Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 28 Lut 2011, 21:35 Temat postu: |
|
|
Gwiazdeczko infacol jest polskim lekiem. Probowalas dawac malemu herbatke koperkowa? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
| Do潮czy: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wys砤ny: 28 Lut 2011, 21:56 Temat postu: |
|
|
Mstefa tak da艂am wczoraj troszk臋, reszt臋 sama wypi艂am i p贸藕niej da艂am p贸艂 saszetki plantex duo, bo wczoraj strasznie p艂aka艂, ale dzi艣 jest dobrze, bynajmniej narazie. Z drugiej strony to m贸j drugi dzie艅 bez mleka, ubolewam nad tym, bo lubi臋 mleczko i p艂atki jad艂am, wi臋c troszk臋 witamin maj膮, a teraz jak mi mleko odesz艂o to ju偶 niewiele mam tych witamin, bo z czego. Mam nadziej臋, 偶e m贸j organizm to wytrzyma, narazie sprawdzam co mu szkodzi. A te kropelki to wol臋 mie膰 w zapasie jak co艣. Wszystko dla mojego male艅stwa aby mu u偶y膰 i mie膰 przespane noce, i spokojne dni. l |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 1 Mar 2011, 0:40 Temat postu: |
|
|
Mam nadzieje ze przejdzie. Polozna nie kazala CI brac witamin dla mam karmiacych?? mi polecala jakies,ale ja zapomnialam nazwe wiec od czasu do czasu lykne sobie te dla kobiet w ciazy,bo tez mozna je brac.
U nas etap pakowania raczek do buzki,i czasami prostowania paluszkow w niej,takze mam wiecej prania,i mlodego co chwilke przy cycku---smieje sie ze maly bulimik mi rosnie. Cos ostatnio mi marudzi,a piastkami tak pocieraz dziaselka ze az czerwone ma,jak wyciagnie. Musza go swedziec dziaselka,probowalam mu dawac gryzaczek,to odruch wymiotny.nie wiem czy mam mu smarowac czyms dziaselka czy lepiej nie.wiem,ze teraz jest taki okres ze pakuje raczki do buzki,ale widze ze swedza go.
Dzis kupilam mydelko i kremik z waledy,po szarym tez plamki na czole .ja juz nie wiem co jest,jak te kosmetyki mu niepodpasuja to zaczne mu grzac wode zimna do kapieli.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 1 Mar 2011, 0:47 Temat postu: |
|
|
A widziala dzis ktoras z Was Lewka?? moze sie zaczelo!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wys砤ny: 1 Mar 2011, 1:04 Temat postu: |
|
|
Mstefa a mo偶e co艣 zjad艂a艣 takiego i st膮d te plamki? Sk膮d wiesz, 偶e to myde艂ko?
A witaminki bior臋, bra艂am podczas ca艂ej ci膮偶y i by艂am bardzo zadowolona, bo w艂osy i paznokcie mi si臋 wzmocni艂y, a przed ci膮偶膮 to jak czesa艂am w艂osy to gar艣cie wyci膮ga艂am ze szczotki i wanny, wi臋c dalej je bior臋. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 1 Mar 2011, 1:46 Temat postu: |
|
|
Gwiazdeczka ja od 2 dni daje malemu infacol ale nie do kazdego posilku i 1/4 dawki jak na razie jeszcze ma kolki ale mniej choc czasem jak go chwyci to mocne chyba sa bo maly placze i strasznie sie prezy. A na dodatek jak mu daje infacol przed jedzeniem to potem wypluwa jedzonko (nie cale ale spora czesc) mozliwe ze moge nazwac to wymiotami bo czasem az chlusnie. Zobacze jeszcze dzis jak bedzie i jesli tak samo to bede musiala w srode pogadac z polozna (bedzie u nas). Ponadto podlozylam cos pod materacyk aby glowka byla wyzej niz pupcia - zobaczymy jak bedzie. Mam nadzieje, ze kolki sie uspokoja i nie bedzie wymiotowal.
Gwiazdeczka a jak czesto karmisz malego i jak dlugo je? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 1 Mar 2011, 3:47 Temat postu: |
|
|
mstefa napisa: | Mam nadzieje ze przejdzie. Polozna nie kazala CI brac witamin dla mam karmiacych?? mi polecala jakies,ale ja zapomnialam nazwe wiec od czasu do czasu lykne sobie te dla kobiet w ciazy,bo tez mozna je brac.
