reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 268, 269, 270 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
beacia64

Do潮czy: 06 Kwi 2009
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 20 Mar 2011, 22:44    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

My byli艣my z wnioskiem o paszport tymczasowy w 艣rod臋 i dawali艣my jedno zdj臋cie:)Zdj臋cia c贸rci robi艂am u fotografa w Keflaviku i zap艂aci艂am 3500isk.(zdj臋膰 mia艂o by膰 4 a dostali艣my 6).Czekamy ok tygodnia:)Pozdrawiam wszystkie mamusie te obecne i te przysz艂e!Ja do grona szcz臋艣liwych mam do艂膮czy艂am 7 lutego:)SmileSmile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
sania

Do潮czy: 05 Lip 2009
PostWys砤ny: 21 Mar 2011, 13:07    Temat postu: wysypka Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam z C贸reczk膮 taki problem na n贸偶kach pojawi艂y jej si臋 bardzo dziwne plackowate plamy wygl膮daj膮 jak liszaje na dodatek na ca艂ym ciele ma okropne czerwone krostki. Jest niespokojna pewnie jest to bardzo dokuczliwe, byli艣my u dermatologa i pediatry stwierdzili, 偶e nie jest to nic powa偶nego, ale tez nic jej nie przepisali, czy mo偶e znacie nazwy ma艣ci kt贸re troszk臋 jej z艂agodz膮 to sw臋dzenie.
Chcia艂am si臋 jeszcze dowiedzie膰 gdzie robi膮 testy na alergi臋 i ile one trwaj膮?
Prosz臋 o odpowiedz.
Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
Alinka

Do潮czy: 22 Cze 2007
Sk眃: POLSKA, STARGARD SZCECI艃SKI
PostWys砤ny: 21 Mar 2011, 21:18    Temat postu: paszport Odpowiedz z cytatem

Witam mamu艣ki. To jak to jest z tym paszportem dla dziecka- trzeba mie膰 paszport czy dow贸d wystarczy dla dzidzi? Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 21 Mar 2011, 23:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sania wyniki test贸w o ile dobrze pami臋tam s膮 po ok 15 min a alergologa znajdziesz w kringlanie a tu wi臋cej informacji http://ja.is/u/laeknastodin-uppsolum/?branch=1308464
kiedy艣 kto艣 mi powiedzia艂 偶e jak dziecko ma jak膮艣 dokuczliw膮 wysypk臋 dobrze jest do k膮pieli doda膰 krochmal, nigdy tego nie stosowa艂am ale gdyby lekarz nic mi nie doradzi艂 to bym spr贸bowa艂a
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 0:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i radze dodac... u nas pojawilo sie znowu na buzce cos podobnego co opisalas Sonia. bylismy w piatek u lekarza i .........uwaga kapac raz w tygodniu.do tego zero mydelka,myc sama woda,bo przeciez male dziecko sie nie brudzi...nic nie przepisala..dala tylko 2nazwy zwyklych kremow bezzapachowych...jeden nie pomaga,a wrecz jest bardziej czerwone. mam z polski masc do pupki,posmarowalam wczoraj te miejsca i nie byly czerwone,nie bylo sladu wizualnego,tylko czulo sie pod palcem,a dzis posmarrowalam kremem i czerwone..ehhhh...juz odstawilam produkty mleczne,w ciagu dnia moze ze 50ml mleka do kawuski,i nic...nie wiem....7kwietnia mam wizyte u pielegniarki,niech zobaczy jak sie nie poprawi.w ostatecznosci w maju do polski lecimy wiec tam sie pojdzie i moze cos poradza...
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 0:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa kiedy moja pierwsza c贸rka mia艂a ok 5 tyg bu藕k臋 mia艂a ca艂a zsypan膮 krosteczkami tymi niby od hormon贸w, drapa艂a si臋, sk贸ra by艂a bardzo sucha, pojechali艣my do lekarza a Pani doktor powiedzia艂a 偶e to nic takiego, doda艂a 偶e jej synek mia艂 tak do 2 latek. W szoku by艂am!! Wko艅cu piel臋gniarka stwierdzi艂a 偶e to egzema i kaza艂a smarowa膰 mildisonem. Fakt w Polsce te偶 lekarze nie s膮 lepsi bo teraz mamy w kraju mod臋 na refluks i sto tysi臋cy r贸偶nych alergii ale egzeme od hormon贸w potrafi膮 odr贸偶ni膰
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
mstefa
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 1:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie martwia te krostki,plamki. czytam w necie i dochodze do wniosku ze z mojego opisu i tego co pisza to mlody moze miec skaze bialkowa,natluszczam mu te plamki...nie wyglada to ladnie,no ale co zrobic....
ale rady lekarzy typu nie kapac dziecka to mnie bawia i mam ochote powiedziec cos. kapie mlodego w przegotowanej wodzie,buzke przemywam tylko woda,i to cholerstwo wrocilo,mozna powiedziec ze ze zdwojona sila....
pewnie i tu sa dobrzy lekarze---trafilam na takiego jak mlody mial problemy z siusiakiem, i chyba znowu sie przejade do domus medici na ostry dyzur hehe...
Powr髏 do g髍y
sania

Do潮czy: 05 Lip 2009
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 9:39    Temat postu: Wysypka Odpowiedz z cytatem

Dzi臋kuje wszystki za rady:) i poruszenie tego tematu.
Kupi艂am wczoraj w aptece ma艣膰 bez recepty "Mildison Lipid 1%krem"
kosztuje 700kr i musze przyzna膰, 偶e pomaga co prawda samruje c贸rcie dopiero drugi dzie艅, ale wiidz臋 ju偶, 偶e te plamy troszke bledn膮.
I jeszcze dodatkowa k膮pa艂am j膮 w rumianku.
Mam nadziej臋, 偶臋 jej to przejdzie.
Pozdrawiam wszystkich.
Powr髏 do g髍y
malbork

Do潮czy: 15 Pa 2009
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 10:14    Temat postu: Re: Wysypka Odpowiedz z cytatem

sania napisa:
Dzi臋kuje wszystki za rady:) i poruszenie tego tematu.
Kupi艂am wczoraj w aptece ma艣膰 bez recepty "Mildison Lipid 1%krem"
kosztuje 700kr i musze przyzna膰, 偶e pomaga co prawda samruje c贸rcie dopiero drugi dzie艅, ale wiidz臋 ju偶, 偶e te plamy troszke bledn膮.
I jeszcze dodatkowa k膮pa艂am j膮 w rumianku.
Mam nadziej臋, 偶臋 jej to przejdzie.
Pozdrawiam wszystkich.

Niedawno czytalam,ze rumianek rowniez czesto uczula,szczegolnie dzeci z problemami skornymi.Wiec czasem moze sie okazac,ze kapiele w rumianku nasilaja zmiany skorne.
Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 10:15    Temat postu: Re: paszport Odpowiedz z cytatem

Alinka napisa:
Witam mamu艣ki. To jak to jest z tym paszportem dla dziecka- trzeba mie膰 paszport czy dow贸d wystarczy dla dzidzi? Pozdrawiam
ja mialam to i to , dowod jest w razie czego jak konczy sie waznosc paszportu , pamietajmy ze aby wleciec na islandiie trzeba miec co najmniej 3 miesieczna waznosc paszportu , normalnie na dowodzie puszczaja
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
mati7916

Do潮czy: 05 Lut 2009
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 15:40    Temat postu: czerwone policzki Odpowiedz z cytatem

Moja corka tez ma problem ze skora na policzkach, a teraz zauazylam ze na raczkach i nozkach rowniez pojawiaja sie male czerwone, suche plamki (takie liszaje). Tydzien temu dostalam masc mildison i uzywalam tydzien czasu. Poczatek byl fajny wszystko zaczelo ogasac, znikac az nawet 4 dnia buska byla sliczna, jak kiedys. Ale juz 6 dnia zaczelo wszystko wracac. Teraz jest trzeci dzien, jak juz nie smaruje i jest strasznie. Sama juz nie wiem, czy to uczulenie , czy to enzema. Oczywiscie, moja doktor alergolog robila testy i corka zdrowa jak ryc, tylko gdzie jest problem. Moze znacie jeszcze jakas masc, ktora pomoglaby a moze byloby ja stosowac dluzej niz 7 dni i nie bylaby na sterydach. Pozdrawaim
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 16:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A probowalyscie myc dzieci bez zadnych chemikaliow. Moja corcia czesto miala jakies problemy ze skora, bylam z nia kilka razy u lekarza ale zazwyczaj dawali masc cos w stylu bambino. Ja robilam malej taka moja kilkudniowa terapie. Kapalam ja w czystej wodzie i na samym poczatku terapi dawalam troszeczeke olejku dla niemowlakow do wody, a no i jeszcze w aptece kupilam jeszcze balsam do cialka ale nie pamietam nazwy, smarowalam ja po kapieli i naprawde dzialalo.
Powr髏 do g髍y
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 16:47    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

z tego co piszecie prawie wszystkie nasze dzieciaczki maja problemy ze skora, zreszta moja c贸rka tez i faktycznie zalecam k膮piele bez uzywania zadnych mydelek czysta woda a po kapieli uzywalam decubal lub balsam z serii gamla apotek dla dzieci dzialalo raz na dluzej raz na krocej. moja opinia to ze wszystkie te problemy skorne lagodnieja z wiekiem dzieciaczkow. faktycznie moze to byc uciazliwe dla dzieci jesli nie moga spac nocy bo swedzi no to smarowlam mascia mildison pomagalo. ale teraz moja mala ma juz 2,5 roczku i problemy ze skora powoli zanikaja.
pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja juz zaczelam do kapieli wode gotowac Sad
Powr髏 do g髍y
kobieta77

PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 17:03    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

zapomnialam ze od czasu do czasu fundowalam malej kapiel z dodatkiem maki ziemniaczanej, niczym blue lagoon hi hi. pomagalo
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 17:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a make ziemniaczana mozna kupic w kazdym sklepie czy tylko w polskim??
Powr髏 do g髍y
kobieta77

PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 17:10    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

kupisz w kronanie
Powr髏 do g髍y
malbork

Do潮czy: 15 Pa 2009
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 17:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa napisa:
a make ziemniaczana mozna kupic w kazdym sklepie czy tylko w polskim??

Kupisz rowniez w Bonusie nazywa sie kartoffel mel.
Powr髏 do g髍y
gar艂oc

Do潮czy: 26 Wrz 2010
Sk眃: Innri Njardvik
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja dzidzia ponad miesi膮c mia艂a krostki na buzi i takie suche placki,po艂o偶na ze 2 razy m贸wi艂a 偶e to przez hormony i 偶eby niczym nie smarowa膰.Pr贸bowa艂am smarowa膰 kremikiem z weledy,ale nic nie pomaga艂o wi臋c puzniej przez par臋 dni niczym nie smarowa艂am ale te偶 krostki nie schodzi艂y a do tego buzia by艂a sucha,a偶 kt贸rego艣 dnia po prostu wszystko znik艂o i buzia by艂a g艂adziutka.Ju偶 my艣la艂am 偶e si臋 wszystko sko艅czy艂o,a偶 tu nagle pare dni temu po ok.2 tygodniach jak buzia by艂a 艂adniutka,krostki znowu wysz艂y na ca艂ej buzi.Ale teraz ju偶 wiem 偶e chyba nic nie pomo偶e i 偶e to samo zniknie.

Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 22 Mar 2011, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny moze naprawde sprubujcie kompac dzieci w samej wodzie , moja kolezanka ma to samo tez malej wyskakuja plamy suche na calym ciele mala ma 3 latka , ma to od malego , jak zaczyna stosowac jaki kolwiek plyn do kompilei a stosowala ich wele od bezzapachowych po mydlo bambino, mala automatycznie wywalalo , w nocy drapala sie niesamowicie , wszedzei miaal te suche placki, poprostu przestala uzywac czego kolwiek do kompieli , sprubujcie
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 268, 269, 270 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 269 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.