reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO� CI� OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI� SPROWOKOWA�, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo禼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 281, 282, 283 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
evelin1984

Do潮czy�: 14 Gru 2007
PostWys砤ny: 8 Lip 2011, 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A spacerowke odebralismy razem z bagazem .
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵
SOWA2907

Do潮czy�: 21 Lip 2010
PostWys砤ny: 13 Lip 2011, 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie mamy czy nie ma kt贸ra艣 z Was do odsprzedania niani elektrycznej Potrzebuj臋 pilnie a w sklepach jest zbyt drogo wi臋c mo偶e komu艣 nie potrzebna i chce si臋 pozby膰?
Powr髏 do g髍y
ewcia1983

Do潮czy�: 04 Gru 2008
PostWys砤ny: 13 Lip 2011, 22:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o pieniazki kiedy dziecko czeka na przedszkole to w Kopavogur placa 25000 isk m-cnie (tak bylo do 1 lipca poniewaz dostalam) do kwietnia bylo 35000 ale 10000 ucieli Smile Moj Szkrad nie chodzil do dagmamy a pieniazki dostaje Smile Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
SnakDak
Go舵
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 17:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam Smile
czy kt贸ra艣 z Was mo偶e wie, czy w Hafnarfjordur r贸wnie偶 s膮 przyznawanie pieni膮zki na dziecko od 9 miesi膮ca jezeli dziecko nie jest u dagmamy?
Powr髏 do g髍y
kobieta77

Do潮czy�: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 17:28    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

niestety w hafnarfjordur nie ma tych pieni膮zk贸w Sad
Powr髏 do g髍y
kucharek

Do潮czy�: 06 Kwi 2011
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 17:57    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Na Kopavogur rowniez juz nie ma tych pieniazkow wiem bo dostalam list ze od 1wrzesnia Kopavogur przestaje placic te pieniazki.
Powr髏 do g髍y
nowanowa

Do潮czy�: 14 Lip 2011
Sk眃: stolica
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 19:40    Temat postu: Macierzy艅stwo Odpowiedz z cytatem

Witam jestem w 3 miesi膮cu ci膮偶y chcia艂am zapyta膰 jak jest z prac膮 jak 藕le si臋 czuje i nie mog臋 jak na razie pracowa膰 Na czym polega chorobowe wypisane od lekarza dzi臋kuje za odpowiedz pozdrawiam przysz艂e mamusie Smile
Powr髏 do g髍y
monisia1983b

Do潮czy�: 02 Sty 2011
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Ze zwolnieniem jest trudno dostac.Ja bylam w cizy mialam wysokie cisnienie do tego wykryli mi jeszcze kamienie na nerkach co bylo spowodowane czestymi atakami do tego dochodzily bole glowy.....naprawde zle znosilam ciazy a dodam ze byla to druga ciaza:)i nic kazali pracowac dopiero w 8 miesiacu kazali wykorzystac tz.vejkuru a jak nie masz to wtedy mozesz zlozyc o wczesniejszy przedmacierzynski ale jak piszesz jestes dopiero w 3 miesiacu...Pozdrawiam i zycze powodzenia i duzo zdrowia:)
Powr髏 do g髍y
ewcia1983

Do潮czy�: 04 Gru 2008
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kucharek zgadzam sie z Toba, ale jak pisalam jeszcze w lipcu wyplacili Smile W tym pismie pisze rownie ze nie beda placic jesli dziecko bedzie w domu, ale beda doplacac np. do dagmmamy Smile w wysokosci do 35000 isk
Powr髏 do g髍y
open84

Do潮czy�: 24 Cze 2010
Sk眃: REYKJAVIK
PostWys砤ny: 15 Lip 2011, 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja polozna takze twierdzila ze ciaza to nie choroba i radzila pracowac do konca, ale co sie dziwic skoro sama mowila ze my Polki to zawsze jak tylko jestesmy w ciazy to nie chcemy pracowac tylko byc na zwolnieniu. tak ja uswiadomily jakies wspaniale pacjentki rodaczki przede mna i nie bylo z nia zadnej dyskusji, nawet przy wyraznych przeciwwskazaniach do pracy..ehh, musialam zmienic polozna
Powr髏 do g髍y
nowanowa

PostWys砤ny: 16 Lip 2011, 22:12    Temat postu: czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne Odpowiedz z cytatem

czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne jak tak ile to kosztuje na Islandii ??
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy�: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 16 Lip 2011, 22:30    Temat postu: Re: czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne Odpowiedz z cytatem

nowanowa napisa�:
czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne jak tak ile to kosztuje na Islandii ??

