reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

PROMOCJA ICELAND EXPRESS
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Newsy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czesu

PostWysłany: 22 Mar 2010, 21:25    Temat postu: roznica w cenie biletu w koronach i w euro Odpowiedz z cytatem

CZy jest mi ktos w stanie wytlumaczyc roznice w cenie biletu w linii icelandexpress?
Kiedy zmieniam walute na korony bilet kosztuje 31240 koron warszawa- reykjavik - warszawa czyli po obecnym kursie 2.284 za 100 koron daje jakies 887zl, a jak przalacze na euro ( zmiana waluty na stronie linii) to dostaje kwote ponad 1500 zl ( 387 euro po kursie 3,89 z dizsiaj)
nie rozumiem tej sytuacji i nie wiem jak sie z tego teraz wycofac kiedy kupilem drozszy bilet.
MOze mi ktos to wytlumaczyc?

dzieki za odpowiedz

Pawel
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
esmerka31

PostWysłany: 22 Mar 2010, 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bo to jest promocja dla Islandii
Powrót do góry
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 22 Mar 2010, 22:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musisz poprostu zamawiac bilet w koronach islandzkich. Tak sie bardziej oplaca.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
monikadob

PostWysłany: 22 Mar 2010, 23:27    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

A o której byłaś że trafiłaś na te bilety po promocji?To może ja zostałam oszukana.Bo Pani i w dodatku była to Polka powiedziałą mi że już nie ma biletów po promocyjnej cenie do Warszawy na miesiąc maj.Już sama nie wiem co myśleć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
patryk23l
PostWysłany: 22 Mar 2010, 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo akurat na maj, do Warszawy, zdaje sie, nie bylo nic.
Prawde mowila tym razem.
Powrót do góry
monikadob

PostWysłany: 22 Mar 2010, 23:55    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Ale wyżej ktoś napisał że kupił po promocji na 31 maja.To dziwne trochę dla mnie bo ja byłam w tym biurze trzecia w kolejce i juz nie było biletów tak mi powiedziała Pani.
Powrót do góry
miras
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 23 Mar 2010, 0:45    Temat postu: bileciki Odpowiedz z cytatem

bileciki byly i na maj. ja kupilem 2 doroslych plus 2 dzieci za 50 tys ISK
zrobilem to jednak punktualnie o 12
patryk23l
PostWysłany: 23 Mar 2010, 1:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widac ceny szybko sie zmienialy.
Na szczescie Berlin byl mniej atrakcyjnym kierunkiem niz Warszawka.
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 23 Mar 2010, 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika, ja o 12 sprawdzałam to promocyjne bilety na maj byly na 1 i 22,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
Lukas-3000GT
Gość
PostWysłany: 23 Mar 2010, 14:24    Temat postu: Re: hej Odpowiedz z cytatem

monikadob napisał:
A o której byłaś że trafiłaś na te bilety po promocji?To może ja zostałam oszukana.Bo Pani i w dodatku była to Polka powiedziałą mi że już nie ma biletów po promocyjnej cenie do Warszawy na miesiąc maj.Już sama nie wiem co myśleć.

Panie Polki w IcelandExpress nie udzialaja takich informacji za zadne skarby.. chociasz moze za jakies tam skarby i by udzielily, ale przynajmniej z czystej swojej ciekawosci jesli zapytasz czy bedzie promocja w marcu tak jak co roku na bilety do Polski to odpowiedza ze nie ma takiej mozliwosci, nawet jesli powiesz ze slyszales od kolegi, kolezanki wujka cioci ze bedzie taka promocja to odpowiedza ze absolutnie z prostej przyczyny ->

-> promocja -> 10.000 kr. -- bez promocji -> 60.000 kr. - jest roznica? Wink
Powrót do góry
monikadob

PostWysłany: 23 Mar 2010, 14:48    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Ale jeśli ktoś chce kupić bilet to nie mogą oszukiwać tak mi sie wydaje bo jeśli by tak było to przecież skargę można wnieść na nie do Kierownika.Ale może masz rację pewnie trzymają dla znajomych.I nie wiem ale chyba mnie oszukała men... jedna.A jak myślicie jeszcze może być jakaś promocja bo ja muszę lecieć w maju koniecznie i nie wiem czy czekać czy kupować bilet w normalnej cenie?Pózniej może już w sumie nie być wolnych miejsc.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Powrót do góry
darek 13
PostWysłany: 23 Mar 2010, 14:55    Temat postu: ble Odpowiedz z cytatem

To była taka promocja dzięki której czuję się oszukany.
Po pierwsze jużo dwunastej próbowałem przez net, nie poszło. Pojechałem i tyż nic. Bo to była promocja ceny od, jak mi wyjaśniła Pani - nie doczytałem ogłoszenia. Bo cena nie była 9 900, ale od 9 900. Moim zdaniem to typowa wypowiedź osoby reprezentującej podmiot dominujący na rynku, stałem nadużywanie pozycji dominującej i pseudopromocje prowadzą do rozczarowania, niezadowolenia, powodują że więcej osób tak jak i Ja czuje się oszukanych.
W normalnej gospodarce, tam gdzie jest więcej dostawców towarów, usług gdzie firmy nie sa protegowane nie dochodzi do takich sytuacji. W normalnej sytuacji zależy na wizerunku uczciwej, wsłuchanej w głosy klientów firmy, każdemu podmiotowi. A dlaczego tak jest. Bo w normalnej gospodarce najważniejszą sosobą w firmie jest klient, a nie panienka zza biurka.
darek 13
PostWysłany: 23 Mar 2010, 15:02    Temat postu: hey Odpowiedz z cytatem

Podobne lekceważący stosunek do mnie odczułem latem 2008. Miałem lot z Londynu do Reykjavik, każdy z kim rozmawiałem na lotnisku wiedział ze lotu nie będzie. Icelandexpress przysłał sms na godzinę przed planowanym lotem, w niepewności co do lotu pozostawałem aż do 23.
Skąd inni ludzie na lotnisku wiedzieli że lotu nie będzie. Ano stąd że proceder robienia z tata wariata, czyli lekceważenie skzanych na ich usługę klientów mial miejsce na londyńskim lotnisku każdego dnia. Około 23 przyszła nas juz skrajnie zmęczonych przedstawicielka i wciskała kłamstwa o awarii samolotu.
Owszem otrzymaliśmy przeprosinowe bony i hotel, ale to wynika z prawa EU a nie z dobrej woli Icelandexpress.
Podsumowując dopóki nie mamy wyboru to jesteśmy skazani na ich h..stwo, ale kiedyś rynek będzie szerzej otwarty i pewnie wtedy firma zacznie odbudowywanie wizerunku i odbudowywanie zaufania. Póki co sa skrajnie nieżetelni i arobanccy.
patryk23l
PostWysłany: 23 Mar 2010, 15:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juz pisalem kiedys ze ICE to wielkie G. Oszukuja na kazdym kroku. Niestety sa jakby monopolista i nic na to sie poki co nie poradzi. Jedyne wyjscie na tanie bilety to wejscie na rynek tutejszy nowych przewoznikow co jednak jest malo prawdopodobne.
A tu link do dawnej dyskusji na temat ICE.

http://www.forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=4958&postdays=0&postorder=asc&highlight=iceland+express&start=0
Powrót do góry
foo

PostWysłany: 23 Mar 2010, 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patryk23l napisał:
Juz pisalem kiedys ze ICE to wielkie G. Oszukuja na kazdym kroku. Niestety sa jakby monopolista i nic na to sie poki co nie poradzi.

Jakim monopolistą? czy to naprawdę taki problem polecieć przez kopenhagę czy londyn?
Powrót do góry
michal_d

PostWysłany: 23 Mar 2010, 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@czesu

Coś źle patrzysz. U mnie po zamianie na euro na stronie bilet kosztuje razem z fees & taxes 181 euro. Co daje koło 700 zł przy obecnym kursie euro. Nie wiem skąd wziąłęś to 387. Może przy zmianie na euro liczyło Ci bilet w obie strony?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
patryk23l
PostWysłany: 23 Mar 2010, 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jakim monopolistą? czy to naprawdę taki problem polecieć przez kopenhagę czy londyn?

Zle to ujalem.
Monopolista na trasach bezposrednich.
Powrót do góry
Lukas-3000GT
Gość
PostWysłany: 23 Mar 2010, 23:53    Temat postu: Re: hej Odpowiedz z cytatem

monikadob napisał:
Ale jeśli ktoś chce kupić bilet to nie mogą oszukiwać tak mi sie wydaje bo jeśli by tak było to przecież skargę można wnieść na nie do Kierownika.Ale może masz rację pewnie trzymają dla znajomych.I nie wiem ale chyba mnie oszukała men... jedna.A jak myślicie jeszcze może być jakaś promocja bo ja muszę lecieć w maju koniecznie i nie wiem czy czekać czy kupować bilet w normalnej cenie?Pózniej może już w sumie nie być wolnych miejsc.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Promocje na Marzec-Maj sa tylko w Marcu-Maju co roku, i mozesz bukowac tylko w godz. od 12:00 do 23:59, juz o 12:10 kazdy kto skorzystal z linii IcelandExpress dostaje e-mail o tym ze jest taka promocja i juz o godz. 12:20 sa problemy z bukowaniem biletow - wiadomo dlaczego.

Ostatnio byla promocja w Styczniu bilety w dwie strony za 16.000 kr. wiec to byla pierwsza jak dotad okazja w takiej cenie za 2szt. biletow - ja o tej promocji wiedzialem, powiedzialem kumplowi to strasznie sie zdziwil - no bo 16.000kr w dwie strony a 65.000kr. to jednak roznica - wiec zadzwonil zeby sie upewnic wiec zapytal czy prawda to powiedzieli ze nie ma takiej mozliwosci - wiec zmuszony byl wydac 60.000 kr. a z tego co pamietam zabukowal na dzien 20 stycznia, 2 tyg przed, a juz 15 stycznia ukazaly sie bilety za 16.000 kr. w dwie strony, strasznie sie wkurzyl Wink

Tylko wieksze firmy ktore korzystaja bardzo czesto np. z linii IcelandExpress wiedza o takich tanich lotach - i ja sie dowiedzialem od szefa, a tak to nikt wam nie powie, a napewno nie polka ktora tam pracuje.

Pozdrowka.
Powrót do góry
zippek

PostWysłany: 22 Kwi 2010, 11:38    Temat postu: Tanie latanie do Londynu Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj czyli 22 kwietnia Express oferuje tanie przeloty do Londynu w dniach 23-27 kwiecien.Moze komus sie przyda:)
Powrót do góry
amande

PostWysłany: 3 Maj 2010, 20:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy Iceland Express stosuje promocje na Święta Bożego Narodzenia ?
Były takie sytuacje i można było kupić taniej bilety ?
Nie doczytałam się niczego w tej sprawie na Forum. Proszę o informację .

Pozdrawiam majowo Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Newsy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Następny
Strona 8 z 18

Skocz do: