Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 19 Sty 2011, 15:37 Temat postu: |
|
|
Norbi bedzie dobrze... trzymam kciuki za ciebie i malenstwo. Ja tez boje sie jak to bedzie u nas ale pamietaj wiele osob jest z wami, dasz rade.
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
| Do潮czy: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wys砤ny: 23 Sty 2011, 18:24 Temat postu: |
|
|
Kochane a jak bra艂y艣cie swoje male艅stwo ze szpitala? W foteliku czy na r膮czkach? Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elza74
| Do潮czy: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 23 Sty 2011, 18:41 Temat postu: |
|
|
bez fotelika nie wypisz膮 dziecka ze szpitala,trzeba mie膰 fotelik b膮d藕 noside艂ko  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wys砤ny: 23 Sty 2011, 19:40 Temat postu: |
|
|
oczywi艣cie mamy fotelik, ale si臋 zastanawia艂am, czy taki noworodek nie jest za ma艂y na fotelik |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 23 Sty 2011, 20:16 Temat postu: ? |
|
|
gwiazeczka na kiedy masz termin? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wys砤ny: 23 Sty 2011, 20:21 Temat postu: |
|
|
Ewcia mam termin na 5 lutego, ale nigdy nie wiadomo.... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 0:11 Temat postu: |
|
|
Prawda, nigdy nie wiadomo kiedy dzieciatko bedzie chcialo przywitac sie z mama
Ja mam termin na 11 lutego - dzis spakowalam torbe ktora zabiore do szpitala bo maly zadecyduje ale mam nadzieje, ze poslucha sie mamy i poczeka  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 0:34 Temat postu: |
|
|
No ja te偶 mam nadziej臋, 偶e poczeka, cho膰 brzuszek m臋czy  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 10:49 Temat postu: |
|
|
to fakt, coraz mniej moge zrobic i szybciej sie mecze. Gwiazdeczka czy orientujesz sie jak dlugo z malenstwem jest sie w szpitalu i co dokladnie musisz zabrac ze soba? Slyszalam rozne opinie wiec mam watpliwosci, spakowalam sie na czuja... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 12:16 Temat postu: |
|
|
Ja rodz臋 19lutego i ju偶 po艂o偶na da艂a mi wykaz co mam zabra膰 do szpitala.
Warto obejrze膰 te偶 filmy przygotowane przez oddzia艂 po艂o偶niczy, s膮 tam chyba r贸wnie偶 informacje co zabra膰:
http://vimeo.com/channels/161486
Je艣li chodzi o czas pobytu to przy normalnym porodzie: pierwsze dziecko do 24h a kolejne od 4do12h.
Je艣li chcecie to dodam t膮 list臋, wygl膮da to teraz podobnie jak w Polsce (jednak nie w takich ilo艣ciach bo jeste艣 tylko 24h )  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 13:29 Temat postu: |
|
|
lew napisz ta liste, mniej wiecej wiem co zabrac bo siostra we wrzesniu rodzila jej polozna kazala zabrac tez reczniki ktore okazaly sie zbedne. Ja mam termin na 26 stycznia i dopiero 2 dni temu sie spakowalam:)
pozdrawiam brzuchacze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 13:47 Temat postu: |
|
|
Dzi臋kuj臋 Ci lew za te filmiki Super wygl膮da to gniazdko, zobaczymy jak to b臋dzie.
Ewcia a co do torby to ja spakowa艂am to co uwa偶am, 偶e b臋dzie mi i dzidzi potrzebne, najwy偶ej czego艣 nie u偶yj臋, lepiej mie膰 za du偶o ni偶 ma czego艣 brakowa膰. Ale chyba r臋czniki tam s膮? Zastanawia艂am si臋 czy nie zabra膰 papierowych, ale chyba tam b臋d膮 takie rzeczy prawda? Ale z mi艂膮 ch臋ci膮 zobacz臋 t臋 list臋, bo mo偶臋 co艣 mi umkn臋艂o, cho膰 ostatnio w polskiej telewizji by艂o o wyprawce do szpitala i pokazywali 偶e mo偶na wzi膮藕膰 pi艂eczki takie do tenisa, kt贸re pos艂u偶膮 do masa偶u hehe, ale na filmiku widzia艂am, 偶e maj膮 tam takie 艂adne pi艂eczki z kolcami. Ojej ciekawe co to b臋dzie i jak..... trzymam za Was i za siebie kciuki dziewczyny  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 15:29 Temat postu: |
|
|
A rozmawialyscie juz z polozna co dokladnie zrobic jak sie zacznie, kiedy do szpitala i dokladnie gdzie, czy najpierw zadzwonic? Mam wiele pytan a do poloznej dopiero w czwartek wiec bede miala do niej liste pytan   |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 15:55 Temat postu: |
|
|
Reczniki tam sa, Klapki pod prysznic tez mozecie zabrac. Ubranka dla dzidziusia, chusteczki jednorazowe dla maluszka, pampersy,
a co najwazniejsze czego nie mozecie zapomniec to WASZA KARTA CIAZOWA I WSZYSTKIE WYNIKI BADAN] |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 16:05 Temat postu: |
|
|
Lista jest w j臋zyku islandzkim, mam nadziej臋 偶e dobrze zrozumia艂am...
Wklejam zdj臋cie listy(chyba z lenistwa), mam nadziej臋 偶e wszystko na niej jest widoczne (troch臋 pomaza艂am t膮 list臋 ale nie my艣la艂am 偶e b臋d臋 j膮 wkleja膰
Sloppur to chyba szlafrok czy co艣 w tym stylu, je艣li chodzi o przek膮ski to w szpitalu dostaniemy jedzenie i picie tu bardziej maj膮 oni na my艣li co艣 co lubisz itp. Wiele z tych rzeczy dla mnie jest zb臋dna np. muzyka, gazety ale jak kto艣 lubi czyta膰 w czasie skurcz贸w...Z informacji ustnych wiem 偶e wszystko b臋dzie opr贸cz podpasek i pampers贸w jednak ze wzgl臋du na ci臋cia koszt贸w po艂o偶ne maj膮 zach臋ca膰 do posiadania swoich rzeczy np g膮beczek. Na czas porodu mo偶na mie膰 ich koszule,potem pewnie te偶 je艣li chcesz, ubranka te偶 jakie艣 s膮...Teraz nie wygl膮da to jak kiedy艣 gdy wszystko by艂o w szufladach ale je艣li czego艣 si臋 nie we藕mie to mo偶na poprosi膰 np. majtki jednorazowe i na pewno si臋 dostanie na czas a偶 m膮偶 dowiezie wasze
W razie niejasno艣ci piszcie...
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 16:08 Temat postu: |
|
|
lew gabeczki? a co to w ich mniemaniu jest? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kocurek Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Sk眃: Rvk |
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 16:29 Temat postu: szpital |
|
|
Hej dziewczyny, ja rodzi艂am dok艂adnie 8 tyg temu i w szpitalu mia艂am oczywi艣cie swoje klamoty ale podczas porodu korzysta艂am z ich koszulek( po co swoje brudzi膰 ) p贸藕niej sie przebra艂am w swoja pizamke, za艂o偶yli mi tez te majteczki poporodowe i podklady te偶 sa w kazdej lazience 偶eby z nich korzysta膰. Dodam, 偶e mia艂am wszystko w torbie swoje, ale jak by艂o to sie korzysta艂o. Personel nie robi艂 偶adnych problem贸w, ze wszystkiego mo偶na by艂o korzysta膰.ciuszki dla siebie i dzidzi mia艂am swoje, pampersiki i chusteczki te偶. Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 17:00 Temat postu: |
|
|
G膮beczki- ja przy pierwszym dziecku jak ka偶da mama mia艂am chusteczki jednak po pierwszym u偶yciu w szpitalu pokazali mi te g膮beczki i stanowczo odradzili stosowania chusteczek.
Dla mnie okaza艂y si臋 rewelacyjne, u偶ywali艣my je ponad rok (nawet do Polski je bra艂am). G膮beczki s膮 艂agodniejsze od chusteczek bo u偶ywasz tylko wody, potem suszysz papierem i gotowe (zero odparze艅). Spos贸b rewelacyjny, zdrowy i tani W domu warto mie膰 tak膮 miseczk臋 podw贸jn膮 na wod臋 i brudne g膮beczki czy papier. Mo偶e by膰 te偶 zwyk艂a chodzi tylko o przyniesienie wody do przewijaka. Po jakim艣 czasie do wody dolewa艂am odrobin臋 myde艂ka ale na pocz膮tku po艂o偶na odradzi艂a nam stosowania chemii. Dla mnie g膮beczki s膮 rewelacyjne, oczywi艣cie zawsze trzeba mie膰 pod r臋k膮 chusteczki zw艂aszcza w podr贸偶y ale w domu ja polecam g膮bki.
Mo偶na je dosta膰 w ka偶dym sklepie my kupujemy w Bonusie ich koszt to chyba 150kr za opakowanie 75szt. s膮 na dziale rzeczy dla dzieci.
  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 17:01 Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z kocurkiem.
podpaski sa,majteczki tez. my musielismy zostac troszke dluzej i polozne dawaly mi podklady kiedy tylko poprosilam,poniewaz te ktore mialam ze soba nadawaly sie do kosza!.
a co do ubranek dla dziecka,(to ja na swojej sali mialam w szafce,jednak rozmiar nie ten--wielkie spioszki jak dla rocznego dziecka) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wys砤ny: 24 Sty 2011, 18:07 Temat postu: |
|
|
hmmm to ja si臋 zastanawiam czy dobre podpaski kupi艂am natracare i jest napisane new mother, s膮 dosy膰 du偶e, ale mo偶臋 powinnam si臋 zapyta膰 w aptece, chocia偶 oni jak si臋 ich o co艣 pyta to przewa偶nie nie wiedz膮, nie to co polskie aptekarki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|