reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek rodzinny na dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 6 Lis 2009, 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Caly ten ich system poprostu sie nie sprawdza, poczawszy od zasilkow dla bezrobotnych skonczywszy na macierzynskim.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
svavec
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 7 Lis 2009, 0:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A gdzie takie spoleczne systemy sie sprawdzaja? Smile

Kalendarzyk i planowac dzieci zostaje Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miska123102

PostWysłany: 7 Lis 2009, 11:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AcidBurn napisał:
kurcze lipnie topomyślane, bo jedni dostają ten zasiłek od razu inni po prawie roku czasu??? alboktoś czegoś nie wie... trochę to by było niesprawiedliwe :/

można przeicież starać się o wyrównanie za ubiegły rok zasiłku rodzinnego Very Happy
Powrót do góry
AcidBurn

PostWysłany: 7 Lis 2009, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miska123102 napisał:
AcidBurn napisał:
kurcze lipnie topomyślane, bo jedni dostają ten zasiłek od razu inni po prawie roku czasu??? alboktoś czegoś nie wie... trochę to by było niesprawiedliwe :/

można przeicież starać się o wyrównanie za ubiegły rok zasiłku rodzinnego Very Happy

dzięki miska... właśnie o konkrety mi chodziło, a nie wielce filozoficzne i jakże mądre wywody o planowaniu dzieci ze względu na zasiłek bla

czyli da radę to załatwić Smile miło... wielkie dzięki!!
zuzula666

PostWysłany: 7 Lis 2009, 18:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem to zasiłek rodzinny dostaje sie za roz ubiegły, wiec z czego wy chcecie wyrównanie. Dowiadywałam się o to w RSK bo sama tak kiedys myslałam, wyrównanie mozna dostac ale jak dziecko przyjezdza na Islandie, tzn takie ktore urodziło sie w Polsce.
Powrót do góry
AcidBurn

PostWysłany: 7 Lis 2009, 20:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ktoinny mi napisał,że też się dowiadywał.... Confused ale co innego tej osobie powiedziano...

chyba lepiej jak sama się zacznę dowadywać.... i wtedy napiszę, co mnie powiedziano język
stokrotka28
Gość
PostWysłany: 7 Lis 2009, 21:13    Temat postu: rodzinne Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie tak naprawdę to każdy co innego w tym urzędzie mówi .Moje dzieci przebywały rok na islandi po roku dostalam zasilek (bardzo śmieszne kwoty)Ale z tego co karzdy mówił to czekałam do sierpnia bo niektórzy mówili ze właśnie przy rozliczeniu dostanę zwrot rodzinnego za rok 2008 lecz nie dostałam.Zastanawiałam sie dlaczego poszłam więc tam do bióra do pana helgi i zapytałam o rodzinne 2008.pan Helgi położył przedemną papier w którym chciał papier z pl o moich i męża dochodach za 2007 ja powiedziałam ze nie mam takich papierów ze moje dochody mogą sobie tu sprawdzic.Pan zabrał papier i powidział ze pismo przyjdzie mi do domu i naprawde sie opłacał STARAJCIE SIE!!!Powiedziałam o ty mojej koleżance( którą wczesniej spławili rządając papierów z pl)poszła do pana helgi i tez dostała zwrot Smile
Powrót do góry
miska123102

PostWysłany: 7 Lis 2009, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też rozmawiałam z panem Helgim Very Happy
Powrót do góry
AcidBurn

PostWysłany: 7 Lis 2009, 23:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli jakby co, to na wstępie wchodząc do urzędu pytać: czy można z panem Helgim???? Very Happy

i jeszcze jednopytanie: może już padło, ale nie doczytałam lub też nie pamiętam:
do którego urzędu się udać? laugavegur czy tego obok kolaportid?????
miska123102

PostWysłany: 8 Lis 2009, 11:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jest ulica Tryggvagata 19 . Tak w tym budynku co kolaportid najlepiej jak byś poprosiła pana Helgiego nie zawsze jest ale warto czekać na niego Very Happy
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 8 Lis 2009, 11:39    Temat postu: Re: rodzinne Odpowiedz z cytatem

stokrotka28 napisał:
Słuchajcie tak naprawdę to każdy co innego w tym urzędzie mówi .Moje dzieci przebywały rok na islandi po roku dostalam zasilek (bardzo śmieszne kwoty)Ale z tego co karzdy mówił to czekałam do sierpnia bo niektórzy mówili ze właśnie przy rozliczeniu dostanę zwrot rodzinnego za rok 2008 lecz nie dostałam.Zastanawiałam sie dlaczego poszłam więc tam do bióra do pana helgi i zapytałam o rodzinne 2008.pan Helgi położył przedemną papier w którym chciał papier z pl o moich i męża dochodach za 2007 ja powiedziałam ze nie mam takich papierów ze moje dochody mogą sobie tu sprawdzic.Pan zabrał papier i powidział ze pismo przyjdzie mi do domu i naprawde sie opłacał STARAJCIE SIE!!!Powiedziałam o ty mojej koleżance( którą wczesniej spławili rządając papierów z pl)poszła do pana helgi i tez dostała zwrot Smile

o dochodach z PL???a na co mu je???przecież tu się pracowało w tym czasie!wszystko zrobią żeby tylko nie wypłacić czegoś!
Powrót do góry
AcidBurn

PostWysłany: 8 Lis 2009, 12:27    Temat postu: Re: rodzinne Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisał:
o dochodach z PL???a na co mu je???przecież tu się pracowało w tym czasie!wszystko zrobią żeby tylko nie wypłacić czegoś!

może myślał, że razem z mężem dzieci ściągnęłaś z Polski w 2008 Smile))) I aby zrobić to wyrónanie chcieli znać dochody z Polski z roku poprzedniego... Smile a jak się wyjaśniło, że dzieci same do Was dojechały, to Wam wypłacili Smile
lampeczka

PostWysłany: 8 Lis 2009, 12:51    Temat postu: Re: rodzinne Odpowiedz z cytatem

AcidBurn napisał:
lampeczka napisał:

może myślał, że razem z mężem dzieci ściągnęłaś z Polski w 2008 Smile))) I aby zrobić to wyrónanie chcieli znać dochody z Polski z roku poprzedniego... Smile a jak się wyjaśniło, że dzieci same do Was dojechały, to Wam wypłacili Smile

nie ja rodziłam tutaj w kwietniu Very Happy dzieci z Pl nie mam mąż chyba tez nie lol lol lol lol
Powrót do góry
Hanka79

PostWysłany: 8 Lis 2009, 14:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie, napiszę jak u mnie wyglądała sprawa zasiłku na dzieci. Mój syn jest zameldowany na Islandii od dnia 30.01.2007. Przez cały 2007 rok nie dostawaliśmy zasiłku i musieliśmy czekać do następnego roku, czyli do lutego 2008. Rozliczając się za rok 2006 wpisałam do zeznania mojego syna. Pierwszy zasiłek dostaliśmy w lutym 2008. Zasiłek na Islandii jest wypłacany w sierpniu i listopadzie ale urząd podatkowy płaci też zaliczki na zasiłek w lutym i maju. Można z tego zrezygnować i dostawać zasiłek tylko w VIII i XI. Zasiłek jest naliczany na podstawie dochodów za rok poprzedni. W 2008 roku w lutym dostaliśmy pierwszą zaliczkę zasiłku, nie było go za wiele ale mieliśmy dość wysoki dochód więc to wszystko tłumaczy. W sierpniu 2008 oprócz zasiłku obliczonego za rok 2007 dostaliśmy wyrównanie za 5 miesięcy 2006 roku.
MoĹźe trochę to zawiłe ale w razie pytań służę pomocą. Wszystkie wiadomości ktĂłre posiadam odnośnie zasiłku pochodzą od pani ktĂłra zajmuje się zasiłkami w RSK w HafnarfjĂśrður (pod ten urząd należę gdyĹź mieszkam na KĂłpavogur). Pzdr
kamcia

PostWysłany: 4 Gru 2009, 0:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich Smile
Mam takie pytanie mój mąż pracuje na islandii prawie 3 lata a ja przyjechalam razem z nasza corka 3 letnia w tym roku w czerwcu i chcialabym sie dowiedziec jak to jest z tym zasilkiem rodzinnym?
czy musze cos skladac jakies papiery o przyznanie czy oni sami mi go nalicza?I na jakiej podstawie skoro nie pracuje tu od poczatku roku lecz od polowy?Czy nie bede musiala okazac zadnego papieru o dochodach z polski?Aha pracujemy oboje na najnizszej stawce wiec jak to jest mniej wiecej z tymi kwotami?
Z góry dziękuje za odpowiedz,jesli ktoś znajdzie chwilke na moje wyczerpujace pytanie. Smile [/b]
Powrót do góry
svavec
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 4 Gru 2009, 8:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do wysokosci "barnabaetur"....

http://www.rikisskattstjori.is/reiknivelar/nidurstodur/vara_reiknivel_barnabota_2.asp

( juz to bylo wczesniej postowane przez inna osobe , warto szukac Wink )
Powrót do góry
natala1234

PostWysłany: 10 Sty 2010, 16:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy moze mi ktos powiedziec czy jak wpisze teraz w rozliczenie podatkowe dzieci to czy sami mi przyznaja zasilek na dzieci czy musze sama skladac wniosek?BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ
Powrót do góry
DOROTAKOC

PostWysłany: 29 Sty 2010, 16:52    Temat postu: r Odpowiedz z cytatem

witam czy ktos dostal dzis rodzinne czy bedzie w poniedzialek
Powrót do góry
rafal26

PostWysłany: 29 Sty 2010, 16:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powinno byc w poniedzialek
DOROTAKOC

PostWysłany: 29 Sty 2010, 17:02    Temat postu: d Odpowiedz z cytatem

rafal26 napisał:
powinno byc w poniedzialek
no tak wlasnie myslalam zawsze bylo w ostatni dzien miesiaca a ze teraz wypada niedziela to w pon dadza pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 24, 25, 26  Następny
Strona 13 z 26

Skocz do: