reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Islandofilu - kim naprawd臋 jeste艣?
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> R贸偶no艣ci dla Islandofil贸w
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
Patrycja

Do潮czy: 21 Kwi 2004
Sk眃: Islandia-Akranes
PostWys砤ny: 16 Mar 2006, 1:41    Temat postu: hmmmm Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy sie nie myle,ale kiedys juz tu "mielismy"pewnego kibica z Kalisza.Cos tak z propaganda "mial"w nicku......i skin jakis czy cos tam.....
Kv
Patrycja
Jola

Do潮czy: 31 Sty 2004
PostWys砤ny: 16 Mar 2006, 1:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skinhaed propagandzista - by艂 taki..
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
pawel2
Go舵
PostWys砤ny: 16 Mar 2006, 13:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie mialem szans rozpoczac studiow i skonczyc liceum...rodziny nie wybieralem pisalem juz!i nikomu nie chce nic udowadniac z kad to wytrzasnelas?poprsotu kazdy pisze cos o sobie wiec ija napisalem:)znam skinheads propagandzista czesto razem pilismy wodke z tego co wiem to od 2 miesiecy pracuje w Reykjaviku ale nie mam z nim kontaktu!
Powr髏 do g髍y
O.E.
Opiekun Forum
Do潮czy: 03 Lut 2004
Sk眃: Pl. Od S艂o艅ca 3/Europa
PostWys砤ny: 16 Mar 2006, 14:14    Temat postu: OK Odpowiedz z cytatem

pawel2 napisa:
nie mialem szans rozpoczac studiow i skonczyc liceum...

Ka偶dy ma jakie艣 szanse, ale nie wszystkie wykorzystyuje. Niekt贸re wymagaj膮 zaparcia si臋 w sobie i wiele pracy...

Cytat:
nikomu nie chce nic udowadniac z kad to wytrzasnelas?

Odnosi si臋 takie wra偶enie, ale tego nie wiem, czy chcesz co艣 udowodni膰 Smile

Cytat:
poprsotu kazdy pisze cos o sobie wiec ija napisalem:)

I 艣wietnie! Smile
LooCKeRWooD

Do潮czy: 21 Mar 2006
Sk眃: T-ravel
PostWys砤ny: 23 Mar 2006, 19:10    Temat postu: << < LooCKeRWooD > >> Odpowiedz z cytatem

eee!!!ooo...

A ja jestem tu nowym lol i w dodatku islandofilem 8-]
Czasem tak jest ze mijamy sie z przeznaczeniem...
Jak to mo偶liwe? Jednak uwazam ze mozliwe, bowiem nasze zycie tak do konca od nas nie zalezy. Gdyby twoje sprawy nalezaly tylko do Ciebie to bys nie potrzebowal nikogo - po bilecik na bezludna wyspe sie zglos. Spotykamy ludzi, a tych ktorych pokochamy, to od nich zaczynamy byc uzaleznionymi.. Ich decyzje moga same nas skazac na pasmo klesk i niepowodzen zyciowych. Dlaczego? Bo ktos nam cos wybral... zdarza sie naprawde wiele dziwacznych rzeczy w zyciu. Wielu faktow z mojego zycia nie jestem w stanie dzis wytlumaczyc bo nie wiem w co wdepnalem... a gdy brakuje rozeznania to jest juz "jazda na slepego".

Wyrazy podziwu dla Ciebie - Pawel2 - udowodniles klase!!! A miasto Kalisz nie jest mi obce...

Postrafiam...
Steva

Do潮czy: 20 Lut 2004
PostWys砤ny: 23 Mar 2006, 23:10    Temat postu: Re: << < LooCKeRWooD > >> Odpowiedz z cytatem

LooCKeRWooD napisa:

Wyrazy podziwu dla Ciebie - Pawel2 - udowodniles klase!!!

