Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 9 Maj 2011, 17:38 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisa: | Hej kochane:)
Ja po przeprowadzce i nie mia艂am neta prawie dwa tygodnie,dopiero dzi艣 pod艂膮czyli mnie ponownie do sieci. Mam 5 dni do terminu i czuje si臋 fantastycznie,niestety:( Ma艂ego uparciucha mam w 艣rodku,nie zamierza si臋 wychyla膰 jeszcze
Mstefa 偶ycz臋 udanego pobytu w Polsce
Dziewczyny ja gdzie艣 czyta艂am o takich rureczkach na kolki,kt贸re si臋 aplikuje w pup臋 male艅stwa,sprzedawane w Polsce w aptekach,a czy tu s膮 i na ile skuteczne to niestety nie wiem,ale poszukam ich i jak znajde to pode艣l臋 linka |
s膮 s膮 ale nie wiem czy tutaj pono膰 skuteczne.....znajomi u偶ywali ja sama nie zdecydowa艂am si臋 na to haha |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 9 Maj 2011, 20:44 Temat postu: |
|
|
Znalaz艂am:http://www.medipartners.pl/rurka-antykolkowa
Opinie s膮 r贸偶ne,mo偶e warto podpyta膰 lekarzy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 9 Maj 2011, 21:08 Temat postu: |
|
|
@ni@ ale ten czas szybko leci, Ty ju偶 jedn膮 nog膮 na porod贸wce:) po cz臋艣ci Ci zazdroszcz臋 bo ta chwila kiedy pierwszy raz si臋 widzi i tuli swoje male艅stwo jest niezwyk艂a. Serduszko zawsze mi szybciej bije jak widz臋 kobiet臋 w ci膮偶y, nieopisane szcz臋艣cie i ta mi艂o艣膰 tak wielka, 偶e czuje si臋 jakby serce by艂o za ma艂e by j膮 pomie艣ci膰. Ka偶de urodziny dziecka to te偶 moje wielkie 艣wi臋to, wspomnienia wracaj膮. Gdybym mia艂a wielki dom, wi臋cej r膮k, nie potrzebowa艂a snu, jedzenia to bym mog艂a mie膰 ca艂a gromadk臋
Moja kruszyna ma takie okropne kolki, 偶e spr贸bowa艂abym nawet taj rurki oby jej tylko pom贸c . |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 10 Maj 2011, 1:47 Temat postu: |
|
|
@n@ - czas leci bardzo do przodu... juz jestes tuz, tuz - trzymam kciuki.
Dziewczyny czy wasze pociechy tez maja katarki? Obserwuje malego i zaczynam si eniepokoic czy nie robi sie z tego cos wiecej (czasem wydaje mi sie, ze ma kaszelek - ale tak mi sie wydaje, ze slysze go 5 razy dziennie, wiec nie wiem czy to nie odkaszlniecie slinki i czasem wydaje mi sie, ze slysze gwizdanie w plucach) Nosek ma zapchany ale gile wyciagam frida normalne, w czwartek lekarz osluchiwal mu plucka i powiedzial, ze nic nie slyszy co by odbiegalo od normy. Moze panikuje ale moze powinnam isc do lekarza ponownie? Zaczelam robic malemu inhalacje i oczyszczam nosek kilka razy dziennie... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 10 Maj 2011, 9:32 Temat postu: |
|
|
moja male艅ka mia艂a katarek, od starszej siostry sie zarazi艂a, pokas艂ywa艂a ale nie panikowa艂am bo jakie艣 do艣wiadczenie ju偶 mam. Nawil偶a艂am nosek sol膮 fizjologiczn膮 i 艣ci膮ga艂am frid膮, po 5 dniach by艂o po katarze. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 10 Maj 2011, 10:22 Temat postu: |
|
|
norbi ale 艣licznie to napisa艂a艣,a偶 si臋 wzruszy艂am
Biedna Twoja kruszynka z tymi kolkami,偶ycz臋 偶eby znalaz艂 si臋 spos贸b na te dolegliwo艣膰,a male艅ka mog艂a zapomnie膰 o tych cierpieniach. A powiedz pr贸bowa艂a艣 le偶aczka wibruj膮cego,bo te偶 s艂ysza艂am ,偶e niekt贸rym maluchom pomaga
Ewcia dziekuj臋 za kciuki,na pewno si臋 przydadz膮
U mnie tak jakby co艣 zaczyna si臋 dzia膰,ale tak po lekku. Skurcze s膮 od wczoraj ,ale ma艂e,podbrzusze twarde,nudno艣ci ogromne,no ale to wcale niestety nie musi znaczyc,偶e dzi艣 b膮d藕 jutro si臋 zacznie,wi臋c musz臋 by膰 cierpliwa cho膰 przychodzi mi to z coraz wiekszym trudem,strasznie ju偶 teskni臋 do ma艂ego |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 10 Maj 2011, 14:22 Temat postu: |
|
|
@n@ - juz niedlugo - a zreszta korzystaj poki mozesz z wolnego czasu - pierwsze dni sa wspaniale ale i trudne, dlatego spokojnie jak dzidzia bedzie chciala juz byc w ramionach mamusi to sie zacznie
Odkrylam wczoraj piekna kolysanke - spiewa ja krajewski a tytul: "dla okruszka" ... sens slow mowi wszystko o milosci do dziecka
http://www.youtube.com/watch?v=6AGMDrU8fNE |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 10 Maj 2011, 18:46 Temat postu: |
|
|
@ni@ powodzenia!
Ewcia pi臋kna ko艂ysanka, ach te dzieci, a偶 ci臋偶ko uwierzy膰 w to, 偶e samemu si臋 kiedy艣 by艂o tak膮 s艂odk膮 kruszynk膮 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 6:54 Temat postu: |
|
|
Czesc dziewczynki.Witam z upalnej Polski--juz mam dosc
Podroz samolotem--wspominam milo,a tak sie balam.mlody start przespal mi na kolanach i 2godziny lotu w foteliku. reszte lotu pawil si egrzecznie,pomarudzil troszeczeke ale i tak to bylo nic. Mielismy oczywiscie opoznienie--poczatkowa godzina lotu 14,dwa tygodnie przed lotem przesuniety lot na 23,a na 7godz przed odlotem kolejne przesuniecie na 4.50. bylam zmeczona,zdenerwowana samym tym opoznieniem.no ale musze przyznac ze samolot i obsluga wynagrodzili to opoznienie. samolot byl duzy,sporo miejsca(kazdy lot icelandespress wsppominam z ciasnota,nieladnym zapaszkiem i ciasnota hihi)a panie byly bardzo mile o co jakis czas pytaly sie czy w czyms moga pomoc. poniewaz samolot byl duzy i nie bylo wszystko wykupione mialam 3siedzenia dla siebie,mialam fotelik w samolocie,takze maly spal sobie wygodnie.
torbe dla malego mialam mala oddzielna,a w niej pampersy,3butelki z piciem ,pol litrowa butelke z woda(kupiona w sklepie a nie na bezclowce)i mleczko w kartonie.torbe mi przeskanowali na kontroli celnej i zapytali sie czy moga sprawdzic co jest w srodku,alez oczywiscie.ale nic nie powiedzieli,zyczyli udanego lotu.
teraz jestesmy u mojej mamy. 3dni bylismy u jednej babci--hmmmmmmmmm jak to z tesciowymi.to nie tak,a to tak---ale si enie dawalam---wczorajsza podroz 3godzinna samochodem to byl horror,mlody wiekszosc drogi plakal,byl goraco,masakrycznie.no ale za to poszedl spac po 20 a wstal kolo 6.wiec ladnie(oczywsice 2 przerwy na jedzonko musialy byc)
buziaki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 6:57 Temat postu: |
|
|
Ewciu moj maly tez mial kiedys katarek,albo takmi sie wydawalo,mial zatkany nosek to walczylam z nim cale 4dni.woda morska ,sol fizjologiczna i frida. pomoglo.za to mlody teraz na widok fridy tak placze,ze szok. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 9:01 Temat postu: |
|
|
mstefa!! mi艂ego pobytu! ale Ci dobrze:) ja si臋 ju偶 wyjazdu doczeka膰 nie mog臋!!! licz臋 dni i czas si臋 d艂u偶y. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
| Do潮czy: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 14:52 Temat postu: |
|
|
Cze艣膰 dziewczynki, d艂ugo mnie tu nie by艂o, ostatnio mia艂am sporo zaj臋膰.
M贸j synu艣 ju偶 od drugiego miesi膮ca wpycha sobie r膮czki do buzi, a jego 艣lina to jest wsz臋dzie, bo lubi strasznie jak mu robi臋 samolot i co chwil臋 tylko s艂ysz臋 na pod艂odze kap kap, albo na skarpetce poczuje czy spodniach, a jak go przez rami臋 przerzuc臋 to oczywi艣cie bluzka mokra hehe, m贸j ma艂y plujek. Ostatnio byli艣my w konsulacie wyrabia膰 paszport i m贸j trzyma艂 Igorka na r臋kach w pozycji pionowej przodem do 艣wiata, bo inaczej by p艂aka艂 ehhhh i wiecie jak si臋 u艣mia艂am, bo on jak widzia艂 i s艂ysza艂 inne dzieci to zacz膮艂 do nich rado艣nie guga膰 i si臋 cieszy膰 hehe.
