reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek rodzinny na dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natala1234

PostWysłany: 29 Sty 2010, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A powie mi ktos na ile moge liczyc rodzinnego-chodzi mi o kwote?
Dodam ze mamy z mezem po 150 tys miesiecznie zarobkow
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DOROTAKOC

PostWysłany: 29 Sty 2010, 18:48    Temat postu: r Odpowiedz z cytatem

natala1234 napisał:
A powie mi ktos na ile moge liczyc rodzinnego-chodzi mi o kwote?
Dodam ze mamy z mezem po 150 tys miesiecznie zarobkow
poszukaj tu gdzies jest link zeby sobie wyliczyc
Powrót do góry
DOROTAKOC

PostWysłany: 29 Sty 2010, 18:49    Temat postu: link Odpowiedz z cytatem

http://www.rikisskattstjori.is/reiknivelar/reiknivel_barnabota_1.asp tu se wyliczysz ile dostaniesz
Powrót do góry
natala1234

PostWysłany: 30 Sty 2010, 9:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajnie dzieki
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 30 Sty 2010, 9:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
mam pytanko.z tych wyliczeń to którą kwotę się dostanie za dziecko??w której róbryki to znaczy??słowniczek mi nie mówi wszystkiego Embarassed ale podejrzewam że z tej ostatniej Rolling Eyes
Powrót do góry
DOROTAKOC

PostWysłany: 30 Sty 2010, 9:45    Temat postu: z Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisał:
Witam!
mam pytanko.z tych wyliczeń to którą kwotę się dostanie za dziecko??w której róbryki to znaczy??słowniczek mi nie mówi wszystkiego Embarassed ale podejrzewam że z tej ostatniej Rolling Eyes
wlasnie tak
Powrót do góry
rafal26

PostWysłany: 30 Sty 2010, 12:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rodzinne juz bylo
DOROTAKOC

PostWysłany: 30 Sty 2010, 12:45    Temat postu: r Odpowiedz z cytatem

rafal26 napisał:
rodzinne juz bylo
no widocznie nie wszyscy dostali bo ja nie dostalam
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 30 Sty 2010, 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no u nas tez
Powrót do góry
wojek12
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 30 Sty 2010, 14:19    Temat postu: tak Odpowiedz z cytatem

do nas tez juz przyszlo rodzinne. dziwne , bo dzis rano kolo 7. nigdy w soboty nie przychodzilo i napewno nie tak rano..... grunt ze juz jest!
Katrina

PostWysłany: 30 Sty 2010, 23:34    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie wszystkich.
Mam pytanko odnośnie rodzinnego. Może ktoś mądrzejszy ode mnie będzie wiedział dokładniej jak to jest bo ja już się gubię.
Dzisiaj były wypłaty zasiłku rodzinnego na dzieci. Mój synek urodził się w ub. roku na Islandii więc automatycznie nam go przyznano. Z tego co wiem zasiłki płacone są przedpłatowo tzn w lutym i w maju według dochodów z ub roku, natomiast wypłaty sierpniowe i listopadowe są już wyliczone według zeznań podatkowych. Wszystkie wypłaty w tym roku są za ten rok. A co z zasiłkiem na dziecko od chwili narodzin ?? Czy powinniśmy dostać wyrównanie za kilka miesięcy ubiegłego roku?? Jeśli tak to co powinniśmy z tym fantem zrobić ?? Proszę o jakieś wskazówki na ten temat.
I jeszcze jedno pytanko. Czytałam wcześniejsze posty ale poproszę o potwierdzenie. Chodzi mi o dziecko które przyleciało na Islandię a urodziło się w Polsce. Mój syn przyleciał w lutym 2007 roku, pierwszy zasiłek dostaliśmy w ub roku w sierpniu i listopadzie. Czyli to jest zasiłek za 2008 rok, a co z zasiłkiem za 2007 rok, za ten czas odkąd syn mieszka na Islandii ?? Bardzo proszę o podpowiedź co i jak z tym mamy zrobić bo jednym wyrównują a drugim nie. Może to spowodowane jest niewiedzą rodziców ?? Czy też zmieniły się przepisy i ten okres poprostu przepada ?? Będę chciała dowiedzieć się w RSK jak to wygląda ale zanim tam się udam może ktoś jest w temacie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
seljahverfi
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 30 Sty 2010, 23:48    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

