| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
| kxtqrihwtg ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| | Do³±czy³: 02 Lip 2006 | | Posty: 24 | | Sk±d: duńskie lesbos |
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 20:01 Temat postu: konsekwencje nie dla wybrańców? |
|
|
Chciałem poruszyć temat cenzurowania tekstów oraz konsekwencji dla ich autorów. Otóż natchnęła mnie dzisiejsza sytuacja, gdzie Viking napisał obraźliwego posta pod moim adresem (Viking sory ale nie mogę ujawnić co chciałeś żebym Ci zrobił...) i ten post został skasowany. Oczywiście rozumiem to! Bardzo słuszna reakcja admina. Chociaż można było zostawić część tekstu na temat technik używanych przez Vikinga przy robieniu zdjęć.
Ale nie o to chciałem zapytać, a mianowicie o to czy Viking jest jakimś użytkownikiem na specjalnych przywilejach? Bo wulgarny tekst został usunięty, ale na tym "kara" się kończy. Czy jak się jest Vikingiem, to można pisać tekstami wyniesionymi z domu, bez obawy że co najwyżej skasują, i nic więcej? Bo Założę się, że gdybym ja jako nowy użytkownik napisał, to co napisał Viking w odpowiedzi, to pewnie dostałbym ostrzeżenie lub został zbanowany! Więc jak to jest w praktyce?
Czuję niesprawiedliwość!
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | | Do³±czy³: 03 Lut 2004 | | Posty: 2552 | | Sk±d: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 20:26 Temat postu: Post |
|
|
Twój post narusza regulamin, gdyż wszelkie uwagi co do pracy adminów należy zgłaszać na PW.
Posty są kasowane lub moderowane przez Adminów tak by nie naruszać Regulaminu.
Post Vikinga został skasowany, gdyż pod wpływem emocji trochę za dużo powiedział.
Właściwie miał być tylko ocenzurowany, ale przez pomyłkę wcisnąłem nie ten przycisk i post się cały wziął i skasował. Zdarza się.
Twój post również został poprawiony, gdyż cytował post Vikinga.
Nie jestem demokratą i nie traktuję ludzi równo. Gdy ktoś swoim pierwszym postem narusza regulamin, to często jest banowany nawet bez ostrzeżeń.
Natomiast użytkownicy, którzy mają duży i pozytywny dorobek na Forum, mają pewne ulgi. Im wolno więcej. Jako admin przymykam czasem na to oko.
Bo jeśli dajesz, to czasem możesz też wziąć...
Co do Vikinga, to jego zdenerwowanie wynikło z twoich nieregulaminowych prób zdenerwowania Go.
Bo jak już pisałem wcześniej, krytykując innych należy starać się robić to w sposób życzliwy. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 20:33 Temat postu: |
|
|
teraz wszystko rozumiem.
Jednak nie mogę zgodzić się z tym, że celowo drażnię kogokolwiek, jeśli ktoś denerwuje się z powodu moich tekstów, to tylko i wyłącznie, że interpretuje je w taki a nie inny sposób. A jak wiadomo: Ilu użytkowników, tyle interpretacji. Nie moja wina, że ktoś interpretuje tekst w sobie wygodny sposób. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 22:16 Temat postu: Racja |
|
|
Masz rację, że interpretacji może być sporo. Tym większa ciąży na Tobie odpowiedzialnośc, by pisać tak, by jak najmniej można było doszukać się w tym złych intencji.
Nie dotyczy to tylko Ciebie, ale wszystkich innych osób (w tym i mnie)
Ponieważ obserwowałem twoją wymianę zdań z Vikingiem, doszedłem do wniosku, że starasz się (być może podświadomie) zdenerować Vikinga.
Moje podejrzenia okazały się trafne, bo Viking się zdenerwował.
Skoro więc sporo ludzi odczytuje agresję w twoich postach, to może warto popracować nad milszym tonem krytyki  _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 22:50 Temat postu: |
|
|
| Viking nie jest wyznacznikiem jakości postów. Skoro się zdenerwował, to sam powinien nad sobą popracować.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 22:58 Temat postu: Wina |
|
|
Wina leży po obu stronach, bo najwyraźniej (przynajmniej tak wyglądało) starałeś się doprowadzić do takiego finału.
Nie oznacza to, że viking postapił prawidłowo ulegając nerwom. Ale na tym Forum nie liczy się tylko co piszesz, ale też jakie masz intencje.
Skoro można się domyślać, że masz złe intencje, to masz dwa rozwiązania:
a) jeśli rzeczywiście masz złe, to możesz się cieszyć, że jeszcze nie zostałes zbanowany
b) jeśli nie masz złych intencji, to zmień ton swoich wypowiedzi, by dobre intencje były lepiej widoczne i by admini nie musieli się zastanawiać, czy nie warto Cię zbanować...
Oczywiście to admini decydują (subiektywnie) czy twój ton można uznać za niezgodny z Regulaminem. Nigdy taki wyrok nie będzie w 100% pewny; ale nie da rady bez skanera mózgu sprawdzić jakie ktoś ma intencje. Pozostaje tylko analiza postów i ich skutków. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 23:04 Temat postu: |
|
|
| Moje intencje nigdy nie są złe! Jak też nigdy nie kierowałem obraźliwych epitetów pod adresem konkretnych osób, w przeciwieństwie do Vikinga oraz Ireth. Dyskutuje na temat działalności osób oraz wynikających z tego następstw a nie na temat konkretnych osób! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 23:27 Temat postu: |
|
|
Żeby nie być gołosłownym, chciałem wyciągnąć "pomocną dłoń" do Vikinga!
Viking! stary! nie smuć się! nie ma tego złego co by na dobre wyszło!
Zachęcony Twoją odpowiedzią chciałbym spotkac się z Tobą! Może zaprosisz mnie do siebie? Porobimy fajne fotki, popstrykami, zaprzyjaźnimy się. Zobaczysz, polubisz mnie! nauczysz mnie fajnych trików fotograficznych, ja nauczę Ciebie fajnych. Zrobimy wspólne przyjacielskie fotografie!
Co Ty na to Viking? "pomocna dłoń" ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wys³any: 6 Lip 2006, 23:52 Temat postu: Ataki |
|
|
Obrazić można nawet kpiną lub wyrażeniami, które można w taki sposób odebrać. Czasem taki podtekst jest gorszy niż bezpośrednia obelga...
Tak samo jak piszesz "zaprzyjaźnimy się" do vikinga. Może to być prawda, a może kolejny sposób na kpinę...
Tak jakoś budujesz zdania, że pozostaje takieniedopowiedzenie, które może właśnie oznacząć kpinę...
Napisz coś o sobie, co robisz, gdzie mieszkasz, skąd pochodzisz, jakie masz hobby. Jest na to specjalny temat, gdzie możesz dać się poznać innym. W ten sposób dasz szansę Vikingowi, by mógł Cię polubić, o ile jesteś tego wart...
Nie jest powiedziane, że Viking da się polubić, lub że jest jakimś super kolegą. Ale też nieuzasadnione byłoby takie atakowanie tej właśnie osoby, która mimo wszystko pomaga też innym osobom na Forum. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lenny
| | Do³±czy³: 15 Mar 2005 | | Posty: 216 | | Sk±d: Keflavik/Reykjavik |
|
Wys³any: 7 Lip 2006, 0:18 Temat postu: |
|
|
pewnie zostane za to zbanowany, ale to co przeczytalem dzisiaj w kilku postach przechodzi ludzkie pojecie.
p.o. admina Odżajer interpretuje posty na wygodny dla siebie sposob i dzieli uzytkownikow na tych ktorych lubi i na tych ktorych nie lubi, czego najlepszym przykladem jest kasowanie i ingerencja w posty pisane przez forumowiczow. To juz wielka przesada!! Czlowiek nie jest w stanie zapanowac nad calym balaganem jaki sie tutaj dzieje bo sam wdaje sie w durnowate dyskusje, ktore ciagnie w nieskonczonosc nie wnoszac niczego do tematu poza dziwnymi tekstami o charakterze moralizatorskim... zupelnie tego nie rozumiem.
Czy sa jeszcze na tym forum normalni admini???.....EINAR, JOLA wracajcie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wys³any: 7 Lip 2006, 0:54 Temat postu: Lenny |
|
|
A lenny musi zacząć każdą dyskusję z adminem od "pewnie zostanę za to zbanowany".
A ja powiem: pewnie zostanę za to wyklęty, ale powiem Ci, że się czepiasz z braku innego zajęcia. Jest tyle ciekawych dyskusji, gdzie możesz zabrać głos, ale zawsze chcesz wtrącić się tam, gdzie akurat ja coś piszę, co jak twierdzisz Ciebie nie interesuje...
Co za typ człowieka!! Ratunku!
Nie ja interpretuję! Zauważ, że ja interpetuję jeszcze łagodnie. Inni nie mają złudzeń i widzą w niektórych postach bezpośredni atak na innego użytkownika. Ale lenny musi się czepić mnie, bo chyba się we mnie zakochał (może jest gejem, a może wciąż myśli, że jestem kobietą)...
No bo kto się lubi ten się czubi
Ktoś musi interpretować posty. I będzie to robił KAŻDY ADMIN. Ja tylko jestem bardziej surowy, a ponieważ działam w pojedynke, więc tak jak ostrzegałem, często kasuję i banuję bez ostrzeżeń.
Nie dzielę użytkowników na tych, których lubię i nie lubie, tylko na tych, którzy mają duży wkład w to Forum i natych, którzy w pierwszym poście rażąco łamią Regulamin.
Ale oczywiście, jak kogoś lubię, to mogę mu wybaczyć drobne błędy. Niestety, jak kogoś nie lubie, to tym bardziej, bo potem od razu podniosłaby się wrzawa, że się mszczę. A niejaki lenny napisałby "a mnie pewnie zbanujesz".
Jest to właściwie pewna próba sterroryzowania admina. Wypominając mu wirtualne błedy, starasz się wpłynąć subiektywnie na moje decyzje, tak by były po twojej myśli. Pisząc "pewnie mnie zbanujesz" dążysz do tego, bym tego nie robił... Manipulujesz gorzej niż ja, więc przestań chrzanić dyrdymały i zrób coś pożytecznego na Forum. Znajdź komuś pracę, odpowiedz na pytania turystów, zgłoś się na honorowe oddawanie krwi...
| Cytat: | | Czlowiek nie jest w stanie zapanowac nad calym balaganem jaki sie tutaj dzieje bo sam wdaje sie w durnowate dyskusje, ktore ciagnie w nieskonczonosc nie wnoszac niczego do tematu poza dziwnymi tekstami o charakterze moralizatorskim |
Masz rację! Nie będę się wdawał w takie moralizatorskie gadki. Będę banował i tyle! Dzięki za poradę! :jezyk:
Moje moralizatorskie gadki wynikają z kredytu zaufania, że może jakis użytkownik nie chciał zrobic nikomu krzywdy, tylko ma taki szorstki tryb kontaktowania się z ludźmi. Może powinienem napisac na priva... Ale chciałem, by wszyscy zastanowili się, czy to na pewno atak, czy może nie... Szczególnie sam zaatakowany.
Jak jesteś taki mądry, to napisz mi co Ty byś zrobił.
Może przez tydzień będę wykonywał twoje wskazówki. Jak nie będzie żadnych zastrzeżeń, a regulamin nie będzie poważnie naruszany, to może się okaże, że się bardziej ode mnie nadajesz.
Może telepatycznie wyczuwasz wrogość w ludziach? I zgóry wiesz kogo i kiedy banować...
Czy myślisz, że Jola i Einar nie kasowali postów? Że nie poprawiali ich treści? Gwarantuje to regulamin. Bo to nie jest forum do kłótni, więc każdy taki post może być usunięty...
Czasem zdarzają mi się pomyłki. Zgadza się. Ale nawet nie zdajesz sobie sprawy ile to roboty zajmuje adminowanie takim forum. Ale myślę, że ilość błędów jest znikomo mała w porównaniu do w miarę przyzwoitego działania Forum.
Zawsze się znajdzie ktos kto chciałby ostrzej, ale znajdą się też tacy co byliby bardziej pobłażliwi. Więc nie oceniaj pracy admina, bo to nic nie da. Forum jest takie jakie chce admin i nic na to nie poradzisz.
Ktoś musi zadecydować. Tym kimś jestem teraz ja. Przykro mi. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Ilona
| | Do³±czy³: 20 Mar 2005 | | Posty: 67 | | Sk±d: Frankfurt |
|
Wys³any: 7 Lip 2006, 11:51 Temat postu: |
|
|
wiesz co lenny, Ty wszedzie doszukujesz sie niewiadomo czego, skoro nie podoba Ci sie jak adminuje Odzarej, to moze przestan przychodzic na to forum i zaloz swoje, ktore bedzie dzialalo wedlug Twoich zasad. Ja uwazam, ze Odzarej jest swietnym adminem i wywiazuje sie w 100% ze swojej pracy!
Jak czytam Twoje posty to tylko krytykujesz a nie wnosisz nic do rozmowy, moze czas to zmienic??  _________________ Nie wiem dokąd iść, dokąd zmierzać mam,
Wiem tylko tyle, że znów jestem sam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| | Do³±czy³: 22 Pa¼ 2004 | | Posty: 416 | | Sk±d: Dania |
|
Wys³any: 7 Lip 2006, 18:41 Temat postu: |
|
|
A mnie sie wydaje, ze taki jeden z drugim, ktory w pierwszych kilku postach na forum zaczyna od durnych uwag oraz pyskowek, powinien byc banowany od razu. Jakos trudno mi uwierzyc, ze ten_o_skomplikowanym_nicku wniesie tu cos pozytywnego. _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 7 Lip 2006, 20:24 Temat postu: |
|
|
droga Ireth!
| Cytat: | | Jakos trudno mi uwierzyc, ze ten_o_skomplikowanym_nicku wniesie tu cos pozytywnego. |
To też pokaże czas! Ale doceniam Twoje słowa Ireth!
Bardzo przyjemnie mi się z Tobą polemizuje! Myślę, że po głębszej analizie naszych przemyśleń i zwyczajów jezykowych osiągniemy w końcu upragniony konsensus |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
|
|