W og贸le to synu艣 domaga si臋 noszenia go na r膮czkach w艂a艣nie albo w pionie albo samolotem i tak chodzimy sobie i zwiedzamy mieszkanie, a on si臋 cieszy. Jaki艣 czas temu te偶 zacz臋艂am uczy膰 go trzyma膰 grzechotki, jako tako mu wychodzi, coraz lepiej.
Jutro mamy szczepienie a偶 si臋 boj臋 na sam膮 my艣l, 偶e b臋d膮 mi go k艂u膰
Dziewczynki, a mo偶ecie mi napisa膰 jak wygl膮da sprawa z polskim aktem urodzenia? Bo mama pyta艂a si臋 babki w urz臋dzie to powiedzia艂a jej, 偶e ja musz臋 mie膰 przet艂umaczony ten akt urodzenia przez konsulat albo t艂umacza przysi臋g艂ego na polski. Ale ja mam ten akt urodzenia islandzki i jest on w paru j臋zykach, oczywi艣cie nie po polsku, ale po angielsku. Czy wy musia艂y艣cie t艂umaczy膰 na polski? Mam r贸wnie偶 pytanko, czy jak si臋 sk艂ada wniosek o polski akt urodzenia to oni wystawiaj膮 go tylko na podstawie przedstawionego aktu urodzenia zagranicznego (tu islandzkiego) czy oni dzwoni膮 na Islandi臋 do konsulatu aby potwierdzi膰 dane czy po co艣 innego? I czy p贸藕niej jak ju偶 by艣my wr贸cili do Polski czy ju偶 synkowi wystarczy ten polski akt urodzenia czy przy za艂atwianiu jaki艣 spraw typu komunia czy bierzmowanie, 艣lub itp. b臋dzie musia艂 si臋 pos艂ugiwa膰 obydwoma, albo czasem pokazywa膰 akt urodzenia zagraniczny? Oczywi艣cie nie zamierzam gubi膰 tego papierka i go b臋d臋 strzeg艂a jak oka w g艂owie, bo nie chc臋 偶eby syn albo ja p贸藕niej musieli lecie膰 na Islandi臋 po kopi臋 aktu.
Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕 i pozdrawiam Was mamu艣ki przysz艂e i obecne, a Tobie @ni@ powodzenia 偶ycz臋, oby Ci臋 nie odsy艂ali, a szczerze to troch臋 Ci zazdroszcz臋, bo to pi臋kna chwila urodzi膰 dziecko i pierwsze wzi臋cie w ramiona male艅stwa, mile to wspominam i ju偶 dawno zapomnia艂am o trudach porodu i nawet mog艂abym to powt贸rzy膰 hehe dla tej pi臋knej chwili, a w dodatku dzidzia jest taka malutka, to najpi臋kniejsze chwile @ni@ dasz rad臋, my da艂y艣my to Ty te偶, 偶ycz臋 szybkiego rozwi膮zania |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 15:59 Temat postu: |
|
|
mstefa - u was to bylo 4 dni, u nas to trwa juz 10 wiec zacznam sie martwic. Nie chce panikowac - ale moglby juz katar minac. Swietnie, ze maly zniosl podroz tak dobrze, ja juz mysle jak to bedzie kiedy my polecimy?
Gwiazdeczka - milo jest ciebie "slyszec".
Dziewczyny jak ubieracie swoje malenstwa jak chodzicie teraz na spacer a jak w domu, robi sie coraz cieplej wiec zaczelam sie zastanawiac czy czasem nie ubieram go za cieplo lub za zimno. A czy wasze dzieci spia w dzien i w nocy przy otwartym oknie? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 19:12 Temat postu: |
|
|
gwiazdeczka napisa: | Cze艣膰 dziewczynki, d艂ugo mnie tu nie by艂o, ostatnio mia艂am sporo zaj臋膰.
