat postu: |
|
|
na możu?? morze.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Admin Główny Administrator
 | Dołączył: 30 Paź 2007 | Posty: 155 | |
|
Wysłany: 9 Mar 2015, 20:27 Temat postu: |
|
|
Cytat: | d.gahan
Witam
Proszę o informację z
obecnymi stawkami za wykonaną pracę -minimalne kwoty- interesuje mnie rybołówstwo jak również hotelarstwo - sprzątanie , recepcja
Dziękuje za odp. |
_________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|