| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
| kocurek Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
| | Do³±czy³: 24 Lut 2009 | | Posty: 96 | | Sk±d: Rvk |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 11:06 Temat postu: hej |
|
|
Witam wszystkie Panie, chce sie Was poradzić odnośnie pierwszej wizyty do polożnej czy lekarza. Okazało sie że jestem w ciaży i chciałabym sie wybrać zeby sprawdzili czy wszystko ok.
Możecie mi polecić jakąs dobra duszyczkę dodam, że mieszkam na 111Rvk, pozdrawiam i czekam na odp |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| | Do³±czy³: 12 Kwi 2008 | | Posty: 462 | | Sk±d: Reykjavik |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 11:23 Temat postu: Re: hej |
|
|
| kocurek napisa³: | Witam wszystkie Panie, chce sie Was poradzić odnośnie pierwszej wizyty do polożnej czy lekarza. Okazało sie że jestem w ciaży i chciałabym sie wybrać zeby sprawdzili czy wszystko ok.
Możecie mi polecić jakąs dobra duszyczkę dodam, że mieszkam na 111Rvk, pozdrawiam i czekam na odp |
Bylo juz o tym ja bym poszla do poloznej (ja poszlam do poloznej) i w 12tyg mialam usg platne bo prenatalne nieinwazyjne. koszt ten sam co wizyta i usg u gin. ale tu otzrymasz wiecej informacji i zrobia ci tez badanie krwi. Co do poloznej to w przychodni cie umowia do ktorejs ja chodzilam do Guðrun jakos juz nie pamietam taka wysoka siwiejaca juz babka. Dla mnie byla spoko nie wiem jak dla innych, z drugiej strony moja ciaza przebiegala bez zadnych problemow maly urodzil sie tydzien przed planowanym terminem czyli w terminie. Miesiac wczesniej skierowala mnie na zwolnienie 50% a po dwoch tyg na pelne no i na tym pelnym zwolnieniu pobylam 2tyg. Pozdrawiam i gratuluje. Aha i postaraj sie o wizyte przed 10tc w razie czego bedziesz mogla starac sie o becikowe w pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| evelin1984
| | Do³±czy³: 14 Gru 2007 | | Posty: 40 | |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 15:02 Temat postu: |
|
|
Witam!!!
Niedługo wybieram się do Polski i chciałabym starać się o becikowe.
Wiem,ze już była o tym mowa,ale czy możecie drogie Panie jeszcze raz dokładnie napisać jakie muszę mieć dokumenty i skąd je wziąć,żeby dostać becikowe?Dodam,ze byłam u lekarza będąc w 3 tyg.ciąży i cały czas byłam pod kontrola.Będę bardzo wdzięczną za wszelkie informacje
Pozdrawiam i z góry dziękuję  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | | Do³±czy³: 25 Sty 2009 | | Posty: 517 | |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 16:25 Temat postu: |
|
|
kilka słów do tych osób co maja dzieci szczepić szczepionką mmr na odrę świnkę i różyczkę.mam znajomą w PL która nie zaszczepi na to swojej córeczki.jej lekarka poinformowała ją o kilka przypadkach zachorowań dzieci na autyzm po tej szczepionce.ja podjęłam decyzje że nie szczepię.gdy mała skończy 12lat mogę ją zaszczepić na samą różyczkę aby w przyszłości uniknąć tej choroby gdy będzie w ciąży.jak dowiem się wiecej to dam znać.pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| GABFRYD
| | Do³±czy³: 24 Lip 2009 | | Posty: 12 | |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 18:37 Temat postu: |
|
|
| lampeczka napisa³: | kilka słów do tych osób co maja dzieci szczepić szczepionką mmr na odrę świnkę i różyczkę.mam znajomą w PL która nie zaszczepi na to swojej córeczki.jej lekarka poinformowała ją o kilka przypadkach zachorowań dzieci na autyzm po tej szczepionce.ja podjęłam decyzje że nie szczepię.gdy mała skończy 12lat mogę ją zaszczepić na samą różyczkę aby w przyszłości uniknąć tej choroby gdy będzie w ciąży.jak dowiem się wiecej to dam znać.pozdrawiam |
