reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 274, 275, 276 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
monisia1983b

Do潮czy: 02 Sty 2011
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 5 Maj 2011, 12:29    Temat postu: do pati Odpowiedz z cytatem

Witam!
Jezeli chcesz isc na zwolnienie musisz miec papier od lekarza rodzinnego ze nie mozesz juz pracowac.Wtedy idziesz do zatrudniaka i do tego biura gdzie skladasz papiery o macierzynski zostawiasz im te zwolnienie 3 ostatnie luny i czekasz na odpowiedz:)Nie chce starzyc ale troche sie nabiegasz za tym chyba ze sie cos zmienilo bo ja mialam latania ze glowa boli:(Powodzenia
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
monisia1983b

PostWys砤ny: 5 Maj 2011, 12:31    Temat postu: cesarka Odpowiedz z cytatem

A ja mam takie pytanie czy ktos sie orientuje co jest potrzebne zeby zrobiono cesarke???
Powr髏 do g髍y
open84

Do潮czy: 24 Cze 2010
Sk眃: REYKJAVIK
PostWys砤ny: 5 Maj 2011, 13:06    Temat postu: Re: cesarka Odpowiedz z cytatem

monisia1983b napisa:
A ja mam takie pytanie czy ktos sie orientuje co jest potrzebne zeby zrobiono cesarke???

potrzebny ci facet z pelnym i sprawnym rynsztunkiem potem dziecko a potem problemy..w polsce wszystko jest za lapowki a tu nie jest tak latwo
Powr髏 do g髍y
monisia1983b

PostWys砤ny: 5 Maj 2011, 15:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hahaha czy na tym forum to juz nie mozna sie zapytac?????Na kazdym temacie jak kupie sprzedam itp... ludzie tylko sobie dosrywaja czy juz nie ma tutaj ludzi z ktorymi mozna byloby porozmawiac zapytac.....Szkoda
A jezeli chodzi o ciaze czy dziecko to dla mnie nie jest zaden problem...poniewaz mam corke i rodzilam na Islandii normalnie a zapytalam z czystej ciekawosc jak tutaj jest z cesarka.Czy sa jakies specjalne wymagania itp. ale widze ze dla nektorych to jest juz temat do jakis glupich komentarzy
Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 5 Maj 2011, 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

monisia1983b napisa:
hahaha czy na tym forum to juz nie mozna sie zapytac?????Na kazdym temacie jak kupie sprzedam itp... ludzie tylko sobie dosrywaja czy juz nie ma tutaj ludzi z ktorymi mozna byloby porozmawiac zapytac.....Szkoda
A jezeli chodzi o ciaze czy dziecko to dla mnie nie jest zaden problem...poniewaz mam corke i rodzilam na Islandii normalnie a zapytalam z czystej ciekawosc jak tutaj jest z cesarka.Czy sa jakies specjalne wymagania itp. ale widze ze dla nektorych to jest juz temat do jakis glupich komentarzy
Pozdrawiam

kochana tu i tak jest spokojnie/
doradzamy,pomagamy sobie.czasami wejde na takie watki na forum ze az mlodego budze tak sie smieje!hihi
a wogole jakos tu cicho mamsie! co slychac jak maluszki!
@ni@jak sie czujecie??kiedy godzina Zero????
A my w sobote do Polski Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy a ja sie przeziebilam. mlody rosnie,kreci sie strasznie.
Powr髏 do g髍y
SOWA2907

Do潮czy: 21 Lip 2010
PostWys砤ny: 5 Maj 2011, 23:20    Temat postu: Re: cesarka Odpowiedz z cytatem

monisia1983b napisa:

moja znajoma posz艂a do psychologa rodzinnego powiedzia艂a 偶e boi si臋 porodu naturalnego w bardzo du偶ym stopniu w obawie o siebie i dziecko 偶e wcze艣niej mia艂a ci臋偶ki por贸d i skierowali j膮 na cesark臋
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 0:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa - pozazdroscic, nam zostal miesiac Smile
Bylismy na pierwszym szczepieniu - jak na razie to nawet niezle bylo, dwie szczepionki synek zniosl dzielnie. Jak polozne go ogladaly to wrecz popisowo unosil glowke do gory gdy byl na brzuszku - codzienne krotkie cwiczenia przynosza efekty Smile
Norbi, gwiazdeczka a jak wasze malenstwa??
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
A czy kt贸ra艣 z mam leci 14maja expresem do wawy???
My ju偶 po szczepieniu na pneumokoki:)szczepionka potania艂a:)pozdrawiamy
Powr髏 do g髍y
kocurek
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Lut 2009
Sk眃: Rvk
PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 19:43    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Hej lampeczko ile p艂aci艂as? ja kupowa艂am dla naszej gwiazdy w pon to p艂aci艂am na Miodzie 12,300kr Smile A mo偶e kt贸ra艣 z mam bedzie lecia艂a 22 czerwca do Wawki?Smile
Powr髏 do g髍y
evelin1984

Do潮czy: 14 Gru 2007
PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 20:07    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

Witam!!!
Ja lec臋 z synkiem 14 maja do W-wy
Nie mo偶emy doczeka膰 si臋 wylotu,odliczamy dni Smile
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 20:33    Temat postu: Re: hej Odpowiedz z cytatem

kocurek napisa:
Hej lampeczko ile p艂aci艂as? ja kupowa艂am dla naszej gwiazdy w pon to p艂aci艂am na Miodzie 12,300kr Smile A mo偶e kt贸ra艣 z mam bedzie lecia艂a 22 czerwca do Wawki?Smile

p艂aci艂am tyle samo;)a rok temu kosztowa艂a 14.000:)to ju偶 co艣 hihi
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 20:34    Temat postu: Re: .. Odpowiedz z cytatem

evelin1984 napisa:
Witam!!!
Ja lec臋 z synkiem 14 maja do W-wy
Nie mo偶emy doczeka膰 si臋 wylotu,odliczamy dni Smile

no to rewelacja!!jaki znak rozpoznawczy co?:)ja lece z c贸rci膮....m膮偶 zostaje i doleci 27czerwca:)ja ju偶 od 2tyg.jestem spakowana tak si臋 nie mog臋 doczeka膰 hahah
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A moze jakas mama leci w sobote 7 maja???
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmmm placilyscie za szczepionke na pneumokoki??przeciez wcisneli ja do szczepionek obowiazkowych i dalej trzeba placic??
Powr髏 do g髍y
fanka_franka

Do潮czy: 25 Lip 2006
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 6 Maj 2011, 21:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieci urodzone w 2011 roku maja za darmo, reszta musi placic
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 8 Maj 2011, 0:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewuszki!!! nie mam ostatnio czasu na nic Sad c贸re艅ki moje testuj膮 moj膮 wytrzyma艂o艣膰, fizyczn膮 i psychiczn膮, ale ja si臋 nie dam Smile M艂odsza ma ju偶 3msc i nadal m臋czy j膮 kolka i w dodatku zamiast coraz mniej to coraz bardziej. By艂am z ni膮 kolejny raz u lekarz to przepisa艂 syrop, pierwsze 2 dni by艂y super ale wczoraj dosta艂a szczepionki i marudzi. Nie 艣pi mi jeszcze, m膮偶 j膮 usypia. Jak nic jej nie dolega to taka cudowna jest, ci膮gle si臋 u艣miecha, gada co艣 po swojemu i odk膮d nauczy艂a si臋 chwyta膰 w r膮czki to 艂apie za co si臋 da, jak nie ma nic pod r臋k膮 to za ubranko si臋 ci膮ga. Ewcia czy Tw贸j maluch 艣lini si臋, moja kruszyna wiecznie ob艣liniona, 艣liniaki a偶 wykr臋ca膰 mo偶na. Ale jestem padni臋ta. pozdrowionka dla Was!!
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 8 Maj 2011, 1:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Norbi - moj maly zaczal sie slinic ale jeszcze nie jest az tak duzo jak u twojej corci. Syneczek jest ciekawy wszystkiego naokolo, lubi ogladac rozne przedmioty a nawet zauwazylam, ze czasem zerka na telewizor. A jesli chodzi o kolki to ostatnio jest naprawde niezle (ale nadal podaje mu sab-simplex, choc tylko 3-4 razy dziennie po 10 kropelek).
Po szcepieniu w czwartek mial goraczke 38.5 (dostal czopek) i temperatura spadla do 37.3, mysle, ze taka troszke podwyzszona ma bo ma katar i czesciowo zapchany nosek. A w piatek temperaturka tylko podwyzszona, nadal ma troszke czerwone i opuchniete miejsce wkucia na obu nozkach ale dzis jak ogladalam te miejsca to bylo juz lepiej. W piatek malutki wieczorem i w nocy (tak ok 3 godzin) to plakal prawie non stop, nie chcial sie uspokoic choc oboje z mezem robilismy cuda-wianki. Dzis juz mial normalny rytm dnia i bylo ok. Dzieciaczki sa zadziwiajace - kazdy dzien potrafi byc inny.
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 8 Maj 2011, 9:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no w艂a艣nie! moja starsza pociecha by艂a marud膮 ale wszystko by艂o systematyczne, spanie, jedzenie o tych samych porach. Dla mnie to by艂o bardzo wygodne bo mog艂am co艣 sobie zaplanowa膰, zorganizowa膰 si臋. M艂odsza ma pogodniejszy charakter ale za to tak jak Ewa piszesz, ka偶dy dzie艅 jest inny i ja wszystko w biegu robie bo nie wiem ile na to mam czasu. Najlepszym lekarstwem na wszystkie bol膮czki s膮 dla niej r膮czki, wa偶y 7kg, m贸j kr臋gos艂up zaczyna domaga膰 si臋 odpoczynku. Pod koniec czerwca lecimy do Polski i tak jak wi臋kszo艣膰 z Was nie mog臋 si臋 doczeka膰!!!! dni odliczam i ju偶 jedn膮 nog膮 tam jestem:)
ale pogoda dzi艣 fantastyczna:) mi艂ego dnia!!!
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 8 Maj 2011, 23:28    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

hej mamu艣ki, kilka dni temu widzialam ogloszenie sprzedazy o kropelkach na kolke na sab simplex, potrzebuj臋 pilnie!!!
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 9 Maj 2011, 16:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej kochane:)

Ja po przeprowadzce i nie mia艂am neta prawie dwa tygodnie,dopiero dzi艣 pod艂膮czyli mnie ponownie do sieci. Mam 5 dni do terminu i czuje si臋 fantastycznie,niestety:( Ma艂ego uparciucha mam w 艣rodku,nie zamierza si臋 wychyla膰 jeszcze Sad

Mstefa 偶ycz臋 udanego pobytu w Polsce Smile

Dziewczyny ja gdzie艣 czyta艂am o takich rureczkach na kolki,kt贸re si臋 aplikuje w pup臋 male艅stwa,sprzedawane w Polsce w aptekach,a czy tu s膮 i na ile skuteczne to niestety nie wiem,ale poszukam ich i jak znajde to pode艣l臋 linka
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 274, 275, 276 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 275 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.