Za badania prenatalne 11-14 tydzie艅 p艂aci艂am troszk臋 ponad 8 ty艣,cena obejmowa艂a takze test Papp'a
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵 Numer GG
kasiajablonska

Do潮czy�: 19 Wrz 2006
Sk眃: Akureyri
PostWys砤ny: 19 Lip 2011, 9:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak dobrze ze mieszkam w Akureyri Smile u nas wszystko sie szybciej i latwiej zalatwia...bez problemu bys dostala zwolnienie od lekarza.
pozdrawiam dziewczynki Smile
nowanowa

PostWys砤ny: 30 Lip 2011, 12:53    Temat postu: pomoc moZe kto艣 wie :)) t艂umacz Odpowiedz z cytatem

czy kto艣 wie jak skataktowac sie z t艂umaczem polskim jak chodzi o wizyty z po艂o偶na lub ginekologiem ...
Powr髏 do g髍y
qwiatuszek

Do潮czy�: 01 Lut 2008
Sk眃: Reykjanesbaer
PostWys砤ny: 30 Lip 2011, 14:21    Temat postu: Re: pomoc moZe kto艣 wie :)) t艂umacz Odpowiedz z cytatem

nowanowa napisa�:
czy kto艣 wie jak skataktowac sie z t艂umaczem polskim jak chodzi o wizyty z po艂o偶na lub ginekologiem ...

Przy zamawianiu wizyty, powiedz ze potrzebujesz tlumacza, musza Ci go zalatwic, bezplatnie. Tyle ze bywa, ze tlumacze mowia ze przyjda, a potem nie przychodza... ale w takim przypadku zazwyczaj mozliwy jest kontakt telefoniczny z tym tlumaczem.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy�: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 30 Lip 2011, 18:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokladnie,przy zamawianiu pierwsej wizyty takze zamowilam sobie tlmaczke. pozniej juz nie mialam,polozna stwierdzila ze da rade po angielku,ale raz mialam zastepstwo z taka,ktora ni w zab po angielsku...fajnie bylo...hehe..

a tlumacze przewaznie przychodza,raz mi sie spoznila,ja do windy a ona z windy.i zdziwiona ze dalam sobie rade bez niej...ale metoda prob i bledow(pierwsza wizyta u lekarza )dogadalismy sie.na migi tez bylo..hehe
Powr髏 do g髍y
monisia1983b

Do潮czy�: 02 Sty 2011
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 1 Sie 2011, 1:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!
Mam jedno pytanie nie wiem czy tutaj powinnam je umieszczac ale wczesniej czytalam na ktoryms temacie ale nie pamietam..:)Dokladnie chodzi mi o to ze potrzebuje zaswiadczenia od poloznej ze bylam w ciazy...w zalatwieniu becikowego w Polsce:)Moze ktos z Was wie jak sie nazywa te zaswiadczenia i co musi byc na nim???Za wszelkie informacje dziekuje i pozdrawiam:)
Powr髏 do g髍y
nowanowa

PostWys砤ny: 3 Sie 2011, 17:31    Temat postu: wiecie mo偶e co to za badanie hnakkatiktarmæling na Odpowiedz z cytatem

wiecie mo偶e co to za badanie hnakkatiktarmæling na czym ... polega
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy�: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 3 Sie 2011, 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przezierno艣膰 karkow膮 (NT) ,jesli sie nie myle. ale to mi wujek google pokazal
Powr髏 do g髍y
chomik1
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy�: 19 Sie 2009
PostWys砤ny: 5 Sie 2011, 21:51    Temat postu: krem na rozstepy Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny czy moglybyscie doradzic mi jakis dobry krem na rozstepy.jestem w 22tygodniu ciazy i pojawil mi sie wlasnie jedeen.to moja druga ciaza a w pierwszej wystarczala mi tylko oliwka dziecieca a teraz nie.pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 281, 282, 283 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 282 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa� nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada� w tematach
Nie mo縠sz zmienia� swoich post體
Nie mo縠sz usuwa� swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa� w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.