| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| | Dołączył: 16 Sty 2008 | | Posty: 670 | | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 6 Lis 2009, 23:04 Temat postu: |
|
|
| Caly ten ich system poprostu sie nie sprawdza, poczawszy od zasilkow dla bezrobotnych skonczywszy na macierzynskim. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| | Dołączył: 02 Lis 2008 | | Posty: 532 | | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 7 Lis 2009, 0:03 Temat postu: |
|
|
A gdzie takie spoleczne systemy sie sprawdzaja?
Kalendarzyk i planowac dzieci zostaje  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| miska123102
| | Dołączył: 11 Sty 2009 | | Posty: 125 | |
|
Wysłany: 7 Lis 2009, 11:47 Temat postu: |
|
|
| AcidBurn napisał: | | kurcze lipnie topomyĹlane, bo jedni dostajÄ
ten zasiĹek od razu inni po prawie roku czasu??? alboktoĹ czegoĹ nie wie... trochÄ to by byĹo niesprawiedliwe :/ |
moĹźna przeicieĹź staraÄ siÄ o wyrĂłwnanie za ubiegĹy rok zasiĹku rodzinnego  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
 | | Dołączył: 09 Paź 2009 | | Posty: 426 | | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 7 Lis 2009, 17:44 Temat postu: |
|
|
| miska123102 napisał: | | AcidBurn napisał: | | kurcze lipnie topomyĹlane, bo jedni dostajÄ
ten zasiĹek od razu inni po prawie roku czasu??? alboktoĹ czegoĹ nie wie... trochÄ to by byĹo niesprawiedliwe :/ |
moĹźna przeicieĹź staraÄ siÄ o wyrĂłwnanie za ubiegĹy rok zasiĹku rodzinnego  |
dziÄki miska... wĹaĹnie o konkrety mi chodziĹo, a nie wielce filozoficzne i jakĹźe mÄ
dre wywody o planowaniu dzieci ze wzglÄdu na zasiĹek
czyli da radÄ to zaĹatwiÄ miĹo... wielkie dziÄki!! _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| | Dołączył: 05 Lut 2008 | | Posty: 410 | | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 7 Lis 2009, 18:29 Temat postu: |
|
|
| Z tego co wiem to zasiĹek rodzinny dostaje sie za roz ubiegĹy, wiec z czego wy chcecie wyrĂłwnanie. DowiadywaĹam siÄ o to w RSK bo sama tak kiedys myslaĹam, wyrĂłwnanie mozna dostac ale jak dziecko przyjezdza na Islandie, tzn takie ktore urodziĹo sie w Polsce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysłany: 7 Lis 2009, 20:32 Temat postu: |
|
|
ktoinny mi napisaĹ,Ĺźe teĹź siÄ dowiadywaĹ.... ale co innego tej osobie powiedziano...
chyba lepiej jak sama siÄ zacznÄ dowadywaÄ.... i wtedy napiszÄ, co mnie powiedziano  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Lis 2009, 21:13 Temat postu: rodzinne |
|
|
SĹuchajcie tak naprawdÄ to kaĹźdy co innego w tym urzÄdzie mĂłwi .Moje dzieci przebywaĹy rok na islandi po roku dostalam zasilek (bardzo Ĺmieszne kwoty)Ale z tego co karzdy mĂłwiĹ to czekaĹam do sierpnia bo niektĂłrzy mĂłwili ze wĹaĹnie przy rozliczeniu dostanÄ zwrot rodzinnego za rok 2008 lecz nie dostaĹam.ZastanawiaĹam sie dlaczego poszĹam wiÄc tam do biĂłra do pana helgi i zapytaĹam o rodzinne 2008.pan Helgi poĹoĹźyĹ przedemnÄ
papier w ktĂłrym chciaĹ papier z pl o moich i mÄĹźa dochodach za 2007 ja powiedziaĹam ze nie mam takich papierĂłw ze moje dochody mogÄ
sobie tu sprawdzic.Pan zabraĹ papier i powidziaĹ ze pismo przyjdzie mi do domu i naprawde sie opĹacaĹ STARAJCIE SIE!!!PowiedziaĹam o ty mojej koleĹźance( ktĂłrÄ
wczesniej spĹawili rzÄ
dajÄ
c papierĂłw z pl)poszĹa do pana helgi i tez dostaĹa zwrot  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| miska123102
|
Wysłany: 7 Lis 2009, 21:57 Temat postu: |
|
|
ja teĹź rozmawiaĹam z panem Helgim  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysłany: 7 Lis 2009, 23:40 Temat postu: |
|
|
czyli jakby co, to na wstÄpie wchodzÄ
c do urzÄdu pytaÄ: czy moĹźna z panem Helgim????
i jeszcze jednopytanie: moĹźe juĹź padĹo, ale nie doczytaĹam lub teĹź nie pamiÄtam:
do ktĂłrego urzÄdu siÄ udaÄ? laugavegur czy tego obok kolaportid????? _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| miska123102
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 11:07 Temat postu: |
|
|
to jest ulica Tryggvagata 19 . Tak w tym budynku co kolaportid najlepiej jak byĹ poprosiĹa pana Helgiego nie zawsze jest ale warto czekaÄ na niego  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | | Dołączył: 25 Sty 2009 | | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 11:39 Temat postu: Re: rodzinne |
|
|
| stokrotka28 napisał: | SĹuchajcie tak naprawdÄ to kaĹźdy co innego w tym urzÄdzie mĂłwi .Moje dzieci przebywaĹy rok na islandi po roku dostalam zasilek (bardzo Ĺmieszne kwoty)Ale z tego co karzdy mĂłwiĹ to czekaĹam do sierpnia bo niektĂłrzy mĂłwili ze wĹaĹnie przy rozliczeniu dostanÄ zwrot rodzinnego za rok 2008 lecz nie dostaĹam.ZastanawiaĹam sie dlaczego poszĹam wiÄc tam do biĂłra do pana helgi i zapytaĹam o rodzinne 2008.pan Helgi poĹoĹźyĹ przedemnÄ
papier w ktĂłrym chciaĹ papier z pl o moich i mÄĹźa dochodach za 2007 ja powiedziaĹam ze nie mam takich papierĂłw ze moje dochody mogÄ
sobie tu sprawdzic.Pan zabraĹ papier i powidziaĹ ze pismo przyjdzie mi do domu i naprawde sie opĹacaĹ STARAJCIE SIE!!!PowiedziaĹam o ty mojej koleĹźance( ktĂłrÄ
wczesniej spĹawili rzÄ
dajÄ
c papierĂłw z pl)poszĹa do pana helgi i tez dostaĹa zwrot  |
o dochodach z PL???a na co mu je???przecieĹź tu siÄ pracowaĹo w tym czasie!wszystko zrobiÄ
Ĺźeby tylko nie wypĹaciÄ czegoĹ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 12:27 Temat postu: Re: rodzinne |
|
|
| lampeczka napisał: | | o dochodach z PL???a na co mu je???przecieĹź tu siÄ pracowaĹo w tym czasie!wszystko zrobiÄ
moĹźe myĹlaĹ, Ĺźe razem z mÄĹźem dzieci ĹciÄ
gnÄĹaĹ z Polski w 2008 ))) I aby zrobiÄ to wyrĂłnanie chcieli znaÄ dochody z Polski z roku poprzedniego... a jak siÄ wyjaĹniĹo, Ĺźe dzieci same do Was dojechaĹy, to Wam wypĹacili  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | | Dołączył: 25 Sty 2009 | | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 12:51 Temat postu: Re: rodzinne |
|
|
| AcidBurn napisał: | | lampeczka napisał: | | o dochodach z PL???a na co mu je???przecieĹź tu siÄ pracowaĹo w tym czasie!wszystko zrobiÄ
moĹźe myĹlaĹ, Ĺźe razem z mÄĹźem dzieci ĹciÄ
gnÄĹaĹ z Polski w 2008 ))) I aby zrobiÄ to wyrĂłnanie chcieli znaÄ dochody z Polski z roku poprzedniego... a jak siÄ wyjaĹniĹo, Ĺźe dzieci same do Was dojechaĹy, to Wam wypĹacili  |
nie ja rodziĹam tutaj w kwietniu dzieci z Pl nie mam mÄ
Ĺź chyba tez nie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| | Dołączył: 14 Lip 2008 | | Posty: 106 | | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 8 Lis 2009, 14:50 Temat postu: |
|
|
Witajcie, napiszÄ jak u mnie wyglÄ
daĹa sprawa zasiĹku na dzieci. MĂłj syn jest zameldowany na Islandii od dnia 30.01.2007. Przez caĹy 2007 rok nie dostawaliĹmy zasiĹku i musieliĹmy czekaÄ do nastÄpnego roku, czyli do lutego 2008. RozliczajÄ