M贸j synu艣 ju偶 od drugiego miesi膮ca wpycha sobie r膮czki do buzi, a jego 艣lina to jest wsz臋dzie, bo lubi strasznie jak mu robi臋 samolot i co chwil臋 tylko s艂ysz臋 na pod艂odze kap kap, albo na skarpetce poczuje czy spodniach, a jak go przez rami臋 przerzuc臋 to oczywi艣cie bluzka mokra hehe, m贸j ma艂y plujek. Ostatnio byli艣my w konsulacie wyrabia膰 paszport i m贸j trzyma艂 Igorka na r臋kach w pozycji pionowej przodem do 艣wiata, bo inaczej by p艂aka艂 ehhhh i wiecie jak si臋 u艣mia艂am, bo on jak widzia艂 i s艂ysza艂 inne dzieci to zacz膮艂 do nich rado艣nie guga膰 i si臋 cieszy膰 hehe.
W og贸le to synu艣 domaga si臋 noszenia go na r膮czkach w艂a艣nie albo w pionie albo samolotem i tak chodzimy sobie i zwiedzamy mieszkanie, a on si臋 cieszy. Jaki艣 czas temu te偶 zacz臋艂am uczy膰 go trzyma膰 grzechotki, jako tako mu wychodzi, coraz lepiej.
Jutro mamy szczepienie a偶 si臋 boj臋 na sam膮 my艣l, 偶e b臋d膮 mi go k艂u膰
Dziewczynki, a mo偶ecie mi napisa膰 jak wygl膮da sprawa z polskim aktem urodzenia? Bo mama pyta艂a si臋 babki w urz臋dzie to powiedzia艂a jej, 偶e ja musz臋 mie膰 przet艂umaczony ten akt urodzenia przez konsulat albo t艂umacza przysi臋g艂ego na polski. Ale ja mam ten akt urodzenia islandzki i jest on w paru j臋zykach, oczywi艣cie nie po polsku, ale po angielsku. Czy wy musia艂y艣cie t艂umaczy膰 na polski? Mam r贸wnie偶 pytanko, czy jak si臋 sk艂ada wniosek o polski akt urodzenia to oni wystawiaj膮 go tylko na podstawie przedstawionego aktu urodzenia zagranicznego (tu islandzkiego) czy oni dzwoni膮 na Islandi臋 do konsulatu aby potwierdzi膰 dane czy po co艣 innego? I czy p贸藕niej jak ju偶 by艣my wr贸cili do Polski czy ju偶 synkowi wystarczy ten polski akt urodzenia czy przy za艂atwianiu jaki艣 spraw typu komunia czy bierzmowanie, 艣lub itp. b臋dzie musia艂 si臋 pos艂ugiwa膰 obydwoma, albo czasem pokazywa膰 akt urodzenia zagraniczny? Oczywi艣cie nie zamierzam gubi膰 tego papierka i go b臋d臋 strzeg艂a jak oka w g艂owie, bo nie chc臋 偶eby syn albo ja p贸藕niej musieli lecie膰 na Islandi臋 po kopi臋 aktu.
Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕 i pozdrawiam Was mamu艣ki przysz艂e i obecne, a Tobie @ni@ powodzenia 偶ycz臋, oby Ci臋 nie odsy艂ali, a szczerze to troch臋 Ci zazdroszcz臋, bo to pi臋kna chwila urodzi膰 dziecko i pierwsze wzi臋cie w ramiona male艅stwa, mile to wspominam i ju偶 dawno zapomnia艂am o trudach porodu i nawet mog艂abym to powt贸rzy膰 hehe dla tej pi臋knej chwili, a w dodatku dzidzia jest taka malutka, to najpi臋kniejsze chwile @ni@ dasz rad臋, my da艂y艣my to Ty te偶, 偶ycz臋 szybkiego rozwi膮zania |
bierzesz islandzki akt urodzenia , niesiesz go sama do tlumacza przysieglego , on ci tlumaczy , i z tym przetlumaczonym i orginalnym idziesz do swojego urzedu stanu cywilnego oni na tej podstawie robia ci polski akt urodzenia i tym aktem polskim wydanym przez urzad stanu cywilnego w polsce poslugujesz sie w przyszlosci |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 19:19 Temat postu: |
|
|
Ewcia napisa: | mstefa - u was to bylo 4 dni, u nas to trwa juz 10 wiec zacznam sie martwic. Nie chce panikowac - ale moglby juz katar minac. Swietnie, ze maly zniosl podroz tak dobrze, ja juz mysle jak to bedzie kiedy my polecimy?
Gwiazdeczka - milo jest ciebie "slyszec".
