reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 248, 249, 250 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 8 Lut 2011, 7:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie z Kiki. Ja zakrywam cienkim kocykiem fotelik,kiedy musze wyjsc z nim w czasie silnego wiatru. Mam nauczke,raz nie przykrylam to mlody zaczal sie "dlawic"powietrzem.wystraszylam sie bardzo,tym badziej ze bylo to nasze 3wyjscie z domu.

Gwiazdeczko jak sie czujesz?Zaczyna sie cos?
pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 8 Lut 2011, 18:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczynki mia艂am dzi艣 wizyt臋 u po艂o偶nej i ona stwierdzi艂a, 偶e mnie wy艣le na USG, bo nie jest pewna czy dziecko nie jest u艂o偶one po艣ladkowo, wi臋c jutro rano p贸jd臋 i powiedzia艂a mi co艣 co mnie zdziwi艂o, 偶e nawet je艣li dzidzia siedzi to mog臋 rodzi膰 naturalnie czyli po艣ladkowo, przerazi艂o mnie to. Mi si臋 wydaje, 偶e to niesie ze sob膮 jakie艣 ryzyko, ale ona m贸wi艂a spokojnie, 偶e nie ma ryzyka, no nie wiem. Ale m贸wi艂a, 偶e je艣li si臋 taka wersja potwierdzi to b臋d臋 mia艂a mo偶liwo艣膰 zdecydowania czy chc臋 rodzi膰 naturalnie czy mie膰 cesark臋. Jejciu, cesarka te偶 mnie troch臋 przera偶a. Jak co艣 to jutro b臋d臋 musia艂a podj膮膰 decyzj臋, a偶 si臋 denerwuj臋 tym faktem. Co my艣licie o porodzie po艣ladkowym, czy s艂ysza艂y艣cie co艣 na ten temat? Bo wiem, 偶e mog膮 chcie膰 obr贸ci膰 dzidzi臋, ale to nie daje pewno艣ci, 偶e ma艂y zn贸w si臋 nie obr贸ci, a jest to bolesne. A mog艂yby艣cie mi napisa膰 jak tu przebiega cesarka? Jak d艂ugo jest si臋 potem na gniazdku czy te偶 24h czy d艂u偶ej. Czy trzeba si臋 jako艣 przygotowa膰 przedtem tzn, nie je艣膰? I jak to wog贸le wygl膮da przed i po, co powinnam wiedzie膰. Bardzo prosz臋 o podpowied藕
Powr髏 do g髍y
monikadob

Do潮czy: 19 Lut 2009
PostWys砤ny: 8 Lut 2011, 19:07    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Ja mialam pierwsze dziecko ulozone posladkowo i bez wahania zdecydowalam sie na cesarke chociaz namawiali mnie zebym rodzila sama.Stwierdzilam nigdy w zyciu bo moga byc tego rozne zle konsekwencje.No a po cesarce lezalam 3 dni w szpitalu i do domku.Przepisali mi tabletki przeciwbolowe a po 7 dniach pojechalam na zdjecie klarm.Przed cesarka nie mozna jesc napewno ale oni ci wszystko powiedza jak sie zdecydujesz na cesarke.Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 WP Kontakt
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 8 Lut 2011, 21:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jej boj臋 si臋 cesarki chyba bardziej ni偶 porodu, a to regu艂a, 偶e trzymaj膮 3 dni? Bo wtedy musia艂abym wzi膮藕膰 wi臋cej rzeczy, chocia偶 pewnie mi wszystko powiedz膮, ale dobrze si臋 dowiedzie膰 szybciej. Monika a mog艂aby艣 mi jeszcze co艣 wi臋cej o tej cesarce napisa膰? Z g贸ry dzi臋kuj臋
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 8 Lut 2011, 21:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwiazdeczka napisa:
Hej dziewczynki mia艂am dzi艣 wizyt臋 u po艂o偶nej i ona stwierdzi艂a, 偶e mnie wy艣le na USG, bo nie jest pewna czy dziecko nie jest u艂o偶one po艣ladkowo, wi臋c jutro rano p贸jd臋 i powiedzia艂a mi co艣 co mnie zdziwi艂o, 偶e nawet je艣li dzidzia siedzi to mog臋 rodzi膰 naturalnie czyli po艣ladkowo, przerazi艂o mnie to. Mi si臋 wydaje, 偶e to niesie ze sob膮 jakie艣 ryzyko, ale ona m贸wi艂a spokojnie, 偶e nie ma ryzyka, no nie wiem. Ale m贸wi艂a, 偶e je艣li si臋 taka wersja potwierdzi to b臋d臋 mia艂a mo偶liwo艣膰 zdecydowania czy chc臋 rodzi膰 naturalnie czy mie膰 cesark臋. Jejciu, cesarka te偶 mnie troch臋 przera偶a. Jak co艣 to jutro b臋d臋 musia艂a podj膮膰 decyzj臋, a偶 si臋 denerwuj臋 tym faktem. Co my艣licie o porodzie po艣ladkowym, czy s艂ysza艂y艣cie co艣 na ten temat? Bo wiem, 偶e mog膮 chcie膰 obr贸ci膰 dzidzi臋, ale to nie daje pewno艣ci, 偶e ma艂y zn贸w si臋 nie obr贸ci, a jest to bolesne. A mog艂yby艣cie mi napisa膰 jak tu przebiega cesarka? Jak d艂ugo jest si臋 potem na gniazdku czy te偶 24h czy d艂u偶ej. Czy trzeba si臋 jako艣 przygotowa膰 przedtem tzn, nie je艣膰? I jak to wog贸le wygl膮da przed i po, co powinnam wiedzie膰. Bardzo prosz臋 o podpowied藕

Gwiazdeczko,u mnie tez polozna myslala ze maly jest zle ulozony.,tzn posladkowo.i mowila ze obroca jak bedzie trzeba.i ze nie mam sie czego bac i wogole.zapisala mnie na USG i okazalo sie ze mlody byl ulozony normalnie,no ale mozliwe ze sie przekrecil,bo na usg czekalam troszke,i mialam jeszcze 3tyg do terminu porodu.
Kochana ja bym na Twoim miejscu wybrala cesarke. Nie wiem czy w Polsce kobiety rodza natrualnie,kiedy dziecko jest tak ulozone. Nie ma co ryzykowac. Nie wiem jak jest po cesarce (jak narazie wystarcza mi zle wspomnienia po naturalnym)jak kobieta sie czuje,ale zrowko dzidzi i mamy jest najwazniejsze. W szpitalu pewnie polezysz 3dobry(rozmawialam z babeczka ktora miala cesarke to lezala 2doby i sama chciala wyjsc wiec ja wypisali)na oddziale,gdzie jest mila i fachowa opieka.
Glowa do gory kochana.Daj znac jutro po USG co i jak.
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 8 Lut 2011, 21:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o matko, przy cesarce zak艂adaj膮 cewnik? Ale to przed podaniem znieczulenia? Jejciu, chyba ju偶 przestan臋 czyta膰 na necie, ju偶 偶o艂膮dek mnie boli, ju偶 wol臋 b贸l porodowy. Jeny, ale si臋 zestresowa艂am, w og贸le to nie chcia艂am znieczulenia zewn膮trzoponowego, a przy cesarce to nie ma wyj艣cia i na dodatek b贸l brzucha - blizny i pewnie problem by dzidzi臋 podnie艣膰. No, ale na pawne lepsza cesarka ni偶 rodzi膰 po艣ladkowo. Wyczyta艂am na necie, 偶e por贸d po艣ladkowy to przy drugim dziecku jest wskazany, a przy pierwszym to wskazana cesarka, bynajmniej w Polsce.
Powr髏 do g髍y
aniag
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 31 Sty 2009
PostWys砤ny: 8 Lut 2011, 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja po艂o偶na te偶 m贸wi艂a mi,偶e ma艂y jest po艂o偶ony po艣ladkowo,ale 2 tygodnie przed porodem przekr臋ci艂 si臋 g艂贸wk膮 do do艂u, mimo to nie omin臋艂a mnie cesarka. Mia艂am problemy przy porodzie i wzi臋li mnie na cesark臋. Nie masz si臋 czego ba膰. Przy cesarce nie przenosz膮 na gniazdko,tylko pi臋tro ni偶ej, mo偶esz przebywa膰 do 3 dni, wcze艣niej wychodzisz na w艂asne 偶膮danie. Jak b臋dziesz przebywa膰 sama p贸藕niej na sali po porodzie, to ojciec dziecka mo偶e zosta膰 na noc, z tym,偶e czeka go tylko do spania fotel. Nic nie musisz wi臋cej bra膰 z rzeczy,jedynie wi臋cej pampers贸w dla dziecka, ja by艂am przygotowana na por贸d naturalny i wszystko to,co mia艂am ze sob膮 w zupe艂no艣ci mi wystarczy艂o.
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 8 Lut 2011, 23:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczka nie martw si臋 na zapas, pewnie i tak nie 艣pisz a tu jeszcze takie okropne my艣li. Miejmy nadziej臋 偶e po艂o偶na si臋 myli a USG potwierdzi prawid艂owe u艂o偶enie. Ja ostatnio mia艂am czarne my艣li 偶e moja dzidzia b臋dzie owini臋ta p臋powina a oni tego nie sprawdz膮 itd...
Je艣li chodzi o cesark臋 to moja kole偶anka j膮 tu mia艂a i podobno to nic strasznego, a wierz mi 偶e je艣li us艂yszy si臋, 偶e dzidzia jest chod藕 troch臋 zagro偶ona to dasz sobie zrobi膰 wszystko...Daj zna膰 i trzymamy za Was kciuki!!!

Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 9 Lut 2011, 0:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej kochane!!! nareszcie mam chwile na neta, malutka przy cycusiu wisi ca艂ymi dniami a w przerwac musz臋 po艣wi臋ca膰 troch臋 czasu starszej c贸rci:) daje rad臋 dzieki kochanemu m臋偶owi.
lewku ja pierwszy por贸d mia艂am ci臋偶ki, samego parcia 5, 5h a ten drugi by艂 o wiele l偶ejszy!!!! post臋p by艂 szybszy, reg贸larne skurcze mia艂am gdzie艣 po 4 w nocy ale co 15 min, po 5 ju偶 co 7 min, zacz臋艂am szykowa膰 si臋 do szpita艂a, dopakowa艂am pare drobiazg贸w i ju偶 by艂y co 5 min, przed 7 co 3min, nie 艣pieszy艂am si臋 zbytnio do szpitala bo my艣la艂am 偶e jeszcze troch臋 to potrwa a偶 ok 7.10 zacz臋艂y si臋 b贸le parte, odesz艂y wody i karetka na sygnale do szpitala. Dojecha艂am o 7.30 a 8.17 mia艂am ju偶 malutk膮 w obj臋ciach:) Mia艂am du偶o w贸d i my艣l臋 偶e dzieki temu 艂atwiej mi by艂o wyprze膰 dziecko. Mia艂am chwil臋 paniki jak mi w domu wody odesz艂y ale w karetce zacz臋艂am spokojnie g艂臋boko oddycha膰 i ju偶 na porod贸wce by艂am tak bardzo zrelaksowana 偶e prawie b贸lu nie czu艂am.
Fajny jest drugi por贸d bo ju偶 wiesz co i jak, wiesz 偶e wa偶ny jest oddech, robi艂am wszytko tak jak mi m贸wi艂a po艂o偶na, zachowywa艂am spok贸j i serio by艂o super:) Trafi艂a mi si臋 super po艂o偶na, starsza, do艣wiadczona babeczka. Jestem bardzo zadowolona z opieki!!
Gwiazdeczko Ty sie ju偶 nie stresuj!!! nie czytaj ju偶 nic wi臋cej, zobaczysz 偶e b臋dzie dobrze, daj zna膰 po usg.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 9 Lut 2011, 0:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No postaram si臋 nie my艣le膰, a co艣 mnie kr臋gos艂up boli, teraz zacz臋艂o w krzy偶u bole膰, po艂o偶na jak mi mierzy艂a ci艣nienie to powiedzia艂a, 偶e ciut wysokie, to powiedzia艂am, 偶e niedawno kaw臋 wypi艂am, a ona powiedzia艂a, 偶e ju偶 my艣la艂a, 偶e to por贸d si臋 zbli偶a. Ale w艂a艣ciwie przewa偶nie kawk臋 sobie wypi艂am rano w ten dzie艅 co mia艂am wizyt臋. Fajnie by by艂o jakby si臋 co艣 ju偶 dzia艂o, ale nie wiem czy b贸l plec贸w to jaki艣 pocz膮tek, chcia艂am dzi艣 na spacer si臋 wybra膰, ale same widzicie jaka pogoda dzi艣 by艂a, pojechali艣my sobie gdzie艣, ale tak wia艂o, 偶e uciek艂am zaraz do samochodu. Dobrze, 偶e wczoraj troszk臋 pochodzi艂am.
Nastawiona strasznie by艂am na gniazdko i ta my艣l o nim 艂agodzi艂a strach przed porodem, a tu si臋 dowiaduj臋, 偶e po cesarce to daj膮 na normaln膮 sal臋 i to gdzie s膮 dwa 艂贸偶ka, 偶e jeszcze mog膮 da膰 jedn膮 dziewczyn臋 je艣li te偶 mia艂a cesark臋. Czar przytulnego gniazdka prys艂 w oka mgnieniu, ale mam cich膮 nadziej臋, 偶e m贸j synek jednak dobrze jest u艂o偶ony, ona nie stwierdzi艂a, 偶e siedzi, tylko na pocz膮tku jak maca艂a brzuch to stwierdzi艂a, 偶e g艂贸wka na dole, ale jak zacz臋艂a maca膰 wy偶ej to stwierdzi艂a, 偶e nie jest pewna. Ale dobrze, 偶e b臋d臋 mia艂a USG, jutro si臋 dowiemy, ja ju偶 chc臋 urodzi膰, mo偶e przysiady porobi臋.