Klasa??? A kt贸ra to klasa i klasa czego? mo偶na wiedzie膰?
pawel2
Go舵
PostWys砤ny: 24 Mar 2006, 0:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

koledze chyba chodzi o moj wyjazd do norwegi praktycznie za darmo i o to jak wyszedlem z nedzy biedy!ja mysle ze tez to jest nie lada wyczyn i klasa wyjsc z nedzy bez pomocy nikogo...gdy dzis patrze na moja przeszlosc to sie dziwie jak ja to zrobilem ?przeciez to niemozliwe a jednak...i gdy dzis patrze na ludzi w podobnej sytuacij co ja bylem kiedys to bardzo bym chcial zeby i oni jakos z tego wyszli choc to bedzie pewnie trudne i 1 na 100 wyjdzie...co prawda nie udalo by mi sie to bez pomocy pana boga ale musze powiedziec ze wszystko zaczelo sie ukladac gdy zaczolem sluchac radia maryja i z radjem maryja modlic sie do boga...to radio maryja pomoglo mi w tym wszystkim zblizyc sie do boga i wyjsc z nedzy co prawda nie mam palacu itp ale mam normlane zycie przecietnego czlowieka!i dlatego bardzo dziekuje temu radiu!jesli tylko moge to wysylam pieniazki na to radio aby moglo dalej funkcjonowac i pomagac takim ludziom jak ja zblizyc sie do boga!mysl;e ze gdyby nie to radio maryja to nadal bym zyl w piwnicach albo juz bym nie zyl...zacytuje tu piosenke peja -staszica story wstecz troche zmeiniona...wspomnieniom nigdy precz kaliniec(moja dzielnica na ktorej zylem w nedzy)story wstecz jeszcze 4 lata temu mowiles o mnie leszcz pawel2 mowi jak jest o tym ten teks a jak bylo dobrze wiem kaliniec story wiesz nie wtepie szalenczym chociaz z nedzy do pieniedzy choc ne trwalo to chwile niczym filmowy seans dluga wyboista droga po sztuke nie na pokaz !pawel2 w 3 roku nowej ery bedac szczery prawda o samym sobie i o zyciu do cholery tyle rzeczy i zdarzen schwytanych straconych marzen tyle chwili skojarzen prubek mysli ofiarze zbrodnie i handel monotonna egzystencja herosi z okolicy z ktorymi mam przemierzac juz wiesz do czego zmierzam?niezwykly bieg wydarzen jak rak nie licze sparzen jestem pawel2 nadal marze bo z kazdym darmozjadem pawel2 dzielil niedole pierdo...niewole sami stworzylismy getto tubulcy i ich pieklo tu zdarzylo sie nie jedno turysci niewskazani bez mapy zagubieni gdybyscie wiedzieli ilu tu walecznych ludzi niueraz burdy nikt nie nudzi te obchodzy po dzielnicy jak nawrozedinicy nawi膮zuje do przeszlosci do zycia w skromnosci do przynaleznosci wszech ogarniajacej zlosci ktora pozbawia radosci maly dzieciak pod piwoszem zbieral drobne na slodycze nie udaje ze nie widze ,nie udaje ze nie slysze ledwo dysze ale mam cos tylko nie wydaj na browar zebys sie malolat z fajkami po katach nie chowal i nie prubuj gadac kumplom ze mam przy sobie towar pod sklep podbijam ziomal tu kazdy mnie kojarzy widok znajomych twarzy z moich zrujnowanych okien ...dzis sklep juz nie istnieje tak samo jak me lokum z boku obserwuje zmiany lekko podlamany gdzie na leprze pytam z administracij chamy co drogi rdzenny czlowiek zostal wyeksmitowany pozostali nieliczni sprawiedliwosc spolecznma mega kur... wrota Wieslawa Magnuszewska znasz mnie od dziecka lecz uwazaj i na ciebie przyjdzie kreska ile razy mnie sprzedala na policje twa rodzina kurewska na psach prokuraturze sprzedalas mnie jestes tchurzem robiles po gaciach sam w zniszconej bramie ja mam na ulicy znamie a ty kur... masz przesrane skonczysz jak zdrajca nie jak meczennik na krzyzu biegnij na kaliniec ja zamieszkam w paryzu i zycze wszystkim bliskim ktorzy zlapali odciski by wyrwali sie z siedliska biedoty i zgniliska pozdrawiam znane geby ja nad morzem艣udziemnym tego zycze kazdemu by powiedzial stop nedzy tego zycze kazdemu tego chce niczego wiecej!wspomnieniom nigdy precz kaliniec story wstecz jeszcze 4 lata temu mowiles o mnie leszcz pawel2 mowi jak jest o tym ten teks a jak bylo dobrze wiem kaliniec story wiesz ...jeszcze tu wroce bedzie kasa kupie ma dzielnice jak herkules pawel 2 postapi dzielnie nie zabronisz mi marzyc o was mysle codziennie siedzac z vixa na alejce odwiedza jdno miejsce chcac wykazac sie gestem dla was to jest wazne wsluchujecie sie we wlasne zycie zycie wlasnie moj zapal nie zgasnie nikt nie ma do mnie zalu ze nie ma mnie z wami na balu ze teraz juz w mieszkaniu a nie pod dziurwaym dachu ze czasu za malo ze juz nie jestem stalym elementem dobrze wiesz ze nie ucieklem musialem znalesc blok zbudowac dla kobiety i rodziny mocny schron a nie guwniany dom raczej zlote dziecko szczescia co z nieszczescia czyni dobro i nadzieje daje wiesz jak?te kawalki to tracki obseruwjesz mnie jak zyje?patrz nie utylem zlotem sie nie obwiesilem jezdze autem jak zamowie tygodniowo na taryfy spokojnie wydam stowe nie poluwe jak kiedys wchodze witaja zgredy rzucam im monety bo tak musi byc niestety,mam priorytety wady i zalety tez wiesz dobrze wiesz pawel2 aliaz wesz jestem zywym dowodem ze mozesz jesli chcesz wiec obudz sie wstawaj bede krzyczal jak denzel wiec working to dziala wlacz sprzet a przybede wspomnieniom nigdy precz kaliniec story wstecz jeszcze 4 lata temu mowiles o mnie leszcz pawel2 mowi jak jest o tym ten teks a jak bylo dobrze wiem kaliniec story wiesz