c siÄ za rok 2006 wpisaĹam do zeznania mojego syna. Pierwszy zasiĹek dostaliĹmy w lutym 2008. ZasiĹek na Islandii jest wypĹacany w sierpniu i listopadzie ale urzÄ
d podatkowy pĹaci teĹź zaliczki na zasiĹek w lutym i maju. MoĹźna z tego zrezygnowaÄ i dostawaÄ zasiĹek tylko w VIII i XI. ZasiĹek jest naliczany na podstawie dochodĂłw za rok poprzedni. W 2008 roku w lutym dostaliĹmy pierwszÄ
zaliczkÄ zasiĹku, nie byĹo go za wiele ale mieliĹmy doĹÄ wysoki dochĂłd wiÄc to wszystko tĹumaczy. W sierpniu 2008 oprĂłcz zasiĹku obliczonego za rok 2007 dostaliĹmy wyrĂłwnanie za 5 miesiÄcy 2006 roku.
MoĹźe trochÄ to zawiĹe ale w razie pytaĹ sĹuĹźÄ pomocÄ
. Wszystkie wiadomoĹci ktĂłre posiadam odnoĹnie zasiĹku pochodzÄ
od pani ktĂłra zajmuje siÄ zasiĹkami w RSK w HafnarfjĂśrður (pod ten urzÄ
d naleĹźÄ gdyĹź mieszkam na KĂłpavogur). Pzdr _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| kamcia
| | Dołączył: 04 Gru 2009 | | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 4 Gru 2009, 0:35 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich
Mam takie pytanie mĂłj mÄ
Ĺź pracuje na islandii prawie 3 lata a ja przyjechalam razem z nasza corka 3 letnia w tym roku w czerwcu i chcialabym sie dowiedziec jak to jest z tym zasilkiem rodzinnym?
czy musze cos skladac jakies papiery o przyznanie czy oni sami mi go nalicza?I na jakiej podstawie skoro nie pracuje tu od poczatku roku lecz od polowy?Czy nie bede musiala okazac zadnego papieru o dochodach z polski?Aha pracujemy oboje na najnizszej stawce wiec jak to jest mniej wiecej z tymi kwotami?
Z gĂłry dziÄkuje za odpowiedz,jesli ktoĹ znajdzie chwilke na moje wyczerpujace pytanie. [/b] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| | Dołączył: 02 Lis 2008 | | Posty: 532 | | Skąd: Gdynia |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
| natala1234
| | Dołączył: 12 Paź 2009 | | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 10 Sty 2010, 16:06 Temat postu: |
|
|
| Czy moze mi ktos powiedziec czy jak wpisze teraz w rozliczenie podatkowe dzieci to czy sami mi przyznaja zasilek na dzieci czy musze sama skladac wniosek?BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
| | Dołączył: 30 Kwi 2008 | | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 29 Sty 2010, 16:52 Temat postu: r |
|
|
| witam czy ktos dostal dzis rodzinne czy bedzie w poniedzialek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| | Dołączył: 29 Paź 2008 | | Posty: 156 | | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 29 Sty 2010, 16:59 Temat postu: |
|
|
powinno byc w poniedzialek _________________ gabeer |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
| | Dołączył: 30 Kwi 2008 | | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 29 Sty 2010, 17:02 Temat postu: d |
|
|
| rafal26 napisał: | | powinno byc w poniedzialek | no tak wlasnie myslalam zawsze bylo w ostatni dzien miesiaca a ze teraz wypada niedziela to w pon dadza pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|