Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 10:28 Temat postu: |
|
|
Nie ma tam zadnego szpitala tylko przychodnia rejonowa, oprocz tego jest gabinet gdzie robia badanie tomografem, ale tylko ze skierowaniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 12:38 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisał: | Nie ma tam zadnego szpitala tylko przychodnia rejonowa, oprocz tego jest gabinet gdzie robia badanie tomografem, ale tylko ze skierowaniem. |
Ok dzieki _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MartaMar ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 21 Gru 2008 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 20 Lis 2009, 21:37 Temat postu: |
|
|
witam,
Szukam namiarĂłw na dermatologa (najlepiej estetycznego). Czy zna ktoĹ moĹźe kogoĹ sprawdzonego i jakie sÄ
ceny wizyt?
Z gĂłry dziÄkujÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 79 ehf
| Dołączył: 08 Maj 2009 | Posty: 153 | |
|
Wysłany: 20 Lis 2009, 22:10 Temat postu: |
|
|
Skoro byĹo o ginekologach to bÄdzie i o dermatologach
Baldur Tumi Baldursson Skipholt 50 b 105 Reykjavik
BĂĄrður Sigurgeirsson HĂşðlæknastĂśðin SmĂĄratorg 1 201 KĂłpavogur
Birkir Sveinsson HĂşðlæknastĂśðin SmĂĄratorg 1 201 KĂłpavogur
Bolli Bjarnarson HĂşðlæknastĂśðin SmĂĄratorg 1 201 KĂłpavogur
ElĂn Þ. ĂlafsdĂłttir LæknamiðstĂśð Austurbæjar ĂlftamĂ˝ri 1-5 108 Reykjavik
Ellen Mooney Lækning LĂĄgmula 5 108 Reykjavik
GĂsli Ingvarsson Lækning LĂĄgmula 5 108 Reykjavik
Hanna JĂłhannesdĂłttir LæknamiðstĂśð Austurbæjar ĂlftamĂ˝ri 1-5 108 Reykjavik
Helga HrĂśnn ÞĂłrhallsdĂłttir Skipholt 50 b 105 Reykjavik
HugrĂşn ÞorsteinsdĂłttir HĂşðlæknastĂśðin SmĂĄratorg 1 201 KĂłpavogur
JĂłn Guðgeirsson Domus Medica Egilsgata 3 101 Reykjavik
JĂłn HjaltalĂn Ălafsson HĂşðlæknastĂśðin SmĂĄratorg 1 201 KĂłpavogur
JĂłn ÞrĂĄndur Steinsson HĂşðlæknastĂśðin SmĂĄratorg 1 201 KĂłpavogur
KristĂn ÞĂłrinsdĂłttir Domus Medica Egilsgata 3 101 Reykjavik
Ragna LeifsdĂłttir HĂşðlæknastĂśðin SmĂĄratorg 1 201 KĂłpavogur
Rannveig PĂĄlsdĂłttir LæknamiðstĂśð Austurbæjar ĂlftamĂ˝ri 1-5 108 Reykjavik
SteingrĂmur DavĂðsson HĂşðlæknastĂśðin SmĂĄratorg 1 201 KĂłpavogur
Nie znam cen i zdolnoĹci lekarzy, ale moĹźe siÄ komuĹ przydaÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 19 Gru 2009, 18:35 Temat postu: Zwrot za leczenie |
|
|
Witam, mam takie pytanie: 2 tyg temu mialam zabieg, za ktory zaplacilam prawie 40 tys., sluszalam, ze jest mozliwosc starania sie o zwrot czesci tych pieniazkow. Nie chodzi mi o karte ze znizka, tylko konkretnie o zwrot pieniedzy. Moze ktos ma jakies doswiadczenia? Jak to zrobic i gdzie? Z gory dziekuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lolo209
 | Dołączył: 20 Lut 2009 | Posty: 69 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 14 Lut 2010, 14:46 Temat postu: dermatolog |
|
|
Nie wiecie moĹźe gdzie znajduje siÄ jakiĹ dermatolog w selfosie _________________ Dniem Ĺźyje nocÄ
umieram |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
 | Dołączył: 09 Paź 2009 | Posty: 426 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 14 Lut 2010, 20:09 Temat postu: Re: Zwrot za leczenie |
|
|
qwiatuszek napisał: | Witam, mam takie pytanie: 2 tyg temu mialam zabieg, za ktory zaplacilam prawie 40 tys., sluszalam, ze jest mozliwosc starania sie o zwrot czesci tych pieniazkow. Nie chodzi mi o karte ze znizka, tylko konkretnie o zwrot pieniedzy. Moze ktos ma jakies doswiadczenia? Jak to zrobic i gdzie? Z gory dziekuje  |
kasÄ zwraca ubezpieczalnia, ale tylko w przypadku, kiedy pĹacisz za leczenie/zabiegi/badanie/wizytÄ caĹoĹÄ kwoty bÄdÄ
c zarejestrowanym w Thjodskra, ale jeszcze CiÄ nie ma w systemie ubezpieczalni. W systemie znajdziesz siÄ po 6 miesiÄ
cach od zarejestrowania. O zwrocie caĹoĹci jeszcze nie sĹyszaĹam. _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 14 Lut 2010, 20:56 Temat postu: Re: Zwrot za leczenie |
|
|
qwiatuszek napisał: | Witam, mam takie pytanie: 2 tyg temu mialam zabieg, za ktory zaplacilam prawie 40 tys., sluszalam, ze jest mozliwosc starania sie o zwrot czesci tych pieniazkow. Nie chodzi mi o karte ze znizka, tylko konkretnie o zwrot pieniedzy. Moze ktos ma jakies doswiadczenia? Jak to zrobic i gdzie? Z gory dziekuje  |
Dowiedz sie w zwiazkach mi zwrocily czesc pieniedzy za leczenie u dentysty i czesc rachunkow za lekarza ogolnrgo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
|
Wysłany: 14 Lut 2010, 22:51 Temat postu: zwrot za lecznie |
|
|
W zwiazkach bylam juz dawno, nie zwracaja nic. Teraz czekam na odpowiedz z Zakladu Ubezpieczen. Mam nadzieje ze cos odzyskam, na leczenie w ostatnim roku wydalam ponad 60 tys., jak dla mnie to spora sumka... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 15 Lut 2010, 18:07 Temat postu: Re: Zwrot za leczenie |
|
|
mikolaj napisał: | qwiatuszek napisał: | Witam, mam takie pytanie: 2 tyg temu mialam zabieg, za ktory zaplacilam prawie 40 tys., sluszalam, ze jest mozliwosc starania sie o zwrot czesci tych pieniazkow. Nie chodzi mi o karte ze znizka, tylko konkretnie o zwrot pieniedzy. Moze ktos ma jakies doswiadczenia? Jak to zrobic i gdzie? Z gory dziekuje  |
Dowiedz sie w zwiazkach mi zwrocily czesc pieniedzy za leczenie u dentysty i czesc rachunkow za lekarza ogolnrgo |
Zwrocili Ci pieniadze za dentyste? Jakim sposobem? gdzie sie nie pytalam to mowili ze za dentyste nie ma zadnych zwrotow. _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
|
Wysłany: 15 Lut 2010, 19:07 Temat postu: Re: Zwrot za leczenie |
|
|
Hanka79 napisał: | mikolaj napisał: | qwiatuszek napisał: | Witam, mam takie pytanie: 2 tyg temu mialam zabieg, za ktory zaplacilam prawie 40 tys., sluszalam, ze jest mozliwosc starania sie o zwrot czesci tych pieniazkow. Nie chodzi mi o karte ze znizka, tylko konkretnie o zwrot pieniedzy. Moze ktos ma jakies doswiadczenia? Jak to zrobic i gdzie? Z gory dziekuje  |
Zwrocili Ci pieniadze za dentyste? Jakim sposobem? gdzie sie nie pytalam to mowili ze za dentyste nie ma zadnych zwrotow. |
Za dentyste sa zwroty, zajmuja sie tym zwiazki zawodowe, ale nie wszystkie!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Lut 2010, 22:27 Temat postu: Re: Zwrot za leczenie |
|
|
qwiatuszek napisał: | Hanka79 napisał: | mikolaj napisał: | qwiatuszek napisał: | Witam, mam takie pytanie: 2 tyg temu mialam zabieg, za ktory zaplacilam prawie 40 tys., sluszalam, ze jest mozliwosc starania sie o zwrot czesci tych pieniazkow. Nie chodzi mi o karte ze znizka, tylko konkretnie o zwrot pieniedzy. Moze ktos ma jakies doswiadczenia? Jak to zrobic i gdzie? Z gory dziekuje  |
Zwrocili Ci pieniadze za dentyste? Jakim sposobem? gdzie sie nie pytalam to mowili ze za dentyste nie ma zadnych zwrotow. |
Za dentyste sa zwroty, zajmuja sie tym zwiazki zawodowe, ale nie wszystkie!!! |
No wlasnie , ja jestem w vr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Skorpion28
| Dołączył: 22 Lip 2009 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 22 Lut 2010, 11:56 Temat postu: szukam |
|
|
Witam szukam adresu przychodni w Keflaviku _________________ Skorpion |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzioĹek=)
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 171 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 24 Lut 2010, 12:19 Temat postu: . |
|
|
hej. mam pytanko. czy jezeli mam lekarza rodzinnego na HOLTASMARI
tam gdzie przyjmuje p.Gosia ( na marginesie do 1.marca jest u nich urlop ) moge sie udac do jakiejkolwiek przychodni i czy bede mogla sie normalnie umowic na wizyte? czy musze poszukac przychodni gdzie rowniez nie obowiazuje rejonizacja? bede wdzieczna za wszelkie informacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Lut 2010, 13:57 Temat postu: |
|
|
Bez problemu przyjma Cie w Vaktalajknir przy Rumfataladze, tylko po 16 no i troche wiecej sie placi niz w przychodni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Lut 2010, 14:27 Temat postu: |
|
|
Przepraszam , zle napisalem, powinno byc Læknavaktin , Smaratorg1, tel.1770 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzioĹek=)
|
Wysłany: 24 Lut 2010, 18:56 Temat postu: |
|
|
dzieki sliczne Panie Sxxxxn  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Lut 2010, 20:32 Temat postu: |
|
|
Na zdrowie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzioĹek=)
|
Wysłany: 24 Lut 2010, 21:25 Temat postu: |
|
|
oby .. a wlasnie..
moze sie ktos orientuje...
mialam ' wypadek w pracy ' ..
niby nic nie zlamalam ani nic , ale lekarz stwierdzil ze mogl mi wyskoczyc ( naruszyc sie ) kreg w kregoslupie.
bylam w szpitalu na pogotowiu, doktorka zaznaczyla mi ze to jako wypadek przy pracy.. czy moge sie starac o odszkodowanie? gdzie mam sie udac o zwrot pieniazkow za leczenie ?
z gory dziekuje za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Lut 2010, 21:54 Temat postu: |
|
|
W swojej ubezpieczalni, po ukonczeniu leczenia, z zaswiadczeniem od pracodawcy ze stalo sie to w pracy, i jeszcze jedno zaswiadczenie zalatwiane wylacznie na telefon jakies szpitalne, najlepiej zapytaj w ubezpieczalni tam wszystko wyjasnia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|