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 9 Lut 2011, 9:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczko nie panikuj!!!KOchana ja mialam zakladany cewnik,zalozenie jak i wyjecie nic nie boli.Jedyny minus jego to,ze masz woreczek przy sobie. Co do gniazkda,to kochana widzialam jak wyglada gniazdko i poodowka na ktorej rodzilam roznila sie tylko lozkiem,i wspolna toaleta. Ja od poczatku bylam nastawiona na zwykla porodowke.
Pamietaj daj znac po USG!
Powr髏 do g髍y
anika

Do潮czy: 13 Lip 2009
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 9 Lut 2011, 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Dziewczyny nie wiem czy sie orientujecie ale znowu sa prowadzone kursy rodzenia po polsku przez polska polozna Patrycje - ten kurs trwa 2 dni i bardziej przypomina spotkania informacyjne no ale zawsze dobrze sie dowiedziec od kogos kompetentnego co i jak lol
Pierwszy kur ma sie zaczac zdaje sie 16 lutego dla zainteresowanych podaje numer telefonu do Patrycji 8479273 mi osobiscie bardzo pomogl rozwiac moje watpliwosci.
Pozdrawiam kobietki w stanie blogoslawionym Very Happy
No i moje gratlacje dla swiezych mamusiek
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 9 Lut 2011, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i ja ju偶 po USG i bardzo zadowolona jestem, bo g艂贸wka na dole uuffff....., ale si臋 ciesz臋. Ju偶 wol臋 troch臋 pocierpie膰 ni偶 mie膰 cesark臋, chocia偶 nigdy nie wiadomo do ko艅ca jak to b臋dzie, ale ju偶 teraz b臋d臋 tej dobrej my艣li. Po USG poszli艣my obejrze膰 porod贸wk臋, ale niestety wszystkie sale mieli zaj臋te, no no ale porod贸w, oby mieli co艣 wolnego dla mnie. P贸藕niej poszli艣my na spacer, troch臋 pochodzi艂am sobie. Kr臋gos艂up mnie boli i nieraz w krzy偶u jak przed okresem, ale poza tym nic si臋 nie dziej臋, mam nadziej臋, 偶e ju偶 nied艂ugo co艣 si臋 zacznie.
Lew nie martw si臋 b臋dzie dobrze, mo偶e my si臋 spotkamy na porod贸wce Smile
Pozdrowionka
Powr髏 do g髍y
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 9 Lut 2011, 17:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No kochana Gwiazdeczko, jesli czujesz bul jka na okres to jeszcze kroche i sie zacznie, taki bol to wlasnie zaczynajace sie skurcze i jak to mowia godzina zero.Teraz to jakis spacerek jeszcze mozesz tez porobic sobie kolka biodrami na stojaco albo tez klekni sobie przed kanapa loknie na siedzenie, tylek w gore i ruszaj biodrami w prawo i lewo, mi tak polozna kazala, chodzi o to aby gowka dzicka schodzila szybciej w kanal rodny, jak tak zaczelam sobie cwiczyc to czulam jak wszystko szybciej postepoalo.Trzymam kciuki aby wszytsko szybko sie zaczelo i rownie szybko sie skonczylo.
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 11 Lut 2011, 8:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj nie my艣la艂am, 偶e wyczekiwanie dzidzi b臋dzie takie m臋cz膮ce, dni si臋 tak d艂u偶膮, ws艂uchuje si臋 w moje cia艂o a tu cisza, ju偶 nawet zafundowa艂am sobie znowu wielkie sprz膮tanie wczoraj i nic, chocia偶 kalkulator internetowy to mi wyliczy艂 termin na dzi艣 albo ewentualnie na 13 lutego. W Polsce to by by艂o inaczej, to by艣 si臋 gdzie艣 posz艂o, albo kto艣 by przyszed艂 mo偶e a tu wieje i czasem ze spaceru nici tak jak wczoraj, mam nadziej臋, 偶e p贸藕niej wiatr ucichnie, bo nie mam tak du偶ego mieszkania by po nim spacerowa膰.
Lew a mo偶e u Ciebie ju偶 co艣 si臋 dzieje? Jak si臋 czujesz? Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 11 Lut 2011, 8:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Gwiazdeczko,nie bylo Cie na forum,wiec juz myslalam ze rodzilas.
Oj wiem cos o wyczekiwaniu i jak to sie wszystko dluzy.A pozniej,jak malszek jest juz na swiecie,tak szybko leci.Wczoraj zoreiantowalam sie ze jest juz czwartek,kurcze zapierdziela ten czas,a jak pomysle ze w lipcu do pracy.....
no ale trzeba zyc chwila.
Kiedy masz kolejna wizyte u poloznej?ile dni po terminie jestes(termin ustalony przez lekarza.)
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 11 Lut 2011, 9:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa jak zwykle ranny z Ciebie ptaszek, no ale wiadomo czyja to sprawka Smile Oj chcia艂abym ju偶 urodzi膰, bo tak strasznie mi si臋 nudzi, a tak jak ma艂y si臋 urodzi to b臋d臋 mia艂a przynajmniej co robi膰 i pewnie b臋d臋 wtedy narzeka膰 na brak czasu hehe. A termin mi wyznaczyli na 5 lutego, czyli ju偶 6 dni jestem po, a wizyt臋 u po艂o偶nej mam we wtorek i powiedzia艂a, 偶e jak do tego czasu nie urodz臋 to zadzwoni do szpitala i wtedy oni do mnie. Zbytnio mi du偶o nie powiedzia艂a, m贸wi艂a 偶e na nast臋nej wizycie o tym porozmawiamy, a specjalnie t艂umacza wzi臋艂am, no ale i tak si臋 przyda艂, bo wysz艂y inne rzeczy, kt贸re przynajmniej zrozumia艂am i nie by艂o 偶adnych niejasno艣ci, oczywi艣cie na nast臋pnej wizycie te偶 b臋d臋 mia艂a t艂umacza. Obym nie musia艂a i艣膰, bo ju偶 bilet mi si臋 sko艅czy艂, a m贸j ju偶 wzi膮艂 2 veiki teraz by poje藕dzi膰 ze mn膮. Kochane a wiecie mo偶e ile teraz kosztuje bilet w jedn膮 stron臋, bo podro偶a艂y i musia艂abym drobniaki mie膰 jakie艣.
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 11 Lut 2011, 10:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczko uparciuch z twojego ma艂ego Smile Nie spieszy mu si臋 wida膰 na nasz 艣wiat,dobrze mu u mamusi w brzuszku:) A powiedz ,bo pisa艂a艣 o b贸lach w kr臋gos艂upie-dalej Cie trzymia czy przesz艂y?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 11 Lut 2011, 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ je艣li chodzi o b贸le w kr臋gos艂upie to mo偶e ju偶 mnie tak nie boli jak wtedy jak pisa艂am, tylko czasem, chyba 偶e to by艂o przez to, 偶e mam ju偶 du偶y ci臋偶ar z przodu, ach sama nie wiem, za du偶o my艣l臋 o tym i mo偶臋 czasem mi si臋 co艣 wydaje. No nic, pokr臋c臋 dzi艣 sobie bioderkami, bo jak narazie na spacer si臋 nie zapowiada, chocia偶 m贸j si臋 艣mieje, 偶e ten wiatr to by mnie teraz nie porwa艂 hihi
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 11 Lut 2011, 10:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie, Gwiazdeczka u mnie tak偶e nic....tzn mo偶e nie nic bo mam co noc skurcze takie jak przy silnym okresie i to okropne k艂ucie na dole g艂贸wk膮 jakby kto艣 mnie gwo藕dziem d藕ga艂. Wczoraj byli艣my u po艂o偶nej, nic ciekawego mi nie powiedzia艂a poza tym 偶e brzuch ju偶 si臋 opu艣ci艂 i g艂owa jest bardzo nisko. Teraz zosta艂o ju偶 tylko czekanie, jest mi ju偶 tak ci臋偶ko 偶e chyba chcia艂abym by膰 ju偶 po...psychicznie wydaje mi si臋 偶e mam mn贸stwo si艂, a kiedy za co艣 si臋 bior臋 to zaraz mam te b贸le brzucha, kr臋gos艂upa itp. Mo偶e spotkamy si臋 na porod贸wce, mi podoba si臋 data walentynkowa ale to ma艂a zadecyduje Very Happy
Bilet chyba kosztuje teraz 350kr
http://www.informacje.is/index.php?option=com_content&view=article&id=1500%3Adrosze-bilety&catid=83%3Az-kraju&Itemid=145&lang=pl
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 248, 249, 250 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 249 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.