Jakaś dziwna ta lekarka,nie boi się o pracę?Przecież im nie wolno mówić o żadnych powikłaniach.Sczepionki są THE BEST. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 19:57 Temat postu: |
|
|
| GABFRYD napisa³: | | lampeczka napisa³: | kilka słów do tych osób co maja dzieci szczepić szczepionką mmr na odrę świnkę i różyczkę.mam znajomą w PL która nie zaszczepi na to swojej córeczki.jej lekarka poinformowała ją o kilka przypadkach zachorowań dzieci na autyzm po tej szczepionce.ja podjęłam decyzje że nie szczepię.gdy mała skończy 12lat mogę ją zaszczepić na samą różyczkę aby w przyszłości uniknąć tej choroby gdy będzie w ciąży.jak dowiem się wiecej to dam znać.pozdrawiam |
Jakaś dziwna ta lekarka,nie boi się o pracę?Przecież im nie wolno mówić o żadnych powikłaniach.Sczepionki są THE BEST. |
nie wiem dziwna czy nie dziwna boi się czy nie....powiedziała i znajoma i te obowiązkowe odwleka jak może jeszcze ani jednej szczepionki córcia jej nie przyjęła.a moja tu tej mmr od różyczki odry i świnki nie przyjmie i tyle. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| karolciaisk
| | Do³±czy³: 08 Gru 2008 | | Posty: 39 | |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 21:09 Temat postu: |
|
|
| nastraszylas mnie niewiem czy szczepic na to czy nie:(zastanawiam sie tylko czemu nam inne mamy nie pomagaja w decyzji i nie pisza o reakcjach na ta szczepionke tutaj czy mamy powod do obaw tylko jedna osoba sie wypowiedziala i za to jej dziekuje ze malutka nie miala po tym szczepieniu zadnych powiklan napiszcie dziewczyny czy wasze pociechy mialy juz to szczepienie i jak bylo po pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| jenny83
| | Do³±czy³: 04 Cze 2009 | | Posty: 88 | |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 21:13 Temat postu: 3D lub 4D |
|
|
| Dziewczyny ma ktoras adres i tel do kliniki gdzie mozna zrobic USG 4 badz 3D,jaki jest koszt i czy trzeba duzo predzej umawiac sie na wizyte? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| | Do³±czy³: 16 Lut 2009 | | Posty: 298 | | Sk±d: reykjavik |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 21:31 Temat postu: |
|
|
| moja corka w listopadzie dostala mmr, jedyny skutek uboczny to byla goraczka przez jeden wieczor. Rozmawialam z wieloma lekarzami, przeczytalam wiele poradnikow, wiele osob, takze matek nie lekarzy mowilo mi o zaletach tej szczepionki, wiele osob mi mowilo ze bardzo wazna jest ta szczepionka. O skutkach ubocznych wiedzialam ale tez poszukalam informacji o tym co moze sie stac gdy dziecka nie zaszczepie. Nie chce zbyt duzo pisac aby nie mieszac wam w glowach, chce tylko powiedziec ze moja corka dostala szczepionke i jest zdrowa wspaniale rozwijajaca sie dziewczynka. Nie odradzam ani nie polecam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| nikita333
| | Do³±czy³: 23 Sty 2010 | | Posty: 86 | | Sk±d: NJARDVIK |
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 22:47 Temat postu: |
|
|
| lampeczka napisa³: | kilka słów do tych osób co maja dzieci szczepić szczepionką mmr na odrę świnkę i różyczkę.mam znajomą w PL która nie zaszczepi na to swojej córeczki.jej lekarka poinformowała ją o kilka przypadkach zachorowań dzieci na autyzm po tej szczepionce.ja podjęłam decyzje że nie szczepię.gdy mała skończy 12lat mogę ją zaszczepić na samą różyczkę aby w przyszłości uniknąć tej choroby gdy będzie w ciąży.jak dowiem się wiecej to dam znać.pozdrawiam |
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=996&_tc=BC6598C8158446868A2930501EB0AE7A |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| nikita333
|
Wys³any: 6 Kwi 2010, 23:04 Temat postu: |
|
|
| nikita333 napisa³: | | lampeczka napisa³: | kilka słów do tych osób co maja dzieci szczepić szczepionką mmr na odrę świnkę i różyczkę.mam znajomą w PL która nie zaszczepi na to swojej córeczki.jej lekarka poinformowała ją o kilka przypadkach zachorowań dzieci na autyzm po tej szczepionce.ja podjęłam decyzje że nie szczepię.gdy mała skończy 12lat mogę ją zaszczepić na samą różyczkę aby w przyszłości uniknąć tej choroby gdy będzie w ciąży.jak dowiem się wiecej to dam znać.pozdrawiam |
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=996&_tc=BC6598C8158446868A2930501EB0AE7A |
Ostatnio na temat tej szczepionki rozmawiałam z koleżankami i jedna z nich powiedziała że swojego synka napewno zaszczepi gdyż miała by w tej chwili dwóch synów ale jednego zabiła właśnie świnka cztery lata temu-mały miał 2 latka i nawet lekarze nie byli w stanie mu pomóc,i ona do dziś się zastanawia czy ta szczepionka[ zaznaczę że mieszkała wtedy w Anglii i miała do niej dostęp] akurat nie przyczyniłaby się do tego że jej pierworodne dziecko byłoby dziś wśród żywych.Ogólnie jak wśród osób ,które np.zażywają leki nawet najzwyklejsze-zdarzają się zgony i różnego rodzaju choroby ,także wśród ludzi szczepionych różnymi rodzajami szczepionek są osoby,dzieci którym one mogą zaszkodzić ale odsetek jest niewielki-myślę więc że chyba powodują one więcej dobrego niż złego a chyba każda matka chce dobra dla swojego dzieciaczka?Zresztą do dentysty też nie pozwolisz dziecku chodzić?Przecież tam też zdażają się powikłania,czy śmierć.Jakby pokazali statystyki ile dzieci rocznie jest zaszczepianych i jaki jest procent występowania u tych dzieci komplikacji to było by to napewno 0,00 coś tam . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| GABFRYD
| | Do³±czy³: 24 Lip 2009 | | Posty: 12 | |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wys³any: 7 Kwi 2010, 8:29 Temat postu: |
|
|
| nikita333 napisa³: | | nikita333 napisa³: | | lampeczka napisa³: | kilka słów do tych osób co maja dzieci szczepić szczepionką mmr na odrę świnkę i różyczkę.mam znajomą w PL która nie zaszczepi na to swojej córeczki.jej lekarka poinformowała ją o kilka przypadkach zachorowań dzieci na autyzm po tej szczepionce.ja podjęłam decyzje że nie szczepię.gdy mała skończy 12lat mogę ją zaszczepić na samą różyczkę aby w przyszłości uniknąć tej choroby gdy będzie w ciąży.jak dowiem się wiecej to dam znać.pozdrawiam |
Ostatnio na temat tej szczepionki rozmawiałam z koleżankami i jedna z nich powiedziała że swojego synka napewno zaszczepi gdyż miała by w tej chwili dwóch synów ale jednego zabiła właśnie świnka cztery lata temu-mały miał 2 latka i nawet lekarze nie byli w stanie mu pomóc,i ona do dziś się zastanawia czy ta szczepionka[ zaznaczę że mieszkała wtedy w Anglii i miała do niej dostęp] akurat nie przyczyniłaby się do tego że jej pierworodne dziecko byłoby dziś wśród żywych.Ogólnie jak wśród osób ,które np.zażywają leki nawet najzwyklejsze-zdarzają się zgony i różnego rodzaju choroby ,także wśród ludzi szczepionych różnymi rodzajami szczepionek są osoby,dzieci którym one mogą zaszkodzić ale odsetek jest niewielki-myślę więc że chyba powodują one więcej dobrego niż złego a chyba każda matka chce dobra dla swojego dzieciaczka?Zresztą do dentysty też nie pozwolisz dziecku chodzić?Przecież tam też zdażają się powikłania,czy śmierć.Jakby pokazali statystyki ile dzieci rocznie jest zaszczepianych i jaki jest procent występowania u tych dzieci komplikacji to było by to napewno 0,00 coś tam . |
idz i zaszczep potem płacz.a ja swoją zaszczepie.niech cie głowa nie boli...kazdą szczepionkę mogę wykupić oddzielnie,różyczka świnka odra a nie jakieś mmr skojarzone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| nikita333
|
Wys³any: 7 Kwi 2010, 10:45 Temat postu: |
|
|
| lampeczka napisa³: | | nikita333 napisa³: | | nikita333 napisa³: | | lampeczka napisa³: | kilka słów do tych osób co maja dzieci szczepić szczepionką mmr na odrę świnkę i różyczkę.mam znajomą w PL która nie zaszczepi na to swojej córeczki.jej lekarka poinformowała ją o kilka przypadkach zachorowań dzieci na autyzm po tej szczepionce.ja podjęłam decyzje że nie szczepię.gdy mała skończy 12lat mogę ją zaszczepić na samą różyczkę aby w przyszłości uniknąć tej choroby gdy będzie w ciąży.jak dowiem się wiecej to dam znać.pozdrawiam |
idz i zaszczep potem płacz.a ja swoją zaszczepie.niech cie głowa nie boli...kazdą szczepionkę mogę wykupić oddzielnie,różyczka świnka odra a nie jakieś mmr skojarzone. |
oczywiście pójdę,a powiedz mi jeszcze teraz Twoje dziecko zapewne jest szczepione z tego co widzę to tu na Islandi i zapewne szczepionkami kojarzonymi bo takie tu są i co nie zamieniasz je na osobne?narażasz swoje dziecko? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| chomik1 Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
| | Do³±czy³: 19 Sie 2009 | | Posty: 50 | |
|
Wys³any: 7 Kwi 2010, 11:43 Temat postu: ... |
|
|
Dziewczyny ma ktoras adres i tel do kliniki gdzie mozna zrobic USG 4 badz 3D,jaki jest koszt i czy trzeba duzo predzej umawiac sie na wizyte?
oto strona internetowa http://www.9manudir.is/ oraz adres i numer telefonu Sími 533 3433 | Hlíðasmára 2 | 201 Kópavogur .
mozesz zadzwonic okolo tygodnia wczesniej.i to usg robia do 35tygodnia albo 34 niepamietam dokladnie a cena to okolo 15tysiecy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
| karolciaisk
| | Do³±czy³: 08 Gru 2008 | | Posty: 39 | |
|
Wys³any: 7 Kwi 2010, 14:38 Temat postu: |
|
|
| a ktos moze podac nazwe szczepionki jaka tu podaja ?ktos kto juz to szczepienie mial ma nazwe w ksiazecce szczepien napiszcie nazwe jaka tu podaja dziewczyny moze popadamy w paranoje z ta szczepionka w sumie to o kazdej jednej pisza ze ma skutki uboczne powazne nawet ta przeciwko krztusciowi tezcowi itp |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | | Do³±czy³: 16 Sty 2007 | | Posty: 388 | | Sk±d: Keflavik |
|
Wys³any: 7 Kwi 2010, 14:40 Temat postu: |
|
|
Wlasnie bez komentarza , tylko ile osob to przeczyta ? Czy po tym nie beda skakac sobie do gardel?  _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
| nikita333
|
Wys³any: 7 Kwi 2010, 18:05 Temat postu: |
|
|
| karolciaisk napisa³: | | a ktos moze podac nazwe szczepionki jaka tu podaja ?ktos kto juz to szczepienie mial ma nazwe w ksiazecce szczepien napiszcie nazwe jaka tu podaja dziewczyny moze popadamy w paranoje z ta szczepionka w sumie to o kazdej jednej pisza ze ma skutki uboczne powazne nawet ta przeciwko krztusciowi tezcowi itp |
zgadzam się z Tobą,przecież od wielu rzeczy i w różnych sytuacjach następują powikłania a nawet śmierć.Ja też jestem mamą i też wiele razy mam wątpliwości czy dobrze robię ale też myślę że nie należy popadać w paranoję gdyż wszędzie znajdziemy miejsce czy sytuację,w której naszemu dziecku mogłaby stać się krzywda-będzie to dentysta,każdy inny lekarz czy przedszkole czy każde inne miejsce.Co do szczepionek czy leków to niestety ale zawsze już tak będzie że zdarzają się po nich powikłania ale to jest niewielki naprawdę odsetek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|