U nas etap pakowania raczek do buzki,i czasami prostowania paluszkow w niej,takze mam wiecej prania,i mlodego co chwilke przy cycku---smieje sie ze maly bulimik mi rosnie. Cos ostatnio mi marudzi,a piastkami tak pocieraz dziaselka ze az czerwone ma,jak wyciagnie. Musza go swedziec dziaselka,probowalam mu dawac gryzaczek,to odruch wymiotny.nie wiem czy mam mu smarowac czyms dziaselka czy lepiej nie.wiem,ze teraz jest taki okres ze pakuje raczki do buzki,ale widze ze swedza go.
Dzis kupilam mydelko i kremik z waledy,po szarym tez plamki na czole .ja juz nie wiem co jest,jak te kosmetyki mu niepodpasuja to zaczne mu grzac wode zimna do kapieli.  |
JAK NIE SPRUBOJ W RUMIANKU WYKOMPAC MOJA MALA TEZ MIALA TAKIE PLAMY NA GLOWIE PUZNIEJ PRZENIOSLY SIE NA TWARZ I USZY AZ JEJ SKORA SCHODZILA A W APTECE JEST JESZCZE TAKI KREM ROBIONY ACP DLA MOJEJ POMOGL I PRZESZLO PO TYGODNIU |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kocurek Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Sk眃: Rvk |
|
Wys砤ny: 1 Mar 2011, 10:41 Temat postu: zabki |
|
|
mstefa- u nas jest to samo z raczkami w buzi:) jedziemy na tym samym w贸zku he he
Ja smaruje ma艂ej dzi膮se艂ka bobodentem z pl i jest lepiej, wczesniej myslelismy, 偶e ma plesniawki i smarowa艂am jej Abfinem(jakos tak) ale nie by艂o, a raczki tak czy 艣mak s膮 w bu藕ce to musza to byc dzi膮se艂ka. Jak jej masuje palcem delikatnie to ona sie smieje widocznie cos pomaga:) pozdriawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wys砤ny: 2 Mar 2011, 15:46 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny
Wchodz臋 tylko na sekund臋. W poniedzia艂ek o 5,21 urodzi艂a nam si臋 c贸reczka.
Por贸d super,szybki,艂atwiejszy,opieka w szpitalu doskona艂a. Odezw臋 si臋 pewnie za jaki艣 czas, pozdrawiam!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 2 Mar 2011, 16:02 Temat postu: |
|
|
Lewku moje gratulacje ,niech male艅ka rosnie zdrowo. Fajnie s艂ysze膰 ,偶e por贸d by艂 ok. wypoczywaj i ciesz sie ma艂膮  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 2 Mar 2011, 16:23 Temat postu: |
|
|
lew napisa: | Hej dziewczyny
Por贸d super,szybki,艂atwiejszy,opieka w szpitalu doskona艂a. Odezw臋 si臋 pewnie za jaki艣 czas, pozdrawiam!!! |
Lewku gratulacje......i nie doczekalas wizyty u poloznej....duzo zdrowka dla corci. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anika
| Do潮czy: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 2 Mar 2011, 16:49 Temat postu: |
|
|
lew napisa: | Hej dziewczyny
Moje gratulacje - wrescie sie doczekalas swojej coreczki
czekamy na ciebie z twoimi pociechami na spotkaniach mam
Pozdrawiam!!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 2 Mar 2011, 20:45 Temat postu: |
|
|
lewku gratulacje nowa mamusiu!!!
gwiazdeczka i jak kolki u malego, dalas mu te islandzkie krople? pomoglo?
U mnie niestety infscol nie za bardzo pomaga bo w sumie to prawie zadnej poprawy (dzis zwiekszylam ilosc do pelnej dawki) - zobacze jak to bedzie... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wys砤ny: 3 Mar 2011, 21:35 Temat postu: |
|
|
Lewku gratuluj臋 c贸reczki.
A m贸j synek nadal mi p艂acze, dzi艣 mija 3 dzie艅 z kropelkami mimifon i co dalej? Chyba nie pomagaj膮, ci膮gle mu w brzuszku je藕dzi, teraz te偶 b膮ki puszcza, wi臋cej od kiedy dostaje kropelki. Czasem p艂acze, bo marudny. Jak go boli to cz臋sto chce do cyca, zastanawiam si臋 czy si臋 nie przejada, bo ju偶 cz臋sto pusta si臋 czuj臋. M贸j m贸wi, 偶e nie ma sensu do lekarza, bo to kolki i poprostu trzeba to przeczeka膰 a lekarz nic nie poradzi, ehh ja to ju偶 sama nie wiem, w poniedzia艂ek przyjdzie piel臋gniarka to si臋 jej spytam.
A mam pytanko, czy mo偶na te kropelki Minifon dawa膰 d艂u偶ej na w艂asn膮 r臋k臋 bez konsultacji z lekarzem? Jak najd艂u偶ej w jednym ci膮gu podawa艂y艣cie te kropelki?
Zaraz poczytam o tych kolkach, teraz jest moja mama to jako艣 dajemy rad臋, ale jak w poniedzia艂ek poleci to ja chyba b臋d臋 wygl膮da膰 po paru dniach jak 偶ywy trup. A jak m贸j ma艂y p艂acze to a偶 mi si臋 chce p艂aka膰, bo czuj臋 si臋 bezsilna. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 3 Mar 2011, 22:06 Temat postu: |
|
|
Gwiazdeczko tak samo sie czulam jak mlody mi plakal....ale znalazlam przyczyne i wyleczylismy. A co do karmienia,to moj ostatnio cos duzo je....na raz 2cycki,i przesypia nawet do 6godz---szkoda ze od 20 ,kiedy mi sie nie chce...hhihihi.a jak sie smieje jak klade go na podusie do karmienia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 3 Mar 2011, 23:17 Temat postu: |
|
|
Lewku gratulacje!!!!!!! sama to ta c贸rka si臋 nie urodzi艂a du偶o zdr贸wka dla Was obu |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| SOWA2907
| Do潮czy: 21 Lip 2010 | Posty: 15 | |
|
Wys砤ny: 4 Mar 2011, 10:15 Temat postu: |
|
|
mstefa napisa: | Gwiazdeczko infacol jest polskim lekiem. Probowalas dawac malemu herbatke koperkowa? |
cze艣膰 dziewczyny mam 19 mc c贸rk臋 i do 4 mc mia艂a straszne kolki Pr贸bowali艣my wszystkiego a偶 w Domusmedical lekarz przepisa艂 nam lekarstwo kt贸re zrobili od razu w aptece to naprawd臋 pomog艂o Na dodatek powiedzia艂 偶e islandzkie leki na kolk臋 powoduj膮 tylko wymioty i by艂 wzburzony 偶e oni to sprzedaj膮
Polecam wi臋c tam si臋 uda膰 i poprosi膰 o mikstur臋 dla maluszka
Obecnie oczekuj臋 na przyj艣cie na 艣wiat synka -mo偶e kto艣 z was tez ma termin na pocz膮tek lipca  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wys砤ny: 4 Mar 2011, 11:26 Temat postu: |
|
|
A gdzie jest ten Domus Medical? I czy p艂aci si臋 za wizyt臋? Je艣li tak to ile? Wczoraj z nim od 17 le偶a艂am z cycem na wierzchu z przerwami, bo co odesz艂am to po 5 min si臋 budzi艂, ale musia艂am sobie zje艣膰 czy prysznic wzi膮藕膰, to kto inny go lula艂, ale w nocy to by艂o strasznie. Dobrze, 偶臋 mama go wzi臋艂a i ko艂ysa艂a do 5 rano, a ja o 4 zasn臋艂am. Zastanawiam si臋 czy jak p贸藕niej mama przys艂a艂aby mi co艣 na kolki czy by tego nie zabrali na poczcie.... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 4 Mar 2011, 13:17 Temat postu: |
|
|
http://www.domusmedica.is/
http://ja.is/kort/#x=357804&y=407459&z=9&q=Egilsg%C3%B6tu%203
Gwizdeczko Domsmedica jest niedaleko szpitala w ktorym rodzilysmy.
My bylismy tam z Mikolajem kolo 20wieczorem poniewaz juz nie moglam patrzec jak placze przed sikaniem, i przyjeli nas od razu--lekarz zgodzil sie bo nie byl zajety.Ale babeczka w recepcji pytala sie czy mamy zamowiona wizyte.
Tu masz kolejnego linka http://islandiainfo.is/index.php?id=19 jest tam numer telefonu,mozecie zadzwonic,albo najlepiej zapakowac sie do samochodu i jechac. Jest malutki wiec mysle ze przyjma was od razu.
My dzis po pierwszym szczepieniu...i jestem w szoku...mlody smial sie jak dostawal zastrzyk.hehe |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
|
Nie mo縠sz pisa nowych temat體 Nie mo縠sz odpowiada w tematach Nie mo縠sz zmienia swoich post體 Nie mo縠sz usuwa swoich post體 Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach
|
|