Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| grybel1982
| Dołączył: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Skąd: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wysłany: 16 Mar 2011, 21:04 Temat postu: |
|
|
rozliczenie z macierzyĹskiego jest na twojej stronie rsk. jeĹli nie masz klucza do rozliczenia przez internet to musisz ich poprosiÄ w macierzyĹskim o wydrukowanie lub w rsk o wydanie klucza do rozliczenia przez internet. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 16 Mar 2011, 22:57 Temat postu: |
|
|
a zastanawialam sie dlaczego nie dostalam za macierzynski,zreszta zaklad pracy tez zapomnial o mnie..hehe
a ja dzis bylam sie rozliczyc na Laugavegur166 i nie mialam przy sobie zadnych papierow.Pan chcial tylko moje kenitala,widnieje tam wszystko i zapytal sie nawet czemu nie zalegalozowalam zwiazku z tata dziecka--kopara mi opadla. Znajoma poszla z dokumentami,wszystkie papierki ladnie pozdbierala,nawet klucz wziela a poprosili tylko o kenitala...hihi.Tylko nie podali nam czy mamy zwrot czy doplate  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 17 Mar 2011, 16:50 Temat postu: podatek |
|
|
ja rowniez bylam wczoraj w rsk i rozliczal mnie bardzo sympatyczny Pan i jak poprosilam to powiedzial mi o wyniku rozliczenia wiec nie ma po co wydawac pieniedzy tylko jechac do biura a tam pomoga za darmo pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beatka:)
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 17 Mar 2011, 23:41 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny macie moze na zbyciu kombinezonek zimowy dla chlopczyka na wzrost 74-80cm?
Chetnie kupie:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggie
| Dołączył: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 20:06 Temat postu: mleko do samolotu |
|
|
Dziewczyny, czy orientujecie sie ile ml mleka mozna zabrac do samolotu? Wiem, ze normalnie przysluguje 100 ml, ale czy mozna wziac cos dodatkowo dla niemowlaka? Bede leciala z dzieckiem Icelandair i pani z linii nie byla pewna jak odpowiedziec na moje pytanie. I jeszcze jedno: czy w strefie bezclowej moge kupic stodmjolk? Ktoras z Was moze kupowala? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kleopatra
| Dołączył: 30 Sty 2011 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 21:26 Temat postu: wĂłzek |
|
|
Witam. MoĹźe ktoĹ wie, jak to jest z zabraniem wĂłzka do samolotu- chciaĹam z Polski zabraÄ caĹy pakiet- gondola+spacerĂłwka+ nosideĹko. Czy dziecku przysĹuguje tylko jeden element, czy mogÄ bez problemu zabraÄ wszystko, czy to juĹź jako dodatkowy bagaĹź pĂłjdzie? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 21:39 Temat postu: |
|
|
hej dziewczÄta!!! do samolotu dla dziecka moĹźesz zabraÄ tyle mleka ile chcesz, ile potrzebujesz. Czy moĹźna na bezcĹĂłwce kupiÄ stomjolk nie wiem ale wydaje mi sie ze raczej nie. MoĹźe sprĂłbuj kupic nan w kartonikach, sÄ
one po 200ml tylko podgrzaÄ jak stodmjolk i nie trzeba przechowywaÄ go w lodĂłwce.
WĂłzek moĹźesz zabraÄ ze wszystkimi elementami ale wiesz Ĺźe pod pokĹad bÄdziesz musiaĹa go zdaÄ, proponujÄ abyĹ zabezpieczyĹa go foliÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 21:41 Temat postu: Re: mleko do samolotu |
|
|
maggie napisał: | Dziewczyny, czy orientujecie sie ile ml mleka mozna zabrac do samolotu? Wiem, ze normalnie przysluguje 100 ml, ale czy mozna wziac cos dodatkowo dla niemowlaka? Bede leciala z dzieckiem Icelandair i pani z linii nie byla pewna jak odpowiedziec na moje pytanie. I jeszcze jedno: czy w strefie bezclowej moge kupic stodmjolk? Ktoras z Was moze kupowala? |
nie ma ,ale mozesz go zabraÄ ile chcesz ja miaĹam 5kartonĂłw i nic mi nie powiedzieli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 22:11 Temat postu: |
|
|
zgadza sie dla maluszka mozesz na poklad wziasc wszystko co bedzie akurat mu potrzemne. Ja mialam nawet lekarstwa(a troche tego bylo:))
A co do wozka to nadajesz go na luk bagazowy. Z tym tylko ze musisz go sobie ofoliowac(bo moga go ubrudzic) i zeby jak najmniej miejsca zajmowal. A i zdajesz go 'w okienku' bagaz ponad wymiarowy-czy jakos tam- oni cie pokieruja.Ale problemow nie robia. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 22:14 Temat postu: |
|
|
a i mozesz wziasc caly pakiet _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fanka_franka
| Dołączył: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 18 Mar 2011, 23:21 Temat postu: |
|
|
dziewczyny umawiamy sie na kawe na przyszly tydzien? Mnie pasuja wszystkie dni przed poludniem oprocz czwartku. _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 19 Mar 2011, 1:21 Temat postu: |
|
|
czemu nie!! jestem ZA!!!! dostosuje sie do Was! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Mar 2011, 10:15 Temat postu: |
|
|
beatka:) napisał: | zgadza sie dla maluszka mozesz na poklad wziasc wszystko co bedzie akurat mu potrzemne. Ja mialam nawet lekarstwa(a troche tego bylo:))
A co do wozka to nadajesz go na luk bagazowy. Z tym tylko ze musisz go sobie ofoliowac(bo moga go ubrudzic) i zeby jak najmniej miejsca zajmowal. A i zdajesz go 'w okienku' bagaz ponad wymiarowy-czy jakos tam- oni cie pokieruja.Ale problemow nie robia. |
Na antybiotyku musi byc imie dzieca tak mi powiedzieli. A reszta sie zgadza.
Co do wozka i calej reszty to tez sie zgadza ja bym jednak nosidelko wziela ze soba na poklad o wiele lzej jest z dzieckiem w nosidelku jak na rekach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Mar 2011, 11:04 Temat postu: |
|
|
tak tak mozna wziasc, tylko ze nam zabrali tuz przed wejsciem na poklad.
A antybiotyk byl z PL takze nie mielismy imienia. Wogole nic nie sprawdzali-ale to chyba zalezy na kogo sie trafi. Albo bylismy tak obladowani ze juz nie chcieli robic zametu, hehe _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 19 Mar 2011, 13:08 Temat postu: hej |
|
|
Hej dziewczyny wĹasnie jestem ciekawa jak to jest, jedni maja maluszki ze soba w nosideĹkach a inni na rekach trzymaja;/ wiadomo Ĺatwiej jest funkcjonowaÄ jak dzieciaczek by byĹ w nosideĹku, a moĹźe tylko tak pozwalaja jak wiedza, Ĺźe nie bedzie peĹny samolot?... tez bede leciaĹa z cĂłrka sama i troche sie obawiam jak to wykonam:) aha a jak jest z przewijaniem dziecka? sa gdzies przewijaki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 19 Mar 2011, 13:54 Temat postu: Re: hej |
|
|
kocurek napisał: | Hej dziewczyny wĹasnie jestem ciekawa jak to jest, jedni maja maluszki ze soba w nosideĹkach a inni na rekach trzymaja;/ wiadomo Ĺatwiej jest funkcjonowaÄ jak dzieciaczek by byĹ w nosideĹku, a moĹźe tylko tak pozwalaja jak wiedza, Ĺźe nie bedzie peĹny samolot?... tez bede leciaĹa z cĂłrka sama i troche sie obawiam jak to wykonam:) aha a jak jest z przewijaniem dziecka? sa gdzies przewijaki? |
przy odprawie zawsze pytasz czy moĹźesz wziÄ
Ä na pokĹad nosideĹko i jeĹźeli jest miejsce to Ci mĂłwiÄ
Ĺźe moĹźe i przy wejĹciu mĂłwisz co i jak.z przewijakami róşnie.mi siÄ raz zdarzyĹo Ĺźe nie byĹo i sterardessa pozwoliĹa mi przebraÄ maĹÄ
na siedzeniu u siebie w "kaĹcpaie"
a jak to jest z dzieÄmi powyzej 2rĹź???co moĹźna im wziÄ
Ä????jaki bagaĹź/???soki???jedzonko???lecÄ z Icelandexpress wĂłzek juĹź chyba siÄ wlicza w bagaĹź co???nie mogÄ znaleĹÄ maila do nikogo z expressa moze ktos ma/??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 19 Mar 2011, 16:24 Temat postu: hej |
|
|
Z tego co mĂłwiĹa mi p.Marta z IE to dla dziecko moĹźna wziÄ
ĹÄ wszystko, i wozek i nosideĹko, a bagaĹź naleĹźy sie dziecko dopiero od 2latek, chyba , ze wykupi sie bilet dla dziecka (niemowlaka) ten powyzej 2rĹź i wtedy ma sie bagaĹź dodatkowy. Troche lipa, ale najbardziej opĹaca siÄ dokupiÄ dodatkowy bagaĹź 20kg niecaĹe 4tyĹ kosztuje, ja wĹasnie taka opcje sobie wykupiĹam bo za kaĹźdym razem kiedy wracamy jest problem jak sie zabraÄ tutaj heh |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 19 Mar 2011, 19:29 Temat postu: |
|
|
ja leciaĹam z cĂłrkÄ
jak juĹź miaĹa 2 latka to przy odprawie zabrali mi picie a czy wĂłzek moĹźna to nie wiem. to mail P.Marty z IE martai@icelanexpress.is |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 19 Mar 2011, 20:16 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisał: | ja leciaĹam z cĂłrkÄ
jak juĹź miaĹa 2 latka to przy odprawie zabrali mi picie a czy wĂłzek moĹźna to nie wiem. to mail P.Marty z IE martai@icelanexpress.is |
dziÄkujÄ....no ale jak to bez picia/?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 20 Mar 2011, 0:49 Temat postu: P.Marta |
|
|
Niestety e-meil do P.Marty jest nieprawidlowy... wyslalam wiadomosc pod ten adres i przyszla wiadomosc zwrotna, ze wiadomosc nie moze byc dostarczona... szkoda ;/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|