reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grybel1982

PostWysłany: 16 Mar 2011, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rozliczenie z macierzyńskiego jest na twojej stronie rsk. jeśli nie masz klucza do rozliczenia przez internet to musisz ich poprosić w macierzyńskim o wydrukowanie lub w rsk o wydanie klucza do rozliczenia przez internet.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 16 Mar 2011, 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a zastanawialam sie dlaczego nie dostalam za macierzynski,zreszta zaklad pracy tez zapomnial o mnie..hehe
a ja dzis bylam sie rozliczyc na Laugavegur166 i nie mialam przy sobie zadnych papierow.Pan chcial tylko moje kenitala,widnieje tam wszystko i zapytal sie nawet czemu nie zalegalozowalam zwiazku z tata dziecka--kopara mi opadla. Znajoma poszla z dokumentami,wszystkie papierki ladnie pozdbierala,nawet klucz wziela a poprosili tylko o kenitala...hihi.Tylko nie podali nam czy mamy zwrot czy doplate Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DOROTAKOC

PostWysłany: 17 Mar 2011, 16:50    Temat postu: podatek Odpowiedz z cytatem

ja rowniez bylam wczoraj w rsk i rozliczal mnie bardzo sympatyczny Pan i jak poprosilam to powiedzial mi o wyniku rozliczenia wiec nie ma po co wydawac pieniedzy tylko jechac do biura a tam pomoga za darmo pozdrowienia
Powrót do góry
beatka:)

PostWysłany: 17 Mar 2011, 23:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny macie moze na zbyciu kombinezonek zimowy dla chlopczyka na wzrost 74-80cm?
Chetnie kupie:)

PostWysłany: 18 Mar 2011, 20:06    Temat postu: mleko do samolotu Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, czy orientujecie sie ile ml mleka mozna zabrac do samolotu? Wiem, ze normalnie przysluguje 100 ml, ale czy mozna wziac cos dodatkowo dla niemowlaka? Bede leciala z dzieckiem Icelandair i pani z linii nie byla pewna jak odpowiedziec na moje pytanie. I jeszcze jedno: czy w strefie bezclowej moge kupic stodmjolk? Ktoras z Was moze kupowala?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kleopatra

PostWysłany: 18 Mar 2011, 21:26    Temat postu: wĂłzek Odpowiedz z cytatem

Witam. Może ktoś wie, jak to jest z zabraniem wózka do samolotu- chciałam z Polski zabrać cały pakiet- gondola+spacerówka+ nosidełko. Czy dziecku przysługuje tylko jeden element, czy mogę bez problemu zabrać wszystko, czy to już jako dodatkowy bagaż pójdzie? Pozdrawiam
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 18 Mar 2011, 21:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczęta!!! do samolotu dla dziecka możesz zabrać tyle mleka ile chcesz, ile potrzebujesz. Czy można na bezcłówce kupić stomjolk nie wiem ale wydaje mi sie ze raczej nie. Może spróbuj kupic nan w kartonikach, są one po 200ml tylko podgrzać jak stodmjolk i nie trzeba przechowywać go w lodówce.
Wózek możesz zabrać ze wszystkimi elementami ale wiesz że pod pokład będziesz musiała go zdać, proponuję abyś zabezpieczyła go folią.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
lampeczka

PostWysłany: 18 Mar 2011, 21:41    Temat postu: Re: mleko do samolotu Odpowiedz z cytatem

maggie napisał:
Dziewczyny, czy orientujecie sie ile ml mleka mozna zabrac do samolotu? Wiem, ze normalnie przysluguje 100 ml, ale czy mozna wziac cos dodatkowo dla niemowlaka? Bede leciala z dzieckiem Icelandair i pani z linii nie byla pewna jak odpowiedziec na moje pytanie. I jeszcze jedno: czy w strefie bezclowej moge kupic stodmjolk? Ktoras z Was moze kupowala?

nie ma ,ale mozesz go zabrać ile chcesz ja miałam 5kartonów i nic mi nie powiedzieli.
Powrót do góry

PostWysłany: 18 Mar 2011, 22:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadza sie dla maluszka mozesz na poklad wziasc wszystko co bedzie akurat mu potrzemne. Ja mialam nawet lekarstwa(a troche tego bylo:))

A co do wozka to nadajesz go na luk bagazowy. Z tym tylko ze musisz go sobie ofoliowac(bo moga go ubrudzic) i zeby jak najmniej miejsca zajmowal. A i zdajesz go 'w okienku' bagaz ponad wymiarowy-czy jakos tam- oni cie pokieruja.Ale problemow nie robia.

PostWysłany: 18 Mar 2011, 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a i mozesz wziasc caly pakiet

PostWysłany: 18 Mar 2011, 23:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny umawiamy sie na kawe na przyszly tydzien? Mnie pasuja wszystkie dni przed poludniem oprocz czwartku.
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 19 Mar 2011, 1:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czemu nie!! jestem ZA!!!! dostosuje sie do Was!
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 19 Mar 2011, 10:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

beatka:) napisał:
zgadza sie dla maluszka mozesz na poklad wziasc wszystko co bedzie akurat mu potrzemne. Ja mialam nawet lekarstwa(a troche tego bylo:))

A co do wozka to nadajesz go na luk bagazowy. Z tym tylko ze musisz go sobie ofoliowac(bo moga go ubrudzic) i zeby jak najmniej miejsca zajmowal. A i zdajesz go 'w okienku' bagaz ponad wymiarowy-czy jakos tam- oni cie pokieruja.Ale problemow nie robia.

Na antybiotyku musi byc imie dzieca tak mi powiedzieli. A reszta sie zgadza.
Co do wozka i calej reszty to tez sie zgadza ja bym jednak nosidelko wziela ze soba na poklad o wiele lzej jest z dzieckiem w nosidelku jak na rekach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: 19 Mar 2011, 11:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak tak mozna wziasc, tylko ze nam zabrali tuz przed wejsciem na poklad.

A antybiotyk byl z PL takze nie mielismy imienia. Wogole nic nie sprawdzali-ale to chyba zalezy na kogo sie trafi. Albo bylismy tak obladowani ze juz nie chcieli robic zametu, hehe
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 19 Mar 2011, 13:08    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny własnie jestem ciekawa jak to jest, jedni maja maluszki ze soba w nosidełkach a inni na rekach trzymaja;/ wiadomo łatwiej jest funkcjonować jak dzieciaczek by był w nosidełku, a może tylko tak pozwalaja jak wiedza, że nie bedzie pełny samolot?... tez bede leciała z córka sama i troche sie obawiam jak to wykonam:) aha a jak jest z przewijaniem dziecka? sa gdzies przewijaki?
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 19 Mar 2011, 13:54    Temat postu: Re: hej Odpowiedz z cytatem

kocurek napisał:
Hej dziewczyny własnie jestem ciekawa jak to jest, jedni maja maluszki ze soba w nosidełkach a inni na rekach trzymaja;/ wiadomo łatwiej jest funkcjonować jak dzieciaczek by był w nosidełku, a może tylko tak pozwalaja jak wiedza, że nie bedzie pełny samolot?... tez bede leciała z córka sama i troche sie obawiam jak to wykonam:) aha a jak jest z przewijaniem dziecka? sa gdzies przewijaki?

przy odprawie zawsze pytasz czy możesz wziąć na pokład nosidełko i jeżeli jest miejsce to Ci mówią że może i przy wejściu mówisz co i jak.z przewijakami różnie.mi się raz zdarzyło że nie było i sterardessa pozwoliła mi przebrać małą na siedzeniu u siebie w "kańcpaie"Smile
a jak to jest z dziećmi powyzej 2rż???co można im wziąć????jaki bagaż/???soki???jedzonko???lecę z Icelandexpress wózek już chyba się wlicza w bagaż co???nie mogę znaleść maila do nikogo z expressa moze ktos ma/???
Powrót do góry
kocurek
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 19 Mar 2011, 16:24    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Z tego co mówiła mi p.Marta z IE to dla dziecko można wziąść wszystko, i wozek i nosidełko, a bagaż należy sie dziecko dopiero od 2latek, chyba , ze wykupi sie bilet dla dziecka (niemowlaka) ten powyzej 2rż i wtedy ma sie bagaż dodatkowy. Troche lipa, ale najbardziej opłaca się dokupić dodatkowy bagaż 20kg niecałe 4tyś kosztuje, ja własnie taka opcje sobie wykupiłam bo za każdym razem kiedy wracamy jest problem jak sie zabrać tutaj heh
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 19 Mar 2011, 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja leciałam z córką jak już miała 2 latka to przy odprawie zabrali mi picie a czy wózek można to nie wiem. to mail P.Marty z IE martai@icelanexpress.is
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
lampeczka

PostWysłany: 19 Mar 2011, 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi261107 napisał:
ja leciałam z córką jak już miała 2 latka to przy odprawie zabrali mi picie a czy wózek można to nie wiem. to mail P.Marty z IE martai@icelanexpress.is

dziękuję....no ale jak to bez picia/??
Powrót do góry
qwiatuszek

PostWysłany: 20 Mar 2011, 0:49    Temat postu: P.Marta Odpowiedz z cytatem

Niestety e-meil do P.Marty jest nieprawidlowy... wyslalam wiadomosc pod ten adres i przyszla wiadomosc zwrotna, ze wiadomosc nie moze byc dostarczona... szkoda ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 19 z 82

Skocz do: