Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 6 Kwi 2010, 17:09 Temat postu: RRRRRRRRRRR |
|
|
CZY WSZYSCY JUZ DOSTALI PIENIADZE ZA DZIECI OCZEKUJACE NA PRZEDSZKOLE W REKJAVIKU .. W KOPAVOGUR PLACILI 31 MARCA A W CENTRUM ..................... |
|
Powrót do góry |
|
|
| Katrina
| Dołączył: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Kwi 2010, 18:10 Temat postu: |
|
|
edzia :
W Reykjaviku dzisiaj pĹacÄ
. Przynajmniej wiÄkszoĹÄ powinna dostaÄ Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
| monikadob
| Dołączył: 19 Lut 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 0:49 Temat postu: hej |
|
|
Witam.MoĹźe ktoĹ mi pomoĹźe chodzi o to Ĺźe moja cĂłrcia dostaĹa siÄ do przedszkola od sierpnia i mam takie pytanie co bÄdzie jeĹli odmĂłwiÄ i nie bÄdÄ chciaĹa jej puĹciÄ czy nadal bÄdÄ otrzymywaÄ na niÄ
te dodatkowe pieniÄ
Ĺźki 35tyĹ.Czy jeĹli siÄ odmawia przedszkola to oni zabieraja te pieniÄ
dze?A nawet jeĹli bÄdÄ chciaĹa jÄ
puĹcic to czy mogÄ tylko na dwie godziny czy trzeba na dĹuĹźej.ProszÄ o odpowiedz kogoĹ kto siÄ na tym zna. |
|
Powrót do góry |
|
|
| beciaisl
| Dołączył: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 0:54 Temat postu: Re: hej |
|
|
monikadob napisał: | Witam.MoĹźe ktoĹ mi pomoĹźe chodzi o to Ĺźe moja cĂłrcia dostaĹa siÄ do przedszkola od sierpnia i mam takie pytanie co bÄdzie jeĹli odmĂłwiÄ i nie bÄdÄ chciaĹa jej puĹciÄ czy nadal bÄdÄ otrzymywaÄ na niÄ
te dodatkowe pieniÄ
Ĺźki 35tyĹ.Czy jeĹli siÄ odmawia przedszkola to oni zabieraja te pieniÄ
dze?A nawet jeĹli bÄdÄ chciaĹa jÄ
puĹcic to czy mogÄ tylko na dwie godziny czy trzeba na dĹuĹźej.ProszÄ o odpowiedz kogoĹ kto siÄ na tym zna. |
Witam do koĹca nie wiem jak to jest ale pieniÄ
dze dostaje siÄ do 24 miesiÄ
ca dziecka później nie dostaniesz a zawsze moĹźesz zmieniÄ iloĹÄ godzin gdy dziecko koĹczy 24 miesiÄ
ce pieniÄdzy siÄ nie dostaje pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 13:50 Temat postu: |
|
|
teraz niestety jest juz tylko 25 tys. tak mi powiedziala babka ok 2 tyg temu.szkoda |
|
Powrót do góry |
|
|
| monikadob
| Dołączył: 19 Lut 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 16:27 Temat postu: hej |
|
|
A ja dostajÄ 35tyĹ.Tylko ze mieszkam na Kopavogur.To ktoĹ wie jak to jest czy jak odmĂłwiÄ przedszkola dla cĂłrci to czy mi nie zabiorÄ
tych pieniÄ
ĹźkĂłw i czy ewentualnie mogÄ wysĹaÄ cĂłrkÄ na 2 lub 3 godzinki? |
|
Powrót do góry |
|
|
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 16:46 Temat postu: Re: hej |
|
|
monikadob napisał: | A ja dostajÄ 35tyĹ.Tylko ze mieszkam na Kopavogur.To ktoĹ wie jak to jest czy jak odmĂłwiÄ przedszkola dla cĂłrci to czy mi nie zabiorÄ
tych pieniÄ
ĹźkĂłw i czy ewentualnie mogÄ wysĹaÄ cĂłrkÄ na 2 lub 3 godzinki? |
pieniedzy ci nie zabiora do czasu jak dziecko skonczy 2 lata, a z iloscia godzin to ustalasz w przedszkolu, tylko pozniej nie wiadomo jak to bedzie jak juz bedziesz chciala oddac dziecko na pelne 8. Prawdopodobnie bedzie czekalo znowu w kolejce. Dla mnie powiedzieli w przedszkolu ze nie ma problemu jesli chce oddac dziecko na 9h jesli bym chciala na krocej to oni wtedy szukaja dziecka na tych kilka godzin. |
|
Powrót do góry |
|
|
| miki00
| Dołączył: 20 Sty 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2010, 21:51 Temat postu: pieniazki |
|
|
czy wszyscy dostali juz pieniazki dla dzieci po skaczeniu 9 miesiecy do 2 lat w Reykjaviku? gory dziekuje za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
| luiza
|
Wysłany: 4 Maj 2010, 22:13 Temat postu: |
|
|
ja dzis dostalam te pieniadze ,pierwszy raz i troche to dziwne bo ja dostalam i maz i to jakies wyliczone bardzo dokladnie sumy i razem to nie daje ani 35 tys ani 25 ,czy Wy tez tak dostajecie czy cos pomylili w moi przypadku |
|
Powrót do góry |
|
|
| lampeczka
| Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2010, 22:37 Temat postu: |
|
|
luiza napisał: | ja dzis dostalam te pieniadze ,pierwszy raz i troche to dziwne bo ja dostalam i maz i to jakies wyliczone bardzo dokladnie sumy i razem to nie daje ani 35 tys ani 25 ,czy Wy tez tak dostajecie czy cos pomylili w moi przypadku |
to nie jest to.dostaĹaĹ rodzinne. |
|
Powrót do góry |
|
|
| luiza
|
Wysłany: 4 Maj 2010, 22:45 Temat postu: |
|
|
lampeczka rodzinne dostalam bodajze dwa dni temu |
|
Powrót do góry |
|
|
| betty1974
| Dołączył: 29 Wrz 2008 | Posty: 63 | |
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 0:00 Temat postu: .... |
|
|
luiza napisał: | lampeczka rodzinne dostalam bodajze dwa dni temu | Wszystko zalezy od tego,kiedy skladalas aplikacje o dodatek,musi minac pelen miesiac abys dostala rowne kwoty,w takim wypadku dostaliscie od daty zlozenia wniosku. |
|
Powrót do góry |
|
|
| lampeczka
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 9:34 Temat postu: |
|
|
luiza napisał: | ja dzis dostalam te pieniadze ,pierwszy raz i troche to dziwne bo ja dostalam i maz i to jakies wyliczone bardzo dokladnie sumy i razem to nie daje ani 35 tys ani 25 ,czy Wy tez tak dostajecie czy cos pomylili w moi przypadku |
ale to nie moĹźliwe abyĹ ty i MÄĹť dostaĹ te pieniÄ
Ĺźki bo to dofinansowanie jest tylko na jednego z rodzicĂłw.albo TY albo MAĹť, |
|
Powrót do góry |
|
|
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 10:19 Temat postu: |
|
|
mozliwe mozliwe, u nas tez bylo tak ze maz dostawal a teraz obje dostajemy ta sama kwote, nie wiem ile w tym msc bo n ie sprawdzalam ale juz chyba drugi czy trzeci msc dostajemy oboje |
|
Powrót do góry |
|
|
| lampeczka
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 10:33 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisał: | mozliwe mozliwe, u nas tez bylo tak ze maz dostawal a teraz obje dostajemy ta sama kwote, nie wiem ile w tym msc bo n ie sprawdzalam ale juz chyba drugi czy trzeci msc dostajemy oboje |
powaĹźnie???dostajecie po 25.000UmĂśnnunargreiðslur??????maĹź i Ty?? |
|
Powrót do góry |
|
|
| luiza
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 10:48 Temat postu: |
|
|
musze isc najlepiej i sie dopytac ,zobaczymy co z tego wyjdzie |
|
Powrót do góry |
|
|
| lampeczka
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 10:53 Temat postu: |
|
|
luiza napisał: | musze isc najlepiej i sie dopytac ,zobaczymy co z tego wyjdzie |
dasz znac potem jak sie dowiesz???? |
|
Powrót do góry |
|
|
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 21:54 Temat postu: |
|
|
hehe lampeczka chyba nieprzytomna bylam jak to pisalam, w ubieglym msc dostalismy po 12500:) w tym nie wiem bo nie zagladalam, mialam duzo wydatkow i az boje sie wejsc na konto:) |
|
Powrót do góry |
|
|
| lampeczka
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 21:58 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisał: | hehe lampeczka chyba nieprzytomna bylam jak to pisalam, w ubieglym msc dostalismy po 12500:) w tym nie wiem bo nie zagladalam, mialam duzo wydatkow i az boje sie wejsc na konto:) |
no jak tak pomyĹlaĹam Ĺźe mogli wam pieniÄ
Ĺźki po prostu podzieliÄ po poĹowie i Tobie i mÄzowi wpĹacac na konto.to by siÄ zgadzaĹo))
na konto to i ja nie wchodzÄ))ze strachu |
|
Powrót do góry |
|
|
| luiza
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 22:52 Temat postu: |
|
|
dobra juz sie doliczylam ,zgadza sie wszystko mialam za malo pieniedzy ale mi doslali i jak wszystko zliczylam to wyszla prawidlowa kwota a takie dokladne wyliczenia stad ze zaplacone mamy tylk za 3 tyg.ale o tym nasz uprzedzali.szkoda tylko ze placa 25 tys zamiast 35 echhh no coz |
|
Powrót do góry |
|
|
|