Dziewczyny jak ubieracie swoje malenstwa jak chodzicie teraz na spacer a jak w domu, robi sie coraz cieplej wiec zaczelam sie zastanawiac czy czasem nie ubieram go za cieplo lub za zimno. A czy wasze dzieci spia w dzien i w nocy przy otwartym oknie? |
ja zawsze ubieram mala w jedna rzecz wiecej niz sama mam , tak chodzimy na podworko, natomiast w domu same rajstopy i body , ja od razu po porodzie nauczylam mala spac przy otwartym oknie i w nocy i w dzien , urodzila sie na poczatku sierpnia wiec mozna bylo , moje dziecko czy wieje czy nie zawsze spi na podworku inaczej nie potrafila zasnac teraz zaczyna troche spac w domu i tak przy otwartym oknie , natomiast u nas noce sa jeszcze troche chlodne musimy jeszcze poczekac i tez zaczniemy otwierac okno w nocy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 19:21 Temat postu: |
|
|
Ewcia ta kolysanka jest przecudna! Jak Kacperek byl jeszcze w brzuszku to sluchalam jej non-stop i za kazdym razem mialam lezke w oku.
A tak na marginesie to troszke o niej poczytalam i okazalo sie , ze P.Krajewski napisal ja dla swojego synka, ktorego stracil. Wiedzac to troche zmienilam do niej podejscie. Ale i tak jest najpiekniejsza kolysanka ukazujaca wielka milosc do Dziecka.
No wlasnie ja tez caly czas zastanawiam sie jak ubierac Synka. Teraz jest tak cieplutko wiec juz przeszlismy na spacerowke(Maly jest w 7-dmym niebie, wszytko widzi. I az rwie sie do dzieci jak je widzi:)) Ja zakladam bodziaka rajstopki skarpetki czapeczke i takiego miska z uszkami a jak zasnie to okrywam kocykiem.A jak Wy ubieracie Dzieciaczki? _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 19:43 Temat postu: |
|
|
GWIAZDECZKA z moim Zolwikiem bylo to samo.Caly czas pionowo i przodem. Nawet w sklepie musial byc noszony bo w wozku NUUDAAA przeciez:) A teraz to juz siedzi pelza i jak cos zlapie to na nozki wstaje.Normalnie oczy to trzeba miec do okola glowy,hehe!!! Nie usiedzi w miejscu! Teraz tez mi za laptopa szarpie i zabiera sie za wyrywanie kolejnych przyciskow:Þ _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 20:06 Temat postu: |
|
|
Ewcia nasze skarby s膮 mniej wi臋cej w tym samym wieku. Moja c贸rcia w domku ubrana jest w body, spodenki i skarpetki lub rajstopki a na dworek zak艂adam na to cienki polarkowy kombinezon i czape. No偶ki przykrywam jej cienkim kocykiem bo ona na spacerkach 艣pi a cz艂owiek 艣pi膮cy ma inna ciep艂ot臋 cia艂a. Nigdy mi si臋 jeszcze nie upoci艂a. Zawsze sprawdzaj karczek dziecka, jak jest ciep艂y to i dziecku ciep艂o, jak zimny to maluchowi ch艂odno, a jak si臋 spoci to te偶 zauwa偶ysz i nast臋pnym razem l偶ej ubierzesz:) JA jak tylko za艂o偶臋 moskitiery na okna to b臋dziemy spa膰 przy otwrtym bo p贸ki co si臋 boje tych lataj膮cych paskud:)
Ewcia kiedy艣 mojej pierwszej c贸rce na katar pomog艂a islandzka s贸l fizjologiczna SALT WATN, ja swoim dziewczynkom smaruje te偶 pod noskiem ma艣ci膮 majerankow膮 ale mam j膮 z Polski |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| QRCZYBYK U呕YTKOWNIK ZBANOWANY
| Do潮czy: 03 Mar 2011 | Posty: 38 | |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 20:59 Temat postu: |
|
|
Witam mam takie pytanie co my艣licie o porodzie z gazem rozweselaj膮cym _________________ Podobno pijany 偶yje kr贸cej, ale na pewno widzi dwa razy wi臋cej. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 11 Maj 2011, 21:03 Temat postu: |
|
|
Norbi twoja corcia jest z 5 lutego (jesli dobrze pamietam) a moj synek z 4 wiec sa praktycznie w tym samym wieku  
Moj synek ostatnio nie chce pic herbatki - uswiadomilo mi to, ze ciezko bedzie przejsc na mleko z butelki  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
|
Nie mo縠sz pisa nowych temat體 Nie mo縠sz odpowiada w tematach Nie mo縠sz zmienia swoich post體 Nie mo縠sz usuwa swoich post體 Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach
|
|