reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wielkopolanka

PostWysłany: 11 Cze 2011, 13:21    Temat postu: Greiðslustofa Odpowiedz z cytatem

Greiðslustofa
TĂşnbraut 1-3,
545 SkagastrĂśnd
SĂ­mi 582 4900
BrĂŠfasĂ­mi 582 4920
greidslustofa@vmst.is
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Liwia

PostWysłany: 20 Lip 2011, 18:20    Temat postu: dopłaty z Urzędu Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Mam pytanie. Pracuję tylko 6 godzin dziennie. Czy jest możliwość, że Urząd Pracy dopłaci mi do 8 godzin?
Powrót do góry
wikus

PostWysłany: 20 Lip 2011, 20:10    Temat postu: pytanie Odpowiedz z cytatem

Jesli jestem na zasilku i moze dostane prace , ale tylko na 6 miesiecy, to czy od tych 4 lat odejma te 6 miesiecy czy bede mial o pol roku mniej zasilku.
Powrót do góry
juzia21

PostWysłany: 20 Lip 2011, 20:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Normalnie przedłuża Ci zasiłek...chyba proste, że jak idziesz do pracy to zasiłek zawieszasz, a pózniej odwieszasz.
Powrót do góry
RealDeal

PostWysłany: 24 Lip 2011, 13:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://informacje.is/index.php?option=com_content&view=article&id=4009%3Aprzyzwyczajenie-do-ycia-na-zasiku-dla-bezrobotnych&catid=90%3Agospodarka&Itemid=77&lang=en

....co za pierd**enie siedziałem za zasiłku prawie 2 lata..chodziłem pytać się o jakieś darmowe kursy i otrzymywałem odpowiedz,że nic nie ma, że jestem już troszke za stary (26-27 lat) i tak naprawde to gówno organizowali...a jak sie ci mlodzi przystosowuja do bycia na zasilku???? ...nie napisali,że ostro jada po bandzie..ćpanie chlanie i przekrety
Powrót do góry
molly26

PostWysłany: 25 Lip 2011, 15:25    Temat postu: transfer Odpowiedz z cytatem

Czesc czy wiecie cos moze na temat druku E-301?
Powrót do góry
robek295

PostWysłany: 25 Lip 2011, 17:51    Temat postu: Re: transfer Odpowiedz z cytatem

molly26 napisał:
Czesc czy wiecie cos moze na temat druku E-301?

tzn co ciebie konkretnie interesuje?
Powrót do góry
kucharek

PostWysłany: 25 Lip 2011, 18:24    Temat postu: RERE Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie mam okazję iść do pracy na pół etatu ale w chwili obecnej jestem na zasiłku.I może ktoś wie jak będzie wygladać sprawa jak pójdę do pracy poprostu szef będzie mi płacić tylko 50% a co z drugim50% czy urząd bedzie mi to wyrównywał?A i jak wtedy z kartą podatkową bo szef mi powiedział że mogę zostawić kartę w Urzędzie a on najwyżej będzie płacił cały podatek czy to tak może być bo sama nie wiem co robić?Czy mi wogóle sie opłaca iść do pracy na te 50% czy lepiej coś poszukać na 100%?Dziękuję wszystkim za odpowiedz i pozdrawiam.
Powrót do góry
ulaaa3
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 25 Lip 2011, 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co ty piszesz czlowieku nie kazdy mlody cpa i chla moze w twoim gronie sa tylko takie osoby. i nie pisz ze wszyscy bo kur......... wszystkich nie znasz. nie obrazaj innych i nie chodz pytaj o kursy tylko pracy poszukaj.
Powrót do góry
RealDeal

PostWysłany: 25 Lip 2011, 23:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ulaaa3 napisał:
co ty piszesz czlowieku nie kazdy mlody cpa i chla moze w twoim gronie sa tylko takie osoby. i nie pisz ze wszyscy bo kur......... wszystkich nie znasz. nie obrazaj innych i nie chodz pytaj o kursy tylko pracy poszukaj.

....nie napisałem,że wszyscy...tylko,że są takie przypadki...w większości Islandczyków.....
P.S. a kur... prace sam znalazłem bez pomocy zasranego posredniaka Rolling Eyes
Powrót do góry
ulaaa3
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 26 Lip 2011, 0:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to sie ciesz
Powrót do góry
monikadob

PostWysłany: 26 Lip 2011, 0:58    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

No właśnie może ktoś zna odpowiedz na post kucharka jak to jest jak ktoś pracuje na część etatu.Również dzieki za odpowiedz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
RealDeal

PostWysłany: 26 Lip 2011, 8:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ulaaa3 napisał:
to sie ciesz
szajbus szajbus szajbus szajbus szajbus szajbus
Powrót do góry
marcinmj

PostWysłany: 29 Lip 2011, 23:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kucharek napisał:
Mam takie pytanie mam okazję iść do pracy na pół etatu ale w chwili obecnej jestem na zasiłku.I może ktoś wie jak będzie wygladać sprawa jak pójdę do pracy poprostu szef będzie mi płacić tylko 50% a co z drugim50% czy urząd bedzie mi to wyrównywał?A i jak wtedy z kartą podatkową bo szef mi powiedział że mogę zostawić kartę w Urzędzie a on najwyżej będzie płacił cały podatek czy to tak może być bo sama nie wiem co robić?

Szef płaci ci 50%, a drugie 50% dopłaca ci urzad pracy. Zgłaszasz w urzędzie , że będziesz miał prace na 50%, wypełniasz jeden papierek(nazwa firmy, kennitala firmy, ile % etatu) i to tyle.
Jeżeli chodzi o karte podatkową to zabierasz ją z urzedu i dajesz pracodawcy który wykorzystuje z niej 50%, natomiast drugie 50% wykorzystuje urząd pracy(nie musi on w tym celu posiadać karty, wystarczy powiedzieć to przy zgłoszeniu pracy na pół etetu)
Możliwe jest, że po otrzymaniu pierwszej wypłaty urząd pracy wyśle Ci pismo z prośbą o przedstawienie *launasedill* kwitka od wypłaty.
W trakcie pracy na część etatu nadal obowiązuje cię comiesięczne rejestrowanie się (potwierdzanie zdolności do pracy) przez internet na stronie urzedu pracy, tak jak robiłes to do tej pory będąc na 100% zasiłku
Powrót do góry
słonko01

PostWysłany: 31 Lip 2011, 19:39    Temat postu: info Odpowiedz z cytatem

witam.jestem na zasilku od miesiaca czasu i zdecydowalam ze chce go przeniesc do Pl poszukujac tam pracy, ale dostalam dwie wiadomosci na stronie Vinnumalastofnun ze mam dwie propozycje pracy.czy musze ktoras z nich podjac (co zadna mi nie odpowiada) czy moge odmowic ale zeby nie stracic zasilku na ten jeden miesiac. ktos byl moze w takiej sytuacji? prosze o pomoc
Powrót do góry
pero06
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 2 Sie 2011, 13:40    Temat postu: spotkanie dla bezrobotnych Odpowiedz z cytatem

witam! Jutro mam pierwsze spotkanie w bezrobociu. Jak długo może to potrwać? z góry dziękuje za odpowiedz!!!
Powrót do góry
magilla

PostWysłany: 3 Sie 2011, 0:30    Temat postu: Re: spotkanie dla bezrobotnych Odpowiedz z cytatem

pero06 napisał:
witam! Jutro mam pierwsze spotkanie w bezrobociu. Jak długo może to potrwać? z góry dziękuje za odpowiedz!!!

2

TO Zalezy na ogol maks 2 godziny:)
Powrót do góry
Trialerror

PostWysłany: 3 Sie 2011, 23:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy komuś też informacje które wysyła urząd odnośnie pracy , spotkań są nie do przeczytania? jakiś błąd na stronie czy coś? ma ktoś podobny problem?
Powrót do góry
darek 13
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 3 Sie 2011, 23:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trialerror napisał:
Czy komuś też informacje które wysyła urząd odnośnie pracy , spotkań są nie do przeczytania? jakiś błąd na stronie czy coś? ma ktoś podobny problem?

Doinstaluj w kompie język islandzki Smile
słonko01

PostWysłany: 4 Sie 2011, 0:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zacznij używać google translate Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 68 z 95

Skocz do: