Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| natala1234
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 29 Sty 2010, 17:22 Temat postu: |
|
|
A powie mi ktos na ile moge liczyc rodzinnego-chodzi mi o kwote?
Dodam ze mamy z mezem po 150 tys miesiecznie zarobkow |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 29 Sty 2010, 18:48 Temat postu: r |
|
|
natala1234 napisał: | A powie mi ktos na ile moge liczyc rodzinnego-chodzi mi o kwote?
Dodam ze mamy z mezem po 150 tys miesiecznie zarobkow | poszukaj tu gdzies jest link zeby sobie wyliczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| natala1234
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 9:01 Temat postu: |
|
|
Fajnie dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 9:35 Temat postu: |
|
|
Witam!
mam pytanko.z tych wyliczeĹ to ktĂłrÄ
kwotÄ siÄ dostanie za dziecko??w ktĂłrej rĂłbryki to znaczy??sĹowniczek mi nie mĂłwi wszystkiego ale podejrzewam Ĺźe z tej ostatniej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 9:45 Temat postu: z |
|
|
lampeczka napisał: | Witam!
mam pytanko.z tych wyliczeĹ to ktĂłrÄ
kwotÄ siÄ dostanie za dziecko??w ktĂłrej rĂłbryki to znaczy??sĹowniczek mi nie mĂłwi wszystkiego ale podejrzewam Ĺźe z tej ostatniej  | wlasnie tak |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 12:40 Temat postu: |
|
|
rodzinne juz bylo _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 12:45 Temat postu: r |
|
|
rafal26 napisał: | rodzinne juz bylo | no widocznie nie wszyscy dostali bo ja nie dostalam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 13:03 Temat postu: |
|
|
no u nas tez |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wojek12 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 12 Sie 2008 | Posty: 26 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 14:19 Temat postu: tak |
|
|
do nas tez juz przyszlo rodzinne. dziwne , bo dzis rano kolo 7. nigdy w soboty nie przychodzilo i napewno nie tak rano..... grunt ze juz jest! _________________ Lukasz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Katrina
| Dołączył: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 23:34 Temat postu: :) |
|
|
Witam serdecznie wszystkich.
Mam pytanko odnoĹnie rodzinnego. MoĹźe ktoĹ mÄ
drzejszy ode mnie bÄdzie wiedziaĹ dokĹadniej jak to jest bo ja juĹź siÄ gubiÄ.
Dzisiaj byĹy wypĹaty zasiĹku rodzinnego na dzieci. MĂłj synek urodziĹ siÄ w ub. roku na Islandii wiÄc automatycznie nam go przyznano. Z tego co wiem zasiĹki pĹacone sÄ
przedpĹatowo tzn w lutym i w maju wedĹug dochodĂłw z ub roku, natomiast wypĹaty sierpniowe i listopadowe sÄ
juĹź wyliczone wedĹug zeznaĹ podatkowych. Wszystkie wypĹaty w tym roku sÄ
za ten rok. A co z zasiĹkiem na dziecko od chwili narodzin ?? Czy powinniĹmy dostaÄ wyrĂłwnanie za kilka miesiÄcy ubiegĹego roku?? JeĹli tak to co powinniĹmy z tym fantem zrobiÄ ?? ProszÄ o jakieĹ wskazĂłwki na ten temat.
I jeszcze jedno pytanko. CzytaĹam wczeĹniejsze posty ale poproszÄ o potwierdzenie. Chodzi mi o dziecko ktĂłre przyleciaĹo na IslandiÄ a urodziĹo siÄ w Polsce. MĂłj syn przyleciaĹ w lutym 2007 roku, pierwszy zasiĹek dostaliĹmy w ub roku w sierpniu i listopadzie. Czyli to jest zasiĹek za 2008 rok, a co z zasiĹkiem za 2007 rok, za ten czas odkÄ
d syn mieszka na Islandii ?? Bardzo proszÄ o podpowiedĹş co i jak z tym mamy zrobiÄ bo jednym wyrĂłwnujÄ
a drugim nie. MoĹźe to spowodowane jest niewiedzÄ
rodzicĂłw ?? Czy teĹź zmieniĹy siÄ przepisy i ten okres poprostu przepada ?? BÄdÄ chciaĹa dowiedzieÄ siÄ w RSK jak to wyglÄ
da ale zanim tam siÄ udam moĹźe ktoĹ jest w temacie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich i z gĂłry dziÄkujÄ za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 23:48 Temat postu: Re: :) |
|
|
Katrina napisał: | Witam serdecznie wszystkich.
Dzisiaj byĹy wypĹaty zasiĹku rodzinnego na dzieci. MĂłj synek urodziĹ siÄ w ub. roku na Islandii wiÄc automatycznie nam go przyznano. Z tego co wiem zasiĹki pĹacone sÄ
przedpĹatowo tzn w lutym i w maju wedĹug dochodĂłw z ub roku, natomiast wypĹaty sierpniowe i listopadowe sÄ
za ten rok. A co z zasiĹkiem na dziecko od chwili narodzin ?? Czy powinniĹmy dostaÄ wyrĂłwnanie za kilka miesiÄcy ubiegĹego roku?? JeĹli tak to co powinniĹmy z tym fantem zrobiÄ ?? ProszÄ o jakieĹ wskazĂłwki na ten temat.
I jeszcze jedno pytanko. CzytaĹam wczeĹniejsze posty ale poproszÄ o potwierdzenie. Chodzi mi o dziecko ktĂłre przyleciaĹo na IslandiÄ a urodziĹo siÄ w Polsce. MĂłj syn przyleciaĹ w lutym 2007 roku, pierwszy zasiĹek dostaliĹmy w ub roku w sierpniu i listopadzie. Czyli to jest zasiĹek za 2008 rok, a co z zasiĹkiem za 2007 rok, za ten czas odkÄ
d syn mieszka na Islandii ?? Bardzo proszÄ o podpowiedĹş co i jak z tym mamy zrobiÄ bo jednym wyrĂłwnujÄ
rodzicĂłw ?? Czy teĹź zmieniĹy siÄ przepisy i ten okres poprostu przepada ?? BÄdÄ chciaĹa dowiedzieÄ siÄ w RSK jak to wyglÄ
da ale zanim tam siÄ udam moĹźe ktoĹ jest w temacie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich i z gĂłry dziÄkujÄ za pomoc. | Nie lepiej udaÄ sie gdzie trzeba i zapytac konkretnie. _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Katrina
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 0:50 Temat postu: Re: :) |
|
|
seljahverfi napisał: | Katrina napisał: | Witam serdecznie wszystkich.
da ale zanim tam siÄ udam moĹźe ktoĹ jest w temacie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich i z gĂłry dziÄkujÄ za pomoc. | Nie lepiej udaÄ sie gdzie trzeba i zapytac konkretnie. |
OczywiĹcie lepiej zapytaÄ w UrzÄdzie ale czasami dobrze mieÄ konkretnÄ
podkĹadkÄ co do swojej racji poniewaĹź juz niejeden raz okazuje siÄ Ĺźe tutejsze UrzÄdy majÄ
totalny baĹagan........ Ale dziÄki wielkie za sugestiÄ Pozdrawiam cieplutko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 10:17 Temat postu: |
|
|
Jesli dziecko urodziĹo sie w ubieglym roku to dostajesz rodzinne od lutego ale to jest za ubiegly rok.Zadnego wyrownania wtedy nie ma. A w 2011 bedziesz brala za 2010 rok. Jest to na takiej zasadzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Katrina
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 11:09 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisał: | Jesli dziecko urodziĹo sie w ubieglym roku to dostajesz rodzinne od lutego ale to jest za ubiegly rok.Zadnego wyrownania wtedy nie ma. A w 2011 bedziesz brala za 2010 rok. Jest to na takiej zasadzie. |
wĹaĹnie nie zuzula, na stronie RSK jest wyraĹşnie napisane Ĺźe zasiĹek wypĹacany w lutym i maju jest przedpĹatowy za rok bieĹźÄ
cy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 11:59 Temat postu: |
|
|
Katrina napisał: | zuzula666 napisał: | Jesli dziecko urodziĹo sie w ubieglym roku to dostajesz rodzinne od lutego ale to jest za ubiegly rok.Zadnego wyrownania wtedy nie ma. A w 2011 bedziesz brala za 2010 rok. Jest to na takiej zasadzie. |
wĹaĹnie nie zuzula, na stronie RSK jest wyraĹşnie napisane Ĺźe zasiĹek wypĹacany w lutym i maju jest przedpĹatowy za rok bieĹźÄ
cy. |
zuzula ma absolutna racje-zasilek jest wyplacany za poprzedni rok.
Czyli w tym roku placa za 2009 _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mala32
| Dołączył: 13 Sie 2009 | Posty: 3 | Skąd: keflavik |
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 22:03 Temat postu: dotacja |
|
|
witam mam pytanie czy moze ktos wie czy oprocz rodzinnaego nalezy moze jakas dotacja na dzieci jak mam 3 czy tylko rodzinne prosze o jakies informacje i z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Katrina
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 22:09 Temat postu: :) |
|
|
rafal26 napisał: | Katrina napisał: | zuzula666 napisał: | Jesli dziecko urodziĹo sie w ubieglym roku to dostajesz rodzinne od lutego ale to jest za ubiegly rok.Zadnego wyrownania wtedy nie ma. A w 2011 bedziesz brala za 2010 rok. Jest to na takiej zasadzie. |
cy. |
zuzula ma absolutna racje-zasilek jest wyplacany za poprzedni rok.
Czyli w tym roku placa za 2009 |
rafaĹ29 i tu jest pies pogrzebany poniewaĹź wiele osĂłb twierdzi Ĺźe ten zasiĹek wypĹacany jest za rok ubiegĹy, a na stronie RSK jest totalne zaprzeczenie tego :O Ja juĹź tutaj czegoĹ nie rozumiem. Po niedzieli czegoĹ wiÄcej mam nadziejÄ siÄ dowiedzieÄ i napewno dam znaÄ bo wychodzi na to Ĺźe mamy w plecy zasiĹki za ub rok !! Podobnie jest z dzieÄmi przybyĹymi na IslandiÄ. To jest temat ktĂłry dociekliwie chciaĹabym wyjaĹniÄ Pozdrawiam raz jeszcze wszystkich rodzicĂłw i ich pociechy te wiÄksze i te mniejsze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 22:20 Temat postu: Re: dotacja |
|
|
mala32 napisał: | witam mam pytanie czy moze ktos wie czy oprocz rodzinnaego nalezy moze jakas dotacja na dzieci jak mam 3 czy tylko rodzinne prosze o jakies informacje i z gory dziekuje | Dajcie se spokĂłj z tymi pytaniami o dotacje bo to troche Ĺmieszne.Jest rodzinne to maĹo?! _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wojek12 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 12 Sie 2008 | Posty: 26 | |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 0:14 Temat postu: odp |
|
|
do KATRINA:
sluchaj. na 1000000000 % jest tak ze zasilek rodzinny dostaje sie za rok ubiegly. i powinnas go dostawac jednorazowo w sierpniu, ale to dziela i dlatego dostajesz to jako przedplate podzielone na raty: luty, maj, sierpien i list. na stronie jest zle ujete, albo Ty zle zrozumialas. _________________ Lukasz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|