reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

byc kobieta w Islandii...
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Kultura
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
Basia

Do³±czy³: 24 Lis 2004
Sk±d: Reykjavik
PostWys³any: 3 Cze 2006, 19:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestesmy z Ciebie dumne!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
O.E.
Opiekun Forum
Do³±czy³: 03 Lut 2004
Sk±d: Pl. Od SÅ‚oÅ„ca 3/Europa
PostWys³any: 3 Cze 2006, 20:18    Temat postu: PodziaÅ‚ drzewa Odpowiedz z cytatem

Grabak napisa³:
A jednak w swym opisie tak całkiem nie uniknąłeś wartościowania. Wskazując na jeden element drzewa skupiłeś się na estetycznej stronie zjawiska, zaś charakteryzując drugi wskazałeś na jego użyteczność.

Zgadza się, bo drzewo było tylko symbolem i mój szybki "podział" był podziałem skrótowym. Oczywiście, liście nie są tylko "ładne", mają bardzo ważną funkcję do spełnienia.
Ale to właśnie głównie estetyka różni korzenie od liści. Zwykle to liście są ładniejsze, a korzenie brzydsze... Choć to oczywiście kwestia gustu (i drzewa) Smile
Grabak

Do³±czy³: 12 Kwi 2006
Sk±d: Kraków
PostWys³any: 4 Cze 2006, 13:11    Temat postu: Drzewa i ludzie Odpowiedz z cytatem

A o gustach, rzecz jasna, siÄ™ nie dyskutuje...
Ale generalnie drzewa są piękne. I ludzkość jest piękna. I każdy element drzewa jest niezbędny, i każdy człowiek, bez względu na płeć, rasę takoż. Ot, życie w swej bajecznej, skomplikowanej złożoności. Jeden wielki cud!

Przyłączam się do gratulacji! Cieszę się z wysokiej oceny za pracę Lauraany! Tak trzymać! Życzę dalszych sukcesów!
Grazyna

Do³±czy³: 06 Gru 2005
Sk±d: Islandia
PostWys³any: 4 Cze 2006, 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciesze sie razem z Toba.
icelandofil
Go¶æ
PostWys³any: 26 Sie 2006, 19:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za moją kochaną dziewczyną każdy islandczyk się ogląda, nawet jak jadą samochodami to bardzo często zawrócą na najblizszym skrzyzowaniu, nie ważne młodzi czy starzy - wszyscy!!! aby móc popatrzec jeszcze raz hehe:) na początku się wkurzałem ale teraz mamy z tego niezły ubaw lol

a tak poza tym to islandzkie kobiety sa mało atrakcyjne... grubaśne rude, strasznie blade, więc się nie dziwię ze tak się zachowują Panowie Islandurzy
Powrót do góry
pstpila

Do³±czy³: 07 Lis 2006
Sk±d: Reykjavik
PostWys³any: 8 Lis 2006, 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja, szczerze mówiąc, nie widzę nic dziwnego w tym "nacisku", bo o ile urodę można poprawiać tylko w pewnych granicach, to każda kobieta powinna dbać o to, by być szczupła. Przynajmniej. Dlatego, że ze świeczką można szykać atrakcyjnego mężczyzny, który by preferował "puszyste". Co do punktu widzenia Polek, że Islandki są łatwe, to uważam, że to Polki są wiecznie dziewice i liczą niewiadomo na co. Poza tym gdzieś czytałem, że w Islandii jest uwarunkowane kulturowo, że to dziewczyna robi pierwszy krok aby poderwać chłopaka. I tak powinno być.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Kultura Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.