Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| ilona76 =user usuniÄty na wĹasnÄ
proĹbÄ=
| Dołączył: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 28 Maj 2010, 11:15 Temat postu: |
|
|
Zalogowac sie na stronie mozna tylko raz i jest ona otwarta tylko pomiedzy 20 a 25 dniem kazdego miesiaca w pozostaly czas nie ma takiej opcji zalogowania sie Jezeli zalogowalas sie 20 i dostalas maila potwierdzajacego jeszcze tego samego dnia to wszystko jest ok!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| PiDzej
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 14 | Skąd: Ustka |
|
Wysłany: 2 Cze 2010, 19:00 Temat postu: Przeniesienie zasiĹku do Polski |
|
|
Witam
DostaĹam miesiÄczne wypowiedzenie z dniem 01.06.2010 ChciaĹabym przenieĹÄ zasiĹek do Polski. 01.07.2010 rejestruje siÄ jako bezrobotny i pierwszy zasiĹek dostanÄ 01.08.2010. Czy muszÄ czekaÄ 3 tygodnie na dokument E303, czy mogÄ go zaĹatwiÄ 21.08.2010 a z Islandii wyjechaÄ 10 wrzeĹnia?
ProszÄ o odpowiedĹş
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sylwiam
 | Dołączył: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Cze 2010, 21:28 Temat postu: |
|
|
wniosek o E 303 trzeba zlozyc najpozniej 3 tyg.przed wyjazdem a odbior jest dzien przed wylotem, nie wydaja wczesniej niz 1 dzien przed opuszczeniem Islandii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fantasmagoria
| Dołączył: 29 Sie 2008 | Posty: 21 | |
|
Wysłany: 3 Cze 2010, 18:45 Temat postu: |
|
|
ilona76 napisał: | Zalogowac sie na stronie mozna tylko raz i jest ona otwarta tylko pomiedzy 20 a 25 dniem kazdego miesiaca w pozostaly czas nie ma takiej opcji zalogowania sie Jezeli zalogowalas sie 20 i dostalas maila potwierdzajacego jeszcze tego samego dnia to wszystko jest ok!! | nie zgadzam sie zapomniaĹam sie zalogowaÄ w tym terminie i poszĹam do urzedu pracy gdzie poinformowano mnie ze zalogowaÄ moĹźna sie do konca kaĹźdego miesiaca tyle, Ĺźe pieniÄ
Ĺźki zostaja wypĹacane sÄ
5 dni póşniej.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fantasmagoria
| Dołączył: 29 Sie 2008 | Posty: 21 | |
|
Wysłany: 3 Cze 2010, 18:47 Temat postu: |
|
|
sylwiam napisał: | wniosek o E 303 trzeba zlozyc najpozniej 3 tyg.przed wyjazdem a odbior jest dzien przed wylotem, nie wydaja wczesniej niz 1 dzien przed opuszczeniem Islandii. |
lecÄ do polski w poniedziaĹek i przenosze swĂłj zasiĹek a papiery odebraĹam juĹź wczoraj takĹźe nie jest to tylko jeden dzieĹ jest to jedynie data umowna... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ilona76 =user usuniÄty na wĹasnÄ
proĹbÄ=
| Dołączył: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Cze 2010, 21:08 Temat postu: |
|
|
fantasmagoria napisał: | ilona76 napisał: | Zalogowac sie na stronie mozna tylko raz i jest ona otwarta tylko pomiedzy 20 a 25 dniem kazdego miesiaca w pozostaly czas nie ma takiej opcji zalogowania sie Jezeli zalogowalas sie 20 i dostalas maila potwierdzajacego jeszcze tego samego dnia to wszystko jest ok!! | nie zgadzam sie zapomniaĹam sie zalogowaÄ w tym terminie i poszĹam do urzedu pracy gdzie poinformowano mnie ze zalogowaÄ moĹźna sie do konca kaĹźdego miesiaca tyle, Ĺźe pieniÄ
Ĺźki zostaja wypĹacane sÄ
5 dni póşniej.... |
Mozesz sie nie zgadzac tylko na zebraniu informacyjnym mowia co innego mianowicie ze strona jest zamknieta a w terminie od 20 do 25 jest otwarta i wtedy trzeba sie logowac. Oczywiscie zawsze znajdzie sie ktos taki jak ty i to powoduje dezorganizacje w tym urzedzie!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KMK
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 60 | |
|
Wysłany: 3 Cze 2010, 21:41 Temat postu: |
|
|
To prawda , kaĹźdy kto zapomni o zalogowaniu siÄ w terminie moĹźe to zrobiÄ do 4 dni roboczych tuĹź po nim .PieniÄ
dze przychodzÄ
z 5 dniowym opóşnieniem . TakÄ
informacjÄ uzyskaĹam pod jednym z numerĂłw tel. na stronie urzÄdu pracy. Sprawdzone na wĹasnej skĂłrze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| karolciaisk
| Dołączył: 08 Gru 2008 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 3 Cze 2010, 23:34 Temat postu: .. |
|
|
na spotkaniu tez byla o tym mowa wyjscie awaryjne dla zapominalskich:)pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DevilDance
| Dołączył: 03 Lut 2010 | Posty: 54 | |
|
Wysłany: 4 Cze 2010, 1:04 Temat postu: |
|
|
Cytat: | lecÄ do polski w poniedziaĹek i przenosze swĂłj zasiĹek a papiery odebraĹam juĹź wczoraj takĹźe nie jest to tylko jeden dzieĹ jest to jedynie data umowna... |
poprostu masz fart z wlasnego doswiadczenia wiem! wylatuje jutro a wczoraj bylem odebrac ale niestety ja mialem niefart i dostalm dzisiaj: zasady sa proste 3tygodnie przed wyjazdem nalezy zlozyc wniosek o druk E303 a dzien przed wylotem odebrac! a co do logownia to jest pewien poslizg ale trzeba sie stawic osobiscie! nierozomie jednego jak mozna zapomniec sie zalogowac????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beatka:)
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Cze 2010, 20:36 Temat postu: |
|
|
mam pytanko, w poniedzialek jest zebranie wsprawie zasilku, wiecie moze na ktora godzine? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzioĹek=)
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 171 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 4 Cze 2010, 23:29 Temat postu: . |
|
|
beatka:) napisał: | mam pytanko, w poniedzialek jest zebranie wsprawie zasilku, wiecie moze na ktora godzine? |
ja wiem ze jest zebranie we srode 9.06 o godz. 9.oo PUNKT !
duzo osob jest '' zaproszonych '' na to spotkanie ? ;> |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ako
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 5 Cze 2010, 9:06 Temat postu: Re: . |
|
|
madzioĹek=) napisał: | beatka:) napisał: | mam pytanko, w poniedzialek jest zebranie wsprawie zasilku, wiecie moze na ktora godzine? |
ja wiem ze jest zebranie we srode 9.06 o godz. 9.oo PUNKT !
duzo osob jest '' zaproszonych '' na to spotkanie ? ;> |
ja z kolei wiem o zebraniu 08.06 wtorek miedzy godzina 9.20 a 10.00 _________________ W zyciu jak w tancu,kazdy krok ma znaczenie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Cze 2010, 16:37 Temat postu: |
|
|
hehehe, to ktory dzien wybieramy:)?! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ako
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 7 Cze 2010, 17:55 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie.... od niedawna przebywam na zasilku i chcialabym sobie legalnie dorobic przez 3 miesiace, wiem natomiast ze kwota ktora moge uzyskac u pracodawcy, nie moze przekroczyc 57000.Czy tak jest rzeczywiscie? i czy ta kwota nie zostaje potracona z zasilku? Pozdrawiam. _________________ W zyciu jak w tancu,kazdy krok ma znaczenie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Cze 2010, 20:57 Temat postu: |
|
|
ako napisał: | Mam pytanie.... od niedawna przebywam na zasilku i chcialabym sobie legalnie dorobic przez 3 miesiace, wiem natomiast ze kwota ktora moge uzyskac u pracodawcy, nie moze przekroczyc 57000.Czy tak jest rzeczywiscie? i czy ta kwota nie zostaje potracona z zasilku? Pozdrawiam. |
tak to jest prawda, mozesz dorobic do tej kwoty tylko z tym, ze nie moze to byc regularne wynagrodzenie. Takze sadze zebys zadzwonila i dopytala sie jak to bedzie z tymi 3msc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 8 Cze 2010, 18:19 Temat postu: hej |
|
|
Hej jak po tych spotkaniach z zatrudniaka? oferowali kursy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzioĹek=)
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 171 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 14 Cze 2010, 13:01 Temat postu: |
|
|
czy orientuje sie ktos kiedy jest spotkanie dla bezrobotnych do 25 roku zycia ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 16 Cze 2010, 16:44 Temat postu: |
|
|
nastepne spotkanie do 25rz ma byc jakos w sierpniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kaki87 Wulgarny uĹźytkownik, do zbanowania
| Dołączył: 07 Cze 2010 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 19 Cze 2010, 13:31 Temat postu: zasilek-czy ktos mial podobny przypadek... |
|
|
witam,czy moze ktos z was mial podobny przypadek tzn.zlozylam wniosek o przeniesienie zasilku do Polski 3 tyg.przed planowanym wyjazdem ,tak jak mowia przepisy a po 2 dniach od zlozenia wniosku zadzwonili do mnie ze maja dla mnie prace.Uwazam ze zrobiono to celowo w celu szukania oszczednosci zeby nie musieli wyplacac mi zasilku w Polsce.Czy wogole maja prawo proponowac mi prace jezeli maja informacje ze chce wyjechac.Prosze o odpowiedz,moze kogos innego tez tak urzadzili... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|