Katrina napisał:
Mam pytanko odnośnie rodzinnego. Może ktoś mądrzejszy ode mnie będzie wiedział dokładniej jak to jest bo ja już się gubię.
Dzisiaj były wypłaty zasiłku rodzinnego na dzieci. Mój synek urodził się w ub. roku na Islandii więc automatycznie nam go przyznano. Z tego co wiem zasiłki płacone są przedpłatowo tzn w lutym i w maju według dochodów z ub roku, natomiast wypłaty sierpniowe i listopadowe są już wyliczone według zeznań podatkowych. Wszystkie wypłaty w tym roku są za ten rok. A co z zasiłkiem na dziecko od chwili narodzin ?? Czy powinniśmy dostać wyrównanie za kilka miesięcy ubiegłego roku?? Jeśli tak to co powinniśmy z tym fantem zrobić ?? Proszę o jakieś wskazówki na ten temat.
I jeszcze jedno pytanko. Czytałam wcześniejsze posty ale poproszę o potwierdzenie. Chodzi mi o dziecko które przyleciało na Islandię a urodziło się w Polsce. Mój syn przyleciał w lutym 2007 roku, pierwszy zasiłek dostaliśmy w ub roku w sierpniu i listopadzie. Czyli to jest zasiłek za 2008 rok, a co z zasiłkiem za 2007 rok, za ten czas odkąd syn mieszka na Islandii ?? Bardzo proszę o podpowiedź co i jak z tym mamy zrobić bo jednym wyrównują a drugim nie. Może to spowodowane jest niewiedzą rodziców ?? Czy też zmieniły się przepisy i ten okres poprostu przepada ?? Będę chciała dowiedzieć się w RSK jak to wygląda ale zanim tam się udam może ktoś jest w temacie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.
Nie lepiej udać sie gdzie trzeba i zapytac konkretnie.
Katrina

PostWysłany: 31 Sty 2010, 0:50    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
Katrina napisał:
Nie lepiej udać sie gdzie trzeba i zapytac konkretnie.

Oczywiście lepiej zapytać w Urzędzie ale czasami dobrze mieć konkretną podkładkę co do swojej racji ponieważ juz niejeden raz okazuje się że tutejsze Urzędy mają totalny bałagan........ Ale dzięki wielkie za sugestię Smile Pozdrawiam cieplutko.
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 31 Sty 2010, 10:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli dziecko urodziło sie w ubieglym roku to dostajesz rodzinne od lutego ale to jest za ubiegly rok.Zadnego wyrownania wtedy nie ma. A w 2011 bedziesz brala za 2010 rok. Jest to na takiej zasadzie.
Powrót do góry
Katrina

PostWysłany: 31 Sty 2010, 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666 napisał:
Jesli dziecko urodziło sie w ubieglym roku to dostajesz rodzinne od lutego ale to jest za ubiegly rok.Zadnego wyrownania wtedy nie ma. A w 2011 bedziesz brala za 2010 rok. Jest to na takiej zasadzie.

właśnie nie zuzula, na stronie RSK jest wyraźnie napisane że zasiłek wypłacany w lutym i maju jest przedpłatowy za rok bieżący.
Powrót do góry
rafal26

PostWysłany: 31 Sty 2010, 11:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Katrina napisał:
zuzula666 napisał:

właśnie nie zuzula, na stronie RSK jest wyraźnie napisane że zasiłek wypłacany w lutym i maju jest przedpłatowy za rok bieżący.

zuzula ma absolutna racje-zasilek jest wyplacany za poprzedni rok.
Czyli w tym roku placa za 2009
mala32

PostWysłany: 31 Sty 2010, 22:03    Temat postu: dotacja Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie czy moze ktos wie czy oprocz rodzinnaego nalezy moze jakas dotacja na dzieci jak mam 3 czy tylko rodzinne prosze o jakies informacje i z gory dziekuje
Powrót do góry
Katrina

PostWysłany: 31 Sty 2010, 22:09    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

rafal26 napisał:
Katrina napisał:
zuzula666 napisał:

zuzula ma absolutna racje-zasilek jest wyplacany za poprzedni rok.
Czyli w tym roku placa za 2009

rafał29 i tu jest pies pogrzebany ponieważ wiele osób twierdzi że ten zasiłek wypłacany jest za rok ubiegły, a na stronie RSK jest totalne zaprzeczenie tego :O Ja już tutaj czegoś nie rozumiem. Po niedzieli czegoś więcej mam nadzieję się dowiedzieć i napewno dam znać bo wychodzi na to że mamy w plecy zasiłki za ub rok !! Podobnie jest z dziećmi przybyłymi na Islandię. To jest temat który dociekliwie chciałabym wyjaśnić Wink Pozdrawiam raz jeszcze wszystkich rodziców i ich pociechy te większe i te mniejsze Smile
Powrót do góry
seljahverfi
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 31 Sty 2010, 22:20    Temat postu: Re: dotacja Odpowiedz z cytatem

mala32 napisał:
witam mam pytanie czy moze ktos wie czy oprocz rodzinnaego nalezy moze jakas dotacja na dzieci jak mam 3 czy tylko rodzinne prosze o jakies informacje i z gory dziekuje
Dajcie se spokój z tymi pytaniami o dotacje bo to troche śmieszne.Jest rodzinne to mało?!
wojek12
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 1 Lut 2010, 0:14    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

do KATRINA:
sluchaj. na 1000000000 % jest tak ze zasilek rodzinny dostaje sie za rok ubiegly. i powinnas go dostawac jednorazowo w sierpniu, ale to dziela i dlatego dostajesz to jako przedplate podzielone na raty: luty, maj, sierpien i list. na stronie jest zle ujete, albo Ty zle zrozumialas.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 24, 25, 26  Następny
Strona 14 z 26

Skocz do: