Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| czesu
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 21:25 Temat postu: roznica w cenie biletu w koronach i w euro |
|
|
CZy jest mi ktos w stanie wytlumaczyc roznice w cenie biletu w linii icelandexpress?
Kiedy zmieniam walute na korony bilet kosztuje 31240 koron warszawa- reykjavik - warszawa czyli po obecnym kursie 2.284 za 100 koron daje jakies 887zl, a jak przalacze na euro ( zmiana waluty na stronie linii) to dostaje kwote ponad 1500 zl ( 387 euro po kursie 3,89 z dizsiaj)
nie rozumiem tej sytuacji i nie wiem jak sie z tego teraz wycofac kiedy kupilem drozszy bilet.
MOze mi ktos to wytlumaczyc?
dzieki za odpowiedz
Pawel |
|
Powrót do góry |
|
|
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 21:26 Temat postu: |
|
|
bo to jest promocja dla Islandii |
|
Powrót do góry |
|
|
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 22:45 Temat postu: |
|
|
Musisz poprostu zamawiac bilet w koronach islandzkich. Tak sie bardziej oplaca. |
|
Powrót do góry |
|
|
| monikadob
| Dołączył: 19 Lut 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 23:27 Temat postu: hej |
|
|
A o ktĂłrej byĹaĹ Ĺźe trafiĹaĹ na te bilety po promocji?To moĹźe ja zostaĹam oszukana.Bo Pani i w dodatku byĹa to Polka powiedziaĹÄ
mi Ĺźe juĹź nie ma biletĂłw po promocyjnej cenie do Warszawy na miesiÄ
c maj.JuĹź sama nie wiem co myĹleÄ. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 23:39 Temat postu: |
|
|
Bo akurat na maj, do Warszawy, zdaje sie, nie bylo nic.
Prawde mowila tym razem. |
|
Powrót do góry |
|
|
| monikadob
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 23:55 Temat postu: hej |
|
|
Ale wyĹźej ktoĹ napisaĹ Ĺźe kupiĹ po promocji na 31 maja.To dziwne trochÄ dla mnie bo ja byĹam w tym biurze trzecia w kolejce i juz nie byĹo biletĂłw tak mi powiedziaĹa Pani. |
|
Powrót do góry |
|
|
| miras ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 14 Sty 2010 | Posty: 41 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 0:45 Temat postu: bileciki |
|
|
bileciki byly i na maj. ja kupilem 2 doroslych plus 2 dzieci za 50 tys ISK
zrobilem to jednak punktualnie o 12 _________________ solidny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 1:48 Temat postu: |
|
|
Widac ceny szybko sie zmienialy.
Na szczescie Berlin byl mniej atrakcyjnym kierunkiem niz Warszawka. |
|
Powrót do góry |
|
|
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 12:52 Temat postu: |
|
|
Monika, ja o 12 sprawdzaĹam to promocyjne bilety na maj byly na 1 i 22, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 14:24 Temat postu: Re: hej |
|
|
monikadob napisał: | A o ktĂłrej byĹaĹ Ĺźe trafiĹaĹ na te bilety po promocji?To moĹźe ja zostaĹam oszukana.Bo Pani i w dodatku byĹa to Polka powiedziaĹÄ
mi Ĺźe juĹź nie ma biletĂłw po promocyjnej cenie do Warszawy na miesiÄ
c maj.JuĹź sama nie wiem co myĹleÄ. |
Panie Polki w IcelandExpress nie udzialaja takich informacji za zadne skarby.. chociasz moze za jakies tam skarby i by udzielily, ale przynajmniej z czystej swojej ciekawosci jesli zapytasz czy bedzie promocja w marcu tak jak co roku na bilety do Polski to odpowiedza ze nie ma takiej mozliwosci, nawet jesli powiesz ze slyszales od kolegi, kolezanki wujka cioci ze bedzie taka promocja to odpowiedza ze absolutnie z prostej przyczyny ->
-> promocja -> 10.000 kr. -- bez promocji -> 60.000 kr. - jest roznica? |
|
Powrót do góry |
|
|
| monikadob
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 14:48 Temat postu: hej |
|
|
Ale jeĹli ktoĹ chce kupiÄ bilet to nie mogÄ
oszukiwaÄ tak mi sie wydaje bo jeĹli by tak byĹo to przecieĹź skargÄ moĹźna wnieĹÄ na nie do Kierownika.Ale moĹźe masz racjÄ pewnie trzymajÄ
dla znajomych.I nie wiem ale chyba mnie oszukaĹa men... jedna.A jak myĹlicie jeszcze moĹźe byÄ jakaĹ promocja bo ja muszÄ lecieÄ w maju koniecznie i nie wiem czy czekaÄ czy kupowaÄ bilet w normalnej cenie?PĂłzniej moĹźe juĹź w sumie nie byÄ wolnych miejsc.Pozdrawiam wszystkich forumowiczĂłw. |
|
Powrót do góry |
|
|
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 14:55 Temat postu: ble |
|
|
To byĹa taka promocja dziÄki ktĂłrej czujÄ siÄ oszukany.
Po pierwsze juĹźo dwunastej prĂłbowaĹem przez net, nie poszĹo. PojechaĹem i tyĹź nic. Bo to byĹa promocja ceny od, jak mi wyjaĹniĹa Pani - nie doczytaĹem ogĹoszenia. Bo cena nie byĹa 9 900, ale od 9 900. Moim zdaniem to typowa wypowiedĹş osoby reprezentujÄ
cej podmiot dominujÄ
cy na rynku, staĹem naduĹźywanie pozycji dominujÄ
cej i pseudopromocje prowadzÄ
do rozczarowania, niezadowolenia, powodujÄ
Ĺźe wiÄcej osĂłb tak jak i Ja czuje siÄ oszukanych.
W normalnej gospodarce, tam gdzie jest wiÄcej dostawcĂłw towarĂłw, usĹug gdzie firmy nie sa protegowane nie dochodzi do takich sytuacji. W normalnej sytuacji zaleĹźy na wizerunku uczciwej, wsĹuchanej w gĹosy klientĂłw firmy, kaĹźdemu podmiotowi. A dlaczego tak jest. Bo w normalnej gospodarce najwaĹźniejszÄ
sosobÄ
w firmie jest klient, a nie panienka zza biurka. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
|
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 15:02 Temat postu: hey |
|
|
Podobne lekcewaĹźÄ
cy stosunek do mnie odczuĹem latem 2008. MiaĹem lot z Londynu do Reykjavik, kaĹźdy z kim rozmawiaĹem na lotnisku wiedziaĹ ze lotu nie bÄdzie. Icelandexpress przysĹaĹ sms na godzinÄ przed planowanym lotem, w niepewnoĹci co do lotu pozostawaĹem aĹź do 23.
SkÄ
d inni ludzie na lotnisku wiedzieli Ĺźe lotu nie bÄdzie. Ano stÄ
d Ĺźe proceder robienia z tata wariata, czyli lekcewaĹźenie skzanych na ich usĹugÄ klientĂłw mial miejsce na londyĹskim lotnisku kaĹźdego dnia. OkoĹo 23 przyszĹa nas juz skrajnie zmÄczonych przedstawicielka i wciskaĹa kĹamstwa o awarii samolotu.
Owszem otrzymaliĹmy przeprosinowe bony i hotel, ale to wynika z prawa EU a nie z dobrej woli Icelandexpress.
PodsumowujÄ
c dopĂłki nie mamy wyboru to jesteĹmy skazani na ich h..stwo, ale kiedyĹ rynek bÄdzie szerzej otwarty i pewnie wtedy firma zacznie odbudowywanie wizerunku i odbudowywanie zaufania. PĂłki co sa skrajnie nieĹźetelni i arobanccy. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
| foo
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 20:06 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Juz pisalem kiedys ze ICE to wielkie G. Oszukuja na kazdym kroku. Niestety sa jakby monopolista i nic na to sie poki co nie poradzi. |
Jakim monopolistÄ
? czy to naprawdÄ taki problem polecieÄ przez kopenhagÄ czy londyn? |
|
Powrót do góry |
|
|
| michal_d
| Dołączył: 14 Lut 2010 | Posty: 15 | Skąd: WrocĹaw |
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 22:35 Temat postu: |
|
|
@czesu
CoĹ Ĺşle patrzysz. U mnie po zamianie na euro na stronie bilet kosztuje razem z fees & taxes 181 euro. Co daje koĹo 700 zĹ przy obecnym kursie euro. Nie wiem skÄ
d wziÄ
ĹÄĹ to 387. MoĹźe przy zmianie na euro liczyĹo Ci bilet w obie strony? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 23:39 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Jakim monopolistÄ
? czy to naprawdÄ taki problem polecieÄ przez kopenhagÄ czy londyn? |
Zle to ujalem.
Monopolista na trasach bezposrednich. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 23 Mar 2010, 23:53 Temat postu: Re: hej |
|
|
monikadob napisał: | Ale jeĹli ktoĹ chce kupiÄ bilet to nie mogÄ
oszukiwaÄ tak mi sie wydaje bo jeĹli by tak byĹo to przecieĹź skargÄ moĹźna wnieĹÄ na nie do Kierownika.Ale moĹźe masz racjÄ pewnie trzymajÄ
dla znajomych.I nie wiem ale chyba mnie oszukaĹa men... jedna.A jak myĹlicie jeszcze moĹźe byÄ jakaĹ promocja bo ja muszÄ lecieÄ w maju koniecznie i nie wiem czy czekaÄ czy kupowaÄ bilet w normalnej cenie?PĂłzniej moĹźe juĹź w sumie nie byÄ wolnych miejsc.Pozdrawiam wszystkich forumowiczĂłw. |
Promocje na Marzec-Maj sa tylko w Marcu-Maju co roku, i mozesz bukowac tylko w godz. od 12:00 do 23:59, juz o 12:10 kazdy kto skorzystal z linii IcelandExpress dostaje e-mail o tym ze jest taka promocja i juz o godz. 12:20 sa problemy z bukowaniem biletow - wiadomo dlaczego.
Ostatnio byla promocja w Styczniu bilety w dwie strony za 16.000 kr. wiec to byla pierwsza jak dotad okazja w takiej cenie za 2szt. biletow - ja o tej promocji wiedzialem, powiedzialem kumplowi to strasznie sie zdziwil - no bo 16.000kr w dwie strony a 65.000kr. to jednak roznica - wiec zadzwonil zeby sie upewnic wiec zapytal czy prawda to powiedzieli ze nie ma takiej mozliwosci - wiec zmuszony byl wydac 60.000 kr. a z tego co pamietam zabukowal na dzien 20 stycznia, 2 tyg przed, a juz 15 stycznia ukazaly sie bilety za 16.000 kr. w dwie strony, strasznie sie wkurzyl
Tylko wieksze firmy ktore korzystaja bardzo czesto np. z linii IcelandExpress wiedza o takich tanich lotach - i ja sie dowiedzialem od szefa, a tak to nikt wam nie powie, a napewno nie polka ktora tam pracuje.
Pozdrowka. |
|
Powrót do góry |
|
|
| zippek
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 46 | Skąd: njardvik |
|
Wysłany: 22 Kwi 2010, 11:38 Temat postu: Tanie latanie do Londynu |
|
|
Dzisiaj czyli 22 kwietnia Express oferuje tanie przeloty do Londynu w dniach 23-27 kwiecien.Moze komus sie przyda:) |
|
Powrót do góry |
|
|
| amande
| Dołączył: 28 Mar 2009 | Posty: 105 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Maj 2010, 20:58 Temat postu: |
|
|
Czy Iceland Express stosuje promocje na ĹwiÄta BoĹźego Narodzenia ?
ByĹy takie sytuacje i moĹźna byĹo kupiÄ taniej bilety ?
Nie doczytaĹam siÄ niczego w tej sprawie na Forum. ProszÄ o informacjÄ .
Pozdrawiam majowo |
|
Powrót do góry |
|
|
|