niestety do dzis na najgorszej dzielnicy w kaliszu kalincu jst nedza i bieda i najwiecej menelsta z ktorymi dzielilem niedole i to jets bardzo smutne...nudzi mi sie wiec napisze cos jeszcze z repertuaru peij pisze z jego piosenek bo w 70%odzwiercidlaja moje zycie moze o tym jak wygladal kiedys moj dzien...

kolejny stracony dzien z zycia poza kontrol膮...jak setra w zolty luty na kaliskich wagonach tak cieszy kazdy ranek jak z kobieta w ramionach zasypiam sie i budze przy muzyce sie nie nudze przyjazni nie zmieniam na pieniadze nie zamieniam nie przeliczam ide dalej wiadomo nie ma lekko chlopakow pies(policja)porobil i ponitencjalne pieklo wal to wal to dla lewicowcyh instytucij otwarta nienawisc kur...nas nie mozesz zabic snu onomato slowem walcze piach pod butem tutaj biedne spoleczenstwo zagram pod zyciowa nute i dlatego co ma lute inncyh rozwiazan nie szukam dla kobiet tez cos mam typu dziw.. czy suka zwady nie szukam chcesz miec bezposredni konbtakt dobrze ruszaja sie biodra pelne usta twrde cyc... potem obolale cipk.. w rytmie tej samej melodi pod dyktamdo tej modlitwy wielokrotnie przelozona siostra boga sie nie boi posluchaj mnie dziecienko w ten sposob nie zarobisz!znow kolejny dzien mi uciekl glupot narobilem jesczze wiecej jak narazie do tej pory zycia swego zmienic nie chce!albo rade damy albo jak ten tynk spadamy stare mury stare bramy kamienice dobrze znamy piwko na przeswice toczy sie kaliskie zycie zadnej diametralnej zmiany ty myslales ze co mamy normalne mieszkanie ukoronowanie pracy ?narazie nicz tego to marzenie wiele znaczy chwila moment i uciekam klade pod palke pod grila z winkiem na swych ziomkow czekam sprawdz wode w basanie jakies twarde suty wyszczyp bo to co zobaczyles zdalo ci sie tylko przysnic cieply jesienny deszcz rozwial wszelkie watplkiowsci fata morgana czas wyskubac oszczednosci 2.30 mam na pilsa niby hu..jako fu wy pijecie bolsa blue dzieci wracaj ze szkol a na skrzyzowaniu tuz pod 3 jakis typek z komorka umawia sie z maniurka mijam go przycianm e zadyma gosciu mieknie obchodzi mnie lukiem ja usmiecham sie pieknie konkret rozbujany gonie autobus siudemke przesiadam sie na rondzie co za upal mokre spodnie nie czekam na neoplan dalej z buta dojde ...alrm wibracyjny odebralem sms wazny mysli sie spietrzyly no i koniec wyobrazni wiudocznie dzien niedobry na styl wolnostylowej jazdy z lekka zadyszka glodnyw porze obiadowej omijam monopolke z bramy slysze POLEJ mijam kolejna krzyzowke na pasach widze sajgon fury na piskuwach gnaja pieszych zabijaja rzucam miesem i przyspieszam wymuszam pierwszenstwo i do domu prosto zmierzam przerabiam trzy haki juz mam wchodzic nie mam gerdy kurde biora mnie nerwy moja mama na zakupach jednak na obiad posluzy mi chmielowa zupa banan od ucha do ucha maniana na czas spasowana tata z paskiem pijany wejsc do mieszkania nie pozwala atak na lodowke chrzan cebula i 3 jajka?cale szcsecie ze przynajmniej sie ostala mineralka to nie pierwsza niespodzianka dla glupiego naiwniaka sama sie nie zrobi kulinarna zachcianka!w oczekiwaniu szamy przeslucham z kompa tracki for skomprat i do pracy nagle blink zawieszka musze z dyskiem isc do deska calkiem niedaleko mieszka nagle slysze go z dalek juz wiem co tam sie dzieje bialy chlopak z czarna muza na narkotykowym systemiewiec zostawiam go w spokoju wracam bum znowu wychodze matka sie pyta kiedy wrocisz nie wiem kumpli spotykam po drodze gatka szmatka ege szege esztemeszte dzwoni wisnai chce muzyke na ski sklad i o cos tam sie ciska dogaduje sparwe koncze i pozdrawiam pyska nie zegnam sie z ziomkami szybko dobijam pod wiate zajezdzam do kolegi siemasz siomus rob cherbate przypale na balkonie raczej kaliskim klimatem wiza wi na kontroli witam sie z ulicy bratem schodze na dol dobry grajgul nagle wkracza cala banda wielka jak ilosc tematow kogo porobil hegremon kto na dragach ma przycinke nagle policja na chwile milkne by zachwile buchnac smiechem ach to tylko dzielnicowy chyba za kare wyslany na kalinca rejony ordynarnie jaram skreta i przycianm czy podejdzie gdyby mial na miare mundur to by wygladal w maier jeszcze a tak sie prezentuje kurde przekomicznie smiesznie czas polac bo sie sciemnia sprawdzam rozkald lini nocnej dziekuweczka ziomus juz mi lej posyp amfetaminy jeszcze trozke chwiejnym krokiem odbijam kursem przez ciemne ulice na ustach dobry rock skinheadoskjie tajemnice wbijam sie w autobus ledwo juz na oczy widze polozylem sie na koncu ucinam mala drzemke jejeje ten skinheads daje pikenie znowu chce mi sie siuru chyba za chwile pekne dzisiaj zbyt duzo browarow i tematow typu tabu wrzucam nowa tasme w wolkmen firmy panasonic na dobranoc na wyciag dobre tracki peij tu jest najlepeij nie wazne gdzie mieszkam i tak jak u skinheada propagandzisty to byl calkiem dobry dzien pijany w 3 xxxx jak snop dog na dr dre grzebie kluczem w zamku czlapiac powoli nogami tam juz szczeka teraz pies tam juz czeka moj tata on dopiero da mi...kolejny stracony dzien z zycia pozakontrola...

rozpisalem sie troszke pozdrawiam i dobranoc
Powr髏 do g髍y
LooCKeRWooD

PostWys砤ny: 24 Mar 2006, 1:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eee!!!ooo...

Bo wszyscy jestesmy czescia natury i szukamy sensu jej dla duszy.
To co napisales jest dla innych megaprzygoda, czyms fantastycznym, ciekawym wyczynem, ale dla Ciebie to byl napewno dramat, to samotno艣膰, to walka z sama smiercia [bo wiesz ze jesli umrzesz to i tak nic nie stracisz] to gonitwa za najprostszym marzeniem - za normalnoscia. "Zdrowemu wszystkiego potrzeba, a choremu tylko jednego" Tragizm czlowieka swiadomego sytuacji w jakiej sie znajduje. A sprobujcie zobaczyc stan duszy... Kto ja podtrzymywal na zyciu?
Zeby to wszystko zrozumiec trzeba miec albo silna empathie albo byc w podobnej sytuacji...

Wyrazy podziwu dla Ciebie - Pawel2 - udowodniles klase!!!

Ide lu&lu

Postro...
Patrycja

Do潮czy: 21 Kwi 2004
Sk眃: Islandia-Akranes
PostWys砤ny: 25 Mar 2006, 11:56    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Pawel2 chyba wykorzystales juz limit pisania na forum.Szczerze powiedziawszy,przez Twoje posty coraz mniej mam ochote do tego forum zagladac.
Patrycja
pawel2
Go舵
PostWys砤ny: 25 Mar 2006, 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widze ze to forum nie jest tolerancyjne...jak sie wypowiada poglady niezgodne z reszta forumowiczow to zaraz jest sie gorszym ...ale luzik zyjac na ulicy wiele lat ptrzezwyczailem sie do bycia najgorszym i traktowania mnie na nierownych prawach!jesli admin sobie zazyczy zablokuje mnie i to jego decyzja!
Powr髏 do g髍y
LooCKeRWooD

PostWys砤ny: 25 Mar 2006, 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

][-]-- I S L A N D O F I L -- [-][

To tak偶e ja.. to tak偶e Pawel2, to tak偶e Ty... Kim jestem naprawd臋?
S膮 ludzie kt贸rzy si臋 nie boj膮 porusza膰 trudnych temat贸w, bo nie zajmuj膮 si臋 w 偶yciu swoim cennym i kr贸tkim - pierd贸艂kami Very Happy
Islandofil to tak偶e cz艂owiek o twardym charakterze i 偶elaznych zasadach...

Postrafiam...
O.E.
Opiekun Forum
PostWys砤ny: 26 Mar 2006, 2:56    Temat postu: Posty Pawel2 Odpowiedz z cytatem

A mnie tam osobi艣cie podobaj膮 si臋 niekt贸re posty pawel2, gdyby tylko troch臋 przecink贸w, cudzys艂ow贸w, kropek, dwukropk贸w i apostrof贸w dorzuci膰, to 艂atwiej by si臋 czyta艂o, bo te teksty piosenek to tak lec膮 ciurkiem, 偶e nie wiem czy to taka "bia艂a poezja", czy te偶 z lenistwa kto艣 zapomnia艂 ten tekst posegregowa膰 Very Happy

Ale og贸lnie nie jest 藕le. 呕yciorys ciekawy, cho膰 tak bym nie gloryfikowa艂 wyj艣cia z n臋dzy poprzez wyjazd za granice. Sztuk膮 jest, jak ju偶 pisa艂em, wyj艣cie z n臋dzy tutaj w kraju.
Ale tak czy owak, wa偶ne jest to, 偶e naszemu rodakowi si臋 uda艂o, 偶e teraz ma normalne 偶ycie. Bo im wi臋cej takich ludzi wyjdzie na ludzi, tym mniej b臋dzie znika膰 rower贸w z naszych piwnic Very Happy
Bo cz臋艣膰 przest臋pstw bierze si臋 przecie偶 z n臋dzy. I cho膰 prawdziwy katolik nie ukradnie nawet, gdy b臋dzie g艂odny, to niestety, nie u ka偶dego wiara jest tak silna...

I ciesz臋 si臋, 偶e s艂uchasz Radia Maryja, bo przynajmniej nie p艂ynie Ci do uszu tylko ta massmedialna papka. Cho膰 osobi艣cie nie s艂ucham tego radia, to s艂ysza艂em wiele dobrego.
Pewnie warto s艂ucha膰 wielu rozg艂o艣ni, by m贸c pos艂uchac argument贸w wszystkich stron. A przynajmniej RM nie musi dba膰 o reklamy i poprawno艣c polityczn膮 i st膮d pewnie wi臋cej obiektywizmu, cho膰 spojrzenie na 艣wiat odbywa si臋 przez pryzmat wiary katolickiej.
Ireth
Alpha Team
Do潮czy: 22 Pa 2004
Sk眃: Dania
PostWys砤ny: 26 Mar 2006, 13:12    Temat postu: Re: Posty Pawel2 Odpowiedz z cytatem

Od偶ajer Egzegeta napisa:
I ciesz臋 si臋, 偶e s艂uchasz Radia Maryja, bo przynajmniej nie p艂ynie Ci do uszu tylko ta massmedialna papka. Cho膰 osobi艣cie nie s艂ucham tego radia, to s艂ysza艂em wiele dobrego.

Shocked Shocked Shocked
Ja sluchalam RM jakis czas. Takiego stezenia jadu, rasizmu i ksenofobii nie ma na innych falach w Polsce. Przykre, ze mianuja sie radiem prawdziwych Polakow i prawdziwych katolikow.
O.E.
Opiekun Forum
PostWys砤ny: 26 Mar 2006, 14:20    Temat postu: Radio Maryja Odpowiedz z cytatem

Je偶eli chodzi o RM to zapraszam na dyskusj臋 do Off-topica http://www.forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=1164

Je偶eli kto艣 chce rozmawia膰 o pawel2 to r贸wnie偶 dobrze za艂ozy膰 temat w Off-topic. Tu jest miejsce tylko do przywitania si臋 i opowiedzenia o sobie.
Cho膰 ten temat mo偶e lepiej przenie艣膰 te偶 do off-topic?
Grabak

Do潮czy: 12 Kwi 2006
Sk眃: Krak贸w
PostWys砤ny: 13 Kwi 2006, 16:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Was, Islandofile!
Cho膰 leciwym jestem cz艂ekiem, staram si臋 z zadyszk膮 nad膮偶a膰 za wariackim post臋pem. I oto ja, technologiczny zacofaniec, zdoby艂em si臋 na kupno komputera i na ruszenie g艂ow膮, by nauczy膰 si臋 obs艂ugiwa膰 to cudo. I jaka偶 to mi艂a niespodzianka mnie spotka艂a- portal o Islandii, zaczarowanej wyspie, na kt贸r膮 zachorowa艂em w szczeni臋cych czasach, po艣r贸d szarzyzny schy艂kowych lat PRL- u. Gania艂em wtedy z wypiekami na twarzy z biblioteki do domu z podniszczonymi tomami Laxnessa oraz jego koleg贸w po fachu z innych skandynawskich krain i zamiast gra膰 na podw贸rku w pi艂k臋, czyta艂em te wszystkie, zbyt wtedy powa偶ne dla mnie ksi膮偶ki, i oddawa艂em si臋 marzeniom o subarktycznych peregrynacjach, kt贸re zreszt膮 szybko si臋 spe艂ni艂y, bom na 艣wiat przyszed艂 w czepku.
Ta choroba, islandofilia, jest chyba nieuleczalna, co jest w sumie do艣膰 pocieszaj膮ce. Jej g艂贸wnym objawem, przynajmniej w moim przypadku, jest ogromna t臋sknota, dobrze wi臋c, 偶e istnieje iceland.pl, i 偶e jeste艣cie Wy, niezawodne lekarstwo na czas, w kt贸rym nie mog臋 by膰 tam, na P贸艂nocy.
I c贸偶 jeszcze o sobie... Jaki jeszcze mo偶e by膰 islandofil? Ja jestem takim, co uwielbia zag艂臋bia膰 si臋 w studiach nad arystokratycznym pr贸偶nowaniem. A my艣l膮 przewodni膮 mojego 偶ycia jest zdanie: "Nigdy nie odk艂adam na jutro czego艣, co mog臋 zrobi膰 pojutrze."
Pozdrawiam wszystkich gor膮co!!!
Powr髏 do g髍y
ndISL

Do潮czy: 11 Lut 2006
Sk眃: Siedlce
PostWys砤ny: 15 Kwi 2006, 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z op贸藕nieniem witam was moi kochani Islandofile Wink
Ot tak przyszed艂 sobie na 艣wiat: niedosz艂y Islandczyk
wystarczy?

Na Islandii jescze nie by艂 ale jak by chcia艂 ho ho Very Happy
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
Grabak

Do潮czy: 12 Kwi 2006
Sk眃: Krak贸w
PostWys砤ny: 17 Kwi 2006, 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie, 偶e wystarczy.
Powr髏 do g髍y
Marbles

Do潮czy: 09 Maj 2006
Sk眃: Krak贸w/B-B
PostWys砤ny: 11 Maj 2006, 17:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam na imi臋 Jola i tez si臋 przedstawie bo nowa jestem^__^.Troch臋 dawno ju偶 ten temat za艂o偶ono no, ale nigdy nie jest zbyt p贸藕no, 偶eby do艂膮czy do rodziny islandofil贸w:PNo wi臋c moja przygoda z Islandi膮 zacz臋艂a si臋 dzi臋ki mojemu ukochanemu zespo艂owi Sigur r贸s.Jak zobaczy艂am ten pi臋kny krajobraz w Gl贸s贸li i Vidra膽 vel til loftarasa to ju偶 na amen wpad艂am:)No i zacz臋艂am szukac informacji o Islandii i dzi艣 pr贸buj臋 ju偶 przekabacic starszego brata 偶eby zamiast do Anglii na wakacje pojecha艂 ze mn膮 do Islandii.Pr贸buje tez uczyc si臋 islandzkiego, ale mieszkam w Bielsku-Bia艂ej i tu niestety nie ma mo偶liwo艣ci 偶adnego kursu(je偶eli kto艣 z okolic Bielska jest w stanie co艣 za艂atwic to z g贸ry dzi臋kuj臋)wi臋c pozostaj膮 mi internetowe kursy i radyjko na tej cudownej stronie.Mam prawie 17 lat^^i ucz臋 si臋 w mojej artystycznej klasie w 1 klasie liceum.W przysz艂o艣ci chc臋 studiowac fotografi臋 i pobawic si臋 troch臋 z filmem.Opr贸cz Sigur r贸s s艂ucham jeszcze Metallicy,G'N'R,Placebo i Coldplay no i wszystkiego co wpadnie w ucho:)To chyba tyle i mam nadzieje, 偶e nie zanudzi艂am:P
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
Piritta

Do潮czy: 04 Cze 2005
Sk眃: Szczecin
PostWys砤ny: 11 Cze 2006, 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O to moje bardzo sp贸藕nione przywitanie.
Mam na imi臋 Weronika i jestem ze Szczecina. Uwielbiam histori臋 i kultur臋 Skandynawii, st膮d zainteresowanie Islandi膮. Na tej pi臋knej wyspie jeszcze nie by艂am, ale w najbli偶szej przysz艂o艣ci wyjazd jest w planach. Chcia艂abym si臋 uczy膰 islandzkiego, ale aktualnie nie mam na to czasu. C贸偶 mo偶na o mnie wiedzie膰 wi臋cej? Very Happy Jak s膮 w膮tpliwo艣ci mo偶na pyta膰Wink
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
viking
User bywa z艂o艣liwy, IGNORUJ takie posty!
Do潮czy: 22 Sie 2005
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 30 Cze 2006, 23:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nie taka pi臋kna ta Islandia w realiach 偶ycia jak si臋 wam wydaje!

Mnie si臋 nie wydaje. Ja tego do艣wiadczam osobi艣cie.
A Ty mo偶e sprecyzujesz swoja wypowied藕.
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> R贸偶no艣ci dla Islandofil贸w Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Nast阷ny
Strona 7 z 11

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.