Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Skorpion28
| Dołączył: 22 Lip 2009 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 18 Sty 2011, 16:24 Temat postu: Problem |
|
|
Witam Wszystkich jestem tu z Was naj krocej bo 1.5 roku i mam pytanie pol roku jestem na zwolnieniu i za grudzien zwiazki mi nie zaplacily? moze ktos moze mi pomoc? napisali mi ze 180 dni minelo i KONIEC wiec mam umrzec z glodu? A moze ktos ma namiary tel itp do pani Ewy ktora podobno pomaga w takich przypadkach? podobno 2 dni w tygodniu przyjmuje w biurze w Keflaviku na przeciwko netto a potem nie wiem moze w stolicy z gory dziekuje za kazda pomoc.Pozdrawiam serdecznie.Zrozpaczony _________________ Skorpion |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Sty 2011, 13:43 Temat postu: |
|
|
Po zakonczeniu wyplat ze zwiazkow jest mozliwosc otrzymania pieniedzy z urzedu socjalnego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Skorpion28
| Dołączył: 22 Lip 2009 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 21 Sty 2011, 18:29 Temat postu: omoc |
|
|
Sxxxxn napisał: | Po zakonczeniu wyplat ze zwiazkow jest mozliwosc otrzymania pieniedzy z urzedu socjalnego. |
Tak ale socjal mi powiedzial ze teraz placi mi jabuszko ale oni odmowili bo zwolnienie jest skierowane do firmy a nie do nich?! _________________ Skorpion |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Iwonaa
| Dołączył: 20 Lis 2008 | Posty: 44 | |
|
Wysłany: 21 Sty 2011, 22:08 Temat postu: |
|
|
Witam.
Mam takie pytanie.
Czy mogÄ staraÄ siÄ o zasiĹek dla bezrobotnych jeĹźeli na rok czasu wyjechaĹam do Polski, a teraz zamierzam przyjechaÄ do Islandii, gdzie przepracowaĹam wczeĹniej 3lata?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Sty 2011, 2:39 Temat postu: |
|
|
Z tego co pamiÄtam to limit wynosiĹ 12 m-cy. Po tym czasie nie mozna siÄ starac o zasiĹek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 24 Sty 2011, 1:20 Temat postu: |
|
|
Iwonaa napisał: | Witam.
Mam takie pytanie.
Czy mogÄ staraÄ siÄ o zasiĹek dla bezrobotnych jeĹźeli na rok czasu wyjechaĹam do Polski, a teraz zamierzam przyjechaÄ do Islandii, gdzie przepracowaĹam wczeĹniej 3lata?
Pozdrawiam |
StaraÄ moĹźna siÄ zawsze
Znam podobny przypadek, zasiĹek zostaĹ przyznany. Decyzja jest podejmowana indywidualnie. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lilla
| Dołączył: 12 Gru 2008 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 25 Sty 2011, 2:26 Temat postu: |
|
|
Mam takie pytanie.
Pozdrawiam[/quote]
Z tego co ja wiem na 100% jesli przed wyjazdem z Islandii byĹlaĹ na bezrobociu i zawiesiĹaĹ je nie przenoszÄ
c ĹwiadczeĹ ze sobÄ
, to nawet po pobycie poza IslandiÄ
powyĹźej 12 mcy dostaniesz bezrobocie w takim samym wymiarze jakie pobieraĹas przed wyjazdem. Znam osobÄ ktĂłra byĹa w takiej sytuacji.Powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karolciaisk
| Dołączył: 08 Gru 2008 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 27 Sty 2011, 15:21 Temat postu: hej |
|
|
mam pytanie moze ktos wie cos na ten temat mieszkalam w islandii 4 lata otrzymywalam zasilek dla bezrobotnych przez pol roku potem przenioslam go na 3 mce do polski (transfer)ostatnie pieniadze otrzymalam w grudniu myslalam ze w polsce sie poprawilo i mialam zamiar tu zostac ale niestety wiec mam pytanie czy jakbym wrocila teraz na islandie czy mam prawo do wznowienia zasilku???czy jest taka mozliwosc?czy ktos cos wie na ten temat ?pozdrawiam i dziekuje za wszelka odp |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Karin.
 | Dołączył: 25 Wrz 2008 | Posty: 227 | Skąd: WrocĹaw || Reykjavik |
|
Wysłany: 27 Sty 2011, 16:45 Temat postu: Re: hej |
|
|
karolciaisk napisał: | mam pytanie moze ktos wie cos na ten temat mieszkalam w islandii 4 lata otrzymywalam zasilek dla bezrobotnych przez pol roku potem przenioslam go na 3 mce do polski (transfer)ostatnie pieniadze otrzymalam w grudniu myslalam ze w polsce sie poprawilo i mialam zamiar tu zostac ale niestety wiec mam pytanie czy jakbym wrocila teraz na islandie czy mam prawo do wznowienia zasilku???czy jest taka mozliwosc?czy ktos cos wie na ten temat ?pozdrawiam i dziekuje za wszelka odp |
no to jak tu wrocisz to musisz od nowa popracowac;)
ja tez przenosilam zasilek do Polski na 3msce i jesli chcesz miec kontynuowany zasilek tutaj,na is, to musisz wrocic przed uplywem 3 miesiecy, jak rpzenosilas to tam na druku e303 mialas date do kiedy wrocic.
Jesli nie wrocilas,to jak tu przyjedziesz to niestety chyba musisz popracowac rok od nowa ; ) _________________ :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek M
| Dołączył: 10 Kwi 2009 | Posty: 48 | Skąd: LUBLIN - HAFNARFJORDUR |
|
Wysłany: 27 Sty 2011, 17:04 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Jesli nie wrocilas,to jak tu przyjedziesz to niestety chyba musisz popracowac rok od nowa ; ) |
NIESTETY ???  _________________ Guilty for being the best |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
 | Dołączył: 24 Paź 2009 | Posty: 106 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2011, 16:25 Temat postu: zasiĹek |
|
|
Podejrzewam, Ĺźe w najgorszym przypadku bÄdziesz musiaĹa odczekaÄ 40 dni karencji,a potem otrzymasz zasiĹek, prawdopodobnie z wyrĂłwnaniem za okres w ktĂłrym miaĹaĹ karencjÄ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Buszmenka
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2011, 17:56 Temat postu: |
|
|
A moze ktos wie dlaczego w tym miesiacu jest nizszy zasilek????to juz taki bedzie??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
| Dołączył: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2011, 20:34 Temat postu: |
|
|
Witam mam pytanie jestem obecnie na macierzyĹskim czy jeĹźeli sama zrezygnuje z pracy po zakoĹczeniu macierzynkiego moge dostaÄ zasiĹek?czy tylko wtedy gdy szef mnie zwolni? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 31 Sty 2011, 22:06 Temat postu: |
|
|
Buszmenka napisał: | A moze ktos wie dlaczego w tym miesiacu jest nizszy zasilek????to juz taki bedzie??? | podobno ulga podatkowa (Skattkort) nie jest wliczony  _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Alex_ok
| Dołączył: 27 Gru 2010 | Posty: 1 | Skąd: Hafnarfiordur |
|
Wysłany: 31 Sty 2011, 23:16 Temat postu: |
|
|
Ale dlaczego?????I co teraz????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 31 Sty 2011, 23:18 Temat postu: |
|
|
Alex_ok napisał: | Ale dlaczego?????I co teraz????? | A dlaczego to lepiej zapytaÄ w urzÄdzie... _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
|
Wysłany: 31 Sty 2011, 23:21 Temat postu: ulga |
|
|
Jesli nie byla uwzgledniona, to bedzie w nastepnym miesiacu... taka jest zasada ....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 1 Lut 2011, 0:54 Temat postu: |
|
|
Dlaczego zasilek byl wiekszy w grudniu to juz nikt nie zapytal. Tylko teraz pytania jak jest mniejszy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
|
Wysłany: 1 Lut 2011, 1:47 Temat postu: zasilek |
|
|
zasada jest prosta.... za grudzien....zasilek powiekszony o 10 dni rozliczeniowych + desemberuppbot = wiekszy....
teraz - 10 dni z zeszlego roku(zamkniecie roku rozliczeniowego) = mniejszy "kuroĹ" w lutym..... coĹ jeszcze?
Ps.wiadomo, ze naliczaja od 20 do 20!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lut 2011, 9:27 Temat postu: |
|
|
widziaĹam launa za zeszĹy m-c i za bieĹźÄ
cy i nie ma Ĺźadnego 10 dniowego powiekszonego okresu rozliczeniowego, dodatkowo kwota brutto jest identyczna! RĂłznica jedynie polega na PersĂłnuafsl.
A desemberuppot nie ma tu nic do tego (tak poinformowali w Vinnumala) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|