reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 259, 260, 261 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 4 Mar 2011, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O to mo偶e ja te偶 si臋 wybior臋 tam, a Ty Mstefa ile p艂aci艂a艣 za wizyt臋? Czy jest r贸偶nica jak si臋 p贸jdzie przed 16 a wieczorem?
Bo w przychodni to pewnie nic by艣my nie p艂acili nie? Ale najwa偶niejsze by mu kto艣 pom贸g艂.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 4 Mar 2011, 14:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Placilam 650kr. po 17 oni traktuja to jak ostry dyzur.w przychodni nic nie zaplacisz,i tez mozesz przyjsc i przyjma od razu. tylko czy cos ci dadza!?to nie wiem. Jak dzis bylam z malym na szczepieniu to lekarz nie zainteresowal sie nawet tym ze mlody mial infekcje i czy sie wyleczyl juz
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 4 Mar 2011, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ojej zadzwoni艂am najpierw do mojej miejscowej przychodni na Mjodzie i jak si臋 spyta艂am o lekarza dzieci臋cego to powiedzia艂a, 偶e nie maj膮, ale powiedzia艂am, 偶e mojego synka boli brzuszek i poda艂am kennitala, i powiedzia艂a, 偶e kto艣 do mnie oddzwoni, hmmmm .... oj chyba lepiej b臋dzie si臋 uda膰 do Domus Medica
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 4 Mar 2011, 15:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oddzwoni艂a do mnie pani i powiedzia艂a, 偶e mog臋 przyjecha膰 nawet teraz, no ale m贸j w pracy to um贸wi艂a nas na wiecz贸r, to fajnie Smile Chyba faktycznie je艣li chodzi o dzieci to jest dla nich sprawa pierwszorz臋dna, no tak bo doros艂y zaci艣nie z臋by i b臋dzie musia艂 poczeka膰, a dziecko p艂acze. Ciekawe co mi powie, tylko nie umia艂am jej powiedzie膰 po angielsku co dok艂adnie mu dolega, w cztery oczy to b臋dzie 艂atwiej wyt艂umaczy膰
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 4 Mar 2011, 22:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwiazdezka moj maly tez cierpi od wczoraj po poludniu znowu nasilila sie kolka i ma caly dzien w napadach, czasem jest juz tak senny ze chce spac usypia na 30 minut i znowu to samo, czasem ma spokoj na kilka godzin. Najgorsze to widzeic jak sie prezy, robi czerwony i odzywa sie po swojemu (cos w rodzaju pojekiwania) i niewiele moge zrobic. Maly od kilku dni dostaje infacol od 2 pelna dawke i jesli najpier bylo ciut lepiej to teraz jest gorzej. Moim zdaniem infacol mu nie pomaga. Mam jeszcze espumisan i mysle zeby mu dac ale czy moge tak mieszac?
Powr髏 do g髍y
gar艂oc

Do潮czy: 26 Wrz 2010
Sk眃: Innri Njardvik
PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przez 3 tygodnie karmi艂am piersi膮 i te偶 dzidzia mia艂a kolki i p艂aka艂a i nawet herbatka koperkowa niewiele pomaga艂a a od kiedy zacz臋艂am karmi膰 mlekiem sztucznym problem znikn膮艂-tylko kupi艂am te偶 butelk臋 antykolkow膮 wi臋c to te偶 pewnie pomog艂o.(c贸rka ma teraz prawie 2miesi膮ce).Teraz te偶 dzidzia budzi si臋 co 3 godziny do karmienia,a w nocy nawet potrafi 4-5godz. spa膰,a gdy karmi艂am piersi膮 to spa艂a z 1-2 godziny i ju偶 p艂aka艂a bo by艂a g艂odna,i nawet w nocy budzi艂a si臋 co ok.2 godziny,a do tego mia艂a te kolki przez kt贸re nie mog艂a usn膮膰,wi臋c ja wtedy by艂am zm臋czona,nie wyspana,bo jeszcze mam c贸rk臋 kt贸ra ma 9lat,wi臋c ni膮 te偶 musz臋 si臋 zaj膮膰.Teraz te偶 mam czas dla starszej c贸rki,bo przecie偶 trzeba co艣 ugotowa膰,pom贸c odrobi膰 lekcje itd.,no i te偶 nie musz臋 ju偶 teraz spa膰 w ci膮gu dnia. Very Happy
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

takie sa uroki karmienia piersia. butelka trzeba karmic min co 3godz,czesciej nie zaleca sie karmienia sztcznym mlekiem.a co do kolek to i na sztucznym dzieci maja. mam kolezanke co karmi butla i na nic czasu nie ma,a mieszka z rodzicami,ktorzy pomagaja w opiece az za bardzo,i niewyspana chodzi bo dziecko nie spi calej nocy,nie ma czasu zjesc,a z tego co wiem dziecko nie jest bardzo absorbujaca,mimo ze ma 3miesiace portafi samo sie zabawic w lozeczku...no wybaczcie ..ja jestem tu sama --bez pomocy mamy i daje rade.mam ugotowane,posprzatane,a dziecko karmie cyckiem i chodze wyspana---fakt juz 2garnki hehe---na pmoc moge liczyc tylko narzeczonego ktory i tak cale dnie w pracy.
a co do kolek...to nie wiem kochane jak wam pomoc,Mikolaj na razie nie ma.czasami ale to bardzo zadko poplacze sobie,to dam mu kropelki albo herbatke,ale nie mam tak jak wy kochane .
Powr髏 do g髍y
gar艂oc

PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 13:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam weekendowo:)

Podczytuje Was dalej ca艂y czas i zbieram informacje,bo mi juz tylko dwa miesiace zosta艂o Very Happy
Biedne te Wasze dzieciaczki z tymi kolkami,ale trosze艅k臋 pocieszaj膮ce jest to ,偶e kolki ponoc mecz膮 tylko do 4 miesiaca,oby u Was jednak szybciej przesz艂o. A ja juz sie wczesniej zastanawia艂am nad tym czy tutaj maja w sprzedazy herbatki koperkowe czy jednak trzeba z Polski zamawia膰. Podpowiedzcie prosz臋Smile

gwiazdeczko i co u Twojego maluszka,by艂as w tej przychodni,jak sie Wami zajeli?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
gar艂oc

PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 13:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

herbatk臋 koperkow膮 mo偶na kupi膰 w Polskim sklepie,taka w granulkach dla dzieci,kt贸r膮 mo偶na podawa膰 dziecku ju偶 od 1 tygodnia 偶ycia.
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 15:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gar艂oc dziekuje bardzo za odpowied藕,przy nastepnych zakupach w polskim sklepie siegne juz tez po te herbatk臋 Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 19:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gar艂oc napisa:
herbatk臋 koperkow膮 mo偶na kupi膰 w Polskim sklepie,taka w granulkach dla dzieci,kt贸r膮 mo偶na podawa膰 dziecku ju偶 od 1 tygodnia 偶ycia.

tak膮 w granulkach to si臋 podaje od 1m.a tak膮 w torebkach do zaparzania od 1d.偶
Powr髏 do g髍y
sasetka29

Do潮czy: 10 Sty 2011
PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
gar艂oc napisa:

ja mam w granulkach herbetk臋 Hipp i na opakowaniu jest napisane od 1 tygodnia.
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 20:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sasetka29 napisa:
lampeczka napisa:
gar艂oc napisa:

ale pewnie rumiankow膮 co???
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sasetka29 napisa:
lampeczka napisa:
gar艂oc napisa:

aaa widzisz...z HIPP bo BOBOVITA ma od 1m.koperkow膮.ja BOBOVITE kupowa艂am.
Powr髏 do g髍y
gar艂oc

PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 20:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

t膮 w granulkach koperkow膮 mo偶na podawa膰 od 1 tygodnia 偶ycia tak pisze na opakowaniu z firmy HIPP,sprawdza艂am teraz bo jeszcze j膮 mam.Dzi艣 kupi艂am jeszcze herbatke rumiankow膮 z BOBO WITA ale mo偶na j膮 podawac po1 miesi膮cu.Je艣li chodzi o t膮 herbatke w saszetkach to nie wiedzia艂am ze mo偶na odrazu podawa膰 bo pewnie bym kupi艂a,ale nie wiedzia艂am czy nie zaszkodzi dziecku i wola艂am kupi膰 t膮 w granulkach dla dzieci Smile

Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gar艂oc napisa:
t膮 w granulkach koperkow膮 mo偶na podawa膰 od 1 tygodnia 偶ycia tak pisze na opakowaniu z firmy HIPP,sprawdza艂am teraz bo jeszcze j膮 mam.Dzi艣 kupi艂am jeszcze herbatke rumiankow膮 z BOBO WITA ale mo偶na j膮 podawac po1 miesi膮cu.Je艣li chodzi o t膮 herbatke w saszetkach to nie wiedzia艂am ze mo偶na odrazu podawa膰 bo pewnie bym kupi艂a,ale nie wiedzia艂am czy nie zaszkodzi dziecku i wola艂am kupi膰 t膮 w granulkach dla dzieci Smile

mo偶na mo偶na:))ja dawa艂am jeszcze any偶....ale w saszetkach z pl mia艂am.te偶 od pierwszych dni zycia.no i powiem 偶e by艂a rewelacyjna......grzmia艂oWink))i SAB SIMPLEX kropelki
Powr髏 do g髍y
sasetka29

Do潮czy: 10 Sty 2011
PostWys砤ny: 5 Mar 2011, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja mama mi podawa艂a na kolki herbatk臋 any偶ow膮 lub koperkow膮 i bardzo chwali艂a Smile
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 6 Mar 2011, 0:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moj maly niestety nie chce pic herbatek, najpierw podawalam mu koperkowa z hippa zaparzana w saszetkach (od 1 tygodnia) a teraz probowalam w granulkach ulatwiajaca trawianie (od 1 miesiaca) tez z hippa w skaladzie ma koperek, rumianek i anyz - ale moj maly co najwyzej kilka 艂ykow i nie chce pic herbatek - woli mleczko od mamy...
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 6 Mar 2011, 11:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewcia napisa:
moj maly niestety nie chce pic herbatek, najpierw podawalam mu koperkowa z hippa zaparzana w saszetkach (od 1 tygodnia) a teraz probowalam w granulkach ulatwiajaca trawianie (od 1 miesiaca) tez z hippa w skaladzie ma koperek, rumianek i anyz - ale moj maly co najwyzej kilka 艂ykow i nie chce pic herbatek - woli mleczko od mamy...

To Ty pij te herbatki przeciez dziecko je to co ty tylko w postaci twego mleka. Tak czytam o waszych malenstwach i ich kolkach. Spr贸bujcie zmienic swoja diete nie pic gazowanego ciezkostrawnego czy ostrego, albo moze wystarczy tylko nie jesc nabialu. Rezultaty widac dopiero po kilku dniach do nawet tygodnia. Moj maly mial kolki do trzeciego mca pierwsze 2 miesiace karmienie mieszane po nan doslownie strzelal kupkami wodnistymi i ze sluzem, lepiej bylo po SMA ale wszystko ustapilo jak przeszlam na SMA zielone i wyeliminowalam nabial ktory jest wszedzie jaja niektore owoce kako i jeszcze pare innych. Jak mial 3m-ce zrobilam mu testy http://www.alergiamed.pl/ Po wylaczeniu z mojej i malego diety tych produktow problemy minely. Jak mial 7m-cy zrobilam mu testy z krwi i wyszlo ze ma alergie na jaja powtorzylismy testy skorne i te potwierdzily alergie na jaja. JAk wyszly tylko jaja zaczelam wprowadzac wczesniej wyeliminowane produkty i nic sie nie dzialo. Piersia karmilam do 8m-ca przerwalam bo syn przestal rosnac z 75 centyla spadl ponizej 50z waga i wzrostem byl wiecznie glodny bardzo zle spal. Zawazylam ze niektorzy bardzo latwo poddaja sie i przestaja karmic piersia, a to jest bardzo wazne zeby dziecko dostawalo pokarm od mamy. Moj maly jak przestalam go karmic piersia zaczal chorowac miesiac w miesiac byl na antybiotykach przez okragly rok, teraz nabral odornosci i jest chodzacym okazem zdrowia. Niepoddawajcie sie karmienie piersia jest ciezkie ale da sie wytrzymac jesli widac ze maly jest dalej glodny a z cyca nie leci to dorubcie tycj 50ml mleka modyfikowanego ale ono niech bedzie dodatkiem a nie podstawa karmienia. TRZYMAM ZA WAS KCIUKI pozdrawiam. Mama Rafalka
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 259, 260, 261 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 260 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.